Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-25, 13:07   #4951
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Polecicie jakąś okrągłą/płaską (zupełnie się nie znam) szczotkę do używania przy suszeniu włosów? Nigdy takiej nie miałam, ale u fryzjera zawsze fajnie układają się po niej włosy, mogłabym wywinąć włosy w którą stronę bym chciała Jeśli ma to jakieś znaczenie, to mam włosy do ramion.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

U mnie taki z wyciąganymi płytkami działał dużo gorzej niż taki z zamontowanymi na stałe. Ja mam właśnie taki z zamontowanymi z Biedronki, jest świetny, a kosztował 39 zł.
Ja miałam taki z wyciąganymi i też był beznadziejny.

wysłano z końca świata...

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 13:11   #4952
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez agateq Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu pytałam Was o sprawę baterii w laptopie, ale wtedy to jeszcze jej sporo miałam, a teraz kurczy się dość prędko:p Obecnie jest 30% kilka procent, i tendencja jest spadkowa

Czy powinnam już rozejrzeć się za nową baterią czy na spokojnie mam kupę czasu, bo nawet z 0% baterią laptop podłączony do prądu będzie działał normalnie?

Będzie działał normalnie, ale jak zabraknie prądu czy coś, to się wyłączy. Mam namyśli gwałtownie, nie tak normalnie "trwa zamykanie systemu". Jak u mnie padła bateria, to po prostu wyjęłam ja z laptopa, bo i tak nic nie dawała.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-02-25, 13:14   #4953
semantique
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Będzie działał normalnie, ale jak zabraknie prądu czy coś, to się wyłączy. Mam namyśli gwałtownie, nie tak normalnie "trwa zamykanie systemu". Jak u mnie padła bateria, to po prostu wyjęłam ja z laptopa, bo i tak nic nie dawała.

Mój laptop się przewraca bez baterii
Stary 2017-02-25, 13:26   #4954
agateq
goniąca własny ogon..

Aha.... hmm... mam nadzieję, że mój będzie działał, tzn. mam zamiar kupić baterię, ale oczywiście pojęcia nie mam jak/gdzie/ile to kosztuje.

Poproszę pewnie o pomoc informatyków z pracy:p

Ale tak z ciekawości, mam laptop ASUS (nie wiem czy to istotne z punktu widzenia baterii:p), ale taką baterię się kupuje w sklepie czy można na Allegro? Czy lepiej z prawdziwego sklepu komputerowego? Ile to kosztuje mniej więcej? Kilka stówek?

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 13:43   #4955
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Aha.... hmm... mam nadzieję, że mój będzie działał, tzn. mam zamiar kupić baterię, ale oczywiście pojęcia nie mam jak/gdzie/ile to kosztuje.

Poproszę pewnie o pomoc informatyków z pracy:p

Ale tak z ciekawości, mam laptop ASUS (nie wiem czy to istotne z punktu widzenia baterii:p), ale taką baterię się kupuje w sklepie czy można na Allegro? Czy lepiej z prawdziwego sklepu komputerowego? Ile to kosztuje mniej więcej? Kilka stówek?
Mam ten sam dylemat. Od pewnie dwóch lat nie mam baterii, chciałam kupić ostatnio o też jeszcze nie wiem, jak się za to zabrać. I też mam Asusa 😉
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 13:44   #4956
Pani_Mada
BAN stały

Dot.: gdzie nowy watek "wszystko co chcecie wiedziec?"

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
Przebrnelam przez tarczyce (swoją drogą też mam wrażenie, że cały wizaż ma z tym problemy), ale nie zauważyłam odpowiedzi na moje pytanie, więc ponawiam.

Czy jeśli napiszę post w grupie otwartej na Facebooku, to moi znajomi zobaczą to na swoich tablicach/pasku z prawej strony?
będą widzieć.

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Ja odbierałam koleżance polecone w oparciu o ręcznie wypisane pełnomocnictwo do odbioru. Mowilam, ze koleżanka w miescie jest tylko w weekendy, bo pracuje na kontrakcie, kiedy poczta zamknięta i juz
dziękuję za odpowiedź. chyba zależy to tak na prawdę od humoru pracowników na poczcie. wg prawa nie powinni wydać. chyba będę po prostu nękać pracodawcę żeby wysłał jeszcze raz - na dobry adres

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Zauważ, ze przez różnorodność tematyki nikt nie będzie się przedzierał przez kilka stron wstecz tak samo, jak ktoś nie chce przedzierać się przez coś, co go nie interesuje. Ten wątek to prosta sprawa. Chce zapytać - pytam, chce podpowiadać to jak mam czas, przeglądam ostatnia stronę czy dwie i myśle, czy mogę pomoc. To nie jest wątek na społecznościach, który musisz od deski do deski wertować, aby wiedzieć, o co chodzi w ostatniej stronie, wiec nie rozumiem problemu...

i to jest klucz. nikt nie chce się przedzierać przez wypowiedzi z których spokojnie można założyć nowy wątek.

Cytat:
Jakiś czas temu pytałam Was o sprawę baterii w laptopie, ale wtedy to jeszcze jej sporo miałam, a teraz kurczy się dość prędko:p Obecnie jest 30% kilka procent, i tendencja jest spadkowa

Czy powinnam już rozejrzeć się za nową baterią czy na spokojnie mam kupę czasu, bo nawet z 0% baterią laptop podłączony do prądu będzie działał normalnie?

możesz bez baterii nawet używać. ale dobrze jest mieć nawet kilka % baterii, żeby w razie awarii prądu komputer wyłączył się bezpiecznie
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 13:58   #4957
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Baterie kupuje się w sklepie komputerowym podając dokładny model laptopa do którego potrzeba baterii. Tz za baterie płacił 50zl, ja 100zl, firmy różne to i sprzęt rozny

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 14:05   #4958
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

zamawiałam rok temu baterię na allegro w sklepie komputerowy. Dedykowana do mojego modelu, nie zamiennik. 100zł
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 14:37   #4959
agateq
goniąca własny ogon..

Czas Komety to daj znać, jak znajdziesz dobry sklep internetowy z baterią

i dzięki Wam dziewczyny za pomoc!

Instagram
agateq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 15:08   #4960
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samotny_t Pokaż wiadomość
Te strony, które śledzą loty (np. FlightRadar24) nie śledzą lotów pasażerskich, tylko wszystkie loty, które mają włączony transponder (w dużym uproszczeniu urządzenie, które nadaje informacje o statku powietrznym). I faktycznie jak się przyjrzysz, to jest mnóstwo lotów towarowych, w służbie zdrowia, rządowych, czy nawet wojskowych.

Jak któryś statek powietrzny ma wyłączony transponder (a na przyklad wojskowe niekiedy wyłączają), to nie zobaczysz na żadnej stronie.
No w sumie logiczne... Na FlightRadar24 śledzę właśnie jeden samolot ale nie wiem czy tak ma być, że dopiero po odświeżeniu strony aktualizuje się położenie? Bo jak włączam ogólną mapę to wszystkie się ruszają.
Stary 2017-02-25, 15:17   #4961
samotny_t
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
No w sumie logiczne... Na FlightRadar24 śledzę właśnie jeden samolot ale nie wiem czy tak ma być, że dopiero po odświeżeniu strony aktualizuje się położenie? Bo jak włączam ogólną mapę to wszystkie się ruszają.
Jak na ogólnej mapie klikniesz jakiś samolot to go śledzisz i odświeża się na bieżąco. Jak masz inaczej, to coś jest nie tak, wtedy spróbuj np. z innej przeglądarki albo uaktualnij tę, co masz.
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 15:32   #4962
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Polecicie jakieś paletki cieni do oczu? Dotychczas używałam makeup revolution ale chciałabym na coś lepszej jakości zmienic

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 15:40   #4963
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyChatterbox Pokaż wiadomość
Polecicie jakieś paletki cieni do oczu? Dotychczas używałam makeup revolution ale chciałabym na coś lepszej jakości zmienic

Ja lubię IsaDorę.
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 15:46   #4964
NinaSimone
Zakorzenienie

Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37

Jak sprawdzic kto mi dał na tinderze super lajka?

Nieaktualne

Edytowane przez NinaSimone
Czas edycji: 2017-02-25 o 16:05
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 16:24   #4965
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Ćwiczy ktoś na maszynach milon ?

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 18:35   #4966
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Polecicie jakąś okrągłą/płaską (zupełnie się nie znam) szczotkę do używania przy suszeniu włosów? Nigdy takiej nie miałam, ale u fryzjera zawsze fajnie układają się po niej włosy, mogłabym wywinąć włosy w którą stronę bym chciała Jeśli ma to jakieś znaczenie, to mam włosy do ramion.
Ja polecałam ostatnio szczotkę z Rossmana płaską owalną. Do wywijania to raczej okrągła by się przydała, ale jak nie masz wprawy to łatwo się zniechęcić. Jak masz włosy do ramion to weź sobie średnią i małą średnice szczotki, nie największą. Najlepsze są szczotki z naturalnego włosia (np. dzika), włosy po nich są gładkie jak marzenie W sumie nie wiem jakiego dokładnie efektu oczekujesz.
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 19:09   #4967
tekila901
Zakorzenienie

[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71301571]Ja polecałam ostatnio szczotkę z Rossmana płaską owalną. Do wywijania to raczej okrągła by się przydała, ale jak nie masz wprawy to łatwo się zniechęcić. Jak masz włosy do ramion to weź sobie średnią i małą średnice szczotki, nie największą. Najlepsze są szczotki z naturalnego włosia (np. dzika), włosy po nich są gładkie jak marzenie W sumie nie wiem jakiego dokładnie efektu oczekujesz.[/QUOTE]

Ja też szukam szczotki. Widziałam ostatnio Tangle Teezer Ultimate czy jakoś tak i zastanawiałam się nad nią, ale TT maja teraz coraz gorsze opinie. Teraz używam TT Elite, ale ząbki są już trochę powyginane i chciałabym coś nowego.
Stary 2017-02-25, 19:22   #4968
hawananana
Wtajemniczenie

Ja ostatnio kupilam szczotke Olivia Garden Finger Brush i jest jak najbardziej ok. Latwo sie czysci i super masuje skore glowy, az ciarki przechodza (mam ta najwieksza)

IMG_1488046929.844935.jpg

hawananana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 19:29   #4969
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:

The Balm

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 20:08   #4970
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
i to jest klucz. nikt nie chce się przedzierać przez wypowiedzi z których spokojnie można założyć nowy wątek.
A przez co chce się przedzierać? Może zrobisz listę tematów, które są ok do 'przedzierania się'? Przypominam temat: wszystko (...).
Warto sobie sprawdzić przed wyrzuceniem żalów, jak często był ten temat poruszany.

Cytat:
Czas Komety to daj znać, jak znajdziesz dobry sklep internetowy z baterią

i dzięki Wam dziewczyny za pomoc!
Porównaj ceny baterii oryginalnej/zamiennika i kup. W moim przypadku oryginał do Thinkpada t510 to ok 350 zł, lepszy zamiennik 120. Z kompem ślubu nie mam, zmienię go nie później niż za rok, więc prosty rachunek.
Nie polecam sklepu z Krakowa - swiatbaterii.pl (sprzedają też na allegro) - baterie przychodzą bardzo słabo zabezpieczone.

Przy okazji - chcę sprzedać kilka rzeczy na allegro, łapiąc się na darmowe wystawianie - czy jeśli nie zdołam wrzucić wszystkich aukcji do 1 to czy będę mogła wykorzystać pozostałe z 50 darmowych aukcji? Wydaje mi się, że tak, ale nie wiem, jak to wygląda w praktyce.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:

Mam kilka palet (w tym MR) i przyznam szczerze, że jednak najbardziej lubię wybrane inglotowskie pojedyncze cienie. Najczęściej używam Too faced Natural matte. Jak robię jakiś bardziej wieczorowy makijaż to i tak używam 5 innych produktów.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 20:09   #4971
malootka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
A przez co chce się przedzierać? Może zrobisz listę tematów, które są ok do 'przedzierania się'? Przypominam temat: wszystko (...).
Warto sobie sprawdzić przed wyrzuceniem żalów, jak często był ten temat poruszany.

Porównaj ceny baterii oryginalnej/zamiennika i kup. W moim przypadku oryginał do Thinkpada t510 to ok 350 zł, lepszy zamiennik 120. Z kompem ślubu nie mam, zmienię go nie później niż za rok, więc prosty rachunek.
Nie polecam sklepu z Krakowa - swiatbaterii.pl (sprzedają też na allegro) - baterie przychodzą bardzo słabo zabezpieczone.

Przy okazji - chcę sprzedać kilka rzeczy na allegro, łapiąc się na darmowe wystawianie - czy jeśli nie zdołam wrzucić wszystkich aukcji do 1 to czy będę mogła wykorzystać pozostałe z 50 darmowych aukcji? Wydaje mi się, że tak, ale nie wiem, jak to wygląda w praktyce.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Mam kilka palet (w tym MR) i przyznam szczerze, że jednak najbardziej lubię wybrane inglotowskie pojedyncze cienie. Najczęściej używam Too faced Natural matte. Jak robię jakiś bardziej wieczorowy makijaż to i tak używam 5 innych produktów.
Przepraszam, ze Ci sie wtracam w pytanie, ale o co chodzi z darmowym wystawieniem?

malootka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 20:14   #4972
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malootka Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze Ci sie wtracam w pytanie, ale o co chodzi z darmowym wystawieniem?

Allegro - moja sprzedaż - usługi dla sprzedających - centrum zniżek. I tam, jesli spełniasz warunki promocji, możesz aktywować pakiet 50 darmowych aukcji do wystawienia. Niestety trzeba wykorzystać do końca danego miesiąca, czyli teraz trochę bez sensu, jeśli się nie ma przygotowanych aukcji i nie zdąży się ich zrobić do końca miesiąca ;/
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 20:43   #4973
tekila901
Zakorzenienie

Czy ktoś wie jaka powinna być długość paznokci, żeby ładnie wyglądały? Widziałam kiedyś post na ten temat (wizażanka podawała ile mm powinien mieć każdy z paznokci w stosunku do innych).
Stary 2017-02-25, 22:02   #4974
_Aneta
Zakorzenienie

Jak policzyć czas pracy w excelu? O ile z "normalnymi" godzinami nie ma problemu, np. od 10 do 19 to 19-10 wychodzi 9 i spoko. Ale jak chcę policzyć od 7 do 7 to już tak nie działa, wychodzi mi 0 a powinno 24... Jak to zrobić żeby wyszło prawidłowo? Mam ustawione, że chodzi o czas ale i tak ciągle wychodzi 0

Stary 2017-02-25, 22:17   #4975
syyyyyylwia
cat lady

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Jak policzyć czas pracy w excelu? O ile z "normalnymi" godzinami nie ma problemu, np. od 10 do 19 to 19-10 wychodzi 9 i spoko. Ale jak chcę policzyć od 7 do 7 to już tak nie działa, wychodzi mi 0 a powinno 24... Jak to zrobić żeby wyszło prawidłowo? Mam ustawione, że chodzi o czas ale i tak ciągle wychodzi 0

Tak na już żeby raz policzyć, nie do stałego użytku, to jak masz zapisany początek i koniec pracy w formacie daty, z godzina, to kiedy zmienisz format tych komórek na ogólny (zmienia sie na liczby) to wtedy roznica miedzy komorkami *24 i wyjdzie.

Na pewno jest też jakies lepsze rozwiązanie, ale to pamiętam że tak działało.
syyyyyylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 22:24   #4976
44fee507034f68ecff0b692d635bddccdf886c4e_65540ba289b10
Konto usunięte

Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37

Treść usunięta

Edytowane przez 44fee507034f68ecff0b692d635bddccdf886c4e_65540ba289b10
Czas edycji: 2017-02-25 o 22:26
44fee507034f68ecff0b692d635bddccdf886c4e_65540ba289b10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 23:00   #4977
NinaSimone
Zakorzenienie

Jakie tabletki na paznokcie polecacie? Poza skrzypo coś tam. Pęka mi płytka wzdłuż w 3 paznokciach i to boli. Zdaje sobie sprawę, ze jestem wyczerpana i brak mi witamin

NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-26, 09:25   #4978
maddd
Wtajemniczenie

Dziewczyny, znalazłam w szafce kilka opakowań śmietanki 30%, niedługo się kończy ich termin przydatności :/ macie może pomysł na jakieś proste ciasto, żeby wykorzystać te śmietanki?
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-26, 09:29   #4979
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Polećcie jakiś przeciwzmarszczkowy krem pod oczy
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-26, 09:30   #4980
wika82
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;71312481]Polećcie jakiś przeciwzmarszczkowy krem pod oczy [/QUOTE]

Perse każdy, byle dekadę do przodu.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości