Operacje uszu, korekta uszu - zbiorczy! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-09, 23:51   #4051
rukolka
Zakorzenienie

Dot.: Operacje uszu, korekta uszu - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez tweed01 Pokaż wiadomość
Może i ja się pochwalę i zachęcę kolejne osoby do operacji

Miałam zabieg 31.01.więc stosunkowo niedawno. Dzisiaj mija 5 doba po, uszy goją się bardzo dobrze, nie mogę się doczekać 08.02. kiedy to będę miała ściągane szwy.

Zabieg wykonywałam we Wrocławiu, u dr Marka Węgrzyna, ogromnie polecam! Człowiek bardzo sympatyczny, profesjonalny i zainteresowany pacjentem. Sama operacja oczywiście była bezbolesna i dość krótka, jedyną nieprzyjemną dla mnie częścią było to, że doskonale czułam, co dzieje się z moich uchem, nie odczuwając bólu oczywiście. Ale jakoś sam fakt tego, że wiedziałam, że sie przy nich majstruje i dźwięk tych czynności niespecjalnie mi się podobał
Po zabiegu sama wróciłam do domu samochodem. Dopóki trzymało mnie znieczulenie, byłam przeszczęśliwa z powodu wykonania zabiegu, później bajka się skończyła Nie wiem czy to kwestia mocnego ukrwienia ucha, ale ból po zejściu znieczulenia był absolutnie kosmiczny, do pierwszego dnia po operacji włącznie męczyłam się okropnie. Drugiego dnia ból był całkiem znośny, a przynajmniej dało się utemperować go zwykłymi, dostępnymi bez recepty lekami. Dzisiaj jest już wręcz rewelacyjnie, naturalnie uszy pobolewają, ale funkcjonuję już zupełnie normalnie.
Opatrunek zaczęłam zmieniać sama już od 2 doby po zabiegu, więc mam kontrolę nad tym, jak wszystko się goi, a wygląda to bardzo dobrze
Włosów jeszcze nie myłam, ale to mój wybór, miałam na to pozwolenia już w 3 dobie.

Efekt operacji widoczny jest na dole. Oczywiście wiem, że nie jest to ostateczny wygląd, na pewno lekko odbiją plus zejdzie opuchlizna (zdjęcie po operacji jest z 2 doby po), niemniej jednak podzielam opinię Brook, dla mnie najważniejsze jest to, by uszy po prostu nie odstawały. Mogłabym się przyczepić do odstających u góry obrąbków, ale taki jest mój naturalny kształt uszu i nawet ciesze się, że nikt w niego zbyt mocno nie ingerował
Bardzo podoba mi się również to, w jaki sposób dr ukształtował grobelkę, wygląda bardzo naturalnie nawet pomimo obecnej jeszcze opuchlizny.

Podsumowując - jestem przeogromnie szczęśliwa! Coś, na co czekałam dobre 20lat w końcu się spełniło I chociaż było dość boleśnie, z całą pewnością powtórzyłabym zabieg
Super efekt. Mogę zapytać jaki jest koszt takiej operacji?
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-10, 13:00   #4052
tweed01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rukolka Pokaż wiadomość
Super efekt. Mogę zapytać jaki jest koszt takiej operacji?
Załapałam się na starą cenę i dodatkową zniżkę, bo wpłaciłam zaliczkę 2tyg przed operacją, więc łącznie zapłaciłam 2750zł plus 70zł badanie przed operacją.
tweed01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-10, 21:21   #4053
cojapisze
Przyczajenie

kurde, ja płaciłem 3,5 i efekt nie jest powalający, u Ciebie to wygląda zdecydowanie lepiej
jedno i drugie ucho było takie samo jeśli chodzi o kąt odstawania i wygląd, teraz przyglądając się w lustrze są niesymetryczne, co prawda minimalnie ale są :P
cojapisze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-10, 22:33   #4054
Brook
Zakorzenienie

u osob ktore nie sa po korekcji uszy tez nie sa symetryczne czlowiek wogole nie jest symetryczny

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 16:29   #4055
tinerina
Przyczajenie

Hej wszystkim. Kto z Was miał taka jak na zdjeciu opaske elastyczna ?

Założył mi ją chirurg na opatrunek ( ta opaska jest jak bandaż owinieta wokół głowy). Uciska niesamowicie. Pod nią mam opatrunek i w czwartek dopiero zmiana opatrunku ( minie tydzień od korekty) Zauważyłam, że co chirurg to inaczej z tymi zmianami opatrunku. Jestem w szoku, że niektórzy z Was maja sami to robić . Z drugiej strony tydzień w tym samym opatrunku też mnie przeraża.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170213_161028_857.jpg (63,2 KB, 95 załadowań)
tinerina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 18:12   #4056
tweed01
Raczkowanie

Ja mialam zwykla bawelniana opaske uciskowa. Prawda jest taka, ze chyba kazdy na poczatku ten opatrunek ma zalozony nieco "szczelniej". Sama po sobie wiem, ze to poteguje bol, ale coz zrobic :/
Ja mialam pozwolenie na zmiane opatrunku ok 3 doby, zmienilan ostatecznie w drugiej i kazdego kolejnego dnia do zdjecia szwow. Sama szczerze piszac nie wyobrazam sobie chodzenia z tym samym opatrunkiem przez tyle dni, ja kazdego dnia rane przemywalam i patrzylam czy dobrze sie goi, dzieki temu czulam sie jakos spokojniej, ze nic sie nie dzieje. Ale to prawda, co lekarz to inna opinia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-02-17, 22:18   #4057
cojapisze
Przyczajenie

no hej
mały upload, na dzień dzisiejszy, ponad 2 msc po korekcji.
http://www.tinypic.pl/6f2yv3fdzfj8
http://www.tinypic.pl/xs8xfc9vjt8u
i odrazu pytanie do was, na drugim zdjęciu widać, że te uszy tak u góry odchodzą, czy w waszym przypadku też tak było?
Stary 2017-02-19, 11:38   #4058
Tunesssia
Przyczajenie

Co ja pisze uważam, ze Twoje uszy są super. Wyglądają super naturalnie. Tez liczę na taki efekt. Operacje mam 6 marca. Trochę zaczynam sie bać.
mógłbyś zrobić zdjęcie z tylu? I czym przemywaliscie uszy po operacji? Tylko woda i szarym mydłem czy psikaliscie np. Octeniseptem?[COLOR="Silver"]

Edytowane przez Tunesssia
Czas edycji: 2017-02-19 o 11:39
Tunesssia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 15:11   #4059
cojapisze
Przyczajenie

proszę bardzo zdjęcia z tyłu
http://www.tinypic.pl/gez15vdapnfi
No jestem zadowolony z efektu, tylko martwi mnie że te lewe ucho ucieka u góry, no i na zdjęciu z tyłu widać, że lewe jest bardziej spięte, już się zastanawiam czy czasami gdzieś podczas snu nie odgiąłem sobie trochę tego prawego, bo to niemożliwością jest żeby samo w taki sposób się ułożyło, a lewe szybciej mi odeszło po operacji, więc już sam nie wiem :P
ja octenispetem przemywałem, po zdjęciu szwów już myłem głowę pod prysznicem zwykłym mydłem, oczywiście nie odchylałem ucha, do tej pory jak myje uszy, to strasznie uważam na nie
Stary 2017-02-19, 23:02   #4060
Tunesssia
Przyczajenie

Dziękuję za zdjęcie. Rzeczywiście może troszkę bardziej odstaje u góry. Powiem szczerze, że nie wiem. Jeżeli bardziej nie odejdą to nie ma się czym przejmować. Naprawdę są śliczne. I blizna już ładnie wygląda. Chciałabym też mieć ładnie wygodne bo dwa miesiące później idę na wesele.
Stary 2017-02-20, 16:52   #4061
NowaaJaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cojapisze Pokaż wiadomość
no hej
mały upload, na dzień dzisiejszy, ponad 2 msc po korekcji.
http://www.tinypic.pl/6f2yv3fdzfj8
http://www.tinypic.pl/xs8xfc9vjt8u
i odrazu pytanie do was, na drugim zdjęciu widać, że te uszy tak u góry odchodzą, czy w waszym przypadku też tak było?
Masz naprawdę ładne uszy, przestań kombinować i odpuść sobie na siłę doszukiwania się niedoskonałości bo w końcu możesz przedobrzyć, ja własnie tak zrobiłam i tutaj pytanie do was, czy zna ktoś naprawdę dobrego chirurga do rekonstrukcji ucha??
NowaaJaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-26, 14:55   #4062
cojapisze
Przyczajenie

upload :d inna perspektywa, pod frontu, ok 0,5m od twarzy
wygląda trochę gorzej niż poprzednio, co myślicie o czymś takim?
tylko szczerze bez owijania w bawełnę :P
http://www.tinypic.pl/2pxh9xr5dr7r
Stary 2017-02-26, 20:59   #4063
Brook
Zakorzenienie

masz perfekcyjnie zrobione uszy, proste, symetryczne i przylegajace
przestan szukać juz i doszukiwac sie czegos czego nie ma , zapomnij o zabiegu

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-27, 08:05   #4064
Tunesssia
Przyczajenie

Wykończysz mnie. Uszy są świetnie zrobione na 5+. Sama trzymam kciuki, żeby mieć taki efekt. Tak jak mówi Brook zapomnij o operacji i ciesz się zyciem
Stary 2017-02-28, 00:02   #4065
cojapisze
Przyczajenie

dobra ja już się nie odzywam :P za 3 tyg jadę na wizytę kontrolną dopiero wtedy się odezwę :P żeby was nie denerwować, chyba już wystarczy xd
Stary 2017-02-28, 09:16   #4066
tweed01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cojapisze Pokaż wiadomość
dobra ja już się nie odzywamza 3 tyg jadę na wizytę kontrolną dopiero wtedy się odezwężeby was nie denerwować, chyba już wystarczy xd
Dziewczyny juz wyzej wszystko napisaly, ja wczesniej zreszta tez. Rob co uwazasz za sluszne, ale uszy masz super.

Moj maly update po miesiacu. Uszy zagojone super, dopoki nie przyatakuje ich moj gnom, to absolutnie nie bola, ale dalej spie na boku na poduszce podroznej. W sumie nie przeszkadza mi to kompletnie, przyzwyczailam sie 1488269750863.jpg
Uszy tez zbytnio jeszcze nie odskoczyly, ale to pewnie kwestia tego, ze dla spokoju duszy dosc czesto nosze opaske 😃 chociaz czesto nosze ja juz tylko w nocy, bo irytuje mnie juz strasznie.
Ogolnie dalej jestem bardziej niz zadowolona 👌
Zdjecia sa odpowiednio z dzisiaj (rowny miesiac po zabiegu i z 2 doby po)

Stary 2017-03-01, 11:11   #4067
Tunesssia
Przyczajenie

Twardo świetne uszka oby tak dalej i ciesz się upieciami😄 ja mam trzy wesela w tym roku więc może w końcu zaszaleć z fryzurami.
Stary 2017-03-01, 18:30   #4068
Pat009
Przyczajenie

Cześć. Ja tez jestem juz po zabiegu.Znieczulenie- nic strasznego usmiech.gif zwykle uklocie igłą. Sam zabieg -nic nie czuć, jedynie slychac delikatne skrobanie chrząstki czy nacinanie . Lekki Ból zaczął się już w momencie kiedy znieczulenie przestało działać, tabletki niewiele pomagają. Ciężko spać nawet na wznak z tak ogromnym opatrunkiem na uszach dlatego wymyśliłam sobie ze wezmę podróżna poduszkę, która zakłada się na szyje. Dzięki niej mogłam i mogę spać całe noce od samego początku na boku jednym i drugim, bo ucho jest w tej dziurze i w ogóle nie dotyka poduszki/lozka a co za tym idzie nie podraznia wrażliwych uszu. Drugi dzień był okropny. Szwy strasznie ciągną, uszy spuchniete i to potegowało dyskomfort. poluźnienie opaski elastycznej przynosi ulge. Trzeci dzień..czwarty.. o wiele lepiej. Zabieg miałam robiony w Bydgoszczy, żałuję że nie zdecydowałam się na to dużo wcześniej: )
Pat009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 03:36   #4069
pau_kar
Przyczajenie

Hej. Jestem tydzien po operacji uszu i zastanawiam sie czy jest tu ktos kto kazal sobie bardzo przystawic uszy do glowy ? Lekarz mnie ostrzegal ale ja sie uparlam a teraz sama nie wiem co mam myslec. Chcialbym zeby one troche odskoczyly ale lekarz mnie straszy ze nic a nic nie odskocza opaske mam ale nie uciskowa zwykla bawelniana.
pau_kar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-02, 06:37   #4070
Pat009
Przyczajenie

Hej. Ja też sie przerazilam po tyg ze sa przyklejone do glowy. Wyglądałam jak elf Dziś jestem 10 dzień po zabiegu. Uszy delikatnie odeszły opuchlizna schodzi i widać powoli ladne uszy. Wydaje mi sie ze kazdy lekarz informuje pacjenta ze uszy mogą odskoczyć. Mniej na pewno Ale też w niektórych przypadkach mocniej.Ja nie noszę opaski w dzień. Bolą mnie od tego uszy, chce zeby szybciej sie zagoily i nie przyklejaly do głowy bo to tez boli. Opaskę (bawełnianą) nosi się tylko po to żeby nie narazić uszu na uraz więc zmuszona jestem zakładać chociaż na noc żeby się np nie wywinely .
Stary 2017-03-02, 07:47   #4071
pau_kar
Przyczajenie

ja to mam nadzieję, że odskoczą a lekarz mi mówi, że nie odskoczą na pewno! eh... mi się zrobiły dwa malutkie odparzenia za uchem masakra i muszę odchylać ucho żeby dochodziło powietrze i się goiło. Też nie noszę opaski od dziś.
Stary 2017-03-03, 02:23   #4072
Pat009
Przyczajenie

Psikaj octoniseptem 2..3 razy dziennie. Też miałam "odlezynki" ale od str zewn od opatrunku. Teraz jest ok. Śladu nie ma. Masz jakieś zdjęcia jak wyglądają Twoje uszy? Mogę zobaczyć czemu nie jesteś aż tak zadowolona?
Stary 2017-03-04, 11:29   #4073
uri22
Przyczajenie

Ja będę miał korektę w przyszłym tygodniu.Trzy miesiące temu robiłem uszy ,ale po ok 1,5 miesiąca dość mocno odskoczyły. Jest też spora różnica między jednym uchem a drugim.
uri22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-04, 16:51   #4074
karigusz
Przyczajenie

uri22 jak to? mówiłeś wcześniej, że jesteś zadowolony i wszystko jest w porządku Po konsultacji Twój lekarz sam postanowił, że należy wykonać korektę bo uszy zbyt odeszły?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Poza tym mam do Was pytanie. Dla niektórych może dziwne, nie wiem czy ktoś wcześniej o to pytał, zaryzykuje Powiedźcie proszę jak ma się sprawa z noszeniem okularów korekcyjnych czy przeciwsłonecznych po wykonaniu korekty uszu. Po jakim czasie zaczęliście je nosić, czy nie ma obawy, że przy ich noszeniu góra ucha bardziej odejdzie od głowy?
karigusz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-05, 12:32   #4075
tweed01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karigusz Pokaż wiadomość
uri22 jak to? mówiłeś wcześniej, że jesteś zadowolony i wszystko jest w porządku Po konsultacji Twój lekarz sam postanowił, że należy wykonać korektę bo uszy zbyt odeszły?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Poza tym mam do Was pytanie. Dla niektórych może dziwne, nie wiem czy ktoś wcześniej o to pytał, zaryzykuje Powiedźcie proszę jak ma się sprawa z noszeniem okularów korekcyjnych czy przeciwsłonecznych po wykonaniu korekty uszu. Po jakim czasie zaczęliście je nosić, czy nie ma obawy, że przy ich noszeniu góra ucha bardziej odejdzie od głowy?
Ja jestem miesiac po korekcie, bez zastanowienia zakladam okulary przeciwsloneczne, bo inaczej osleplabym w samochodzie.

Stary 2017-03-05, 13:38   #4076
uri22
Przyczajenie

Uszy po miesiący wyglądały rewelacyjnie, skala zadowolenia 20 na 10 możliwych, Jednak później zaczęły coraz bardziej odchodzić. Z prawego ucha jestem zadowolony powiedzmy 8/10, ale lewe doprowadza mnie do szału. Prawie wróciło do poprzedniego stanu. Skala zadowlenia -6. Sam powiedziałęm lekarzowi , że potrzebna korekta , na konsultacji tylko potwierdził to , w czwartek śmigam
uri22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-05, 16:46   #4077
tweed01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uri22 Pokaż wiadomość
Uszy po miesiący wyglądały rewelacyjnie, skala zadowolenia 20 na 10 możliwych, Jednak później zaczęły coraz bardziej odchodzić. Z prawego ucha jestem zadowolony powiedzmy 8/10, ale lewe doprowadza mnie do szału. Prawie wróciło do poprzedniego stanu. Skala zadowlenia -6. Sam powiedziałęm lekarzowi , że potrzebna korekta , na konsultacji tylko potwierdził to , w czwartek śmigam
Współczuję, mam nadzieje, że poprawka da ci na stałe wymarzony efekt
Ja już od 2 tyg nie noszę opaski w dzień, uszy minimalnie odbiły, ale tylko od góry, reszta jak była przyklejona tak jest. Ciekawi mnie od czego zależy ostateczne odbicie po zabiegu, od rodzaju korekcji, stopnia odstawania przed? Bo na pewno opaska nie jest tu żadną kwestią
Stary 2017-03-06, 19:29   #4078
pau_kar
Przyczajenie

To zdjęcie robione tydzień po zabiegu. Chciałam tak blisko. Z przodu jestem bardzo zadowolona z uszu, z tyłu lewe ucho ok a prawe jest zdeformowane. Jestem przerażona ja wiem, że one są bardzo blisko ale to prawe ucho wygląda strasznie. Mam nadzieję, że one troszkę odejdę. W dzień nie noszę opaski wcale. W nocy jak sobie przypomne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (38,1 KB, 150 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (32,7 KB, 127 załadowań)

Edytowane przez pau_kar
Czas edycji: 2017-03-06 o 19:30
Stary 2017-03-07, 01:05   #4079
x19kama20x
Przyczajenie

Witam wszystkich
Korekta 29.03.2017 Arkadiusz Kuna Katowice
Ja także czekam na wymarzoną korektę odstających uszu.
Ale chciałam się dowiedzieć czy szwy stałe założone w środku faktycznie moga być potem wyczuwalne przez skórę ?
x19kama20x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 06:47   #4080
Pat009
Przyczajenie

pau_kar moze udaj się na konsultacje do innego lekarza. Jest to dodatkowy koszt ale może będziesz spokojniejsza.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości