|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. II
celko ja dostałam bąka po 10 min od opuszczenia sali operacyjnej
nie karmiłam go ale był ze mna przez jakiś czas ![]() a to off top
|
|
|
|
#2222 |
|
Rozeznanie
|
Wrzucę fotki z dzisiejszego baraszkowania. Pucka coś ma zły humorek. Chwile się pokręci i płacz. Leży na brzuszku opiera sie rączkami o podłoze i ryk. Tak jakby nie wiedziała co ze soba zrobić
![]() ![]() Dziekujemy cioci Lei za buziaki. Maatra Ty nam tu nie ściemniaj, dawaj fotki ![]()
|
|
|
|
#2223 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
qrcze ja mam z porodówki bardzo mało, zresztą aparat nam się zepsuł i telefonem mąż robił. Cytat:
). I przez to wszystko później Piotruś tak mnie pogryzł bo ssać nie umiał że przy każdym karmieniu z bólu wyłam Ale co tam i tak będę miło wspominac ten dzień do końca życia. najpiękniejszy w życiu dzień |
||
|
|
|
#2224 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Ode mnie również naj naj najserdeczniejsze życzonka dla Weronisi i Matyldzi
Cytat:
Dziękuję za troskę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ok to i ja dodam fotki z dzisiejszej sesji zdjęciowej
|
|
#2225 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Matyldzia cudna, świetny na czepiec ![]() Pięknie razem wyglądacie. Dziewczyny mają rację w tej fryzurce wyglądasz jak nastolatka ![]() Cytat:
Piotruś ma uśmiech małego urwiska. Fajny wózek, ja mam pod nosem sklep coneco, a jeszcze tam nie dotarłam. Musze koniecznie tam zajrzeć. Cytat:
Tydzień szybko zleci, tym bardziej, że teraz Agatka będzie wymagała więcej uwagi. Cytat:
Zdjęcie z Mikołajem przy piersi to wspaniała pamiątka, jest rozczulające. Cytat:
Agatka poznaje nowe uroki, gimnastykuje się widzę ostro dziewczyna ![]() Cytat:
Dobrze, że porozmawiałaś z mężem, dzięki temu zmieni się w waszym życiu na lepsze, trzymam kciuki by mąż nie był gołosłowny. Małgosia w tej opasce wygląda rewelacyjnie, mała księżniczka. Ja kupiłam Mai ostatnio opaskę, ale niestety na razie za duża, będę musiała poszukać czegoś mniejszego. ......................... ......................... ...... My dziś znów 3,5 godzinny spacer z przerwą na żarełko, a potem byłyśmy u mojej chrześnicy. Dziewczyny jak ostatnio zawsze „kłóciły się” o zabawki . Olcia trochę jest zazdrosna o Maję, do tej pory (ma skończone 4 lata) była sama i wszyscy jej tylko poświęcali uwagę, teraz się zmieniło i nie bardzo może się do tego przyzwyczaić.
|
|||||||
|
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Małgosia wygląda jak królewna na tych podusiach...
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
śliczności
Taka opaska, mojej na uszy przydałaby się
|
|
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!
