Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-06, 00:10   #3211
indiecindy
Przyczajenie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Hej dziewczyny , juz jakis czas czytam te watki w tym dziale no i teraz odwazylam sie sama cos napisac. Nie wiem naprawde czy to pasuje do tego watku ale mam problem.I to wielki.
Nie mam juz sily ,nie wiem co poprostu co robic. Zaczelo sie od tego ze chcialam schudnac, jak chyba kazda tutaj... ograniczylam jedzenie,duzo sobie zabranialam ,robilam troche sportu i bylam zdyscyplinowana.Oczywisci e ze chudlam , nie mialam wagi ale po komentarzach znajomych i ciuchach czulam ze chudne i chudne...cudowne to bylo ..az kupilismy wage. okazalo sie ze wazylam niecale 48 kg na 168 cm wzrostu, jejku ja ja sie cieszylam wtedy.Ale taki glosik w glowie mi powiedzial ' zobacz ,jestes juz tak chuda wiec mozesz juz od czasu do czasu soie podjadac' no i zaczelo sie 'podjadanie'. bagietka, dzem , ryz,makaron wsztyskie zeczy ktorych wczesniej nawet nie tykalam staly sie nagle 'wolne' . Od czasu do czasu podjadalam troche tego i tego ,z wyrzutami sumienia oczywiscie ale nic wiecej.Wtedy jeszcze nie wiedzialam ze to sie mialo tak gigantycznie powiekszyc.Dokonalam tego ze prawie codziennie obzeralam sie przez godzne i siedzialam jeczac z wielkim brzucholem...przytylam 4-5 kg , no i moja dyscyplina zostala zrujnowana. Probowalam chyba juz z 1000 razy odbudowac ja zaczetymi glodowkami ktore wczesniej bez problemu przetrzymywalam ale teraz moj apetyt poprostu przezwyciezal. Ciagle mysle o jedzeniu , kazda minute,kazda sekunde....wydaje mi sie ze uzaleznilam sie od smaku jedzenia ale ciagle proboje odtracic to , jakby narkotyki albo palenie...
Doszlo to az tak daleko ze zaczelam wtykac sobie palce do gardla i wymiotowac, ale nie bylo to u mnie pewne bo nie zawsze udawalo mi sie wzsystko wydostac... to teraz jestem w takim stanie ze co chwile postanawiam zmienic wzsystko ale najczesciej znow powaracam w te bagno i wpycham w siebie te jedzenie a pozniej siedze nad ubikacja , czasem jednak nie i przetrzymuje to a pozniej tyje i tyje....
nie wiem co robic
indiecindy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 09:22   #3212
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Agness, ja bym nie patrzyła na wagę, a na siebie. Jak ciuchy leżą jak zwykle, jeśli wymiary się nie zmieniły, to laaajt

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 09:39   #3213
notspeciallady
Raczkowanie

Cytat:
Moim najsłabszym punktem jest właśnie to ,że ja ciągle non stop coś podżeram i tłumacze sobie ,,bo muszę spróbować jak smakuje''. Czyli Marta przypomina sobie smaki...

przepraszam Cię, ale denerwuje mnie to, co piszesz. Piszesz jak dziewczyna na diecie, nadal anorektyczka. To "podżeranie", jak pogardliwie nazywasz podjadania rzeczy typu musli, sprawia, że jesz... ile? 1100? 1200? Proszę Cię...

Nie tylko musli ,ale także obgryzanie sezamu , ciastek,czekoladek, chleba i różnych rzeczy.

