|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobić świece??
HURA!!!Udało mi się zrobić pierwszą świeczkę i to bez żadnych większych problemów. Może nie jest idealna, ale jak na pierwszy raz to chyba nieżle. NIE UDAŁO MI SIĘ DODAĆ FOTKI, BO MA ZA DUŻY ROZMIAR i mam jeszcze takie pytanko czy możliwe byłoby do parafiny dodać sypkiego brokatu, żeby wyszła taka brokatowa świeczka???Czy dobrze by się wymieszał ten brokat???MOŻE JUŻ KTOŚ PRÓBOWAŁ???
Pozdro dla wszystkich |
|
|
|
|
#482 |
|
Przyczajenie
|
Na Boże Narodzenie moja mama dostała świecę zrobioną przeze mnie. Zrobiłam ją troszkę nietypowo. Do plastikowych kubeczków nasypałam po tyle samo soli i wsadziłam do nich wklady z mazaków. Codziennie ją mieszałam by lepiej sie zabarwiło. Tuż przed świętami do ozdobnego kieliszka wsypywałam po kolei sól i wsadzilam w nią małą świeczkę!!!
POLECAM!!!! |
|
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
No i to właśnie ta świeczka. Chyba jak na pierwszy raz to całkiem nieżle
![]() ![]() ![]() DSC02217.JPG |
|
|
|
|
#484 |
|
Przyczajenie
|
BROKAT w świecach:
Przy świecach zalewanych nie polecam z tego z dwóch względów: - brokat szybko się osadza i zanim świeca zastygnie brokat zdąży opaść na dno formy. - wszelkie stałe cząstki będą zaduszały knot podczas spalania świecy. Efekt ten natomiast osiągniemy przy świecach farbowanych, jednak musimy pamiętać tu o ciągłym mieszaniu zawartości naszego naczynia. Poniżej przykład takiej świecy. http://i238.photobucket.com/albums/f...ki/brokat1.jpg no może jest mały wyjątek http://www.cafeart.pl/images/stories...a/image010.jpg Edytowane przez piotr.bochynski Czas edycji: 2008-03-25 o 22:32 |
|
|
|
|
#486 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za rade!!!! Jeśli chodzi o te linki to już wszystko wcześniej przejżałam
|
|
|
|
|
#487 |
|
Konto usunięte
|
a ja nie wiedziałam że ciekłą parafinę można w aptece kupic
![]() serdeczne dzięki za linki |
|
|
|
|
#488 |
|
Przyczajenie
|
Przed samymi świętami wielkanocnymi miałem ciekawe zdarzenie. Zgłosił się do nas franciszkanin brat Tycjan z pobliskiego klasztoru z prośbą o pomoc przy uratowaniu Paschału. Paschał mierzył ponad metr, miał średnice c. 10 cm i był złamamy dokładnie w połowie. Święta były tuż za pasem, tak więc o kupnie nowego raczej nie było mowy.
Jak nam to wyszło - ocenę pozostawiam wam. |
|
|
|
|
#489 |
|
Konto usunięte
|
bardzo ładnie
po pęknięciu nie ma śladu. a krzyż nie jest krzywo zrobiony? czy to tak tylko na zdjęciu wygląda?
|
|
|
|
|
#490 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Mam pytanko, jak zrobić świece zalewaną z wtopioną kawą?
|
|
|
|
|
#491 |
|
Raczkowanie
|
zależy, jaki kształt świecy chcesz?
|
|
|
|
|
#492 |
|
Przyczajenie
|
Interesują mnie świece w kształcie kwadratu, walca i piramidy
![]()
|
|
|
|
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 19:36 Powód: naruszenie moich praw autorskch |
|
|
|
|
#494 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za radę
będe dzisiaj próbować zrobic taką świeczkę i zobaczymy co wyjdzie ![]() Ładna świeczuszka, o taki efekt mi chodziło
Edytowane przez katasiaczek Czas edycji: 2008-04-08 o 09:03 |
|
|
|
|
#495 |
|
Raczkowanie
|
Już druga świeczka do kolekcji
![]() ![]() A Z KAWĄ CHĘTNIE TEŻ SPRÓBUJĘ!!!!DSC02234.JPG Edytowane przez KASIUNIU Czas edycji: 2008-04-02 o 17:37 |
|
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 19:37 Powód: naruszenie moich praw autorskch |
|
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
oklejanie metodą na żelazko
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 19:38 Powód: naruszenie moich praw autorskch |
|
|
|
|
#498 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: oklejanie metodą na żelazko
malgotosca, te świeczki są przepiękne
Ja jeszcze nie bawiłam się świeczkami ale czytając to forum zdecydowałam się, że spróbuje wsoich sił w tej dziedzinie i zamówiłam już parę niezbędnych rzeczy... zobacze co mi wyjdzie
|
|
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Mam taką dziwną sprawę... Moja koleżanka dała mi parę świeczek żebym przetopiła je w nową i koniecznie chciała by była to świeczka różowa. Zaczęłam wiec rozgrzewać wosk, który był tak dziwnie przezroczysty. Potem jak zawsze dodałam barwnika do jajek ( zawsze taki daje i nigdy mnie nie zawiódł ) no i różowy barwnik nie chciał się wymieszać i odadywał a dno
![]() ![]() Nie wiem co się stało... Pewnie to zasługa złej jakości świeczki za atrakcyjną cenę.......POMÓŻCIE!!!!!! !evvk Powodzenia!!!!!!! |
|
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam pytanko.. jak robicie te świeczki z wtapianymi serwetkami czy papierem że nie widac gdzie sie kończy papier tak jak w tej poniżej..
i czy żelazko po takim prasowaniu nadaje sie do wyrzucenia..?? |
|
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
[.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 19:38 Powód: naruszenie moich praw autorskch |
|
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za radę
:rol leyes:TRZEBA COŚ WYMYŚLIĆ-OBIECAŁAM![]() ![]() MOŻE SPRÓBUJĘ WKOŃCU Z TYMI NAPRASOWANYMI SERWETKAMI... |
|
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
A jeżeli chciałabym wtopić zdjęcie? przecież nie wytne kształtu włosów itp..?
Może wycinać kartke w kształcie prostokąta niewiele mniejszego od boku świeczki..? |
|
|
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
!
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 19:39 Powód: naruszenie moich praw autorskch |
|
|
|
|
#505 |
|
Przyczajenie
|
Poniżej wklejam moje pierwsze świeczki
nie są idealne ale jak na pierwszy raz ....
|
|
|
|
|
#506 |
|
Przyczajenie
|
Poniżej wklejam moje pierwsze świeczki
nie są idealne ale jak na pierwszy raz ....
|
|
|
|
|
#507 |
|
Przyczajenie
|
Emilka- Świeczki są fajowe, co ty od nich chcesz? ja nie wiem co im brakuje do ideau...
![]() jak mi się uda zrobić za pierwszym razem chociaż namiastkę tego co Ty stworzyłaś to będę w siódmym niebie... ![]() jednak muszę uzbroić się w cierpliwość i poczekać na listonosza z malutka paczką rzeczy niezbędnych do tego... |
|
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
Emilkao050985 twoje świeczki są naprawdę PRZEŚLICZNE!!!!!!!!
a te kolory......... ![]() ![]() Dzisiaj z koleżanką razem świeczuszki robimy, |
|
|
|
|
#509 |
|
Raczkowanie
|
Emilko też cały czas zastanawiam się, co ty chcesz od swoich świeczek. Rewelacyjne barwy, tak sie ciepło od nich zrobiło! Czerwień z kawą robi wrażenie. Bardzo ciekawą fakturę ma ta zielona. Jak ją uzyskałaś? I w ogóle w czym odlewałaś? Gratulacje
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2008-04-08 o 18:44 |
|
|
|
|
#510 |
|
Przyczajenie
|
dziękuje
![]() malgotosca - zieloną świeczkę robiłam w tubie od wkładów do zniczy, w srodek tuby włożyłam mniejszą świeczkę, a na boki włożyłam kolorowe zboże i zalałam zieloną parafiną z przetopionej świeczki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

po pęknięciu nie ma śladu. a krzyż nie jest krzywo zrobiony? czy to tak tylko na zdjęciu wygląda?

:rol leyes:TRZEBA COŚ WYMYŚLIĆ-OBIECAŁAM