|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 38
Cytat:
Edytowane przez nAtaL!a Czas edycji: 2017-03-04 o 19:34 |
|
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeraziło mnie to, co napisałaś. Dieta bez tłuszczy i białka? Wiesz ze kasza, to same węgle? Jedz tak jeśli chcesz doprowadzić organizm do ruiny. Trzeba mieć zbilansowana dietę.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
Będę robić pierogi z burakami. W przepisie do tego buraczanego nadzienia dodaje się ocet balsamiczny, czy mogę go zastąpić octem jabłkowym?
|
|
|
|
#424 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ocet jabłkowy smakuje inaczej niż balsamiczny, dodaj trochę cukru albo miodu jeśli użyjesz octu jabłkowego.
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
Cukru nie używam, miodu nie mam. Właśnie wiem, że to całkiem inny smak, moze po prostu zrezygnować całkiem z tego octu?
|
|
|
|
#426 |
|
lokalna gwiazda
|
|
|
|
|
#427 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Pogrubione 2 - gryka to też pseudozboże. |
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyeliminowałam tylko ziemniaki, słodycze i mięso. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#431 |
|
Konto usunięte
|
Chodzi mi o to, ze statystyczny Polak z pewnoscia je 2 razy dziennie pieczywo. Jakby to zamienic na 2 razy dziennie kasze z warzywami, to na pewno bysmy na tym zle nie wyszli. Napisalam to z przymruzeniem oka, bo wydawala mi sie dziwna taka reakcja na zestaw, ktory na pewno nie jest niezdrowy.
Nie wiedzialam, ze gryka to pseudozboze. |
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czym zastępujesz mięsko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#433 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To o mnie chodzi. Jem różne kasze, fasole. Inne warzywa i ryby. I dodaje olej kokosowy do kawy czasem. I owoce. Np szejki. Coś powinnam dodać ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#435 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Oleje tłoczone na zimno, polecam rydzowy, jest absolutnie pyszny. Orzechy by się przydały.
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zjadłam jabłko z masłem orzechowym (domowym), ale średnio mi podeszło. Chodzi mi o to, ze chce być szczupła. A nie mogę teraz żadnej aktywności. Leżę/ siedzę. Koniec aktywności. Najprędzej w czerwcu będę myśleć o pływaniu. Nie chce od tej wegetacji się zapuścić. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tłuszcze są nie tylko w mięsie. Tak samo białko... |
|
|
|
|
#438 |
|
Konto usunięte
|
Zgadzam sie co do olejow tlocznych na zimno, olej lniany, dobrej jakosci rzepakowy (tylko oleje tloczone na zimno bardzo szybko sie zaczynaja ''spalac'' dlatego lepiej uzywac ich na zimno, np. dodac do salatki albo do kaszy). Mozesz zjesc od czasu do czasu awokado, ktore tez jest tluste.
NinaSimone, ja nie jestem dietetykiem, ale wydaje mi sie, ze bardzo dobrze sie odzywiasz. Skoro nie lubisz miesa ale jesz wystarczajaca ilosc ryb to moim zdaniem wszystko jest ok. No i bardzo dobrze, ze sluchasz swojego organizmu, sama wiesz najlepiej, po czym boli cie brzuch i ze nie warto tego jesc. |
|
|
|
#439 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio pytałam lekarki o mięso (bo mój syn nie jada wcale, tylko w zupie, której odmawiał ostatnio i musiałam się poradzić pediatry), mówiła, że grunt, że je jajka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#440 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zraniłam sobie okolicę oka, zewnętrzny kącik, prawdopodobnie drapnęłam się ostrym paznokciem. Nie goi się to za bardzo, pewnie makijaż robi swoje. Makijaż odstawiam na kilka dni (zrobię hennę), ale co polecacie na gojenie się? Mam olejek tamanu, stosowałam lanolinę, maść z wit a, swój krem pod oczy, nawet zaryzykowałam antybiotykiem, nie bardzo coś drgnęło ;/ Mam zaczerwienienie i skóra się łuszczy. Myślę jeszcze, czy jakimś cudem tonik kwasowy tam nie migrował, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć, bo omijam zdecydowanie okolice oczu i czekam, aż produkty się wchłoną, nie idę spać z 'wilgotną' od środków złuszczających twarzą. Help
|
|
|
|
|
#441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki. Będę się obserwować. Ostatnio odłożyło mi się trochę na brzuchu i myśle jak to zgubić. Awokado uwielbiam. Jem w rożny sposób . Najgorzej, ze w nocy się budzę głodna a rano muszę się zmuszać do śniadania. Jak nie nastawie budzika to śpię do 12stej . Zaczynam pierwszy posiłek. 12:30 w taki dzień. O 15 obiad. O 19 kolacja. O 21 przekąska. Kładę się 23 i o 2 zdycham z głodu. A rano zero apetytu. Nikt nie zwraca uwagi na mój tryb dnia. Bo 3/4 dnia jestem sama. Pielęgniarka przychodzi. Wiec jak nie zrobie sama jedzenia to nie zjemWysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Ziemniaki mi nie smakują. Ot tak smak mi nie pasuje. Mięso to samo. Tak jak ludzie lubią rosół. A mnie wzbiera od jednej łyżki. Nie jem tez masła, bo mnie brzydzi. Ew na ryżu. Jeszcze ujdzieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#442 |
|
Konto usunięte
|
Sporo spisz, pewnie od lekow. Od 21 do 12 jest 15 godzin, nie dziw sie, ze budzisz sie w nocy glodna! Ja bym juz chyba wolala cos drobnego wrzucic do zoladka jak sie przebudze w nocy niz tak glodowac. Najlepiej cos bardziej bialkowego niz weglowodanowego. Niech ktos, kto ma wieksza wiedze potwierdzi, czy lepiej jest 15 godzin nic nie jesc czy jednak wrzucic cos do zoladka w nocy.
W internecie sa kalkulatory do wyliczania minimalnego zapotrzebowania na energie, takiego wlasnie przy zalozeniu, ze w ogole nie masz zadnego ruchu. Wylicz sobie, to bedziesz wiedziala, ile mozesz w siebie wrzucic kalorii, zeby nie przytyc mimo braku ruchu
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wybacz ale NinaSimone nie pisała nic o tłuszczach tyko o kaszy z warzywami. Wyobraziłam sobie mieszkankę brokułów i marchewki z paczka z biedronki dodane do kaszy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
avokado to chyba bomba kaloryczna?
|
|
|
|
#445 |
|
Konto usunięte
|
Awokado jest najbardziej kalorycznym z owocow, ma okolo 160 kcal w 100 gramach. Jest za to bardzo zdrowy. Owszem, jest kaloryczny - jak na owoc, ale chipsy maja w 100 gramach ok. 500 kcal, wiec nie wiem, czy nazwanie awokado bomba kaloryczna jest adekwatne
|
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Friesr, ale dziennie można zjeść bodajże 3 łyżki chia, a Ty dodajesz 8 na 500 ml mleka..
|
#448 |
|
Konto usunięte
|
Czy mozna zamrozić świeży filet z łososia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#449 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja mroze
wysłane telepatycznie
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ten post jest świetny. Jeszcze nigdy nie czułam się tak dobrze jak teraz. Nawet wyniki sportowe mam lepsze niż kiedyś Nie chce mi się z nikim tutaj kłócić o zasadności tej diety, bo wiem, że zaraz i tak znajdą się mądrzy, którzy będą chcieli mnie "uświadomić", że umrę bez mięsa i tłuszczy. Tych chętnych odsyłam do książek i wykładów dr Dąbrowskiej.NinaSimon, jeśli jesteś zainteresowana, to na Facebooku są grupy na ten temat. Tam dowiesz się wszystkiego
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

. Najgorzej, ze w nocy się budzę głodna a rano muszę się zmuszać do śniadania. Jak nie nastawie budzika to śpię do 12stej
. Zaczynam pierwszy posiłek. 12:30 w taki dzień. O 15 obiad. O 19 kolacja. O 21 przekąska. Kładę się 23 i o 2 zdycham z głodu. A rano zero apetytu. Nikt nie zwraca uwagi na mój tryb dnia. Bo 3/4 dnia jestem sama. Pielęgniarka przychodzi. Wiec jak nie zrobie sama jedzenia to nie zjem
Nie jem tez masła, bo mnie brzydzi. Ew na ryżu. Jeszcze ujdzie
ale jesli pytałaś o propozycje zdrowych śniadań to proszę:
i robię sobie z 3 x tygodniu bo jest pyszne.