![]() |
#2491 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Hohoo... taka afera o głupie jogurty? Czytałam raz skład tych jogolino. W życiu bym tego dziecku nie dała. Co to za jogurt, który nie musi stać w lodówce? Poza tym idąc za tą myślą, że dzieciom tylko nestle, hipp czy inny gerber to wolno nam dawać im żadnych swoich warzyw, owoców, soków itd. Bez przesady, ja sama daję Mieszkowi obiadki ze słoiczka ze zwyklego lenistwa, bo mi się nie chce gotować specjalnie dla niego, ale kaszki, soki czy herbatki dostaje "dorosłe"- nie raz lepsze, smaczniejsze i zdecydowanie tańsze
#2492 |
Zakorzenienie
|
Ta moja wiosna to jednak tylko przez okno
![]() ![]() ![]() Śliweczko dobrze, ze temperatura Ignasiowi spada ![]() Justynko mize Gabi ma jakąś alergię? No kurcze biedaczek męczy się na okrągło ![]() Jeszcze w temacie jedzenia dzieciowego to ja kaszki Holle chyba zjem sama bo M do ust ich nie chce brać ![]() ![]() ![]() Zmykam smazyć schabowe ![]() Udanej soboty ![]()
#2493 |
Rozeznanie
|
Sliweczko czekamy nadal aż się babka odezwie.
Caryca no jak to warzyw byś nie dawała. No przecież słoiki ![]() Pytanie: patelnia ceramiczna. Jak się smaży w porównaniu z teflonowa? Czy jest różnica w jakości między tanimi a drogimi? Nigdy nie używałam a w pepco są taaaakie śliczne kolorowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2495 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już się chyba pogodziłam z tym, że na tych forach, grupach, jeszcze sporo mam ślepo podąża za tym co robiły ich babcie i mamy i wierzą niedokształconym pediatrom. Niestety... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
Śliweczka współczuję wczorajszej ciężkiej nocy, ale dobrze, że już z Ignasiem lepiej.
neesanek witamy ![]() Współczuję smogu w Krakowie, takie piękne miasto, a nie można za często po nim chodzić, masakra. Caryca barbiturany w szpitalu, masakra, ![]() Asiek dzień lenia to ja mam na co dzień, moje non stop chodzą w pajacu i mam to w d...., może jakbym miała jedno dziecko to bym się bawiła w przebieranie na dzień, ale przy dwójce nie mam na to czasu ani ochoty. Moja teściowa oczywiście uwielbia się bawić w przebieranki. Kiedyś mi pot po tyłku cieknie, latam, przebieram pieluszki, karmię, odbijam, a ona wymyśla po 3 stylizację dla każdej i zastanawia się, którą wybrać. Dlatego czasem się wkurzała,, że za taką pomoc to ja dziękuję. Ona ma w ogóle fizia na punkcie ciuszków, przeżywa, że używamy za długich cykli do prania (zawsze programuję dodatkowe płukanie), jak usypiałam 2, jeszcze jak były mniejsze, ona układała ciuszku po raz n-ty w kosteczkę. Paulinagm też chcemy oddać rzeczy do domu samotnej matki. My mamy dużo ciuszków od szwagierki i musimy jej oddać, tylko nie ma jak. Części z nich w ogóle nie zakładam, nie uznaję np. rajstop, które dostałam dla nich, takie poliestrowe badziewie, odparzające dupkę, w życiu im tego nie założę. Szwagierka swojej córce zakłada i już wiem dlaczego taka marudna. Honcia ja lubię dobrze zjeść, a że wiele rzeczy nie mogę to muszę je sobie zrobić. Jak ktoś inny zajmuje się dzieciakami, a ja działam w kuchni to dla mnie też jest relaks. Właśnie wcinamy wegańskie banofee. Zullugula i Bobodent i Dentinox zawierają lidokainę, Bobodent ma jeszcze wyciąg z tymianku dodatkowo. Teraz jeszcze widzę, że Bobodent jest robiony przez wrocławski Hasco, a Dentinox Niemczy albo Austria zdaje się. Mloda_mm witamy, dobra, już wiem, to Ty jesteś z Wrocławia ![]() Justynan współczuję nieustających chorób, oby się skończyły, wyluzowałaś się jak były mamy? Lena zdecydowanie NIE polecam patelni ceramicznych, uważam, ze o wiele lepsze są teflonowe, choć gdzieś czytałam, że niby teflon to współczesny azbest, ale nie wiem na ile to prawda. Ceramiczną miałam za 50 zł i się strasznie przypalała, teflonową mam też Ambition za 70 albo 80 (tyle kosztują na indukcje) i jest super. Co do sytuacji z jogurtami - niektórym nie przepowiesz, jak są głupi