|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Wiec jesli mam racje
to moze nie powinnyscie skreslac nisimu, jak i innych specyfikow na porost kiedy po naglym skoku przestana tak szybko rosnac. Moze lepiej byloby go odlozyc na chwile i pozniej znow do niego wrocic a wtedy najlepiej da sie okreslic czy dziala czy to tylko pic na wode
|
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Blonndee, raczej nie blad, bo w sprawach pomiarow to ja jestem dokladna
![]() ps. patrze, ze zmienilas avatarek niezly, niezly
|
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja od poczatku postanowilam, ze bede nisimu tylko 4tyg uzywac a potem zrobie przerwe i do niego wroce. a ze w nisimie sie zakochalam [a)dziala. przynajmniej na mnie b)mam po nim cudowne wlosy, bardzo mi je odzywil c)ladnie pachnie
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie kupuje
pewnie dopiero za miesiac bo narazie l-102 idzie w ruch ale jest od dawna na mojej liscie |
|
|
|
#2045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jakie dlugie uwazasz powinny byc przerwy i po jakim czasie stosowania danego specyfiku? |
|
|
|
|
#2046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
Ehhh, ale kusicie tym Nisimem. Teraz to już go kupię tak na 90%
.Mogłybyście jeszcze podać w jakim sklepie go zamawiacie? I jeszcze czy orientujecie się może, czy płacąc za pobraniem koszty różnią się jakoś bardzo od tych, jeśli płaciłabym przelewem? Czy są raczej porównywalne? Płacę zwykle przelewem, ale to wolałabym dostać najpierw do rąk .
Edytowane przez Voirrey Czas edycji: 2008-04-07 o 18:20 Powód: Błąd w nazwie produktu |
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobilam przelew od razu, a rano dostalam email, ze paczka zostala juz nadana jedyny sposob wysylki to przedplata na konto (+9,50zl) |
|
|
|
|
#2049 |
|
Raczkowanie
|
ja kupilam na allegro, z przesylka zaplacilam107zl
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Zdanie dermatologa Chodzi o nisim
Jesli w tak krotkim czasie tyle urosly to beda slabsze i moga zaczac wypadac.
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tak dermalog powiedzial
|
|
|
|
#2053 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dlaczego mialyby byc slabsze i wypadac? Przeciez biorac na chlopski rozum jesli wcierasz w nie te wszystkie witaminki to to dziala na cebulki i wlosy rosna szybciej i sa zdrowsze
|
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
to chyba byl dermatolog starej daty
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie twierdzenia padały już kilkkrotnie. A dermatolog (bez urazy) nie zawsze wie wszystko przynajmniej nie każdy
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Ale też z innej strony... dlaczego wszystkim się wydaje, że są mądrzejsi od lekarzy, wiedzą lepiej?
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() we wszystkim trzeba zachowac zdrowy rozsądek, ja lekarzom, a juz na pewno dermatologom slepo nie wierze. farmakologia i kosmetyka ida preznie do przodu, a lekarz, ktory przestal interesowac sie nowinkami po ukonczeniu studiow, moze swoim pacjentkom nie podawac rzetelnych informacji. |
|
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pamietam co dokladnie mowila
![]() ,ale wypowiedziala takie zdanie najpierw dokladnie sprawdzila czy tu nie lupiez albo cos Dokladnie obadala i stwierdzila ze te okolo 2 cm sa slabsze pytala czego uzywalam to wymienilam goldwell wax i rzepe no i ten nisim.Znala wac goldwell wiec z nimi nie bylo problemu.Rzepy wina to tez nie byla no i doszla do tego ze to nisim Powiedzialam ze stosowałam ten na porost powiedziala ze teraz to chyba jest na to moda ostatnio przyszla do niej dziewczyna z jajkiem na glowie (ale nie wiem o co chodzilo![]() )I powiedziala ze gdy bede stosowała seboradin dluzej tez mi urosna moze nie tak duzo ale beda zdrowsze mowila tez ze seboradin zdobyl jakas nagrode
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Kiedys kokuryu pisala w watku o rzepie:
Cytat:
Edytowane przez zapaałka Czas edycji: 2008-04-07 o 19:05 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo ksiazki, w ktorych twierdza, ze nie ma mozliwosci przyspieszyc porostu wlosow. no a przeciez mamy tu MNOSTWO zywych przykladow, ze sie DA. wnioski? chyba sie same na usta cisna![]() Cytat:
to ona tak tylko droga eliminacji? spojzala w ogole na sklad...?
|
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
Ona nie znala nisimu wiec spojrzala na sklad
Powiedziala ze ostatnio dziewczyny ktore zapuszczaja wlosy przychodza do niej bo im wypadaja albo cos ,ale ze takiego czegos jak ja mam to dawno juz nie widziala
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- więcej już do niej nie poszłam
|
|
#2065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w biegłą umiejętnosc analizy skladow kosmetycznych u przecietnego dermatologa tez nie wierze, oni znaja sie glownie na substancjach leczniczych. Nisim (chyba?) nie ma silnie drazniacych substancji metionina i cystyna stosowane sa w preparatach kosmetycznych jako czynniki nawilzajace, inozytol podobnie(tak napisali w ksiazce "Kosmetyka" E. Fink) a pantenol to juz dopiero cud i miod dla wlosow i skory. a moze to od trzymania na glowie szamponu dluzej niz wymagalo umycie? Nisim ma SLS-y ![]() ja chyba swoj szamponik bede trzymac krotko, nadrobie trzymaniem odzywki a moze masowalas skore glowy regularnie od dluzszego czasu? nie kazdy pamieta o dokladnym umyciu rąk przed, to tez moze sie przyczynic do rozwoju stanow zapalnych. Cytat:
na szczescie ja znam ksiazki w ktorych powazni uczeni piszą o istnieniu substancji pobudzajacych mieszki wlosowe Cytat:
![]() wystarczy przejrzec forum i mozna sie zalamac ile dziewczyn mialo podobne doswiadczenia z lekarzami. czesto zdarza sie tak, ze Ty sama jestes juz wieksza specjalistka z danej choroby, znasz wiecej metod leczenia niz lekarz prowadzacy, bo on zatrzymal sie na etapie studiow. dlatego zawsze warto dowiadywac sie pewnych rzeczy na wlasna ręke, nie rezygnowac z lekarzy, ale nie wierzyc w kazde slowo. kosmetyczki tez radzilabym wybierac tylko te polecone przez innych. sa osoby na tym forum, ktore slepo wierza w ich kompetencje, gdy patrze na niektore kolezanki z roku to mam zle przeczucie, ze moga w przyszlosci zrobic komus krzywe przez bezmyslosc i niechec do nauki
|
||||
|
|
|
#2066 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Mogę do Was dołączyć? ![]() Ojjj jak ja chcę mieć dłuuugie włosy! Zamówiłam właśnie Nisim, mam nadzieję, że to co przeczytałam kilka postów wyżej (opinia p. dermatolog) nie jest prawdą i mi pomoże ten specyfik. Do tej pory stosowałam olejek rycynowy, olej kokosowy, szampon ze skrzypem... ale dopiero niedawno wpadłam na pomysł (a właściwie wyczytałam w tym wątku ) żeby zmierzyć sobie włosy, więc nie wiem czy to co do tej pory nakładałam na czuprynę pomagało. Najgorsze jest to, że mam cienkie (ale dość gęste) włosy, i jak tylko coś urosną, to końce mi się niszczą, wycierają, i scinać trzeba - więc to zapuszczanie strasznie mozolne jest... i dlatego chciałabym je przyspieszyć. Pozdrawiam, Magda
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a uzywasz suszarki, prostownicy, chodzisz czesto w rozpuszczonych? moze warto zmienic tez szczotke, grzebien na lepsze? ostre plastikowe konce grzebieni powoduja mikrouszkodzenia, wiele dziewczyn np. Tulipanna, chwali sobie szczotki z naturalnego wlosia |
|
|
|
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie lotion najlepszy- zostawiasz go na dlugo, nie zmywasz, szampon masz na glowie tylko chwilke, zawsze mozna go zastapic jakims tanszym z rzodkwi ja zamiast kompletowania zestawu, wzielabym to http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3591 ma swietny sklad |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

to moze nie powinnyscie skreslac nisimu, jak i innych specyfikow na porost kiedy po naglym skoku przestana tak szybko rosnac. Moze lepiej byloby go odlozyc na chwile i pozniej znow do niego wrocic a wtedy najlepiej da sie okreslic czy dziala czy to tylko pic na wode

niezly, niezly 

albo ksiazki, w ktorych twierdza, ze nie ma mozliwosci przyspieszyc porostu wlosow. no a przeciez mamy tu MNOSTWO zywych przykladow, ze sie DA. wnioski? chyba sie same na usta cisna
to ona tak tylko droga eliminacji?
spojzala w ogole na sklad...?