![]() |
#2641 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() Super, że u kardiologa wszystko dobrze ![]() To może to taki dzień jakiś trudny, ze się dzieciaczkom drzemki przestawiają. No nic, zobaczymy jutro ![]() U nas wyszły najpierw dolne jedynki, potem górne. Potem lewa dolna dwójka potem górna i na razie tyle ![]() ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2017-03-02 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za odpowiedzi dot. ubranek! Ja cały czas podczytywałam, tylko na odpisywanie jakoś ostatnio czasu mi brakowało i mam zaległości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Zakorzenienie
|
Jak byłam w ciąży, to był na Allegro ten pajacyk, ale teraz nie mogę znaleźć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czuje, ze mi się prawa cały czas napełnia. Zawsze była pełniejsza i Kuba właśnie ją bardziej lubił wiec pewnie dlatego. Zobaczymy jak u mnie będzie z zanikiem Cytat:
I jak po rozmowie? Jest jakaś decyzja? Cytat:
Przed nami 4 noc (chyba) tylko nie wiem jak będzie bo mąz katar złapał. A to on karmi Kubusia. Okaże sie w nocy Cytat:
![]() Nie jest łatwo no ale... ![]() Cytat:
ale nie bardzo rozumiem po co chcesz zagęszczać... ![]() tak ogólnie? to spoko, mój też jada kleik na kolację I nie przejmuj się tym podanym lekiem. Jeszcze nie raz tak podasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas Maks wstał dzisiaj z gorączką. Zostawiłam go w domu, niby minęła. Ale wczoraj popołudniu trochę kaszlał, dzsiiaj nie a teraz jak śpi znowu kaszle. Nie wiem co to za dziwna infekcja. A do tego mąż wrócił z katarem. Dwóch chorych chłopów w domu... ![]() A najlepsze, że poszłam na pilates i mówię do znajomej, że mąz chory, Maks też dziwny i że ogólnie krejzi dzień. A znajoma na to: no wiesz, to nie są zwykłe przeziebienia, to są MĘSKIE przeziębienia ![]() ![]() ![]() Cytat:
super wieści!! ![]() A z teściówką moglby mąż jednak pogadać, żeby aż tak się nie wtryniała... ![]() Nie lubię takiego panoszenia się w moim domu ![]() Cytat:
My planujemy wrócić bo mamy dość tutejszej pogody i życia bez rodziny. Ja jak przylatywałam do męża (wtedy chłopaka) to też byłam zauroczona i marzyłam, żeby tu zamieszkać. Ale jednak nie jest fajne takie życia z dala od bliskich. Mimo wygodniejszego życia Twoi rodzice tu są więc wam byłoby pewnie dużo łatwiej i milej. My nie mamy tu nikogo i znajomych też nie mamy. Mieszkamy w małej miejscowości z 1 polską rodziną Kubulek zjadł dzisiaj mój rosól. Zagęściłam go kaszką kukurydzianą, rozgniotłam do niego marchewkę i mięso. Miał skrzywioną minę ale nie było buntu. Cieszę sie bardzo z tego małego postępu ![]() Idę spać bo nie wiadomo jaka bedzie noc. Starszak tez coś popłakuje. Muszę jeszcze sprawdzić czy nie ma gorączki. Spokojnej nocy Dobranoc |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zarządziło pobudkę o 6.30
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Zadomowienie
|
Miszka, jest tak jak pisze hafija- laktacja zaczyna i konczy sie w głowie. Ja sie nastawilam na koniec plus stresujaca sytuacja ze szpitalem i mam efekt
![]()
#2647 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() MariaF super, ze serduszko Dorotki zdrowe ![]() ![]() ![]()
#2648 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2649 |
Rozeznanie
|
Czyli widzę że norma przy chorobie takie spanie na klacie. Ale widzę że wtedy mu lepiej i ładnie śpi więc mogę to przeżyć. A przez tą wizytę u rodziców spanie razem Franek nauczył się zasypiac leżąc obok mnie, nie trzeba go lulac. Ciekawe czy będzie dawał odnosić się później do łóżeczka.
Młoda a mi nie wierzyli że czuje ;/ Maria brawo za kardiologa ![]() Właścicielka domu by wynajela ale jej syn nie chce zbytnio. Powiedział że jakby miał pieniążki to by sam wyremontowal i wtedy za pieniążki normalnie wynajął. A tak za remonty to nie. Ehh mają jeszcze to przemyśleć i dac znać, ale wątpię ;( szkoda bo się nastawilam na ten dom ;( Miszko chciałam zagęścić mleko żeby tak może nie chlustal nim zaraz po zjedzeniu. W sensie ze jak problem Z ulewaniem to też się zageszcza to pomyślałam że jak od kaszlu lub po niedobrych lekach go Tak szarpie to bardziej gęste mleczko nie wyleci: o Jak teraz to pisze to trochę głupie myślenie ale albo zadziałało albo już miał więcej nie wymiotować bo zostało w brzuszku ![]() U nas zeby: zawsze parami, najpierw dolne jedynki później górne dwójki, teraz górne jedynki ![]() O właśnie! Jedna się właśnie wczoraj/ dziś w nocy przebila i druga na wylocie ![]() W nocy F znów 39 gorączki i po chwili 39,2 a po ibufenie 15 min 37 stopni. Nie wiem, może jemu ten ibufen tak szybko zbija ta goraczke? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zadomowienie
|
Lena a mierzysz w pupie czy bezdotykowym? może błąd pomiaru?
Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2017-03-03 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Franuś ![]() U nas znowu leje ![]() ![]()
![]() |
#2652 |
Rozeznanie
|
Bezdotykowym, ale jak sobie mierze to nie oszukuje no a Frankowi też przynajmniej dwa razy sprawdzam. No i było w nocy 39, za chwilę wstałam przyniosłam koło łóżka leki, wodę i sprawdzam jeszcze raz i było 39,2 więc dałam lek. I po 15-20 min spadło na 37. A mierzylam pomiędzy co kilka minut i stopniowo coraz mniej pokazywał.
Samą nie wiem. Teraz się trzyma lekko ponad 37, ale F się bawi i jest radosny. Mam nadzieję że to oznacza że zdrowieje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Raczkowanie
|
Witam witam! Miałam informować o postępach! No więc: mam swoje auto! już zarejestrowane jeszcze tylko u bezp ale tu komplikacja bo cos tam sie nie zgadza, ale juz blizej jak dalej. dam fotke jak juz bedzie wsio
![]() Rafał troche lepiej a Beni byl dzis na kontroli. I to jest cos co po prostu musze wam napisac. lekarka na ktora trafilam to koszmar! Juz raz zle nas potraktowala ale myslalam ze miala zly dzien ale NIE to okazalo sie normalka. Poszłam dzis na 8:45 i z poczatku ok. Rozebrac dziecko. Osłuchala i pyta jak ja robię inhalacje. Mówię, ze przystawiam mu pod nos ten otwór i stamtad leci, bo maseczke zwala i gryzie. oburzona nakrzyczala na mnie ze jak dziecko zwala to UWAGA: skrepowac raczki recznikiem i robic inhalacje z maseczka bo wszystko idzie w powietrze!!! Wyobrazacie to sobie??? krępowac ręce dziecku małemu?? Powiedziała ze mam robic to co pielegniarka, czyli to co trzeba! Ja nic na to nie zareagowalam, zapytalam tylko normalnym nawet smutnym tonem co bedzie jak do poniedzialku mu sie nie poprawi i teraz cytat: najpierw to trzeba dobrze leki podawac a nie miec petensje ze nie skutkuja! Juz nie wytrzymałam!! Pytam : JA nie mam żadnych pretensji, dlaczego pani sądzi że mam pretensje? i to powiedzialam zaskoczonym tonem bo w zyciu bym sie nie spodziewalam takiego oskarzenia! Ja po pani zachowaniu widze ze ma pani pretensje! no rany kochanego.. Mowie jej ze po prostu jestem smutna. a ona na to: Pani nie ma byc smutna tylko skuteczna! caly cZas mnie atakowala! jeszcze tylko ta kontrola w poniedzialek i wiecej mnie nie zobaczy. innym razem napisze wam jak mi Rafała zdolowala durna baba!
#2654 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wiesz, z tym podawaniem leków to trochę miała rację. Oczywiście nie z krepowaniem rączek. Nie wiem jakie macie leki ale my dostaliśmy nebbud i berodual I nawet w ulotkach jest żeby podawać przez ustnik a nie maseczke. Więc z daleka tym bardziej. Nawet pytałam o to lekarki i farmaceutki kiedyś bo klocilam się Z teściową na ten temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Zakorzenienie
|
U nas dziś piękna pogoda, więc wsiadłyśmy w autobus i spacerowałyśmy w pobliskiej części miasta, która jest zdecydowanie lepsza do spacerowania
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zakorzenienie
|
Co tu tak pusto...
Cytat:
![]() Fajnie, ze masz swój samochód ![]() Oj tak... ![]() ![]() ![]() Jednak zaliczylyśmy dziś 2 spacery ![]() ![]()
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Weekend nadszedł, to będą pustki jeszcze większe niż w tygodniu
![]() Marysia właśnie zasypia. Kurde żeby ona tak w dzień sama chciała zasypiać... Co prawda latam teraz do niej co chwila, bo albo smoczka gdzieś wywali albo leży zadowolona na brzuchu, no ale zasypia max po 15-20minutach. A w dzień jak ją odłożę to łóżeczka, to zaraz ma oczy jak 5zł i impreza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
Maria kierownik doskonale wiedział że chcę już wrócić bo w ciąży mu gadałam. I na macierzyńskim chodziłam ustalać z nim że wstępnie w marcu. Coś się zapętlił i stracił rachubę czasu bo był bardzo zaskoczony że to już. Zgodziłam się na później głównie dlatego że prosił. Mi wcale na rękę nie jest bycie w domu.
Super że u Dorci dziurka sie zrosła, między przedsionkami była? |
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Rozeznanie
|
Ja lecę w weekend do szkoły. Nowy semestr = Nowy plan. Tak nam dowalili ze w niedzielę od 8 do 19 mam zajęcia. Franek jedzie na weekend do tz. Na szczęście teściowej nie ma bo poszła do szpitala
![]() Oczywiście nie to ze się cieszę ze coś jej się stało. Po prostu ona co rok jeździ do szpitala na ok 3 tyg bo ma RZS a po szpitalu należy jej się sanatorium. Także pracowity weekend. Franek znów Zwymiotowal.... a myślałam że jest już tak dobrze. Ale przynajmniej wysokiej gorączki narazie nie ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Konto usunięte
|
Hejo!
Ja melduję, że żyjemy no ale co to za życie...? Igę w dalszym ciągu boli ucho, do tego doszedł ból brzucha i wymioty. Igor napił się wrzątku przez słomkę i płacze, że go język i podniebienie szczypie. Ignaś w dalszym ciągu marudzi i ma śluzowate kupy, nie wspominam już o katarze i kaszlu. JA mam chyba jakieś zapalenie zatok, bo tak mnie łupie na czole, że masakra, do tego ropny katar i również ból brzucha ![]() Modlę się tylko, żeby Ignaś mi nie zaczął wymiotować ![]() Maria super że serduszko Dorci w porządku ![]() Z Ignasiem ciągnę dialogi ale on jakoś gada bez składu i ładu ![]() Idę spać, może jutro obudzę się zdrowa, świeża i wypoczęta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | ||
Zakorzenienie
|
Kurde, chciałam iść się wykąpać, to Młoda mi się już dwa razy przebudzała
![]() Cytat:
![]() A na Twoim miejscu też bym się cieszyła, że teściowej nie będzie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Raczkowanie
|
Fiazo a dlaczego ci nie na reke byc w domu? Masz kogos do dziecka?
Widze ze ogolnie wszyscy jakos chorzy i dorosli i dzieci zwlaszcza.taki czas kurde.starszy mi praktycznie caly luty przechorowal... Co do lekarki ,kontrola w pon i wiecej mnie nie zobaczy.jest paskudna.wredna i zlosliwa. Bylam najpierw z obydwoma synami. Obraza byla ze nie poszlam do tego lekarza co bylam pare dni wczesniej.na bezczelnego pytala mnie czemu tam nie poszlam.i dlaczego jestem tu tak pozno ale wszystko z fochem a byla godz 13 a rano jechalam z tztem po samochod do innego miasta.wrocilam i od razu do lekarza.powiedzialam jej ze mialam inne zobowiazania to fuknela cos niezrozumiale.caly czas atakowala mnie ze jak tak pozno przychodze to co sie dziwie ze taki beni chory a to byl poniedzialek.w piatek tez bylam ale byli osluchowo czysci.i tylko weekend dzielik wizyty.no i zobaczyla Rafala nagle.zamiast poprosic dziecko zeby wyszlo to zaczelam podniesionym tonem naskakiwac jak smialam go do takiego stanu doprowadzic! Dlaczego on jest taki gruby!! Zaczyna krzywo chodzic( nie prawda akurat) co pani sobie wyobraza! Bedzie tak pani siedziec i patrzec jak tyje!? W wieku 12 lat na wozku ma jezdzic!? Zwazyl go i dalej atak! O natluszczeniu jader gadala i wielu innych rzeczach i choc pewnie ma racje jakies to nie wolno krzyczec na nas! Na dziecko zwlaszcza! Wypytywala mnie co mu daje jesc a ja juz przeciez diete mu wprowadzilam co wiecie.zaczelam wymieniac co zmienilam to kazda rzecz negowala i wykrzykiwala co tez powinien jesc i co ja sobie mysle.wariatke ze mnie zrobila i potwora.myslalam ze raz jej tak odpalilo ale widac wcale nie raz.30 min nas mordowala a rafal przerazony.mial za miesiac pojsc so zwazenia-juz lece malpo jedna! Tez mam wage w domu.nawet jak ja spokojnie pytalam o rozne aspekty tej sprawy to i tak fukala na mnie! Przyszlam do domu i plakalam.jak worki do wyzycia sie nas potraktowala!
#2664 |
Zakorzenienie
|
Pikpik bo jestem osobą która musi mieć kontakt z ludźmi, wychodzić. Siedząc w domu jestem sfrustrowana i nie jestem sobą, mąż to odczuwa na każdym kroku. Mam z kim zostawić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | |
Zakorzenienie
|
Pobudka o 6.40... Ale wzięłam Marysię do łóżka, wtuliła mi się w pachę
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zadomowienie
|
Pikpik, o matko co za lekarka :/ Ja rozumiem, ze musi zwrocic uwage na rozne aspekty zdrowotne dziecka, ale zeby od razu fuczec i naskakiwac... na twoim miejscu juz nigdy bym do niej nie wrocila.
#2667 |
Rozeznanie
|
Sliweczko zdrówka zdrówka: *
Pik Pik współczuję bardzo lekarki. Więcej bym nieposzla a może i w trakcie 1 wizyty bym wyszła. Dalej od pisze później: * Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2668 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() PikPik współczuję sytuacji z lekarką... Tym bardziej, ze coś dzialacie w temacie wagi Rafala i nie bagatelizujesz problemu. Niestety wiele wody jeszcze w Wiśle uplynie zanim podejscie lekarzy do pacjentów w naszym kraju się zmieni ![]()
#2669 |
Zakorzenienie
|
Po jakim czasie może być jakaś reakcja po nowym jedzeniu? Bo Marysię wysypało drobnymi krostkami na policzkach i nie wiem czy to wina muffinki kokosowej sprzed 2 godzin, czy mam się czegoś we wczorajszym menu doszukiwać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Już po zakupach. teraz wszystko jest dla mnie trudniejsze. odkąd zmieniliśmy dietę, nie ma nieprzemyslanych posiłków. siedzę w necie i szukam co i jak zrobić i zeby przy tym nie zbankrutowac. kupiłam taka wkładkę do zwykłego garnka, żeby móc gotowac na parze. sama też jem to co robię dla niego. tz jak zwykle sie stawia, ale nie mozna sie na niego oglądac. Słodkiego do domu nie kupuję. Rodzice jak przyjdą na kawę to też nic nie przynosza i nie oczekują.flipsy co najwyzej. tyle to sobie w domu zawsze coś przegryzą. ja czasami jak jestem sama na miescie to po drodze cos wciagne ale w domu nie. wszystko to dla mnie nowe i troche stresujace.jeszcze czasami wynik dzialan sredni. np robilam ostatnio kopytka z kaszy jaglanej w sosie pieczarkowym. sos wyszedl ok ,a kopytla srednio. dalam jak w przepisie ale jakies za sztywne wyszly. no i dziecko nie zjadło, ja ile dalam rady bo znowu takie nagorsze nie byly,a tz wcale oczywiscie... trzymajcie za mnie kciuki. Dziś mintaj na parze z warzywami na patelnie...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.