i chcą dawać takie rzeczy dzieciom to trudno, gorzej, że tak jak dziewczyny piszą, to wspiera i promuje lekarz. U nas fajnie. Jedynie myślałam, że się bardziej wyśpię, ale wczoraj mój brat był nie do życia, bo się okazało, że tylko się położył i zeszło mu powietrze z materaca, więc rano odsypiał na łóżku, a my z mamą ogarniałyśmy dzieci. Dziś dopiero odespałam, ale przy hałasie gwiazdek. Któraś z Was pytała, chyba Majkela, o pchanie rączek do oczu. Oczywiście, że próbują, choć teraz już trochę wyluzowały. Kiedyś wchodzę, a jedna drugiej naciąga dolną powiekę. Mąż właśnie skręca szafę, żeby ogarnąć ten p.i.e.r.d.o.l.n.i.k. Dziewczyny jadły ostatnio z moją mamą i bratem, mama dawała kawałki do buźki i jeszcze wpychała. Ja zaczęłam się śmiać i pokazywać jak to wygląda na bracie. Brat stwierdził, że to jest metoda BLW, czyli Babcia Lepiej Wie. ![]()
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-02-25 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cierpliwość lepiej coś u Was ze zdrowiem? ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() Ostatnio gdzieś widziałam, że kosmetyki Johnson&Johnson zawierają rakotwórcze substancje w szamponach dla dzieci i niby to też firma reklamująca się jako ta od "dziecięcych" produktów. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze w temacie ubranek to jakie są Wasze ulubione sklepy z dobrymi jakościowo ubrankami, które nie kosztują miliony monet? ![]() ![]() ![]() U nas wiosna również piękna i zaraz lecimy na dłuuugi spacer do parku korzystać z jeszcze jednego dnia z czystym powietrzem ![]() Edytowane przez emiliii Czas edycji: 2017-02-25 o 13:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Zakorzenienie
|
Emilii mojej Marcelinie najbardziej smakuje jaglanka, kuskus i manna
![]() ![]() Ubranka zamawiam na allegro Cartersa, Coo chi coo, Early days. Ostatnio skusilam się na polskie body firmy Marcinkowski i są super ![]() ![]() ![]() ![]()
#2501 |
Rozeznanie
|
Lena ja Cię jak również wszystkie BLW mamusie podziwiam, że macie takie samozaparcie z gotowaniem dla maluszków. Nie wszystko w jedzeniu na niemowląt jest w pełni zdrowe czego przykładem jest jogurt, o którym pisałaś. Ja się szybko poddałam z BLW po paru dniach niepowodzeń i oczywiście z lenistwa. Teraz widzę, że Łucja dopiero od ok tygodnia jest gotowa na BLW a niedługo kończy 8 miesięcy.
Jak chodzi o spanie do 10 to niestety nie ma mi czego zazdrościć. To zdarza się tylko wtedy kiedy w środku nocy jest 2h przerwa na rozrabianie:p |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2502 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=emiliii;71293886]
Lena aż dziwne, że w czasach kiedy nawet kupując dorosłemu jakikolwiek produkt powinno się sprawdzać etykiety ze składem, a co dopiero gdy chodzi o niemowlaki? Jak można ślepo ufać tej czy innej firmie tylko dlatego, że jest od produktów dziecięcych? Jakiś absurd! I to w internetach takie rzeczy wciąż się dzieją ![]() Ostatnio gdzieś widziałam, że kosmetyki Johnson&Johnson zawierają rakotwórcze substancje w szamponach dla dzieci i niby to też firma reklamująca się jako ta od "dziecięcych" produktów. ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- jak kupowaliśmy wyprawkę to mówię do męża weź jeszcze płyn do płukania dla młodej...przynosi sofin czy jakoś tak mówię że przecież to dla dorosłych nie dla dzieci a on do mnie no ale przecież jest dziecko na obrazku ![]() Witamy! Wow masz pięknie uzębioną córeczkę! ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- tak, strasznie szybko jej to idzie, wychodzą jej parami najpierw dwie dolne jedynki, dwa tygodnie później dwie dolne dwójki no i teraz górne jedynki i o ile dolne ma takie ładne malutkie to te będą na Chylińską ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe ujawnione mamy
![]() HONCIA wszystkiego najlepszego z okazji 8miesięcy! SLIWECZKA jak Ignas? Podczytywalam, ale jakoś weny do pisania zabraklo. Jesteśmy u teściów. Dzisiaj bylismy na basenie całą rodziną w Ciechocinku i u znajomych. Bardzo fajnie było. Igi żywioł ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2504 |
Zakorzenienie
|
Honciu super że córcia już wstaje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Franio też już stawiać chce pierwsze kroki... Pięknie ! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas góruje Lidl, H&M i C&A ![]() Cytat:
Moja mama dziś zblendowała zupkę Marysi (mimo, że mówiłam wcześniej, że ma tego nie robić...) i wyglądało to jak, za przeproszeniem, żygowiny ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 |
Rozeznanie
|
Neesanek nie ma co podziwiać. Ją idę na łatwiznę z tym gotowaniem. Np robimy zupę jarzynowa to gotujemy bez soli odlewam Frankowi trochę i dopiero doprawiamy
![]() ![]() Młoda nam już na szkole rodzenia powiedzieli żeby od Johnsona lepiej trzymać się z daleka. Australia gnieciesz widelcem jedzonko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Zakorzenienie
|
Lena, raczej nie gniotę, tylko dzielę na takie kawałeczki, które wiem, że Marysia sama sobie pogryzie. Mam chyba zboczenie zawodowe i zbyt wiele widziałam dwulatków na papkach z problemami w mówieniu, dlatego wolę żeby sama ćwiczyła żucie
![]() Oj taak, Johnsons... Kiedyś sobie kupiłam ten ich szampon "no more tears" żeby mieć bardziej miękkie włosy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2511 |
Rozeznanie
|
Lena_Marlena- to że ktoś mówi, że duży koncern spożywczy ODPOWIADA za ZDROWIE DZIECKA to jest naprawdę dobry dowcip. Jak każde przedsiębiorstwo, Nestle odpowiada głównie za zysk dla akcjonariuszy. Im słodsze produkty Nestle dla dzieci, tym większe przywiązanie do nich maluchów (weźcie popatrzcie na składy Nestle- nawet te produkty bez maltodekstryny, cukru, syropu gluk.-frukt. zawierają np. sok z winogron). Ja też patrzę na składy, a nie na wygląd opakowania, czy firmę, także
![]() Australia- u nas też dalej mieszane BLW. Tylko mi księciunio wybrzyda jak coś mu muszę podać łyżeczką (głównie kaszka). Dopiero mu daję jego własną do ręki i jest że niby je sam. Honcia- fajne są jakościowo te z Cartersa. My mamy z SH i się trzymają ładnie. A tak to jeszcze kupujemy bodziaki w Auchan jak są w promocji. Jakość porównywalna do Pepco. Też nie polecam patelni ceramicznych- przywiera do nich wszystko i bardzo łatwo się rysują. Już lepszy teflon. A kasze takie dla dorosłych też nie są optymalne dla maluchów, bo przy ich produkcji stosuje się opryski (a o tym nie ma obowiązku informowania na opakowaniach). Także jak już to z certyfikatem. Wiadomo, że cały czas trudno jechać na takich kaszach z certyfikatem, ale myślę że do 2 roku życia to na pewno warto oszczędzić maluchom chemii w jedzeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
cały dzień bez postu :O
|
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Konto usunięte
|
Ale tu cicho dzisiaj. Nie wchodziłam cały dzień, bałam się, że cieżko będzie nadrobić a tu
![]() Dobrze, że koniec weekendu, bo w domu z wszystkimi dziećmi można zwariować. Aż mnie gardło rozbolało z tego ciągłego gadania i wbijania im po stokroć do głów, że należy się szanować wzajemnie ![]() Lena patelnię wybrałabym teflonową. Kiedyś kupiłam na próbę ceramiczną i się z nią nie polubiłam. Potrawy przywierały i warstwa ceramiczna po kilkunastu użyciach zaczęła schodzić. Maria jak tam nowa szafa? Pier.dolnik ogarnięty? ![]() Brat dużo młodszy? Bo młodszy prawda? Babcia wie lepiej- ![]() emilii ja ostatnio kupiłam bodziaki i spodenki w lidlu i są ok., skarpetek jednak lidlowych nie polecam, bo cały czas spadają. Fajne firmy to na pewno wiadomo: next, carters, adams - najtaniej zaopatrywać się w sh. Poza tym ja lubię h&m, c&a, cocodrillo i polskie: ewa klucze, pinokio, marcinkowski, mrofi, fixoni. elaine, dziękuję że pytasz. Ignaś zagilony na maksa. Cały czas mu trzeba nosek wyciera, bo się leje że hej. Poza tym ma taki nieładny kaszel i cały czas gorączkuje. W dzień tak do 38, w nocy trochę więcej. Nie podaję mu leków obniżających temp. żeby organizm sam walczył ale sama nie wiem czy nie zacząć mu podawać żeby dostawał coś przeciwzapalnego ![]() No i oczywiście marudzi, na drzemkach śpi na rączkach lub w nosidle, a w nocy często się wybudza. Trzeba przetrwać, nie ma wyjścia. Udanego wyjścia na basem jutro! australia, to racja, że zblendowane zupki wyglądają jak rzygi. Smakują też pewnie nie lepiej ![]() Ignaś aktualnie odmówił jedzenia czegokolwiek poza cycem. Nawet chrupek nie chce. Jak tam po ostatnim zjeździe. Była jakaś popijawa? ![]() asiek jak tam Nadia? Widziałam kiedyś na fb, że walczysz o spanie w łóżeczku ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Ale tu cicho dziś... Rano próbowalam skrobnąć posta ale nie moglam skonczyć bo wybieraliśmy się na chrzciny Jagódki i jeszcze to i tamto... Moje dziecko dzień rozpoczelo dzisiaj o 5:40 ![]() ![]() Imprezka udana, M byla bardzo grzeczna ![]() ![]() Spadam zatem nadrabiać minuty w objęciach Morfeusza ![]() Kolorowych ![]()
#2515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brat rok starszy, a czemu miałaś wrażenie, że młodszy? Oby Ignasiowi przeszło. Też mam zawsze dylemat czy zbijać czy nie. U siebie wiem kiedy gorączka jest do wytrzymania i wtedy nie zbijam, ale jak już czuję, że jest źle to zbijam, ale u dziecka nie mam pojęcia, tym bardziej, że różnie o tym piszą. A to jakieś skarpetki nie spadają? Ja mam wszystkie, które spadają, no może poza takimi grubymi, które zakładam im na spacer. Dlatego też nie przepadam za stylizacjami body+legginsy+skarpetki, tym bardziej, że gwiazdki uwielbiają same ściągać sobie skarpetki. Co do firm ciuchowych to wymieniacie takie, że pierwszy raz słyszę. Większość mam podarowanych, a jak muszę kupić to kupuję w Auchan.
Edytowane przez MariaFrancesca Czas edycji: 2017-02-26 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | ||
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy. Coś Gabrysia podejrzanie cieplutka. Przebudzila się przy przenoszeniu z auta. Mam nadzieję, że szybko przysnie.
Bylam dzisiaj 3h bez dzieci. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Igor jutro po 3tygodniach idzie do przedszkola, a już się przyzwyczaiłam, ze siedzimy w trójkę. I rano się pimpasimy w łóżku.. eh.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2517 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Większość skarpetek spada ale te wybitnie. Ja mam 1 parę, która się super trzyma ale to podarowane używki i nie mam pojęcia jaka to firma. Brawa za leniuchowanie. Też Ci się należy ![]() Ja tam się cieszę, że nie muszę teraz na spacery chodzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Z tymi skarpetkami to się zgadzam. Wszystkie spadają, ale te lidlowe to już przegięcie - dwa razy machnie nogami i już gołe stopy ![]() Zdrówka dla Ignasia ![]() Na pewno smakują tak jak wyglądają ![]() Popijawa będzie za dwa tygodnie, po egzaminie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Marysia spała tatusiowi w weekend do 8-8.20, a dzisiaj już 7.20 i po spaniu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Rozeznanie
|
Asiek ja już myślałam, że się wizaz zwiesił
![]() Cytat:
Elaine- chętnie poszedł do przedszkola po takiej przerwie? U nas Rafek siedział 3 tygodnie w domu (zapalenie ucha), po czym zeszły tydzień przedszkole i od wczoraj mega glut. Leoś też postanowił bratu towarzyszyć w chorobie więc mam teraz dwóch zaharatanych. Maria- nie ma jak to duża szafa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
Zebrah, te skarpetki lidlowe dla starszych dzieci wydają mi się sztuczne właśnie, ale te niemowlęce jakby lepsze jakościowo. Tylko co z tego, skoro takie niewdzięczne w noszeniu
![]() Mój mały leniwiec od weekendu w końcu z siadu przechodzi do leżenia na brzuch albo przyjmuje pozycję do raczkowania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.