Wczoraj udało mi sie dobić do 1500

Tamo,Garden gratuluje Ja przed chwilą zjadłam lody ;D zostało dosyć mało i nawet nie wiem jak tak szybko zjadłam te lody;P A moją pierwszą myślą było ,,Maatko już się kończa ,szkoda'' a dopiero później ,, Ajj ile ja zjadłam "

DANCE
MUSIC

,,Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
notspeciallady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 10:04   #3214
asiek14
Zakorzenienie

agness - powiem ci tak i dobrze by było gdybyś to zapamietała: NIE jesteś GRUBA! i ja, podobnie jak wszyscy inni ci to mówię. i naprawdę nie niszcz sobie zdrowia dla tych kilku kilogramów mniej. bo to czy krągłości rozkładają nam sie w takich nmiejscach a nie innych to jest tylko kwestia budowy ciała.
iwiem, że trochę to wygląda na hipokryzję z mojej strony, bo sama się odchudzam znowu, ale to tylko i wyłącznie przez kompulsy.

podnoś swoją samoocenę a nie obniżaj wagę. odwrotna kolejność nie prowadzi do niczego dobrego

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 10:37   #3215
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indiecindy Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny , juz jakis czas czytam te watki w tym dziale no i teraz odwazylam sie sama cos napisac. Nie wiem naprawde czy to pasuje do tego watku ale mam problem.I to wielki.
Nie mam juz sily ,nie wiem co poprostu co robic. Zaczelo sie od tego ze chcialam schudnac, jak chyba kazda tutaj... ograniczylam jedzenie,duzo sobie zabranialam ,robilam troche sportu i bylam zdyscyplinowana.Oczywisci e ze chudlam , nie mialam wagi ale po komentarzach znajomych i ciuchach czulam ze chudne i chudne...cudowne to bylo ..az kupilismy wage. okazalo sie ze wazylam niecale 48 kg na 168 cm wzrostu, jejku ja ja sie cieszylam wtedy.Ale taki glosik w glowie mi powiedzial ' zobacz ,jestes juz tak chuda wiec mozesz juz od czasu do czasu soie podjadac' no i zaczelo sie 'podjadanie'. bagietka, dzem , ryz,makaron wsztyskie zeczy ktorych wczesniej nawet nie tykalam staly sie nagle 'wolne' . Od czasu do czasu podjadalam troche tego i tego ,z wyrzutami sumienia oczywiscie ale nic wiecej.Wtedy jeszcze nie wiedzialam ze to sie mialo tak gigantycznie powiekszyc.Dokonalam tego ze prawie codziennie obzeralam sie przez godzne i siedzialam jeczac z wielkim brzucholem...przytylam 4-5 kg , no i moja dyscyplina zostala zrujnowana. Probowalam chyba juz z 1000 razy odbudowac ja zaczetymi glodowkami ktore wczesniej bez problemu przetrzymywalam ale teraz moj apetyt poprostu przezwyciezal. Ciagle mysle o jedzeniu , kazda minute,kazda sekunde....wydaje mi sie ze uzaleznilam sie od smaku jedzenia ale ciagle proboje odtracic to , jakby narkotyki albo palenie...
Doszlo to az tak daleko ze zaczelam wtykac sobie palce do gardla i wymiotowac, ale nie bylo to u mnie pewne bo nie zawsze udawalo mi sie wzsystko wydostac... to teraz jestem w takim stanie ze co chwile postanawiam zmienic wzsystko ale najczesciej znow powaracam w te bagno i wpycham w siebie te jedzenie a pozniej siedze nad ubikacja , czasem jednak nie i przetrzymuje to a pozniej tyje i tyje....
nie wiem co robic
Ale dlaczego się teraz chciałaś głodzić? Przecież teraz Twoja waga jest chyba w porządku, czyż nie? Poza tym próby głodzenia się często sprzyjają kompulsom...
Przede wszystkim nie mów sobie 'od jutra to, od jutra tamto'. Taka decyzja potrzebuje czasu, więc ustal sobie, że np. za 4 dni realizujesz to, do czego dążysz. Czyli nie ma wpychania palców- ale nie ma też objadania się do granic możliwości. Zaplanuj sobie wszystko, ustal, że jesz 5 posiłków i zmobilizuj się do tego, żeby nie podjadać między nimi. Jeżeli przetrwasz pierwsze dni, to później będzie Ci dużo łatwiej. Zrób to po to, żeby się uwolnić od tego;* no i postaraj się nie myśleć o tym, co ze sobą robiłaś objadając się i wymiotując. I nie dołuj się już, tylko zacznij od nowa Powodzenia i wiedz, że wierzę w Ciebie

Cytat:
Napisane przez notspeciallady Pokaż wiadomość

Nie tylko musli ,ale także obgryzanie sezamu , ciastek,czekoladek, chleba i różnych rzeczy.

Tamo,Garden gratuluje Ja przed chwilą zjadłam lody ;D zostało dosyć mało i nawet nie wiem jak tak szybko zjadłam te lody;P A moją pierwszą myślą było ,,Maatko już się kończa ,szkoda'' a dopiero później ,, Ajj ile ja zjadłam "

No to super Cieszę się, że zjadłaś lody i chyba jesteś zadowolona z tego powodu no i dobrze!
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 10:59   #3216
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Agness, ja bym nie patrzyła na wagę, a na siebie. Jak ciuchy leżą jak zwykle, jeśli wymiary się nie zmieniły, to laaajt
Hmm ... ciuchy leżą normalnie,wymiary się nie zmieniły,ale waga poszła o 1kg w górę ...

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
agness - powiem ci tak i dobrze by było gdybyś to zapamietała: NIE jesteś GRUBA! i ja, podobnie jak wszyscy inni ci to mówię. i naprawdę nie niszcz sobie zdrowia dla tych kilku kilogramów mniej. bo to czy krągłości rozkładają nam sie w takich nmiejscach a nie innych to jest tylko kwestia budowy ciała.
iwiem, że trochę to wygląda na hipokryzję z mojej strony, bo sama się odchudzam znowu, ale to tylko i wyłącznie przez kompulsy.

podnoś swoją samoocenę a nie obniżaj wagę. odwrotna kolejność nie prowadzi do niczego dobrego
Dziękuję Asiu
Wiesz,zanim przeczytałam Twój post,to pomyślałam sobie,a co tam,przejdę na redukcję,zbiję ten kilogram,który dzisiaj zauważyłam więcej,ale jak przeczytałam Twoją wiadomość,to stwierdziłam,że na razie przeczekam ... Organizm przyzwyczaja się do większej ilości jedzenie,do innych produktów,może dlatego był kilogram więcej. Skoro wymiary mi się nie zmieniają,to nie mogłam przytyć. A wymiary są dla mnie ważniejsze niż waga,mimo iż dla wielu dziewczyn jest odwrotnie

Siostra mi ostatnio powiedziała,że mam kobiecą firugę,ale nie dlatego,że jestem gruba, tylko po prostu,że mam ładne wcięcie w talii i szersze niż talia biodra .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 11:03   #3217
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Hmm ... ciuchy leżą normalnie,wymiary się nie zmieniły,ale waga poszła o 1kg w górę ...

Dziękuję Asiu
Wiesz,zanim przeczytałam Twój post,to pomyślałam sobie,a co tam,przejdę na redukcję,zbiję ten kilogram,który dzisiaj zauważyłam więcej,ale jak przeczytałam Twoją wiadomość,to stwierdziłam,że na razie przeczekam ... Organizm przyzwyczaja się do większej ilości jedzenie,do innych produktów,może dlatego był kilogram więcej. Skoro wymiary mi się nie zmieniają,to nie mogłam przytyć. A wymiary są dla mnie ważniejsze niż waga,mimo iż dla wielu dziewczyn jest odwrotnie

Siostra mi ostatnio powiedziała,że mam kobiecą firugę,ale nie dlatego,że jestem gruba, tylko po prostu,że mam ładne wcięcie w talii i szersze niż talia biodra .
Czyli nie ma co się przejmować tym kilogramem mi właściwie poszedł prawie kg w dół, ale taki kilo, to nic wielkiego. Poza tym od jutra zaczynam No widzisz, jaka szczera siostra
Stary 2008-04-06, 11:04   #3218
agness51
Zakorzenienie

Tiaaa ...

