Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-02-09, 21:13   #451
ekk
Zadomowienie

Dot.: Remington I-light Pro IPL 6000 czy Philips Lumea

Wracam do Was z moim porównaniem Remingtona i-Light IPL6750 i Philips Lumea sc2007...
Lumea dała mi o wiele lepsze efekty przy ok 1,5mies używaniu niż Remington przez rok-i nadal nie wiem czym jest to spowodowane. Zastanawia mnie technologia zastosowana w wymiennych końcówkach -sami zobaczcie na załączonych zdjęciach. Choć Remi ma mniejsze okienka do naświetlania, to na całości jest zamontowane lusterko we wszystkich nakładkach, a w Lumei lusterka są tylko na ściankach końcówki do ciała natomiast na całości (choć bardziej przeźroczyste niż w Lumea jakkolwiek głupio to zabrzmi) na końcówce precyzyjnej. Nie wiem czemu ma to służyć, ale mam wrażenie, że zabieg Remi bardziej "boli" (choć ciężko to nazwać bólem-czuć takie kopnięcia prądu) a przy Lumea praktycznie nie czuć dyskomfortu.
Kolejna ważna rzecz: w instrukcji Remi jest napisane, że nie można stosować po depilacji woskiem lub jakimkolwiek usuwaniu włosów z cebulkami, ponieważ IPL wtedy NIE DZIAŁA, natomiast w Lumea można spokojnie takie zabiegi wykonywać (z tego co jest napisane w instrukcji). A i jeszcze taka różnica jak już pisałam wcześniej, Remi się bardzo nagrzewa i parzy w rękę i strasznie hałasuje a Lumi nie
Po dłuższym czasie zauważyłam, że jednak w Lumei-choć na początku akumulator wydawał się dużym plusem, to teraz jednak wkurza to, jak wyczerpuje się po zabiegu na samych łydkach Nie wyobrażam sobie jak będzie trzymał moc po większej ilości zabiegów (choć tak naprawdę to już nie moje zmartwienie, ponieważ po teście kazali mi odesłać produkt...) Trudno, ja przynajmniej wiem, że u mnie produkt się sprawdził i dostał pozytywną opinię. na całe szczęście mam jeszcze mojego Remi, którego dostałam od męża i muszę się z nim przeprosićMoże uda mi się podtrzymać efekty, które osiągnęłam dzięki Lumi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170120_145735.jpg (89,7 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170120_145844.jpg (159,1 KB, 43 załadowań)

ekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-10, 06:41   #452
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lovebird Pokaż wiadomość
No trochę nie do końca jak z aparatami, bo ilość błysków to żywotność urządzenia, a więc ma znaczenie - o ile nie chcemy wymienić sprzętu na nowszy model, kiedy taki się pojawi.
Niby nie ma, a jednak myślę że ma, znaczy, jeśli nie planujesz używać przez pokolenia to nie wybłyskasz powyżej jakiejś ilości (choć nie potrafię powiedzieć jaka to ilość).

Cytat:
Napisane przez matozau Pokaż wiadomość
1. Czy Remington 6250 ma 65000 błysków?
2. Czy Remington 6250 ma niewymienialną lampę?
3. Jaka jest różnica między 6250 a 6500? (Tylko dodatki?)
ad.1 w zasadzie tak, ale to zależy na jaką moc ustawisz lampę, im wyższe ustawienie tym lampa ma mniejszą żywotność.
ad 2. Tak lampa jest niewymienialna (w innych chyba tez, poza starymi urządzeniami z lampą na dwa tysiące błysków).
ad 3. Tylko dodatkowe końcówki i kolor, tak samo z modelem 6750

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ekk Pokaż wiadomość
Kolejna ważna rzecz: w instrukcji Remi jest napisane, że nie można stosować po depilacji woskiem lub jakimkolwiek usuwaniu włosów z cebulkami, ponieważ IPL wtedy NIE DZIAŁA
Zgadza się, tak IPL jak i laser działają na włos, nie ma włosa, nie ma depilacji.