no jakoś nadrobiłam zaległości w czytaniu u nas wczoraj kiepsko-pani w żłobki powiedziała że Klaudunia strasznie płakała a szczególnie kal tylko drzwi ktoś otwierał i zrobiło mi sie smutno. a było juz tak dobrze. mam nadzieję że szybko jej przejdzie. dzisiaj idziemy do siostry (tzn ja po pracy a siostra rano ja zabierze)bo jej Karolcia ma 3 urodzinki. a wczoraj zadzwoniła teściowa i muszę wam sie znowu wyżalić bo nie wytrzymam. chciała przyjechać no i niby mi pomóc ale mówię jej ze dzisiaj wychodzimy to może jutr(przecież ona w niedzielę nie pracuje)no to zaczęła się migać.powiedziałam jej że ja pracuje w niedzielę i po pracy bardzo chętnie ją zapraszam a ona że może w tygodniu ale nawet nie zapytała co zrobię z małą w niedzielę. ale to nic. dostałam ostatnią wypłatę tż i porobiłam dużo opłat z wyprzedzeniem żebym przez ten czas jak go nie będzie miała jak najmniej .no i jeszcze czekam na talony z pracy to pokupuje małej nazapas trochę pampersów i chusteczek. a właśnie- widziałam wczoraj jakieś nowe pampersy- w pomarańczowym opakowaniu-czy może któraś tez widziała i kupowała? miłego dnia i pozdrowionka zdjęcia dzieci superowe- ładnie nam wszystkie rosną. eszewria- super fotki- mi cc zrobili tak szybko że tż nawet nie zdążył dokechać i nie mam takich fotek i juz żałuję.
|
#2229 |
|
Rozeznanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7125823]
![]() Malgosia sliczna, mala krolewna ![]() Miedzy nami: Oli czasem zasuwa w rozowym ubranku [/quote]A Weroniczka czasem jest chłopczykiem Weroniczka w czapeczkach 006.jpg |
|
|
|
#2230 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego naj naj dla Majeczki i Patrysia Dorko może Klaudunia miała po prostu gorszy dzień. Czasem trzeba po prostu przeczekać. Będzie dobrze. Lea nie przemęczasz się ostatnio z pisaniem, Spadam, bo Pucka się nudzi na macie ![]() ![]() Już jestem z powrotem. Noc była spokojna. Ok 2 przebudziła się z placzem. Pomyslałam przyśniło sie coś Agatkce. Utuliłam, zasneła tak szybko,że nawet nie zdążyłam podać piersi. A mam znowu zapalenie to przydałaby się odciagarka. Na dobre wstała po 6. Przy przewijaniu zobaczyłam strupek w uszku. Widocznie sie zadrapała, może to ją obudziło .Mam pytanie odnośnie wypróżniania. Pucka przy robieniu kupki robi się czerwona na buzi, czasem nawet łezki pojawią się z wysiłku. Dziś załatwiła się zaraz po jedzeniu i z wysiłku nawet noskiem mleczko poleciało. Kupki są miękkie, czasem nawet rzadkie. Wasze dzieciaczki też tyle wysiłku wkładaja w tą czynność ? Edytowane przez joli31 Czas edycji: 2008-04-05 o 11:04 |
|
|
|
#2231 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję wam moje kochane za wszystkie miłe słowa, przepraszam, ze bez cytowania ale zwyczajnie nie mam czasu. Serdecznie pozdrawiam i całuję was gorąco bardzo, bardzo bardzo fajnie że was tu mam. ucałowanka - moze później zajrzę jak będę miała chwilę Edytowane przez eszeweria Czas edycji: 2008-04-05 o 12:28 Powód: pogrubienie tekstu |
|
|
|
|
#2232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Buziole |
|
|
|
|
#2233 |
|
Rozeznanie
|
Phi to ja miałam luzik
|
|
|
|
#2234 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2235 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7131126]
![]() ![]() ![]() Podlaczam sie do zyczen dla slodkich jubilatow to jeszcze ja sie podlacze
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Raczkowanie
|
moje pierwsze fotki ze spacerku w naszym buszu
... i wiecie co na wiosnę nawet mi sie tu zaczyna podobac na nowoi tez dołączamy się do życzeń |
|
|
|
#2238 |
|
Raczkowanie
|
a to fotki ze spacerku - roślinki i miejsca które mnie dziś zauroczyły kwitnące bazie, mech , rozchodnik i nasz strumyczek leśny - pierwszy raz od dawna zrobilo mi się tu tak miło
|
|
|
|
#2239 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze zawilce
![]() naprawdę miły spacerek, kładłam się na ziemi robiłam foty, Mikołaj tez zadowolony a Zuzię zabrali na weekend moi rodzice, zaraz kłade małego spac i wieczór z moim mężem od dawna wyczekiwany - oby tylko Mikołaj ładnie spał ![]() ![]()
Edytowane przez eszeweria Czas edycji: 2008-04-05 o 19:30 Powód: dodany tekst |
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7130151]Moje kulinaria tak mu smakuja, ze na raz zjada 170-180 ml zupki Tak wiec dzis robie kolejne porcje do zamrazary ![]() [/quote] Ale się chłopak rozsmakował w zupkach mamy, to bardzo dobrze ------------------------ My u teściów, troszkę na początku teściowa mnie zdenerwowała, ale wieczór całkiem miło minął. I po korepetycjach, już prawie uzbierałam na perfumy dla męża , jak miło. Teściowie śpią, mąż śpi, Ola śpi, a ja z filiżanką Earl Grey`a buszuję po wizażu, jak miło Edit: Ale ze mnie gapa. Weroniczka jako chłopczyk, też ma swój urok, ale najładniej wygląda z gumeczką we włosach w avatarku Najserdeczniejsze życzenia dla Majeczki Dorka, ależ jesteś przewidującą kobietą należą się wielkie
|
|
|
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama nie leń siętylko wstaw nam nową fotkę Weroniczki w kucykach ![]() Cytat:
![]() ************************* ***************** My po wizycie u teściowej...impreza ...imieniny... Dzięki Bogu już po ![]() Ja przeglądam net w poszukiwaniu nowego aparatu...mąż chce lustrzankę, ja wypasioną cyfrówke...no ale z nas dwoje to on jest fotografem więc muszę się go słychać Idę buszować dalej, może znajdę coś o czym on nie słyszał i go zaskocze hehe ![]() ![]() ![]() P.S. Wybrałyście już foteliki samochodowe ??? Ja muszę sięw końcu zdecydować, bo Kuba ma już 9kg, a nasz fotelik Graco jest tylko do 10kg !!!! Wacham się pomiędzy BRITAX EVOLVA : http://www.allegro.pl/item340390376_..._3_9_36kg.html A RECARO YOUNG SPORT : http://www.allegro.pl/item334603654_..._gratisy_.html Jak myślicie , który ??????????????????
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Lea
Pomyśl sobie, że Oliemu mogłoby niezasmakować i też praca byłaby do
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7134137]Stalam w kuchni godzine, oskrobalam 14 marchwii (duzych ), 12 pietruszek, obralam do tego ziemniaki i buraczki, zagotowalam, Tz zblenderowal i ....![]() ![]() Nie wiem czym ten garnek byl pokryty, ale, ze jest czarny to zauwazylam te drobinki ![]() ![]() [/quote]Lea szczęście w nieszczęściu, że zauważyłaś, pomyśl tylko, co mogłoby się zdarzyć jakby Oli to zjadł , może i nic, ale lepiej nie ryzykować. Ugotujesz drugą, jeszcze pyszniejszą ![]() Edit: Pysiu właśnie miałam pytać, kiedy coś zmalujesz nowego |
|
|
|
|
#2244 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;7134137]Uwaga, nie bedzie smiesznie
![]() Cala moja praca przy jedzeniu dla Oliviera poszla do Stalam w kuchni godzine, oskrobalam 14 marchwii (duzych ), 12 pietruszek, obralam do tego ziemniaki i buraczki, zagotowalam, Tz zblenderowal i ....![]() ![]() Nie wiem czym ten garnek byl pokryty, ale, ze jest czarny to zauwazylam te drobinki ![]() ![]() Tyle roboty na marne BuuuuuuuuuuuWrrrrrrrrrr [/QUOTE]ooooooooooo biedna Ty - tez bym się wkurrrrrrrrzyła. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mikołaj już zasnął wiec zmykam do męża. Życze wszystkim milusińskiego wieczorka |
|||
|
|
|
#2245 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
staram sie nadrobić zaległości z całego tygodnia.Czytam od tyłu,przeglądam zdjęcia dzieciaków-śliczności. U nas nic nowego.Ja rano z tż do pracy,mała z babcia.W pracy lepiej nie mówić.Z pracy z pełnym cyckiem i wywieszonym jęzorem do córci.Zabawa 2h,kapanie i spanie.I tak w koło. Ale zaczynam się powolutku przyzwyczajać>za to Marta uwielbia babcię,jej zupki z królikiem.Przypuszcam,że babcia ukradkiem daje cosik więcej o czym z pewnością dowiem się po kilku miesiącach. Martusia (odpukać) nie choruje i jest coraz fajniejsza.Umie już podawać cześć,pokazuje gdzie ma nosek,gdzie jest światełko,mis rybka itp...... I cały czas się śmieje ![]() Co do uszu to chyba was nie pocieszę.Choćbyście na rzęsach stawały to jak mają być odstające to będa.Ja jestem żywym przykładem.Nie pomogły opaski.Marta odziedziczyła uszka po mnie co widać na załączonych fotkach.Tż uważa,że dodaja jej uroku.Pewnie jak dorośnie nie bedzie zadowolona niżej fotki aktualne Marty
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
cd fotek
Nie mogło zabraknąc w rajtuzkach ![]() Buziaki i pomyślności dla naszych kochanych jubilatów
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie,
w pierwszej kolejnosci pozdrawiam wszystkie dzieciaczki w drugiej mamuski Rosna nam te kruszynki ale z niektorych to juz nie takie kruszynki bo jak czytam wagi naszych milusinskich to ciezko az mi sie na rekach robi ![]() Zdjecia fajne i dzieciaczk urocze. Pucka bardzo mobilna sie zrobila i o pèrosze jakie akrobacje wyczynia na macie. Ola tez nie gorsza i ten podryw do raczkowania w lozeczku jest super. Bardzo podobal mi sie tez Kuba z nowymi klockami. Szukalam takich u mnie w sklepie ale nie bylo. Pysiu one sa z Fisher rice? Prawda? Pysia swietnie wygladasz w tym cieciu i prostych wloskach. Calkiem inna osoba. Chyba tez sobie zmienilas kolor bo wydawalo mi sie ze mialas blond balejaz Pozytywn a zmiana i pochwalam.Lipinko Piotrus ma piekne oczy a wozek tez fajniutki . No i wmoim ulubionym kolorze..zielen ![]() Eszwerio dzieciaczki cudne. Dadza ci troche odetchnac jak Mikolaj podrosnie. Beda sie razem bawic i wtedy ty odpoczniesz.Widoki wiejskie az dech w piersiach zapieraja. Jak ja dawno nie widzialam zawilcow w lesie.Dzieki za zdjecia. Maatra a gdzie zdjecia nowej fryzurki? jak to sie mowi ladnemu we wszystkim dobrze. Jestem przekonana ze wygladasz rewelacyjnie. Ebena , Mati sliczna i te migdalowe oczka z wahlarzem pieknych dlugih rzes Ivy widze ,ze masz tendencje do wyszukiwania rzeczy mijajacych sie z prawda co to za lamentowanie na temat slicznych i zgrabnych uszek Olci.Lea ja bym meza udusila jak by mi blenderowal w teflonowym garnku. Cale szczescie, ze sie zreflektowalas . Szkoda tylko pysznej zupki. 100 lat dla dzisiejszych jubilatow Maji i Patrysia!!! U mnie kolejna nowosc...3 zab Maxa. Tym razem wyklula sie gorna prawa dwojka . Jakos nieprogramowo rosna te zeby . Od 1 kwietnia Max zasypia sam i nie byl to tylko zart aprylisowyJest nadzwyczaj grzeczny i chyba najgorsze z zabkowaniem mamy juz za soba bo w ciagu dnia potrafi na dlugi okres czasu zajac sie sam zabawa . Zacza juz sobie gaworzyc i teraz ciagle powtarza nanana, lalal i ojojoj. Mama i tata ciagle niet .Dobrej nocy |
|
|
|
#2248 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. O 7 rano zaczęła się akcja. I też skurcze pomimo kroplówki która wcale nie leciała miałam co 10 minut. Męczyłam się do 8.40 kiedy to moja królewna w końcu nas powitała. Potem położyli mi ja na brzuchu i po chwili zabrali do badnia a razem z nią mój poszedł. Potem już nie miałam skurczow i lekarz praktycznie wyciągnł ze mnie łożysko ciągnąc delikatnie za pępowinę i jednocześnie uciskając mi brzuch.Szycie trwało 1,5 h bo położna tak mnie chlasnęła że miałam az 8 szwów. Potem jak przechodziłam z łóżka porodowego na zwykłe to zemdlałam i mnie cucili. ![]() Ja również chciałabym się przyłączyć do życzeń. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Wszystkim wizażowym ciociom wielkie ![]() ![]() ![]() od Małgosi. U nas dzisiaj nudy. Oprócz spacerku nic ciekawego się nie wydarzyło
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Stesknilam sie za Wami, wizazem i chwila spokoju Wrocilysmy cale i zdrowe juz wczoraj, bo pogoda nas nie rozpieszczala i odpuscilismy sobie wycieczki w gory. Bylo super, tak jak pisalam Blanka swietnie czula sie w nowych miejscach, nie sprawala klopotow przy kapieli pod prysznicem czy spaniu w lozku hotelowym Pogoda moglabybyc ladniejsza ale nie mozna mec wszytskiego. Dzis za to od rana we Wroc piekne slonko, wiec wybralismy sie na caly dzien do ZOO, cudnie bylo. Blanka z zaciekawieniem ogladala zwierzaki, gadala do krokodyla przez nasza nieuwage miala nawet okazje zobaczyc bzkajace sie mapy ![]() W domu mamy sajgon bo jeszcze nie wsyztsko rozpakowane, w lodowce tylko szron i swiatlo, jutro czeka mnie pracowity dzien zeby to jakos ogarnac ![]() Wrzucam kilka zdj z dzisiaj, bo oczywiscie TZ zapomnial spakowac aparat i z calego wyjazdu mamy tylko kilka fotek zrobionych komorka [ jakos zabojcza ]Zdj 1.Na zwierzecym dziedzincu - wsrod biegajacych koz i dzieci 2.Zyrafa 3.Ze sloniami 4.Z tata 5.Wiasna w lapce |
|
|
|
#2250 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Martusia jest śliczna Cytat:
, i każda z tych wścibskich bab nad Olcią, mam ochotę wtedy kopnąć taką w pewną część ciała wrrrrrA sklepy, to są dobre od czasu do czasu, bo kupuje się mnóstwo niepotrzebnych rzeczy Edit: Ale łomot dostałam... |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

nie karmiłam go ale był ze mna przez jakiś czas 

qrcze ja mam z porodówki bardzo mało, zresztą aparat nam się zepsuł i telefonem mąż robił.
Mi dali tylko na chwile po zabiegu male zawiniatko i potem dopiero maz mi go przyniosl nastepnego dnia (po 10godz). A zanim karmilam to minely wieki
(z jakies 16 godz.).
). I przez to wszystko później Piotruś tak mnie pogryzł bo ssać nie umiał że przy każdym karmieniu z bólu wyłam
Ale co tam i tak będę miło wspominac ten dzień do końca życia. najpiękniejszy w życiu dzień 

. Potem dokładnie spojrzała na kupon, odetchnęła z ulga, że to nie morfologia, bo Agatka ma pulchne rączki, jest wprawdzie żyłka, ale cieńsza od igieł

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)