Mi ten kilogram nie za bardzo się podoba jednak ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-04-06, 12:08   #3219
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję Asiu

nawet nie wiesz jak mi ulżyło pomyśl sobie o tym kilogramie jako o wodzie w organizmie albo chwilowym wahaniu bo waga stała w innym miejscu

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 12:08   #3220
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Tiaaa ...

Mi ten kilogram nie za bardzo się podoba jednak ...
Rozumiem. Mi też by się nie podobał, a tym bardziej, że ja się nie mierzę nie martw się. Przecież wahania wagi są normalne (kto to mówi..)
Stary 2008-04-06, 12:17   #3221
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Całkowicie normalne Agness. Ja też się kiedyś załamałam bo jednego dnia przytyłam 1,5 kg !
Ale następnego schudłam jeden i potem następne 0,5.
Nie martw się

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 12:20   #3222
MonikaZmyślona
Zadomowienie

Wlazłam tu tylko na moment, aby podziękować Agness za zdjęcia i powiedzieć, że masz świetną figurę, szczuplaku Ty jeden
MonikaZmyślona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 12:28   #3223
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Agness, ale waga to nie jest wyrocznia! Nie możesz jej tak traktować. I szczerze mówiąc, wydaje mi się, że ten 1kg to mięśnie - przecież tyle na tym rowerku jeździłaś

NSLady taaaa, o to właśnie chodzi - "obgryzania" ciastek itp.

Stary 2008-04-06, 13:38   #3224
notspeciallady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość

No to super Cieszę się, że zjadłaś lody i chyba jesteś zadowolona z tego powodu no i dobrze!
Tak bardzo się ciesze ,że zaczełam dzień od lodow ,bo mi się humor poprawił;D I chyba wyjem te resztki ,bo mnie ochota naszła;DD

Agness nie przejmuj się tym kilogramem Mi też przybył jeden kilogram ,ale z wyglądu nic się nie zmieniło No oprócz tego,że wszystkie tłuszcze idą na ten brzuszol ,ale jak będzie ciepło to się nad tym popracuje

DANCE
MUSIC

Stary 2008-04-06, 13:46   #3225
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Wiesz NSLady niby jak ktoś chce z tego wyjść to powinien nie planować itp.
Jednak moim zdaniem mogłbyś chociaż przez tydzień zaplanować sobie jadłospis ZDROWY na 1500 kcal i wtedy powinnaś rozruszać metabolizm i hulaj dusza
Powiedzmy na śniadanie owsianka + owoc na drugie wieśniak z orzechami i miodem
Na obiad jakiś makaron z tuńczykiem i warzywami na podwieczorek powiedzmy lody i na kolacje 2 kromki chleba + homo. I wtedy jak tak pojesz to będziesz stopniowo dodawać, aż w końcu nauczysz się jeść zgodnie z zapotrzebowaniem. To tylko moje zdanie, zrobisz jak uważasz.

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 13:47   #3226
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
nawet nie wiesz jak mi ulżyło pomyśl sobie o tym kilogramie jako o wodzie w organizmie albo chwilowym wahaniu bo waga stała w innym miejscu
Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Całkowicie normalne Agness. Ja też się kiedyś załamałam bo jednego dnia przytyłam 1,5 kg !
Ale następnego schudłam jeden i potem następne 0,5.
Nie martw się
Cytat:
Rozumiem. Mi też by się nie podobał, a tym bardziej, że ja się nie mierzę nie martw się. Przecież wahania wagi są normalne (kto to mówi..)
Cytat:
Napisane przez MonikaZmyślona Pokaż wiadomość
Wlazłam tu tylko na moment, aby podziękować Agness za zdjęcia i powiedzieć, że masz świetną figurę, szczuplaku Ty jeden
Cytat:
Agness, ale waga to nie jest wyrocznia! Nie możesz jej tak traktować. I szczerze mówiąc, wydaje mi się, że ten 1kg to mięśnie - przecież tyle na tym rowerku jeździłaś

NSLady taaaa, o to właśnie chodzi - "obgryzania" ciastek itp.
Cytat:
Tak bardzo się ciesze ,że zaczełam dzień od lodow ,bo mi się humor poprawił;D I chyba wyjem te resztki ,bo mnie ochota naszła;DD

Agness nie przejmuj się tym kilogramem Mi też przybył jeden kilogram ,ale z wyglądu nic się nie zmieniło No oprócz tego,że wszystkie tłuszcze idą na ten brzuszol ,ale jak będzie ciepło to się nad tym popracuje
Dziękuję dziewczynki
To bardzo miłe słyszeć takie miłe słowa zwłaszcza o swojej figurze
e tam 1kg,mam nadzieję,że to mięśnie bo ostatnio sporo na rowerku dawałam

NSLady - Wsuwaj lody chudzinko jak masz ochotę to jedz

Stary 2008-04-06, 15:23   #3227
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to miło słyszeć ;D
Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Wiesz NSLady niby jak ktoś chce z tego wyjść to powinien nie planować itp.
Jednak moim zdaniem mogłbyś chociaż przez tydzień zaplanować sobie jadłospis ZDROWY na 1500 kcal i wtedy powinnaś rozruszać metabolizm i hulaj dusza
Powiedzmy na śniadanie owsianka + owoc na drugie wieśniak z orzechami i miodem
Na obiad jakiś makaron z tuńczykiem i warzywami na podwieczorek powiedzmy lody i na kolacje 2 kromki chleba + homo. I wtedy jak tak pojesz to będziesz stopniowo dodawać, aż w końcu nauczysz się jeść zgodnie z zapotrzebowaniem. To tylko moje zdanie, zrobisz jak uważasz.
O, co do tego, to chyba się zgodzę

Cytat:
Dziękuję dziewczynki
To bardzo miłe słyszeć takie miłe słowa zwłaszcza o swojej figurze
e tam 1kg,mam nadzieję,że to mięśnie bo ostatnio sporo na rowerku dawałam

NSLady - Wsuwaj lody chudzinko jak masz ochotę to jedz
Mięśnie jak nic A przecież one są cięższe od tłuszczu

A ja dzisiaj, z racji tego, że nie będę jadła podwieczorku (bo idę na rolki w tym czasie) przełamałam się i zjadłam duży- jak dla mnie obiad. Był to omlet z 2jajek z pieczarkami, warzywami z mrożonek('leczo') i do tego bułka królewska (dzisiaj mi odbiło i ją kupiłam- w sumie to też jakiś krok, bo wcześniej bym nie kupiła żadnej bułki tak sama z siebie..). Naprawdę się najadłam. Myślicie, że to i tak mało jak na U?

ps. Jej, jak ja Was lubię
Stary 2008-04-06, 15:58   #3228
funky87
Zakorzenienie

Po ostatniej terapii czuję, że coraz bardziej jestem gotowa na prawdziwe P, jeszcze tylko do ginekologa i chyba zaczynam , musi sie w końcu udać
Stary 2008-04-06, 16:25   #3229
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Super, Funky! A jak wygląda Twoja terapia? Możesz mi przypomnieć ile ważysz i przy jakim wzroście? Chyba, że nie chcesz oczywiście

A ja dziś mam świetny humor, aczkolwiek ze wszystkimi się kłócę. Na szczęście to bardziej dyskusje czy "debaty", więc miejscami bywa nawet śmiesznie :P Do każdego (prócz IIŚ) posiłku jadłam dziś coś słodkiego, a przed chwilą skonsumowałam lody Życie jest piękne
a Wy dziś też tak ładnie jak ja ?

Stary 2008-04-06, 16:30   #3230
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Super, Funky! A jak wygląda Twoja terapia? Możesz mi przypomnieć ile ważysz i przy jakim wzroście? Chyba, że nie chcesz oczywiście

A ja dziś mam świetny humor, aczkolwiek ze wszystkimi się kłócę. Na szczęście to bardziej dyskusje czy "debaty", więc miejscami bywa nawet śmiesznie :P Do każdego (prócz IIŚ) posiłku jadłam dziś coś słodkiego, a przed chwilą skonsumowałam lody Życie jest piękne
a Wy dziś też tak ładnie jak ja ?
To jest terapia indywidualna, poznawczo - behawioralna , czy jakos tak, spotykam sie z moja psycholog co tydzień na godzinkę i rozmawiamy o czy ja chcę, co mnie niepokoi, z czym mam problem (to na tym etapie, wczesniej był życiorys i odkrywanie mojego problemu), teraz pokazuje mi jak sobie z nim radzić, jak uczyć się na nowo żyć i funkcjonować .Wszytsko po to bym w przyszlości nie koncentowala się na jedzeniu gdy pojawią się podobne problemy. A ważę 47 kg przy wzroście 174 cm.
Stary 2008-04-06, 16:43   #3231
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
To jest terapia indywidualna, poznawczo - behawioralna , czy jakos tak, spotykam sie z moja psycholog co tydzień na godzinkę i rozmawiamy o czy ja chcę, co mnie niepokoi, z czym mam problem (to na tym etapie, wczesniej był życiorys i odkrywanie mojego problemu), teraz pokazuje mi jak sobie z nim radzić, jak uczyć się na nowo żyć i funkcjonować .Wszytsko po to bym w przyszlości nie koncentowala się na jedzeniu gdy pojawią się podobne problemy. A ważę 47 kg przy wzroście 174 cm.
To super, że Ci pomaga. Długo już się leczysz? Malutko ważysz, dobrze, że jesteś na P Ile kg schudłaś?

Stary 2008-04-06, 17:38   #3232
notspeciallady
Raczkowanie

Funky Gratulujee I trzymam kciuki ) Dobrze,że masz z kim porozmawiać o wszystkim co cię dręczy

Hypnotic Wg. też potrzebny mi jest odpowiedny jadłospis ,musze poprzeglądać jadłospisy na P

Dzisiaj było wesoło I nareszcie zakupiłam wypragnioną kolorowankę (ha taka stara a malowanki kupuje ) I pojadłam pysznych lodów i jeszcze mam ochotę na kasze manne ,ale mleka nie ma

BTW. Jak dawno na rolkach nie byłam Bardzo lubie roolki ,bo zawsze jest się z czego pośmiać No w tym przypadku ze mnie ,bo ja nie umiem jeździć na rolkach Niech tylko przyjdzie ciepła wiosna Muszę odwiedzić mój zakurzony rowerek i deske;D Moja biedna deska sama leży już od pół roku

DANCE
MUSIC

Stary 2008-04-06, 17:40   #3233
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się, że zjadłaś te lody i dobiłaś do 1500

Cytat:
Ale skoro wymiary są stare to w czym problem ? Waga nie powinna być wyznacznikiem A własnie wymiary i to ja się czujemy...

Cytat:
Dziękuję Asiu

Uffff I bardzo dobrze Ci siostra powiedziała ! Ma racje /! masz fajną budowę, taka jak powinna mieć kobieta o !!

Cytat:
A ja dzisiaj, z racji tego, że nie będę jadła podwieczorku (bo idę na rolki w tym czasie) przełamałam się i zjadłam duży- jak dla mnie obiad. Był to omlet z 2jajek z pieczarkami, warzywami z mrożonek('leczo') i do tego bułka królewska (dzisiaj mi odbiło i ją kupiłam- w sumie to też jakiś krok, bo wcześniej bym nie kupiła żadnej bułki tak sama z siebie..). Naprawdę się najadłam. Myślicie, że to i tak mało jak na U?

ps. Jej, jak ja Was lubię
brawo Kochana ! Byle tak dalej

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Po ostatniej terapii czuję, że coraz bardziej jestem gotowa na prawdziwe P, jeszcze tylko do ginekologa i chyba zaczynam , musi sie w końcu udać
Super to słyszeć

A ja się znów z ojcem pokłóciłam... mam ich dość momentami
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 17:56   #3234
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Ja też. A najlepsze, że pomimo tego, że ed miałam stosunkowo dawno, gdy nie mam ochoty czegoś zjeść, tata się na mnie wkurza. Eccchh, nie mamy zbyt dobrych relacji. Kiedyś podczas kłótni, zaczął mi wypominać, że się odchudzałam i że on i mama przeze mnie tyle przeżyli, rozryczałam się, bo zrobił to tak, jakby nie wiedział, że dla mnie również była to osobista tragedia. Ale Mama stanęła w mojej obronie, z nią się świetnie rozumiem.

Dziewczyny, a w ogóle jak wyglądają Wasze stosunki z rodzicami teraz, po / w trakcie ED?

Cytat:
Funky Gratulujee I trzymam kciuki ) Dobrze,że masz z kim porozmawiać o wszystkim co cię dręczy

Hypnotic Wg. też potrzebny mi jest odpowiedny jadłospis ,musze poprzeglądać jadłospisy na P

Dzisiaj było wesoło I nareszcie zakupiłam wypragnioną kolorowankę (ha taka stara a malowanki kupuje ) I pojadłam pysznych lodów i jeszcze mam ochotę na kasze manne ,ale mleka nie ma

BTW. Jak dawno na rolkach nie byłam Bardzo lubie roolki ,bo zawsze jest się z czego pośmiać No w tym przypadku ze mnie ,bo ja nie umiem jeździć na rolkach Niech tylko przyjdzie ciepła wiosna Muszę odwiedzić mój zakurzony rowerek i deske;D Moja biedna deska sama leży już od pół roku
ale masz dobry humorek Fajnie, widzisz, jedzenie popłaca

Stary 2008-04-06, 17:58   #3235
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
kochana rodzice chca na pewno dla ciebie jak najlepiej mimo ze czasami okazuja to w dziwny spsob. Zobaczysz ze wszystko skonczy sie dobrze. Tylko ludzie ktorych nie laczy zadne uczucie i wiezy nigdy sie nie kloca. Pamietaj o tym.

W ogole chcialam wam wszystkim pogratulowac postepow przepraszam ze nie imiennie ale nie chce nikogo pominac, oby tak dalej dziewczyny

Napisze tez co u mnie. Jak na razie jest ok, staram sie jesc normalnie. Nie licze kalorii bo boje sie ze wtedy znow wlaczylaby mi sie blokada. Dalej mam duzo oporow z ktorymi walcze. Najwazniejsze ze ide do przodu. Gdyby jeszcze waga poszla w gore

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 18:01   #3236
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Hmmmmmmmmm... Wiecie, a ja dziś miałam mały kryzys. Zjadłam po obiedzie princessę arachidową potem lody i doszłam do wniosku, że nie zjem kolacji pomimo tego, iż teraz czuję lekki głód. Ale głupota dopiero Mama mi przegadała, pytając delikatnie, co ja w ogóle robię, skoro już jest tak dobrze a taki krok w tył po ponad roku, jest czystym bezsensem.

Aha, i dziś nagrzeszyłam, że ho ho Prawda, Tama ?

Stary 2008-04-06, 18:10   #3237
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też. A najlepsze, że pomimo tego, że ed miałam stosunkowo dawno, gdy nie mam ochoty czegoś zjeść, tata się na mnie wkurza. Eccchh, nie mamy zbyt dobrych relacji. Kiedyś podczas kłótni, zaczął mi wypominać, że się odchudzałam i że on i mama przeze mnie tyle przeżyli, rozryczałam się, bo zrobił to tak, jakby nie wiedział, że dla mnie również była to osobista tragedia. Ale Mama stanęła w mojej obronie, z nią się świetnie rozumiem.

Dziewczyny, a w ogóle jak wyglądają Wasze stosunki z rodzicami teraz, po / w trakcie ED?
Wiesz, bo rodzice nie potrafią zapomnieć, bo to wszystko było zbyt trudne. Moje stosunki z rodzicami ogólnie są całkiem dobrze, tyle tylko, że ojciec mi w nic nie wierzy i uważa, że ciągle zmniejszam ilości kalorii Choć tak nie jest...

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
kochana rodzice chca na pewno dla ciebie jak najlepiej mimo ze czasami okazuja to w dziwny spsob. Zobaczysz ze wszystko skonczy sie dobrze. Tylko ludzie ktorych nie laczy zadne uczucie i wiezy nigdy sie nie kloca. Pamietaj o tym.
Dziękuje Słonko Wiesz, ja wiem, że chcą dla mnie dobrze, ale boli mnie to, że mi nie wierzą i nie ufają, a ja naprawde nie kłamie...

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Napisze tez co u mnie. Jak na razie jest ok, staram sie jesc normalnie. Nie licze kalorii bo boje sie ze wtedy znow wlaczylaby mi sie blokada. Dalej mam duzo oporow z ktorymi walcze. Najwazniejsze ze ide do przodu. Gdyby jeszcze waga poszla w gore
Cieszę się, że nie liczysz To bardzo dobry krok A co do wagi, to jeśli jesz powyżej zapotrzebowania, to napewno z czasem wzrośnie

Cytat:
Hmmmmmmmmm... Wiecie, a ja dziś miałam mały kryzys. Zjadłam po obiedzie princessę arachidową potem lody i doszłam do wniosku, że nie zjem kolacji pomimo tego, iż teraz czuję lekki głód. Ale głupota dopiero Mama mi przegadała, pytając delikatnie, co ja w ogóle robię, skoro już jest tak dobrze a taki krok w tył po ponad roku, jest czystym bezsensem.
Jak to dobrze, że masz mamę, która potrafi Ci przemówić do rozumu

Cytat:
Aha, i dziś nagrzeszyłam, że ho ho Prawda, Tama ?
taaak... ja bym chyba przez miesiac sama sobie wypominała te grzechy

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-06, 18:24   #3238
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
To super, że Ci pomaga. Długo już się leczysz? Malutko ważysz, dobrze, że jesteś na P Ile kg schudłaś?
ok 15kg, teraz już jest ( 1 do przodu), róznie to z tymi wagami bywa , na jednej tyle na innej tyle, niedawno kupiłam taką elektroniczną i pokazuje 48 , dziś nawet 48,5 , ale myślę że to wachania , nie wiem ile powinnam przytyć żeby wrócił mi okres , i boję się strasznie czy to zaakceptuję i czy nie spanikuje i znowu nie zacznę się odchudzać Ale moja psycholog powiedziala że jak pokonam wszystkie problemy z jakimi do tej pory sobie nie radziłam (i jak nauczę sie z nimi radzić) to kontrola wagi i odchudzanie przestanie być sposobem na ich rozwiązywanie i na ucieczkę przed nimi.

Cytat:
dziękuje, Dziewczyny Każda z nas która ma z tym problem może zwrócić się o pomoc do psychologa i taką pomoc otrzyma więć proszę nie bójcie się i bierzcie sprawy w swoje ręce
Stary 2008-04-06, 18:39   #3239
tamonita
Zakorzenienie

Do wszystkich dzieczyn które muszą / chcą przytyć:
Ja przytyłam już troszke i uwierzcie mi na słowo- rozmiar ubrań ten sam, tyle tylko, że wygladam zdrowiej i ładniej Humor mam lepszy i wogóle lepiej się czuje, Więc nie ma co się bać kilogramów ! Ogólnie schudłam bardzo dużo i niby powinnam wpaść w jakiej jojo czy coś, bo zaczełam normalnie jeść, ale nic takiego nie miało miejsca więc nie bójcie się

Niech się stanie... !
KCP

Stary 2008-04-06, 18:40   #3240
notspeciallady
Raczkowanie

Ee zauważyli ,że mniej jem kazali jeść i na tym sie skończyło

Każda z nas może mieć dobry humor ,bo kilka grzeszków czasami poprawia humor Cieszymy się tym grzeszkiem dłużej niż inni ,bo chcemy zapamiętać ten smak i zapach i to jest dla nas taka cudowna chwila ,a dla normalnego człowieka kolejny baton lub kolejna gałka lodów. )

DANCE
MUSIC

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości