![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Moje doświadczenia ( czesto z różnych przyczyn wypadają mi włosy zawsze ratuję je w podobny sposób) Oto kuracja która najbardziej mi pomogła :
Szmpon Garnier Neril ( lub Dermena, ale mnie podraznił)+ odżywka Henna Treatmen Wax ( zdeecydowanie cudo , co dwa dni , albo i czesciej, po poprawie już nie tak czesto ![]() Wszytko razem i włosy przestały wypadać ![]() ![]()
#242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
moje włosy zaczęły wypadać odkąd przestałam jeść czekoladę, dawniej potrafiłam zjeść tabliczkę dziennie a teraz tylko raz na tydzień jakieś prince polo...może brak magnezu w takim razie? wypadają garściami, boję się Garnieru Neril bo jak mi zaczną jeszcze bardziej wypadać to po 2 tygodniach w ogóle ich nie będzie... ;( Seboradin lotion stosuję ale na razie nie pomógł. Idę do apteki za chwilę po jakieś witaminy (i może słynny Wax?) chociaż odżywiam się raczej dobrze (duzo warzyw itp)
#244 |
BAN stały
|
ja też mam swoje przejścia z "łysieniem" i z chęcią się podzielę
![]() 1) lotion Neril - mi bardzo pomógł, na szampon się nie zdecydowałam, bo mam farbowane włoski i wolę myć je specyfikami specjalnie dla nich przeznaczonymi ![]() 2) Vitapil - miałam już mnóstwo różnych witamin i innych takich, ale te były stanowczo najlepsze, biorę je jesienią i zimą, kiedy trudno o naturalne witaminki ![]() 3) i chyba najważniejsze - nie wiem jak u Was, ale w moim przypadku największy wpływ na ubytek włosków ma jednak dieta i stres... ten ostatni potrafi pozbawić mnie paru garści włosów w ciągu jednej nocy ![]() warto też chyba dać trochę włoskom odpocząć, ja na jakiś czas zrezygnowałam z rozjaśniania, farbowania, prostowania, nawet z suszarki... jedyne co robiłam z kudełkami to nakładałam tony maseczek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
To co?
![]() Może ktoś ma jeszcze jakieś przemyślenia? Wszystkie Panie, którym wypadały włosy łączcie się! ![]() Wiem, że jest was tu dużo! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do włosów..mnie także wypadają od lipca, na pewno nie mam już połowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Cieszę sie, ze ten wątek został poruszony, ja walcze z włosami od nie wiem ilu juz lat i i smiało moge sie zakwalifikowac do kategorii"wiećznie lecace włosy", tak jak jednej z forumowiczek lekarz przepisal mi loxon 2%, owszem pomogło ale trzeba byc systematycznym , teraz po wakacjach kupilam Loxon 5% zobaczymy czy pomoże. Polecam równiez Neril, choc ostatnio zmienilam go na seboradin (rózowy) na efekty czekam...
A wogóle, to wypadanie włosów to najgorsze co moze człowieka spotkac, odwiedziłam swego czasu mnóstwo dermatologów i co...nic, żadnych skierowan na jakiekolwiek badania nie dostałam, bo po co, jeden to mi przepisal witaminke B i byl zadowlony, tyle za na temat tracenia włosów to wiedzeiallam chyba wiecej od niego. Generalnie to rozkładaja ręce ni nie wiedza jak pomóc :-( Włosy wylatuja ciagle, raz mniej raz więcej ale niestety znowu spotkał mnie ten okres kiedy garsciami je sobie z głowy wyjmuje, czuje sie jak po chemioterapii (be urazy dla nikogo) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
Uuu...
![]() A badania robiłaś jakieś? W ramach podsumowania sama mogę napisać, że należy zrobić: -> morfologię -> poziom hormonów tarczycy -> poziom żelaza i magnezu -> poziom hormonów odpowiadających za łysienie typu żeńskiego i męskiego (nie pamiętam jak sie nazywają ![]() Może komuś się przyda moja wyliczanka ![]() A wasze pomysły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Sprawdzić czy w ciągu ostatnich 3 miesięcy:
- nie odchudzało się... - nie miało przejścia stresowego - nie przechodziło choroby o ostrym przebiegu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
No właśnie,badanie, wiem, ze to ważne ale nie mam juz sił szczerze mówiąc, jak poszłam do lekarki o skierowanie na morfologie to powiedziała, ze "dobrze wygladam, anemii nie mam wiec nie mam sie wygłupiać" , i oto polska służba zdrowia
![]() No nic, ale dzieki za ten "spis" niezbednych czynności, napewno skorzystam i wezme sie za to! Odchudzac, to napewno nie, wręcz przeciwnie ![]() Pozostaje walczyć z lekarzami i domagać sie swego!! Czy u was w ośrodkach zdrowia tez tak tragicznie? Tu na Wybrzezu to wszystko z "łaską". :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
Oj... Niestety, u mnie na południu to samo
![]() Ale pamiętaj, że Ci się należy, domyśl sobie jakieś dolegliwości (np. gorączkę), przepraszam, ale czasem inaczej się nie da! A jak i to nie poskutkuje, to postrasza, że jak coś Ci się stanie, to nie zapomnisz kto Cię zignorował... U mnie w pewnej przychodni poskutkowało ![]() Sorry, za offtopic... A wy podsumowujcie dalej! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Trzeba jej sie bylo zapytac czy badania piersi tez sie robi dopiero jak sie zle wyglada?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Ok 3 lata temu mialam ten sam problem co i ty. Przeszlam wszystkie badania. Ginekolog sprawdzil poziom hormonow i przepisal mi Diane, ktora po pol roku odstawilam je, poniewaz wlosy dalej wychodzily garsciami. Nastepny byl dermatolog, ktory wyrwal mi kepke wlosow i wyslal do badania, po otrzymaniu wyniku badan przepisal mi jakis plyn (podobno z hormonami), ktory musial byc przygotowany w aptece. Wcieralam to przez okolo 3 miesiace ale dalej nie pomagalo, wlosy dalej wypadaly i mialam ich juz na glowie tyle "co kot naplakal". Myslalam,ze calkiem wylysieje, lykalam kilami tabletki, skrzypy, z drozdzami, Merz itp. az do momentu, kiedy kolezanka polecila mi ampulki Dercos z firmy Vichy. Przez pierwsze 2 tygodnie wcieralam je codziennie w skore glowy a pozniej co 2-3 dni. W sumie kuracja trwala ok 3 miesiecy i moje wlosy od tamtego czasu juz nie wypadaja. Wyrosly nowe i w chwili obecnej znow sa tak geste jak kiedys, czasem nawet narzekam, ze jest ich za duzo (moje fryzjerki rowniez). Naprawde polecam.
#254 |
Raczkowanie
|
A ja juz nie mam siły... one chyba nie przestaną wypadać
![]()
#255 |
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny, jak ostatnio byłam u fryzjerki, poskarżyłam się, że teraz strasznie zaczęły wypadać mi włosy, a ona powiedziała, że teraz to normalne (w tym okresie) i że codziennie przychodzą do niej osoby z tym samym problemem... Powiedziała żeby się nie przejmować, bo jesteśmy ssakami i tak jak domowe zwierzątka teraz lnieją, tak i my
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja Używałam tego szamponu przy włosach jasnych i ciemnych i nic się nie stało ( złego), natomiast mam wątpliwe zdanie o szamponach do włosów farbowanych , bo także nic się nie dzieje ( dobrego tym razem ) ![]() Fabienne- też coś takiego od fryzjerki słyszałam...
![]() |
#257 |
Konto usunięte
|
Tylko, że mi już od lipca tak wypadają...
![]() Więc co to niby za okresowość? Jedni mówią WIOSNĄ... inni, że na JESIEŃ... Ale jak dla mnie to trochę za długo to trwa ![]() Piszcie dziewczyny! Piszcie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Mi okresowo wypadają od kilku lat, a od roku - stale.
![]()
#259 |
Konto usunięte
|
Mam pytanie do BeatyWi
![]() Jeśli butelka Nerilu nie pomoże, to trzeba będzie kupić ten Dercos Vichy... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Jejku, mnie też lecą od początku lipca jak wściekłe!!! Stresów mam ogólnie dużo i nerwowa jestem, ale żadnych traumatycznych przeżyć nie mialam. Wax nie pomógł, Neril też nie, wręcz przeciwnie... Teraz kupilam szampon Dermena raz Vitapil i magnez do łykania i zobaczymy.
Słyszałyście o pastylkach Inneov Gęstość Włosów? Któraś z was tego używała? Zastanawiałam się nad nimi, ale mowę odjęła mi cena - ponad 75zł za kuracje na 4 tygodnie, a trzeba conajmniej 3 miesiące by był jakiś efekt. Ojjjejj, jakbym wiedziała na 100% że efekt będzie, to się nawet pożyczę tej kasy, tylko czy waro???? Edytowane przez ank@ Czas edycji: 2005-09-16 o 13:56 Powód: ort :) |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Świetny wątek!
Mam dość duże doświadczenie w walce z wypadanie włosów. Włosy wypadałay mi po ciąży ale tak, że bałam się, zę wyłysieję. Do tej pory (od uridzenia dziecka minęły ponad 2 lata) czasem, zwłaszcza po myciu włosów znajduję włosy na szczotce ![]() JEdynym według mnie skutecznym środkiem jest szampon Dermena. Ma on jednak jedną wadę - wysusza i plącze włosy. Farbuję włosy na blond i są dośc długie, więc jest to szczególnie uciązliwe. Dlatego przed umycie włosów Dermeną smaruję oliwą z oliwek ostatnie 10 - 15 cm włosów i jest lepiej. nie polecam nastepujących preparatów, które na mnie nie działały: -Shseido "Hair energizing complex", w rozpaczy kupowałam rózne produkty, równiez i ten strasznie dorgi. Efekt działania? Zerowy! - "Energy serum" profesjonalnej welli. Nic nie działało po codziennym wcieraniu przez 3 miesiące. wyciągnanie pieniędzy. - ampułki przeciwko wypadaniu włosów Rene Furterer, tak samo jak shiseido i Wella. Szkoda pieniędzy!! Szczerze polecam dermenę. Słyszałam również, że dobre są amupłki Vichy i zamierzam sobie nimi zrobić kurację tej jesieni - pewnie jak co roku będę gubić włosy ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Beliczku, czy szampon Dermena to jest jeden, czy kilka do wyboru? Bo nie chciałabym kupić nie tego co trzeba.(wybacz, jakoś nie po Polsku dziś piszę, jestem po imprezie i nie mogę złożyć sensownego zdania
![]()
#268 |
Zakorzenienie
|
As!a - szampon Dermena wystepuje w dwóch rodzajach: do włosów normalnych i włsoów z łupieżem. Oprócz tego jest jeszcze żel do wcierania w skóre głowy. Ja używałam szamponu do włosów normalnych.
Pozdrawiam serdecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
![]()
Beliczku , po jakim czasie zauważyłaś efekty stosowania szamponu Dermena? Czy ten do włosów normalnych jest właśnie do tych wypadających? no i czy bardzo plącze i wysusza włoski?
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja robię tak , że przed myciem smaruję włosy oliwą (jak pisałąm wyżej) i najpierw myję tylko głowę tym szmaponem - czyli staram się nie nakładać go na całe włosy (mam długie) a potem całe włosy myję szamponem odżywczym. Dodam,że szmapon jest wydajny i starczna na dosć długo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.