Panny Młode 2009 cz.II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-06, 13:50   #2311
Zottel
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2009 cz.II

Oto moja sukienka i zakiecik Pozniej przymierze jeszcze razem z butami to wkleje zdjecie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dsc05203.jpg (134,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dsc05204.jpg (130,5 KB, 28 załadowań)
Zottel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 13:53   #2312
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
bardzo sliczna ta sukienka a moge wiedziec z jakiego salonu ona jest?? baaardzo mi sie podoba, taka lekka sie wydaje
ładna może i by była ale za dużo tych koronekwygląda troszkę jak z fieranki

Zottel ładna sukienka i bardzo ciekawy kolorek

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 13:54   #2313
kaasia
Raczkowanie

Cytat:
aha no to sie nie zrozumiałysmy hehe

choc powiem ci, ze podejscie twojego TZ jest dziwne, ze obojetne mu sa takie ózne sprawy jak godzina w kosciele, wystról sali, dodatków itp. my z TZ razem wybieralismy date, godzine slubu , razem bedziemy dekoracje, no wszytsko . jak przeczytałam co napisałas o TZ to odebrałam to jakby mu było wsyztsko obojetne jak bedzie wyglądał ten slub o której bedzie itp.
ja rozumiem, ze nie codziennie trzeba o tym rozmawiac ale sam fakt ze TZ jest w to tak samo jak ja zaangazowany i chce we wszytskich przygotowaniach i wyborach brac udział wiele dla mnie znaczy
Cóż, mężczyźni są różni Ja zresztą wiem od dawna, że TŻ byłby najszczęśliwszy gdybyśmy wzięli ślub bez wesela. Ja też kiedyś byłam takiego zdania, ale mi przeszło a poza tym biorąc pod uwagę nasze rodziny... nie odważyłabym się.
A np. w kwestii dekoracji sali... liczę na to, że wystrój zaproponowany przez obsługę nam się spodoba i nie będzie potrzeby zajmowania się osobiście drobiazgami, bo ja też nie mam do tego głowy
kaasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 14:05   #2314
kaska87
Zakorzenienie

kurcze czy oni nie robią "pośrednich" sukni albo sa zbyt skromne albo takie ptysiowate

Stary 2008-04-06, 14:10   #2315
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
kasia szkoda ze całej tej sukienki nie widac

ja to nawet jeszcze nigdy nie byłam w salonie slubnym, w sumie jest jeszcze czas do tej pory to jeszcze tysiac razy chyba koncepcje zmienie a poza tym jak juz pisalam w necei żadna jeszcze mnie nie powaliła na kolana
No i właśnie pewnie z tego powodu Ci się żadna suknia nie podoba, bo nie byłaś w żadnym salonie... Z doświadczenia wiem, że wiele sukien wygląda o wiele piękniej na żywo.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dziewczyny wybralismy WKONCU fotografa !!!!!!!!!!!!!

www.jasnezetak.pl

dobry wybor??

zastanawialam sie miedzy nim a www.faberphotography.pl
Świetny wybór! Powiem Ci szczerze, że obydwaj fotografowie mi się podobają. Żeby wybrać między nimi, chyba musiałabym losować

Cytat:
a wy bedziesz z TZ chodzic po salonach i przymierzac suknie slubne?(...)
Raz byliśmy razem w salonie sukien ślubnych, ale nie miałam odwagi niczego przymierzyć. Z całą pewnością natomiast, kiedy juz będę szukała sukni "na poważnie", to wyruszę na miasto z moją mamą i siostrami (już zrobimy niezły tłok, bo mam 3 siostry).

Cytat:
Napisane przez Zottel Pokaż wiadomość
(...)Na pewno wszystko sie ulozy, zobaczysz! (...)
Dziękuję

Cytat:
Oto moja sukienka i zakiecik Pozniej przymierze jeszcze razem z butami to wkleje zdjecie.
Bardzo ładna sukienka. Cudny kolor!
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 14:13   #2316
kaska87
Zakorzenienie

Rybulka to prawda ja oglądałam np suknie agnes w necie później poszłam do salonu i powiem, że te które mi się podobały na stornie na prwdę były takie sobie natomiast kilka na które nie zwróciłam uwagi w salonie wyglądało ślicznie, ale też nie miałam odwagi mierzyć

Stary 2008-04-06, 14:19   #2317
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Rybulka to prawda ja oglądałam np suknie agnes w necie później poszłam do salonu i powiem, że te które mi się podobały na stornie na prwdę były takie sobie natomiast kilka na które nie zwróciłam uwagi w salonie wyglądało ślicznie, ale też nie miałam odwagi mierzyć
Kasiu, mnie spodobała się szczególnie jedna suknia w salonie i chciałam ją pokazać koleżance na stronie internetowej. Jak ja znalazłam, stwierdziłam, że o niebo lepiej wyglądała na żywo. W salonie się w niej zakochałam, a na stronce też wyglądała ładnie, ale nie aż tak zachwycająco
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 14:23   #2318
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Kasiu, mnie spodobała się szczególnie jedna suknia w salonie i chciałam ją pokazać koleżance na stronie internetowej. Jak ja znalazłam, stwierdziłam, że o niebo lepiej wyglądała na żywo. W salonie się w niej zakochałam, a na stronce też wyglądała ładnie, ale nie aż tak zachwycająco
no i to dowód na to, że trzeba ruszyć doopkę do salonu oglądać bo na zdjęciach różnie wygląda, a jeszcze najlepiej mierzyc bo nie na każdym dana suknia dobrze leży

Stary 2008-04-06, 14:34   #2319
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez mala2241 Pokaż wiadomość
przeciez to takie seroty ze hej moze w tym miesiacu podpiszemy umowe z orkiestra
no my tez podpiszemy w tym miesiacu

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Moja sukienkakolor ecru
cudowna kochana jest przepiekna....subtelna delikatna ale ma cos w sobie takiego ze bedziesz w niej wygladala jak ksiezniczka i nikt nie oderwie oka od ciebie
Stary 2008-04-06, 14:39   #2320
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
bardzo sliczna ta sukienka a moge wiedziec z jakiego salonu ona jest?? baaardzo mi sie podoba, taka lekka sie wydaje
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

cudowna kochana jest przepiekna....subtelna delikatna ale ma cos w sobie takiego ze bedziesz w niej wygladala jak ksiezniczka i nikt nie oderwie oka od ciebie
Dzieki
To suknia Mariees de Paris model Fiena
Stary 2008-04-06, 14:47   #2321
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Dzieki
przepiekna
Stary 2008-04-06, 14:56   #2322
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no i to dowód na to, że trzeba ruszyć doopkę do salonu oglądać bo na zdjęciach różnie wygląda, a jeszcze najlepiej mierzyc bo nie na każdym dana suknia dobrze leży
no masz racje nie ma to jak na zywo zobaczyc a jeszcze lepiej przymierzyc
Cytat:
Dzieki
juz oglądam sobie ich stronkę
edit:
ale nie moge znaleźć tego modelu

a ile ona kosztuje ciekawe

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 15:01   #2323
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
ale czy sukienka potem (po upięciu trenu) ma dalej ten swój urok?? Bo przewaznie urok sukni jest w tym trenie
Mi się ogólnie podpięty tren nie podoba, jeszcze jak jest krótki to nie jest źle, ale w takim dłuższym po podpięciu robią się jakby falbany co mi się już zupełnie nie podoba, więc ja osobiście jestem za kiecką bez trenu.
Cytat:
dziewczyny a Wy chcecie kupić czy wypożyczać? bo ja już sama nie wiem fajnie mieć pamiątkę, ale też trzeba mieć dużą szafę na taaaaka pamiątkę
Nie wiem właśnie, to wszystko zależy od ceny, jeśli moja wymarzona sukienka znajdzie się w rozsądnym przedziale cenowym, na który będę mogła sobie pozwolić, to ją kupię, jeśli nie to wypożyczę.

Cytat:
Napisane przez annfas Pokaż wiadomość
no własnie co wasi przyszli mężowie będą zakładać na slub??? Klasyczny arnitur czy coś innego???
Mój planuje surdut angielski czyli tak zwanż jaskółkę i obydwoje się co do tego zodziliśmy
Raczej garnitur, w jakiś ciemnych odcieniach

Cytat:
Moja sukienkakolor ecru

Mój tż powiedział,że czarny garnitur to założy na pogrzeb...
Ja się nie spieram z nim w tej kwestii,ale juz zastrzegłam,że strój dla niego bedziemy wybierać razem i niech lepiej mi tu teściowa w parade nie wchodzi,bo
Zastanawiam się jaki by tu temu mojemu chłopa garnitur pasował,bo on wysoki i strasznie chudy,więc garnitur wygląda na nim jakby wisiał na wieszaku,sama nie wiem może jakiś grafotowy w delikatne paski
Śliczna sukienka, podoba mi się
No ja też zamierzam być przy zakupach garnituru, na pewno teściowa też będzie chciała, no dam już jej ta przyjemność, ale jak mi się będzie stawiać to nie ręczę za siebie.

Cytat:
Świetny zakup Powiedź mi tylko czy ten żakiecik jest taki gnieciony?

baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 15:09   #2324
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oo znalazlam jedna krótką sukienke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg balaneo.jpg (7,0 KB, 19 załadowań)

Stary 2008-04-06, 15:23   #2325
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
oj chyba zaraz zwróce obiadek

Stary 2008-04-06, 15:26   #2326
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Moja sukienkakolor ecru

Mój tż powiedział,że czarny garnitur to założy na pogrzeb...
Ja się nie spieram z nim w tej kwestii,ale juz zastrzegłam,że strój dla niego bedziemy wybierać razem i niech lepiej mi tu teściowa w parade nie wchodzi,bo
Zastanawiam się jaki by tu temu mojemu chłopa garnitur pasował,bo on wysoki i strasznie chudy,więc garnitur wygląda na nim jakby wisiał na wieszaku,sama nie wiem może jakiś grafotowy w delikatne paski
sliczna ta Twoja suknia

Cytat:
sliczna sukienka no to w takim razie czekamy na zdjecia w calej okazalosci

Cytat:
powiem jedno: masakra no moze na plaze sie nadaje ale na slub w zyciu
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 15:32   #2327
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ale to nie dla mnie ta sukienka E.. (kurcze zawsze zapominam jak sie nazywa) chciała krótka wiec tak przy okazji szukam jak cos znajde, bo bardzo mało jest tych krótkich

Stary 2008-04-06, 15:34   #2328
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie dla mnie ta sukienka E.. (kurcze zawsze zapominam jak sie nazywa) chciała krótka wiec tak przy okazji szukam jak cos znajde, bo bardzo mało jest tych krótkich
ale na pewno jej nie chodziłó o taką

Stary 2008-04-06, 15:37   #2329
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
no domyslam sie, ze nie dla Ciebie nikt przy zdrowych zmyslach by chyba w takiej nie wyszedl ogolnie mowie, ze nie wiem jak takie cos mozna ubrac na slub i po co cos takiego w ogole projektuja
Stary 2008-04-06, 15:37   #2330
kalinka77
Raczkowanie

no właśnie nie wiem co jest z tymi krótkimi sukniami-albo wyglądają jak sukienki do pierwszej komunii, albo są takie...hmm frywolne
Wczoraj byłam w kilku salonach i w jednym z nich dziewczyna była z mamą i babcią.Babcia stwierdziła kategorycznie,że przy TAKIEJ GOŁEJ sukni do kościoła koniecznie bolerko! a sukienka była śliczna,delikatna i na cienkich ramiączkach,nawet dekolt nie był zbyt duży,no ale cóż babcie już takie są.
kalinka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 15:39   #2331
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinka77 Pokaż wiadomość
no właśnie nie wiem co jest z tymi krótkimi sukniami-albo wyglądają jak sukienki do pierwszej komunii, albo są takie...hmm frywolne
Wczoraj byłam w kilku salonach i w jednym z nich dziewczyna była z mamą i babcią.Babcia stwierdziła kategorycznie,że przy TAKIEJ GOŁEJ sukni do kościoła koniecznie bolerko! a sukienka była śliczna,delikatna i na cienkich ramiączkach,nawet dekolt nie był zbyt duży,no ale cóż babcie już takie są.
a to babki ślub bez sensu po co ją tam wzieła wogóle

Stary 2008-04-06, 15:44   #2332
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
no masz racje nie ma to jak na zywo zobaczyc a jeszcze lepiej przymierzyc

juz oglądam sobie ich stronkę
edit:
ale nie moge znaleźć tego modelu

a ile ona kosztuje ciekawe
A nie ma jej na stronie,bo to model w poprzedniej kolekcji,a w nowej 2008 jest troche zmieniona i inaczej sie nazywa,ale zapomnialam jak chyba dina czy coś takiego.A kosztuje ona 2 500;-,chociaz to zalezy od miasta,ja kupuję w lublinie,bo nie chce mi sie nigdzie za nią podrózowac,ale np już w rzeszowie kosztuje 2 300;-
Ale powiem wam,że te zdjęcia są takie sobie i gdybym ją widziala tylko na zdjęciach to pewnie bym sie nie zdecydowała,ale jak mi ją babka w salonie przyniosła to było zupełnie inaczej wygląda.jest bardzo lekka,a w rychu bardzo zwiewna,więc przynajmniej się nie zmęcze jak będę w niej paradować penie jednym się spodoba,a innym nie,ale najważniejsze,że ja się czuję w niej wyjątkowo
Stary 2008-04-06, 15:46   #2333
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ale na pewno jej nie chodziłó o taką
tez mi sie wydaje ze nie o taka, ale chciałam wam tę sukienke pokazac hehe
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
no domyslam sie, ze nie dla Ciebie nikt przy zdrowych zmyslach by chyba w takiej nie wyszedl ogolnie mowie, ze nie wiem jak takie cos mozna ubrac na slub i po co cos takiego w ogole projektuja
a to z salonu cymbeline hehe

Stary 2008-04-06, 15:46   #2334
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinka77 Pokaż wiadomość
hehe moja babcia to w ogole nie ma prawa glosu w tej kwestii i na pewno nie wezme jej do salonu bo bym musiala isc w golfie przed oltarz Juz wystarczy ze chce mi zorganizowac przyjecie byle szybciej, bo nie moze zniesc mysli ze bedziemy z Tżtem mieszkac razem w UK przed slubem i tylko slucham rad "zebysmy czegos nie zmajstrowali bo ona jak wychodzila za maz to miala 29 lat ale byla dziewica" (to slowa mojej babci)
Stary 2008-04-06, 18:02   #2335
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
hehe moja babcia to w ogole nie ma prawa glosu w tej kwestii i na pewno nie wezme jej do salonu bo bym musiala isc w golfie przed oltarz Juz wystarczy ze chce mi zorganizowac przyjecie byle szybciej, bo nie moze zniesc mysli ze bedziemy z Tżtem mieszkac razem w UK przed slubem i tylko slucham rad "zebysmy czegos nie zmajstrowali bo ona jak wychodzila za maz to miala 29 lat ale byla dziewica" (to slowa mojej babci)
to póxno twoja babcia wychodziła za mąż, bo w tamtych czasach to sie w wieku 17-18 lat wychodziło za mąż jakby mnie tak babcia wkurzyła to bym jej to powiedziała hehe

Stary 2008-04-06, 18:11   #2336
jaga_2001
Zakorzenienie

Dziewczyny. Juz na 99,999999999% jestem Panna Mloda 2009

Dzis wlasnie podpisalismy z TZ umowe z zespolem, ktory bedzie u nas gral

Mozecie ich sobie przesluchac
http://www.time.net.pl/wesela.php
Na dole stronki jest player Sa sprawdzeni, wiec wiemy, ze nie nawala. Tylko dziewczyna im sie zmienila i inna gra niz rok temu, ale ta tez ma swietny glos (to ona spiewa z playera ).

Jeszcze jutro podpisze umowe z kamerzysta i moze w tygodniu wpadniemy do ksiedza

Zaklepane mamy:
-sala (tylko zadzwonic trzeba by powiedziec, ze wybieramy ten drugi termin)
- fotograf (j.w.)
- zespol.

Acha. Prosze dopisac mnie do listy

Nasz wielki dzien...

1.08.2009

Jesli tyczy sie ubioru TZ to chce on isc we fraku angielskim, ale moja mama powiedziala, ze to nie wypada, jesli mamy jechac TZ meskiem do slubu... Ja uwazam, ze wypada o ile nie bedzie mial kapelusza i laseczki. Co o tym myslicie?

No i pojawily sie klotnie, w ktorym kosciele mamy wziac slub. Ja naleze do parafii, gdzie koslol lezy na cmentarzu. Moja rodzina mowi "Nie", bo jak to bedzie wygladac, bo to przy cmentarzu... A ja wiem, ze autem podjedziemy pod same schody kosciola... TZ juz przekonalam, mimo, ze i on sie na poczatku stawial. U niego w parafii nie chcemy Rodzina upiera sie na nasz drugi kosciol, ale tam otoczenie tez jest takie sobie. Sama przesuszona ziemia bez chodnika czy trawnika... Jesli popada deszcz to bedzie bloto z glina... Poza tym nawet zima w tym kosciele mozna op prostu zmarznoc, mimo, ze na zewnatrz sa upaly. No i jesli chcemy wziac w nim slub to musimy zaplacic za "pozwolenie" czy jak to tam sie nazywa...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 18:17   #2337
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Juz na 99,999999999% jestem Panna Mloda 2009

Dzis wlasnie podpisalismy z TZ umowe z zespolem, ktory bedzie u nas gral

Mozecie ich sobie przesluchac
http://www.time.net.pl/wesela.php
Na dole stronki jest player Sa sprawdzeni, wiec wiemy, ze nie nawala. Tylko dziewczyna im sie zmienila i inna gra niz rok temu, ale ta tez ma swietny glos (to ona spiewa z playera ).

Jeszcze jutro podpisze umowe z kamerzysta i moze w tygodniu wpadniemy do ksiedza

Zaklepane mamy:
-sala (tylko zadzwonic trzeba by powiedziec, ze wybieramy ten drugi termin)
- fotograf (j.w.)
- zespol.

Acha. Prosze dopisac mnie do listy

Nasz wielki dzien...

1.08.2009

Jesli tyczy sie ubioru TZ to chce on isc we fraku angielskim, ale moja mama powiedziala, ze to nie wypada, jesli mamy jechac TZ meskiem do slubu... Ja uwazam, ze wypada o ile nie bedzie mial kapelusza i laseczki. Co o tym myslicie?

No i pojawily sie klotnie, w ktorym kosciele mamy wziac slub. Ja naleze do parafii, gdzie koslol lezy na cmentarzu. Moja rodzina mowi "Nie", bo jak to bedzie wygladac, bo to przy cmentarzu... A ja wiem, ze autem podjedziemy pod same schody kosciola... TZ juz przekonalam, mimo, ze i on sie na poczatku stawial. U niego w parafii nie chcemy Rodzina upiera sie na nasz drugi kosciol, ale tam otoczenie tez jest takie sobie. Sama przesuszona ziemia bez chodnika czy trawnika... Jesli popada deszcz to bedzie bloto z glina... Poza tym nawet zima w tym kosciele mozna op prostu zmarznoc, mimo, ze na zewnatrz sa upaly. No i jesli chcemy wziac w nim slub to musimy zaplacic za "pozwolenie" czy jak to tam sie nazywa...
hej
cieszymy sie razem z Toba i co to za 99.99 % ..... chce tu słyszec 100% , a nawet 1000000 %

a co do zespołu to widzę , że Jureczek będzie u Was grać no no

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 18:22   #2338
Kama24
Raczkowanie

Mam takie pytanie ile płacicie za kamerzystę bo ja dzwoniłam do pana który fajnie filmuje i mówił ze 1500 zł za dwa dni?
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 18:24   #2339
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie ile płacicie za kamerzystę bo ja dzwoniłam do pana który fajnie filmuje i mówił ze 1500 zł za dwa dni?
my mamy kamerzyste razem z fotografem i płacimy 3000 zł

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 18:29   #2340
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Świetny wybór! Powiem Ci szczerze, że obydwaj fotografowie mi się podobają. Żeby wybrać między nimi, chyba musiałabym losować
zdecydowalismy sie na tego fotografa bo mial o wiele wiele lepsza oferte za ta sama cene ten fotograf ktorego wybralismy robi okolo 500 zdjeci ktore pozniej zamienia tez na czarno bialo wiec wsumie az 1000 no i zostaje do 1:30 w nocy natomiat ten drugi fotograf w ofercie mial tylko 200 zdje i wyjezdzala zaraz po plenerze .... dodam ze nasz fotograf robi w plenerze 100 zdjec a drui 30 .... wiec tak jak juz zauwazylas zdjecia maja bardzo do siebie podobne ale oferty jednak inne i to zawarzylo na naszej decyzji
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości