|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam chętnych na wspólne zakupy!
Jeśli nie ma to ja Ci chętnie ustąpię,
![]() Jakoś, przestało mi się podobać aż tak bardzo, żeby je mieć to cacao |
|
|
|
#3542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najcudowniejsze kadzidło powiadacie? Może i ja bym wzięła w ciemno z dziesiąteczkę? A jaka będzie cena, tak mniej więcej? Wstępnie się dopisuję.Cardinal Heeley: Sabbath - 50 Martwa Papuga - 10 Gwaihally - 10 Beyourself - 10
Jak ptak patrzę w dół na góry Patrzę w dół na góry Edytowane przez BeYourself Czas edycji: 2008-04-05 o 00:24 Powód: wiadomość nieaktualna |
|
|
|
|
#3543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak, tak. Zimne. Ze znanych mi kadzideł najbardziej podobny to według mnie Zagorsk. Ale to bardziej zimne. I wstrząsające. Mi np. nie podoba się kadzidło Normy Kamali. A Cardinal z kolei to mój faworyt. No, ale wszystko to rzecz gustu. Jeszcze L'eau Trois Diptyque tak jakoś podobnie mi się kojarzy, ale zbyt cmentarny. A Cardinal jest taki przeczysty i wzniosły. Jak dotyk murów katedry strzelającej ku światłości. Tak. Wyjątkowo dobrze mi sie kojarzy. Nie lubię np. kadzideł co kojarzą mi sie z pogrzebem, bo dołują. Albo takich zaciamcianych jak Norma Kamali. |
|
|
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem zapisana na listę Sabbath na koniec kwietnia i zamawiam Habanitę. Jeśli chcesz odlewkę, wskakuj do mnie.
|
|
#3545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, co się uda, będzie dobre ![]() Cytat:
(z powodu pustek na koncie, niestety pocztą, więc może stąd to opóźnienie... ) Za utrudnienia z mojej strony i ze strony PP ( ) bardzo przepraszam |
|||
|
|
|
#3546 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przekonałaś mnie. ![]() Cytat:
![]() Dałoby się odlać dla mnie 10-20 ml (jeszcze dokładniej określę)? Byłoby super!
|
|
|
#3547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy mogłabys rozwinac opis BT.. ?Mysle o 10ml...ale nie jestem pewna..stad prosze o opis
|
|
#3548 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Moim zdaniem to zapach bliżej Avignon niż Kyoto: z powiewem katolicko - sakralnym, lecz bez wilgoci, bardziej twardy, a jednocześnie wygładzony. Poziomem ucywilizowania przypomina trochę Statkus (niewiele jest kadzideł tak grubo naturalistycznych jak CdG czy NK), jednak zamiast kastrowanego akolity masz w nim gorącokrwistego Jego Eminencję Kardynała Richelieu w chłodnym świetle. ![]() Ja sama wąchałam tylko raz więc niewiele pamiętam. Poza tym, że postanowiłam, że muszę go mieć. Cytat:
Pierwsze nuty ostre, pozornie odpychające, a jednak siedziałam z nosem w nadgarstku. Potem ociepla się, nabiera niebezpiecznej, pochłaniającej światło głębi. Jak sobie wyobrażasz Szatana? Hipnotycznie podniecający, groźny i kuszący jednocześnie, tak brzydki, że aż piękny... Nie potrafię go opisać bez używania niecenzuralnych wyrazów. ![]() Nawet BC nie wzbudzał tak skrajnych namiętności. Nawet... No nic nigdy! Słowo! Nienawidzę go i pragnę, przeraża mnie i pociąga. Nie wiem, czy będę miała odwagę zużyć 100 ml... A jednak muszę, po prostu muszę go mieć! Jest jak grzech. A wiadomo, że najlepszym sposobem uniknięcia pokusy jest jej ulec. ![]() Black Tourmaline: Sabbath - 50 Monme - 20 Zakupy Turmalinu na Lucky ruszą, kiedy uzbieram chętnych na co najmniej 50 ml. edit: BT to najbardziej "spalony" zapach, jaki znam.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-04-05 o 02:17 |
||
|
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biorę w ciemno. Przechodzę ostatnio fazę kadzidlaną. No i znam siebie - Cardinal na pewno mi się spodoba. Ech, to nudne tak wiedzieć o sobie wszystko, prawda? Żartuję oczywiście.
|
|
|
#3550 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
|
#3552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sabbath opisy imponujace..zapachy napewno jeszcze bardziej ciekawe ![]() Przy mojej bardzo duzej sklonnosci do wybierania wszystko co ma "black" w nazwie albo co ma czarna flaszke to BT jest idealne bo nuty zapachowe rowniez mi sie podobaja ![]() Zaluje ze wczesniej nie zapisalam sie na 10 ml Calamusa do Ciebie bo jednak mi sie spodobal Madry czlowiek po fakcie ..Mialabym jeszcze pytanie bo to moje pierwsze wspolne zakupy Ile beda kosztowały te odlewki ?
|
|
#3553 |
|
Czekam na Ragnarok
|
burn - Kajol zrezygnowała. Potrzebujemy jeszcze jednej osoby do zamówienia w Lucky, bo ja sama nie dam rady zapłacić 8$ ot tak sobie, za dwie przesyłki, skoro jestem jedna.
Także szukamy jeszcze osoby na zakupy w Lucky Scent, to bardzo pilne, do rozdysponowania ok 20$, może trochę więcej. |
|
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath - uwzględnij i mnie proszę, na liście na Kardynała
![]() (swoją drogą, uroczy mamy kolorek, jak na kadzidlano - diabelskie zakupy )
|
|
|
|
#3555 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
koszt flaszki w dolarach dzielony przez ilość mililitrów pomnożony przez kurs dolara daje cenę za mililitr. Do tego doliczamy 22% cła do ewentualnego zwrotu, cenę za przesyłkę do Polski dzieloną przez liczbę kupujących oraz koszt atomizerka (dzieku Gwaihally ok 2 zł, a nie ok 6) i wysyłki od rozlewającego flaszkę do nowego właściciela. Cardinal: 90 / 100 x 2,4 (na razie, kurs się może zmienić) plus dodatki, które wymieniłam. Black Tourmaline: 125 / 100 x 2,4 plus jak poprzednio. W przypadku zamówienia kilku flaszek i odlewek oba koszty przesyłek liczymy tylko raz. Cytat:
![]() Kurczę, nie wiem, co z tym Kardynałem. Chciałam 50 ml. Ale dopisuję. Może ktoś się wycofa... Cardinal Heeley: Sabbath - 50 Martwa Papuga - 10 Gwaihally - 10 Beyourself - 10 Teza - 10 Pinky - 10 Tulipanka - 10 Black Tourmaline: Sabbath - 50 Monme - 20 Teza - 10 Pinky - 10 Co jeszcze bierzemy do podziału? Jakieś I Hate Perfume? ![]() Gdyby padło na Cedarwood Tea to też biorę 50. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3556 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Zapomniałam dodać - gwaihally, atomizerki doszły, ślicznie dziękuję
|
|
|
|
#3557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sabbathowe recenzje jak zawsze kuszące Można 5 ml Tourmaline? Nie więcej bo ta spalenizna może mnie odrzucić, ale ciekawa jestem jak... diabli
|
|
#3558 | |
|
Wiedźma
|
Cardinal Heeley: Sabbath - 50 Martwa Papuga - 10 Gwaihally - 10 Beyourself - 10 Teza - 10 Pinky - 10 Tulipanka - 10 Black Tourmaline: Sabbath - 50 Monme - 20 Teza - 10 Pinky - 10 Martwa Papuga - 5 Cytat:
Już Cię dopisałam. Spalenizna z pierwszych nut powoli i podstępnie z czasem zmienia się z dym. jak gdybyś stała w dymie z ogniska, a potem z niego wyszła nadal nim pachnąc.
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sabbath, skoro już zaczęłaś.... To ja bym zaproponowała In the Library, z czegom chętna przygarnąć 50ml i flaszkę. Już dawno się przymierzałam, żeby sobie kupić.. A skoro taka okazja... I sama zaproponowałaś że coś jeszcze do podziału... To wyskakuję ze swoją przysłowiową "myszą", jeśli pozwolisz. Więc: In the Library I hate perfume (water perfume) Gwaihally - 50ml i jeszcze 50ml do podziału. Cena 60$ Czy byliby chętni? |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam do domu. Mam Waszą flaszkę
Aggie zrobiła odlewkę od razu - tak jak się umawiałyście, mam trochę próbek, zaraz zobaczę jak ma się ich stan do waszych pragnień - bo dałam Pani karteczkę z lista i pobiegłam do bankomatu - dziś w Quality mieli awarię nie można było płacić kartą - coś się popierdaczyło z terminalem. Po prostu operacja tajfun ![]() aha, jak liczyłyście cenę Bois Farine ? Bo zapłaciłam 337 zł, 33,70 to Papugowe- które oddała mi Aggie - a reszta by wychodziła 303,30 zł plus przesyłka - zgadza się ? Zaraz zobaczę co mam i napiszę ... od razu wszystko zapakuję i w poniedziałek rano wysyłam do Sabbath okejafka ? Oto obiecany spis próbek: Iskander Fougere Bengale Alamut Note Vanille no i niestety - zamiat Tibuktu ( Dreamer ) - dostałam Passage d'Enfer a i kalendarz Menarda
Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2008-04-05 o 19:58 |
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ja bym się mogła dopisać do Was na 10 ml Black Tourmaline? Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-04-30 o 17:28 |
|
|
|
|
#3562 |
|
Rozeznanie
|
Jestem chętna na Black Tourmaline...o ile nie jest za późno.
Mój profil na Fragrantica https://www.fragrantica.pl/uzytkownicy/15321 Mój wątek wymiankowy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276096 Edytowane przez rachela Czas edycji: 2008-04-30 o 17:28 |
|
|
|
#3563 | |
|
Wiedźma
|
Cardinal Heeley:
Sabbath - 50 Martwa Papuga - 10 Gwaihally - 10 Beyourself - 10 Teza - 10 Pinky - 10 Tulipanka - 10 Lista zamknięta. Black Tourmaline: Sabbath - 50 Monme - 20 Teza - 10 Pinky - 10 Martwa Papuga - 5 Rawita - 10 Tigerlilly - 5 lub 10 Lista zamknięta. Cytat:
Dopisana. [quote=Tigerlilly;7132860]A ile? Bo zostało 5, góra 10 ml. Wstępnie dopisuję bez dokładnej "miarki" proszę o decyzję. Dodaję pod rozwagę Cedarwood Tea I Hate Perfume (wzięłabym znów 40 - 50 ml) Albo Revelations. Albo Russian caeavan Tea... Albo co tam sobie życzycie.
|
|
#3564 |
|
Rozeznanie
|
Sabbath
jestem chętna na 5, góra 10 ml ;-) czyli mówiąc krótko wezmę to, co zostało - bez grymaszenia. Proszę tylko o "cynk" ile i komu mam wpłacić, bo to moja pierwsza wspólna transakcja i trochę żem nieobyta .
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam to, co pisala Favkes - Idole i Figowiec już siedzą u mnie na toaletce
- dla Annmarie - Rose coś tam - dla Papugi - Fougere bengale - dla Rózy - Ambre Extreme W weekend popakuje i w poniedziałek, najpóźniej we wtorek wyślę (zalezy, jak mi będzie po drodze i czasowo na pocztę). Wielkie całusy
|
#3566 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że może Yoona się skusi? Też jej się Habanita podobała. ![]() Cytat:
Ja się piszę na 10 ml Cedarwood. I 10 ml Revelation, jeśliby były kupowane. Aggie, mój przelew doszedł, prawda?
|
|
|
#3567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fenris i jak udało sie zlozyc zamówienie? |
|
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic, trudno. Namieszałam to nie będzie Alamuta
|
|
#3569 | |||||
|
Wiedźma
|
Luckyscent (ale się robi młyn!):
OSTATECZNE LISTY: Cardinal Heeley: Sabbath - 40 Martwa Papuga - 10 Gwaihally - 10 Beyourself - 10 Teza - 10 Pinky - 10 Tulipanka - 10 Lista zamknięta. Black Tourmaline: Sabbath - 35 Monme - 20 Teza - 10 Pinky - 10 Martwa Papuga - 5 Rawita - 10 Tigerlilly - 10 Lista zamknięta. LISTY WSTĘPNE: In The Library I Hate Perfume Gwaihally 50 Sabbath 10 Cedarwood Tea I Hate Perfume Sabbath 50 Be Yourself 10 Revelations I Hate Perfume Sabbath 40 Be Yourself 10 Cytat:
Niniejszym w imieniu teamu BF składam na Wasze ręce... yyyy.... na Wasze monitory serdeczne podziękowania. ![]() Cytat:
Po 10 ml dla Martwej Papugi i Be Yourself odpsikuje Aggie i, zgodnie z moją wiedzą, Aggie podjęła się też przyjęcia tych wpłat. Ja mam zobowiązania wobec Elve, Gwaihally, Magnetici i Santorio. Mam nadzieję, że nie popiernikoliłam czegoś. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Postaram (postaramy wszystkie) się podawać wszystkie dane w wątku. Wstępne wyliczenia już są gdzieś powyżej. Kiedy ostatecznie ustalimy kwoty - podam je oficjalnie i roześlę numer konta. To trochę jeszcze potrwa, bo trzeba dozbierać resztę flaszek do zakupów i ostatecznie uzgodnić liczbę kupujących. Cytat:
Wedle życzenia zrobiłam wstępne listy powyżej. Ufff.... nie popiericzkowałam...
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, poczekaj. Ja odliczam z Bois Farine 10 ml dla Papugi - Be Yourself kupuje, ale Idole'a, którego rozlewam ja. Tak więc odlałam 10 ml z Bois Farine i resztę oddałam Favkes
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

Może i ja bym wzięła w ciemno z dziesiąteczkę? A jaka będzie cena, tak mniej więcej? Wstępnie się dopisuję.

, co się uda, będzie dobre
Nie pytałam pań w banku, sprawdzam tylko stan konta w bankomacie, a że dostawałam niedawno sporo drobnych przelewów za różne umowy - nie połapałam się, co skąd.