![]() |
#1561 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Mnie mdłości i wymioty trzymały od 6 do konca 10 tyg. Teraz w 11 jest jakby troche lzej, ale dalej mnie mdli. Oby szybciej drugi trymestr, może będzie lżejszy
![]() Marttb, to już z górki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Rozeznanie
|
Super takie urządzanie. Ja muszę dziewczyn pokoik odświeżyć, choć pomalować na inny kolor, bo już te ściany takie brzydkie. I jeszcze mnie czeka robienie zagłówka młodszej, bo sobie taki wymyśliłam, że gotowego nie mogę znaleźć, więc muszę zrobić, jak taki sobie ubzdurałam
![]()
#1563 |
Zadomowienie
|
marttb zazdroszczę końcówki urządzania 😊 ja mam nadzieję, że też w około rok się wyrobimy ze wszystkim, no może 1,5, bo teraz jeszcze dzidzia 😊my co prawda pozabieraliśmy wszystko ze starego mieszkania (prócz kuchni, bo była w rozsypce 😄, ale salon tez musimy wymienić meblowo i doszły dodatkowe dwa pokoje, więc jest co urządzać jeszcze 😮 na razie jesteśmy na etapie wyboru rolet, potem drzwi 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1564 |
Rozeznanie
|
myk, marttb to czekam na fotki jak już będą mebelki
![]()
#1565 |
Zakorzenienie
|
nie ma czego zazdrościć, to wynajmowane mieszkanie - nie nasze
![]() Kolor w salonie mamy brzoskwinke i nie możemy się patrzeć na niego ![]() Do własnego jeszcze ze 3 lata nam minie, w zeszłym roku kupiliśmy 10a działki i po moim powrocie do pracy jakoś po roku będziemy ruszać z budową dopiero, nie chcieliśmy czekać dłużej z dzieckiem dlatego plany domu się oddaliły.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zadomowienie
|
rojku u mnie jeszcze zejdzie, bo dopiero od 5 stycznia tu mieszkamy, a jeszcze początki naszego pomieszkiwania były bez podłóg 😄jedynie prawie na finiszu jest kuchnia i wc
![]() marttb, aaaa, czyli Wy w zasadzie przed, myślałam, że u siebie już kończycie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
my całkowicie przed, oczyszczanie działki i takie tam, chciałabym już kończyć
![]() u nas urządzanie było początkiem i jest końcem, no ale jak mówię kosztów sporo bo nawet łyżeczki nie mieliśmy ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1568 |
Zadomowienie
|
W naszym przypadku mieszkanie. Jedyny minus to 3 piętro, z wózkiem się ładnie namęczę :/ ale postawiliśmy na lokalizację i dobry układ mieszkania, a z wózkiem na szczęście całe życie wchodzić nie będę 😀
Zgadzam się co do kosztów urządzania, są naprawdę ogromne, dlatego też rozkładamy je po trochu. Jest funkcjonalnie, a na ten moment to najważniejsze. Pewnie jeszcze tak do kwietnia/maja będziemy urządzać, potem przerwa na zrobienie pokoju dla dzidzi i zgromadzenie wyprawki, a potem ciąg dalszy mieszkania ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
witam się w niedzielę. zastanawiałam się jak ja śpię i powiem wam że nie wiem. Kładę się i odlatuję. I nas w mieszkaniu co roku coś robimy. teraz musimy urządzić pokój dzieciaków ale to tylko wymiana łóżka i dekoracja na szczęście. No i kołyskę sobie wymyśliłam więc też szukam fajnej
#1570 |
Zadomowienie
|
Ja też muszę wyremontować pokój Oli, bo już mi się znudził i kolor, i aranżacja. Poza tym urządzamy drugi pokój, bo nie mam gdzie ciuchów już chować, a jeszcze dzidzia w drodze. Kupiłam zatem szafę, do której mam zamiar dokupić duuuuużą komodę. Póki co dzidziuś będzie z nami w sypialni, tak jak było z Olą.
Piszecie o mdłościach i wymiotach. U mnie było już lepiej, ale od dwóch dni na nowo pojawiły się mdłości i szarpanie z żołądka. W żadnej ciąży nigdy nie wymiotowałam, ale nie wiem czy nie byłoby mi lepiej jakbym sobie rzygnęła. Mdłości mam niezależnie od pory dnia.😉 Poza tym czekam z niecierpliwością na piątek i badania prenatalne. Mam nadzieję, że poznam płeć maleństwa.😊
#1571 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry w poniedziałek
![]() ![]() Cytat:
![]() Ooo, jaki u Ciebie tydzień wypadnie na prenatalne? Moje dopiero za 3 tygodnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1573 |
Zadomowienie
|
U nas tez pięknie. 10 stopni i słoneczko. Ale co z tego,jak moja nie cierpi wózka i dłuższe spacery odpadają...
Prenatalne- mamy 8.03, późno,bo już w 13 tygodniu,ale nie dało rady wcześniej. Mdłości-bylo lepiej,ale znów wróciły..wczoraj zaliczyłam nawet pierwsze bliskie spotkanie z wc i potwierdzam-nie pomogło ![]() ![]() Imiona-u nas bedzie Karolinka(po tacie Karolu ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
Ania no to piona bo mój też wózka nie lubi i tylko nosidło albo chusta wchodzi w grę. Parasolka to na chwilę. A teraz chory więc w ogóle nie wiem czy się ruszać z domu
#1575 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mówił Wam może lekarz, kiedy dokładnie zaczyna się II trymestr? Na necie znajduje dwie informacje i nie wiem, która prawdziwa
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tymi trymestrami to ja też się ciągle gubię. Lekarza w sumie nie pytałam. Moje dziecko po miesiącu poszło dzisiaj wreszcie do przedszkola. Jaki spokój w domu. Chyba pójdę spać, bo nocka jakaś kiepska była. Sikawaka mi się taka włączyła, że masakra. Skąd mi się tego tyle zbiera. ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Zapomniałam Was zapytać, czy macie jakieś linki do fajnych i w przystępnej cenie leginsów ciążowych??? Tak mi brzuszek wywaliło, że już mnie wszystko ciśnie. ![]()
![]() |
#1578 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() więc teoretycznie u mnie zaczął się dzisiaj Cytat:
![]() Co do wczorajszej dyskusji to my też niestety wynajmujemy mieszkanie i na razie nie chcemy myśleć o kupnie, bo w ostatnim czasie strasznie poszły w górę mieszkania w naszym rejonie. Teraz wynajmujemy na 3 piętrze i szczerze nie wyobrażam sobie wnoszenia wózka ![]() Chcieliśmy wynająć coś niżej, ale albo cena jest z kosmosu, albo właściciele ![]() ![]() ![]() PS. nie wiem gdzie macie to słońce, u mnie nadal jest paskudnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() BLOND_PRINCESSKA wrzucała jakiś czas temu linka do legginsów ciążowych, które zamawiała ![]() ![]() ![]() ![]() I doszła mi nowa ciążowa dolegliwość - metaliczny posmak w ustach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() O właśnie, o tych legginsach pisałam, dzięki za link, teraz sobie zapiszę ![]() ![]() U mnie z 3 piętrem mam jeden plus - mój brat z żoną i synem mieszkają piętro niżej ![]() ![]() U nas bosko świeci i 10 stopni w cieniu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wszystko ok, bo ja nie mam żadnych objawów ciąży. No oprócz tego, że wczorajszy dzień przespałam i ostatnio ciągle mnie boli głowa ![]() mi też brzuch wieczorem wywala, mój to już się śmieje czemu to dziecię tak szybko rośnie ![]() No właśnie u mnie oprócz mojego to nie mam nikogo, a on zazwyczaj pracuje do 16-17 więc na pewno nie będę czekać żeby z dzieckiem na spacer wyjść ![]() A na klatce też za bardzo nie chcę zostawiać, bo u nas jedna osoba zajmuje się dziećmi, druga to jakiś logopeda i ogólnie sporo osób się przewija po klatce więc bałabym się, że wózek mógłby zniknąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też słoneczko 😊 Co do mieszkania my na swoim.Najpierw mieliśmy małe a od kilku miesięcy większe.Tamto było na czwartym piętrze to na szczęście na drugim i w centrum miasta.Mieszkanie super ale remontu jeszcze nie skończyliśmy.Mamy plan zrobić do wakacji ale czy wyjdzie nie wiem.Nie chcemy brać kredytu więc powoli odkładamy i robimy kolejne pomieszczenia.Pokoju dziecka narazie nie robimy.Na początku i tak będzie z nami a jak już będzie gotowa przenieść się do swojego to wtedy wyremontujemy i zrobimy pokój marzeń 😊 Ja już od piątku nie wymiotuje i mam nadzieję że tak zostanie.Schudłam przez to i dopiero teraz zaczynam normalnie jeść.Totalnie odrzuciło mnie od mięsa.Kiedys przez prawie 10 lat go nie jadłam a potem mi się odmieniło.Teraz znowu nie jestem w stanie go przełknąć i sam widok mnie odrzuca.Co do drugiego trymestru to też gdzieś czytałam że zaczyna się w 14 tygodniu.Na belly best pokazuje mi że ryzyko poronienia spada po skończonym 11 tygodniu więc powoli czuje się spokojna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
ja liczę miesiące i trymestry po swojemu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1583 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No mój mąż też wraca koło 16, więc generalnie i tak wcześniej niewiele pomoże, ale bratowa pracuje zmianowo, brat w domu, a bratanek mimo swoich 12 lat jest duuuuży i silny, więc myślę, że jakoś te pierwsze miesiące z wózkiem damy spokojnie radę (a potem na wiosnę pewnie jakaś lekka spacerówka, to już sama dam radę jednocześnie z dzieckiem i wózkiem, tak myślę ![]() ![]() Cytat:
My w zasadzie też pierwsze miesiące chcemy, żeby dzidzia była z nami w sypialni, więc z tym pokojem, to albo faktycznie zrobimy w wakacje i będzie stał i czekał - albo poczekamy i dopiero jak będziemy wyprowadzać malca do siebie ![]() U mnie aktualnie straszne smaki na słodycze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie też zawsze rządziły słone przekąski, chipsy, orzeszki, kabanoski ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
Blond princesska każdego 15 zaczynam nowy miesiąc. Każdy trymestr to 3 miesiące. Pewnie licząc tygodniami jest różnica kilku dni, ale tak mi łatwiej
Juka my planowaliśmy mieć młodego w sypialni ok. 2 lata. Ale on tak niespokojnie śpi,rzuca się itd. że ja przy nim budzilam się 10 razy a on wcale. więc ok 5 miesiąca jak już sprawnie sam się przekrecał na boczki my przenieślismy się do salonu a z sypialni zrobiliśmy pokój Igora. od początku spał w łóżeczku. W dzień na początku w salonie w gondoli albo na kanapie, od 4 miesiąca już w łóżeczku bo potrafił się sturlać z łóżka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1586 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1587 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to właśnie u mnie to samo! Wczoraj o 22 wygoniłam Męża do sklepu, bo w domu mieliśmy tylko pierniki, na które nie miałam ochoty, a chodziło za mną coś słodkiego, nawet miód łyżeczką jadłam, ale nie przeszło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My myśleliśmy żeby od początku spało w swoim pokoju.Mama mi podpowiedziała że niewiadomo jakie dziecko będzie i że lepiej żeby na początku było z nami.I potem zobaczymy kiedy będzie gotowe żeby je przenieść.Tak też zrobimy.Kurcze Wy też tak macie że boicie się zapeszać? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
ale naskrobalyscie, ciężko nadrobić
![]() u mnie piękne słońce, czuję wiosnę ![]() ja będę robić tak jak jedna napisała- zostawię wózek na klatce na parterze (mamy dużo miejsca) i przypne na zapięcie od rowera, mamy domofon, ale często ktoś zostawia otwarte drzwi. Też mam dziwny posmam w ustach ostatnio - jakoś od 3 dni i niczym nie da się go zabić. Czyli jestem w drugim trymestrze 13t4d ![]() u mnie wieczorem widać brzuch, rano w zasadzie nie, uwielbiam jak mąż do niego gada i mówi małej jak nas kocha ![]() u mnie też zawsze rządziły chipsy a ostatnio tylko slodkie, wczoraj w sklepie myślałam że nie wytrzymam i chciałam podkreśc i zjeść jedno ciastko na wagę, ale bałam się że mnie ochrona złapie i zjadłam na szybko 7day'sa i ptasie mleczko karmelowe kupilam ![]() ![]() ja mam podejście optymistyczne do ciąży i staram się nastawiać pozytywnie ![]() blond princeska też mam jutro wyniki pappy ![]() wybaczcie że tak ogólnie odnoszą się do wypowiedzi Waszych, ale na tel piszę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Zadomowienie
|
U nas też słońce i piękna pogoda.
![]() ![]() Z mniej przyjemnych rzeczy, to muszę zażywać luteine, bo mam spietą macice, a najgorsze, że mogę mieć toksoplazmoze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.