Cytat:
Napisane przez ekk Pokaż wiadomość
Po dłuższym czasie zauważyłam, że jednak w Lumei-choć na początku akumulator wydawał się dużym plusem, to teraz jednak wkurza to, jak wyczerpuje się po zabiegu na samych łydkach Nie wyobrażam sobie jak będzie trzymał moc po większej ilości zabiegów
Pojemność będzie systematycznie spadała niestety.

W sumie ciekawe z tymi efektami, fajnie by było gdyby ktoś robił zabiegi na jedną nogę jednym, na drugą drugim i wtedy porównać, bo teoretycznie remington powinien lepiej pozbywać się włosków na maksymalnej mocy.
Stary 2017-02-10, 09:28   #453
matozau
Raczkowanie

Asiulkaa, bardzo dziękuję za odpowiedź.
Stary 2017-02-10, 14:06   #454
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulkaa Pokaż wiadomość
Niby nie ma, a jednak myślę że ma, znaczy, jeśli nie planujesz używać przez pokolenia to nie wybłyskasz powyżej jakiejś ilości (choć nie potrafię powiedzieć jaka to ilość).
No ale właśnie to napisałam Właśnie napisałam, że według mnie ma to znaczenie, to Ty pisałaś, że może nie mieć

edit:
ok, chyba wiem, o co Ci chodzi - że jeśli kupiłam tylko dla siebie i planuję używać rzadko, to nie ma dla mnie znaczenia, czy to będzie 150 k czy 300 k błysków, bo sama zużyję, załóżmy, 100 k błysków. Zgadza się? Jeśli tak, to masz rację, w tym wypadku nie ma to znaczenia. A liczba błysków jest tylko wyższym parametrem, który lepiej wygląda i ma zwrócić naszą uwagę i zachęcić do zakupu tego właśnie urządzenia

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki

Edytowane przez lovebird
Czas edycji: 2017-02-10 o 14:10
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-10, 16:57   #455
kask
Przyczajenie

Dostałam informację od firmy Remington, że jeśli zużyje mi się lampa w ciągu 6 lat (a nie powinna) to oczywiście podlega gwarancji. Model 6780 powinien wystarczyć na 173 zabiegi na całe ciało.
Także super. Depilator zamówiony i już nie mogę doczekać się pierwszego użycia i efektów

Edytowane przez kask
Czas edycji: 2017-02-10 o 16:59
kask jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-10, 17:14   #456
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kask Pokaż wiadomość
Dostałam informację od firmy Remington, że jeśli zużyje mi się lampa w ciągu 6 lat (a nie powinna) to oczywiście podlega gwarancji. Model 6780 powinien wystarczyć na 173 zabiegi na całe ciało.
Także super. Depilator zamówiony i już nie mogę doczekać się pierwszego użycia i efektów
To super, daj znać

Wymianki
Stary 2017-02-10, 18:11   #457
asiulkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ok, chyba wiem, o co Ci chodzi - że jeśli kupiłam tylko dla siebie i planuję używać rzadko, to nie ma dla mnie znaczenia, czy to będzie 150 k czy 300 k błysków, bo sama zużyję, załóżmy, 100 k błysków. Zgadza się? Jeśli tak, to masz rację, w tym wypadku nie ma to znaczenia. A liczba błysków jest tylko wyższym parametrem, który lepiej wygląda i ma zwrócić naszą uwagę i zachęcić do zakupu tego właśnie urządzenia
O dokładnie o to mi chodzi. Tyle że zupełnie nie potrafię powiedzieć ile błysków to jeszcze rozsądny parametr. Jak patrzę po sobie to nie będzie to aż tak wiele, bo jak miałam natchnienie to robiłam zabiegi nawet co dwa tygodnie, tyle że to bardzo czasochłonne i szybko mi się odechciewa. Teraz to już nie robię na całym ciele, tylko tam gdzie widzę włosy, a jest ich naprawdę niewiele, w jednej ręce elektryczna maszynka i tnę, w drugiej IPL i strzelam. No jedynie na głębokim bikini efektów prawie nie ma- na tej cieniuteńkiej skórze.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-02-18, 10:50   #458
lovebird
Zakorzenienie

Pytanie do dziewczyn, które depilują sobie wąsik: ja zwykle to robię kremem. Zgodnie z instrukcją, przed depilacją IPL należy zgolić włosy maszynką. Nie wyrywać pensetą/woskiem, czy depilować kremem. Faktycznie golicie maszynką? Boję się, że od tego moje włoski staną się grubsze i bardziej widoczne, bo przecież na efekty IPL trzeba będzie spokojnie miesiąć poczekać

Wymianki
Stary 2017-02-18, 12:41   #459
asiulkaa
Zakorzenienie

Wąs chyba tak szybko nie rośnie, na po goleniu nie miałam większych problemów z odrostami, w razie czego dogalam, ale to nie jest tak często żeby się miały wzmocnić, bo jednak od IPL się równocześnie osłabiają.
Stary 2017-02-18, 18:19   #460
lovebird
Zakorzenienie

Ja właśnie jestem po dwóch zabiegach na nogi i pachy - na nogach różnica niewielka, na pachach żadna dlatego boję się, że maszynką póki co tylko wzmocnię, a nie chcę golić co drugi dzień, żeby mieć w miarę gladką twarz

Wymianki
Stary 2017-02-18, 19:13   #461
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie jestem po dwóch zabiegach na nogi i pachy - na nogach różnica niewielka, na pachach żadna dlatego boję się, że maszynką póki co tylko wzmocnię, a nie chcę golić co drugi dzień, żeby mieć w miarę gladką twarz
po dwóch nie widać, u mnie po 4 dopiero coś zobaczyłam
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-22, 08:08   #462
ewcia_k_88
Raczkowanie

Witam

jeślimam delikatne z natury włoski i mieszane-0 troche ciemnych troche jasnych to czy wearto inwestować w IPL?
nic mi nie wrasta i nie mam wiekszych problemów. Maszynki używam raz na tydzień. Czy JEST SZANSA ŻE ipl DA MI 3-4 MCE SPOKOJU?
ewcia_k_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-23, 18:14   #463
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia_k_88 Pokaż wiadomość
Witam

jeślimam delikatne z natury włoski i mieszane-0 troche ciemnych troche jasnych to czy wearto inwestować w IPL?
nic mi nie wrasta i nie mam wiekszych problemów. Maszynki używam raz na tydzień. Czy JEST SZANSA ŻE ipl DA MI 3-4 MCE SPOKOJU?
Ciężko stwierdzić bez oglądania włosów. Może wybierz się do kosmetyczki na konsultację?

Wymianki
Stary 2017-02-24, 21:48   #464
matozau
Raczkowanie

Przeżywam katusze, bo ogoliłam całe nogi (praktycznie nigdy tego nie robiłam z uwagi na wrastające włosy). I tak przez 3-4 dni po goleniu czuję jakbym usiadła na jeżu Jejku, a jak zimny wiatr zawieje, albo dreszcz przejdzie, że włosy stają dęba to dosłownie jakbym igły w pośladkach i udach czuła

Z drugiej strony jestem tak pełna nadziei, że tylko się uśmiecham do siebie na te cierpienia, bo a nuż przyniesie to jakiś rezultat.

Za mną dwa zabiegi IPL (Remington 6250), na razie różnica zerowa. Ciekawi mnie, po ilu zabiegach (jeśli pamiętacie), zauważyłyście, że włosów jest mniej?
Stary 2017-02-25, 13:10   #465
asiulkaa
Zakorzenienie

No niestety dla urody trzeba cierpieć, ja też nie znoszę tych ogolonych odrastających włosów.
Ja widziałam efekty już po pierwszym razie, ale dopiero w drugim tygodniu (pachy, bikini), ale na nogach to trudno efekty przyuważyć na początku, bo to zagęszczenie włosów jest mniejsze, przez co obszar trudny do oceny.
Stary 2017-02-25, 13:23   #466
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Przeżywam katusze, bo ogoliłam całe nogi (praktycznie nigdy tego nie robiłam z uwagi na wrastające włosy). I tak przez 3-4 dni po goleniu czuję jakbym usiadła na jeżu Jejku, a jak zimny wiatr zawieje, albo dreszcz przejdzie, że włosy stają dęba to dosłownie jakbym igły w pośladkach i udach czuła

Z drugiej strony jestem tak pełna nadziei, że tylko się uśmiecham do siebie na te cierpienia, bo a nuż przyniesie to jakiś rezultat.

Za mną dwa zabiegi IPL (Remington 6250), na razie różnica zerowa. Ciekawi mnie, po ilu zabiegach (jeśli pamiętacie), zauważyłyście, że włosów jest mniej?
jestem po 5 zabiegu na nogi i niewiele widze...wloski rosna wolnej, ale poza tym to nie ma roznicy...
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-25, 14:57   #467
mahna_mahna
Raczkowanie

Ja jestem już po 7, jutro robię 8 i na nogach są całkiem spoko efekty, coraz więcej łysych miejsc. Włoski niestety nie odrastają wolniej. Pierwsze większe efekty były po 4 razie. Pachy zauważyłam dopiero w tym tygodniu, bikini niestety bez zmian, a na tym bardzo mi zależało żeby móc w końcu założyć normalny strój
mahna_mahna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-26, 08:31   #468
kask
Przyczajenie

Dziewczyny może niech każda pisze jaki ma depilator i najwazniejsze chyba na jakiej mocy robi zabiegi, żeby móc ocenić faktycznie skuteczność zabiegów.

Ja dzisiaj robie dopiero drugą depilacje ale od początku wszystkie miejsca na "5" i liczę na szybsze efekty jak dopiero za 3 miesiące.. Mam nadzieję
Stary 2017-02-27, 13:45   #469
fokus321
Przyczajenie

przyłączam się...Mam do Was pytanie techniczne bo tez chodzi mi po głowie zakup Philipsa ale oczywiscie wolała bym wydac mniej niz wiecej. duzo jest tych modeli i jak więcej nakładek to z automatu drozej. Poradzcie bo jak sobie tak czytam i gdybam to model nieco starszy ale dostępny Philips Lumea SC1995/00 ma duuużo starzałow bo >250000, jest na kablu ale to bym przezyła poza tym nie trzeba 2h ładować i czekac jak zabraknie. Potrzebuję na nogi, na bikini pod paszki więc nie potrzebuje nakładki na twarz. Cena duzo mniejsza. Moje pytanie czy one różnią się może mocą jak są takie dysproporcje w cenach? Któraś coś wie bo dla mnie nawet wydane 900zł to dużo w tym momencie?Drugie pytanie to cudo czy może lepiej remington w podobnej cenie, podobno mocniejszy ale o 100000 impulsów mniej? A właśnie ile ma Lumea bo sie pogubiłam? Pomocy bo nie zdążę przed latem

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Hej! kupiłaś bo mam ten sam dylemat?Będę wdzięczna za info.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez jus93tyna Pokaż wiadomość
dziewczyny z chęcią poznam dalsze opinie po kilku użyciach bo się waham czy warto tyle wydawać. Zastanawiam się nad Remingtonem 6250 a Lumeą 1995. Remington kusi ceną a Lumea liczbą strzałów (250 000), która jest znacznie korzystniejsza niż to co piszecie o rzekomo dożywotnej lampie remingtona, która tak na prawdę starcza na ok 65 000 naświetlań....

czy podjełaś decyzję i w którą stronę?
fokus321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-27, 18:11   #470
fokus321
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dibaba Pokaż wiadomość
W końcu oddałam mój model lumei i kupiłam sieciową SC1997. Przyjęli bez najmniejszego problemu.
Zielone korale - czy twoja lumea świeci białym światłem ? W instrukcji piszą, że zapala się na pasku zielone ( ja tak miałam w moim modelu) . A tutaj zamiast zielonego jest białe światło. Mam nadzieję, że tak ma być ..
I jak Ci się sprawuje? czy między tym, który kupiłaś a 1995 różnica jest tylko w dodatkowej nakładce do twarzy? Dzięki z góry za odp.
Stary 2017-03-01, 21:10   #471
vikkaj
Przyczajenie

Urządzenie Philips Lumea Prestige jest moim marzeniem w dniu dzisiejszym. Ułatwi moje życie BARDZO BARDZO ,jest rewelacyjnym urządzeniem ,które skraca nam męczarnie przy goleniu i dyskomforcie jakie mamy po goleniu nóg i innych części ciała. Temu , kto wymyślił to cudo to trzeba dać złoty MEDAL
vikkaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-03, 17:31   #472
kask
Przyczajenie

Cześć dziewczyny, przychodzę z recenzją Remingtona 6780 po 2 użyciach na 5 w skali mocy.
Powiem szczerze, że nie spodziewałam się takich cudów jakie obecnie mają miejsce 1 zabieg od razu robiłam na "5" i po 2 tygodniach w niektórych miejscach na nogach mogłam sobie wyciągnąć włoski, ale bardzo mało. Zrobiłam drugi zabieg w tą niedzielę na całe ciało i w tej chwili po 5 dniach wyszło idealnie ..jak dokładnie robię te zabiegi pod pachami mam w wielu miejscach łyse placki, a najlepszy efekt jest w okolicach bikini. Po prostu jak od linijki mam pokazane które miejsca naświetlałam, a które nie. Zostały mi łyse prostokąciki pomiędzy buszem Zabawnie to wygląda ale jestem zachwycona działaniem tego cuda.
Polecam z całego serca!
Stary 2017-03-05, 18:29   #473
lovebird
Zakorzenienie

Philips Lumea 1995
Mam za sobą trzy zabiegi. Pod pachami mam wrażenie, że włosy rosną szybciej, nie zauważyłam, żeby były rzadsze Na nogach chyba rosną wolniej, trochę rzadsze, ale raczej niewiele. Zobaczymy, może jeszcze trzeba poczekać
Przy nogach ustawiam na 4, przy pachach na 3.

Wymianki
Stary 2017-03-05, 19:52   #474
fokus321
Przyczajenie

A dlaczego zdecydowałaś się na takie ustawienia 4 i 3? Ja chaba bym spróbowała na 5 chyba, że było by to mało znośne?Pisz jak będzie po następnych zabiegach. też zastanawiam się nad tym własnie modelem. A napisz mi może ile s jest w trybie ciągłym między błyskiem?

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Jeszcze jedno pytanie. A jak się ma używanie depilacja światłem IPL jeśli ktos ma problem z naczynkami tzw pajączki? Są jakeś przeciwskazania?
Stary 2017-03-05, 19:55   #475
lovebird
Zakorzenienie

Mam wrażliwą skórę, wolałam nie ryzykować. I tak momentami na 4 boli, pod pachami na 3 czuję ból.
Jak będziesz miała sprzęt, to sama sprawdzisz, jaka moc Tobie najbardziej odpowiada

Wymianki
Stary 2017-03-06, 16:29   #476
matozau
Raczkowanie

Ja mam Remingtona 6250, działałam z nim 3 razy (raz na tydzień) na 5 w skali mocy... i efektów jak na razie nie ma żadnych.
Spodziewałam się bardziej widocznych rezultatów, ale czytałam, że niektórzy widzieli pierwsze efekty dopiero po 4 zabiegach, więc jeszcze czekam następne 3 tygodnie i będę się dzielić wrażeniami.
Stary 2017-03-09, 08:33   #477
fokus321
Przyczajenie

dziewczyny pytanie do tych, które używają? jakim

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

nie skończyłam jakim światłem przy depilcji błyskają wasze depilatory? Czy jest to jasny błsk czy czerwone swiatło?
Stary 2017-03-09, 15:48   #478
matozau
Raczkowanie

U mnie czerwone.
Stary 2017-03-09, 17:42   #479
kask
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fokus321 Pokaż wiadomość
dziewczyny pytanie do tych, które używają? jakim

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

nie skończyłam jakim światłem przy depilcji błyskają wasze depilatory? Czy jest to jasny błsk czy czerwone swiatło?
bardziej biały jasny błysk.
Stary 2017-03-09, 20:30   #480
fokus321
Przyczajenie

no właśnie a dlaczego jest różnica w kolorze błysku? Dwie ostatnie odp.... Czerwone i jasny błysk. Obydwie macie remingtony tylo różne modele. ktoś umie to wyjaśnić?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
U mnie czerwone.
Kupiłaś nowy depilator?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości