|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII
Cytat:
![]() I na EKOtyki będę zapachy z Włoch http://www.aromatytoskanii.pl/pl/c/Perfumy/13 tylko składy mogłyby być lepsze, tu można sprawdzić INCI http://www.erbariotoscano.com/produc...gory/perfumes/
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1264 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A a propos marki Ziaja to włożyłam kij w mrowisko - opisałam krem do rąk z fatalnym składem na blogu i zaczęła się dyskusja - zwolenniczek i przeciwniczek. Jedna mi nawet zarzuciła, że nie można oceniać kosmetyków po liście składników, bo najważniejszy jest proces produkcyjny, a poza tym wszyscy stosują te same konserwanty ![]() Też się niedawno poświęciłam i spotkałam się z konsultantką Arbonne, żeby przejrzeć składy - potwierdzam, że prawie wszedzie jest Disodium EDTA, silikony, butylene glycol i sztuczne zapachy. Do tego poczęstowała mnie niby eko witaminowym cukierkiem, który w składzie miał difosforany czegoś tam (prawie jak wypieki z Tesco) i smakował okropnie
|
|
#1265 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2017-02-28 o 09:35 |
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Potwierdzam w K-ce, w DP też widziałam te kosmetyki.
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Mocno zaciekawiły mnie polskie produkty Koi Cosmetics - serum dwufazowe, tonik z nanozłotem, krem pod oczy, ultranawilżający.... w sumie wszystko mnie zainteresowało
![]() Nie mają chyba składów na stronie (albo na tel nie widzę...), wysłałam prośbe o podanie kilku. A miało byc tak pieknie... Brawo za błyskawiczną odpowiedź, ale w składach pentylene glikol, propylen glikol, phenoksyetanol (jest przy nim info, że naturalny), parfum, jakis peg mi przemknął chyba....
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2017-02-28 o 11:57 |
|
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
Znacie rozjaśniający krem pod oczy Lavera?
https://www.ecco-verde.com/lavera/il...ting-eye-cream Dzisiaj otworzyłam próbkę i efekt bardzo mile mnie zaskoczył, krem daje naprawdę ładny efekt rozświetlenia (trochę podobny do pudru jedwabnego Lily Lolo, tylko trochę większy). Nie wiem jak będzie z działaniem pielęgnacyjnym, bo dopiero pierwszy raz nałożyłam, ale krem zapowiada się bardzo fajnie. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Dziewczyny, czy iherb nie daje już żadnych próbek? Zamawiam tam rzadko i najczęściej tylko witaminę D, ale już nie pamiętam kiedy dostałam jakąś próbkę kosmetyku (chyba z dwa lata temu). Może do suplementów nie dokładają , trochę szkoda, bo tyle tam różności.
https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=25663 Edytowane przez sylwiusaka Czas edycji: 2017-02-28 o 14:37 |
|
|
|
#1269 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jakiś czas temu pisałam, ze zrobiłam zamówienie an Ekokrem. Od tygodnia już testuję kosmetyki i jak na razie jestem super zadowolona z kremu do twarzy z opuncją figową. Świetnie się u mnie sprawdza i na dzień i na noc, a jego używanie to sama przyjemność. Fajna dość gęsta konsystencja, która u mnie szybko się wchłania, bardzo przyjemny zapach, nadaje się pod makijaż
Cytat:
|
|
|
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
W Polsce niestety sam masło niedostępny, trzeba zamówić w zestawie za 179 zł. ja też mam na to masło ochotę, ale poczekam, aż będzie dostępne samotnie.
http://leorganic.pl/kategoria/dla-ma...amy-i-maluszka ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co kojarzę są wśród Was fanki balsamów do ust Crazy Rumours. Pojawiły się w Blisko Natury (16 zł i jeszcze jest kod -5% MARZEC)
---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Znacie dezodoranty Lila Mai?
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wzięłam jeszcze krem pod oczy i do rąk, ze wszystkiego jestem zadowolona. Na pewno przyjrzę się też co oferuje Jan Barba i Alchemia Lasu.
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Takie nowości od Ava
Na razie nic więcej nie ma o składach, nawet ich jeszcze nie ma w sklepach.
|
#1275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wrzucam zakupy, które poczyniłam na wyjeździe do Warszawy:
- w tkmaxx w blue city kupiłam mydło Beekman, balsam do ciała Trilogy i żel pod prysznic Canaan Organics; - w Rossmanie kupiłam tonik oczarowy, peeling żurawinowy, krem do rąk Alterry i odżywkę do włosów Petal Fresh; - w sklepie Smak Natury kupiłam olejek do demakijażu i miniaturkę kremu na noc Marilou Oprócz tego doszły do mnie mydełka 94b hand made i super kosmetki do testów od Korah ![]() Moje odczucia odnośnie zakupów: - balsam Trilogy- z drobinkami, jednak dość delikatnymi także na sezon ciepły będzie idealny. Zapach delikatnymi , ziołowy. Szybko się wchłania i nie zostawia żadnej warstwy na skórze. Bardzo fajny. - żel Canaan- fajny skład, aloes wysoko ale ten zapach wszystko zabija. Mocno ziołowy. Oddam mężu bo ja nie daję rady. I trzyma się na skórze długo. - mydło Beekman- jeszcze nie rozpakowane. - produkty Alterry mnie bardzo miło zaskoczyły. Ponieważ u siebie nie znajdę ich w promieniu wielu kilometrów, to musiałam kupić. I tak- krem do rąk super. Mam suche dłonie a krem mocno nawilża i natłuszcza. Zostawia warstewkę na skórze a ja to lubię. Pewnie u wielu osób by się nie sprawdził. Ja jestem mega zadowolona. Tonik jest ok, tylko po kilkunastu dniach stosowania uważam, że skóra mi się do niego przyzwyczaiła. Ale pomimo alko w składzie nie podrażnia. Peeling do twarzy jest ok. Przeznaczony do wszystkich rodzajów cery i rzeczywiście nie jest ani za mocny ani zbyt delikatny. Ma kremową konsystencję i początkowo myślałam, że będzie zbyt delikatny ale podczas masowania czuć wyraźnie działanie drobinek. Za tę cenę jest naprawdę ok, ale jakimś hitem dla mnie nie będzie. - odżywka Petal Fresh Hair Rescue to w ogóle dla mnie nie spotykany kosmetyk do tej pory. Ma konsystencję bardziej maski niż odżywki. Gęsty, kremowy, pachnie ziołowo, na skórze efekt chłodzenia przez dodatek mięty w składzie. Kładę na skórę głowy i włosy. Efekt jest taki, że włosy są miękkie i sprężyste. Mam też wrażenie, że włosy są mocniejsze. - olejek Marilou do demakijażu- olejek jak olejek. Nie potrafię się odnieść więcej, bo zmywa makijaż i już Podobnie krem na noc- rzadko go stosuję, kupiłam tylko po to, żeby mieć jakiś nawilżacz na wyjazdy. Ale nie jest to jakiś super produkt.- mydła 94b hand made- nie zachwyciły mnie. Z glinką stosuję do rąk, pachnie cynamonem. Drugie oddałam mamie. - od Korah dostałam trochę rzeczy do testów i muszę przyznać, że jak dotąd bardzo spodobał mi się krem pod oczy Atw (organic life). Konsystencja bardzo przyjemna, maślana ale szybciutko się wchłania i widzę, że skóra jest dobrze nawilżona. żyworódka w płynie również fajna- nawilża ale nie jest obciążająca dla mojej skóry, jak np. woda różana. Mleczko Avalon sprawdza się u mnie do porannego oczyszczania twarzy, bo wieczorem używam olejku i żelu (no nie potrafię już inaczej oczyścić skóry Krem Nacomi jeszcze nie dostał swojej szansy póki testuję Atw
|
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Oby było z dużą ilością aloesu i żelowe, lekkie
Cytat:
Nie wiem, jak 94b, ale mydełka Beekman wg. mnie są świetne. Cieszę się, że spodobał Ci się krem pod oczy, ja też go bardzo lubię, znacznie mi rozjaśnia cienie pod oczami, usuwa zmęczenie, poza tymi zaletami, które wymieniłaś. Natomiast jestem bardzo ciekawa Twojej opinii o tym Nacomi, bo po kilku tygodniach stosowania stwierdziłam, że mam bardziej przesuszoną skórę, niż przed jego stosowaniem, więc przestrzegam, niektórym jednak odpowiada ten krem ![]() Chetnie bym sobie sprawiła coś miętowego do włosow na lato, ta seria PF kusi bardzo
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2017-03-04 o 17:11 |
|
|
|
|
#1279 |
|
music is my best friend ♫
|
Dziewczyny znacie jakieś naturalne sposoby by sprawić żeby kolor włosów ochłodzić? Wszystkie te roślinne farby z henną w proszku czy kremie wychodzą żółto, złotawo. Niedawno wróciłam do swojego naturalnego koloru włosów radykalnie je ścinając. Nawet mi się one podobają ale chciałabym żeby były delikatnie jaśniejsze i bardziej popielate. Wiem, że na rynku jest szampon Coslys do włosów rozjaśnianych i siwych. O innym kosmetykach tego typu nie słyszałam. Jak są jakieś do włosów blond to głównie z rumiankiem.
|
#1280 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj i mój Tkm dopisał i nie wyszłam bez niczego. Było dużo kosmetyków Sukin, do tego w niższych cenach, wzięłam więc serum i scrub z serii Super Greens. Już jakiś czas chodziłam wokół tej serii, no i dzisiejsze ceny mnie przekonały ostatecznie. Widziałam też Estelle and thild do ciała, olejki Essano, +deo i coś jeszcze z Tisserand, micel Fleurance (ktoś miał może?) i jeszcze kilka produktów Ecoya, ale już się nie przyglądałam dokładnie.
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was chciałaby odkupić ode mnie krem bb So bio etic 5w1 numer 01, chodzi mi o ten http://biosklep.com.pl/pl/p/Krem-BB-...FQstGQodsO8GLA
Tzn. ja tego kremu jeszcze nie kupiłam. Kupię, jeśli znalazłaby się osoba chętna, żeby kupić go razem ze mną. Potrzebuję tego kremu bb tylko 10-15 ml. On jest bardzo wydajny, a ja nie używam dużej ilości podkładu i wiem, że całego opakowania nie zużyłabym w ciągu 6 miesięcy. Także z chęcią odsprzedam komuś 20ml w oryginalnej tubce. Stęskniłam się za kryciem tego podkładu. Pod oczy nie spotkałam nic, co by lepiej kryło od tego bb. Ktoś chętny ?
|
#1283 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!
Kojarzycie może jakąś pastę eko do włosów?
|
#1284 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
chyba John Masters Organic ma takie cuda
|
|
|
|
#1285 |
|
Rozeznanie
|
Niestety trochę drogie te ich cuda
dzięki!
|
#1286 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Kusum, niestety, u mnie też nie ma serum Alterry w Rossmannach
![]() Cytat:
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam z JMO pastę "glinka matujaca do włosów" i nie da rady układać na nią włosów. Kupiłam dla tz-ta i niestety tylko przetluszczala i przyklapywala włosy. U mnie sprawdziła się z kolei do wygładzania końcówek włosów, ale zdecydowanie nie działa zgodnie z przeznaczeniem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1288 | ||
|
music is my best friend ♫
|
Cytat:
Wysłane z Huawei P8 Lite ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Wysłane z Huawei P8 Lite
|
|
#1289 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
no wiem, ale czasem można coś u dystrybutora z dużym rabatem capnąć
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Przychodzę z opinią o Peelingu z papają Biotique. Działa bardzo fajnie na skórę, dobrze oczyszcza pory, działa przeciwzapalnie, skóra po nim wygląda bardzo dobrze, jest oczyszczona, gładka i lekko odżywiona, drobinki jednak są dość wyraźne, nie dla każdego na pewno
Co się okazało, widać na poniższym foto Mogli chociaż poinformować ludzi na op., że produkt może się rozwarstwiać, bo nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby gmerać paluchem w tej gęstej mazi w celu zamieszania, a z wierzchu (a raczej przez 1/3 ilości) nie było żadnych oznak, że coś jest nie tak.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2017-03-06 o 09:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Ja wolę szampon 

, trochę szkoda, bo tyle tam różności.