|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
zielony stworek
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja :)
Cytat:
![]() Mi też ten żel się bardzo podoba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
Fuksjo jesteś zadowolona z tej odżywki do włosów crema al latte?
Równiez ją miałam i szczerze mówiąc jak dla mnie okazała się beznadziejna, włosy po jej użyciu były dokładnie takie same jak przed. |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Rozeznanie
|
Piszę post pod postem, bo po raz pierwszy doczepiam tyle zdjęć i wolę to zrobić na raty...
Początek zdjęć kilka postów wcześniej. ![]() zdjęcie nr 4 - KWASY - chyba nie trzeba komentować ![]() zdjęcie nr 5 - CIAŁO - nie ma na zdjęciu żelu do mycia - zapomniałam ![]() - nie ma też peelingu - używam ostrych rękawic, czasem cukru, alg. - od zrobienia zdjęcia do kolekcji dotarło jeszcze mleczko hipp. zdjęcie nr 6 - nazwijmy je PIELĘGNACJA WIECZORNA - w buteleczce po olejku clarinsa moja własna mieszanka olejowa, wzbogacona koenzymem Q10 - kwas hialuronowy - świetnie się sprawdza dodany do olejku - w buteleczce amber serum - jako przykład, mam sporo mazideł i coś tam sobie w zależności od potrzeb i nastroju mieszam - humektan - jak mam lenia albo uczulenie ![]() zdjęcie nr 7 - maseczki - rozrabiam je wodą, lub hydrolatem, ostatnio jogurtem sojowym Powinnam jeszcze cyknąć fotkę dodatkom do kąpieli, czyli olejkom eterycznym, ale to byłaby już przesada ![]() Edytowane przez schaetzchen Czas edycji: 2008-04-07 o 05:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Maski do włosów - dodaję wyciągi roślinne do mleczka owsianego (no tak, nie ma go na zdjęciu) i oleju. Kiedyś dodawałam do balsamu/odżywki takiej do trzymania dłuższego na włosach i to był lepszy patent (nie trzeba potem myć głowy milion razy żeby się zmył olej...) No i robię serum do psikania - hydrolat + proteiny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Wtajemniczenie
|
Wspaniała kolekcja - i w wielu punktach podobna do moich łazienkowo-lodówkowych zbiorów
![]() Dzięki za odpowiedź na temat odżywek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Rozeznanie
|
Po naszych dialogach olejowych domyślam się, że stosujemy podobną pielęgnację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Zadomowienie
|
schaetzchen, ciekawe zbiory
![]() ![]()
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak oceniasz dzialanie kwasu mlekowego?Jak go stosujesz(rano,wieczor).J estes zadowolona z dzialania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Rozeznanie
|
Elfie, nie ukrywam, że Twoje zdjęcia były dla mnie inspiracją
![]() Kwas stosuję wieczorem i nie codziennie - w toniku: http://www.mazidla.com/index.php?opt...id=98&Itemid=2 Mam dziwną twarz - mieszana, niby wrażliwa i z przewagą miejsc suchych, ale specyfiki przeznaczone dla cer tłustych (używane rzadziej) bardzo mi służą. Ten tonik - głównie na brodę ![]() Czasem walę też kwas na usta (tak z 40%) - wieczorem, jako silny peeling, naskórek się jakiś czas (ze 2 dni) łuszczy i na dłonie (tu doszłam nawet do 80%, ale to dość "inwazyjny" zabiego - lepiej stosować częściej ale w mniejszym stęźeniu) |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A serio - nasza pielęgnacja jest rzeczywiście nieco podobna, zwłaszcza w części olejowo-nawilżającej. Zresztą może za czas jakiś zaktualizuję swoje zdjęcia, bo sporo się zmieniło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() schaetzchen bardzo podoba mi się Twoja kolekcja ![]() ![]() ![]() W każdym razie napisz mi proszę jak oceniasz balsam do ciała Oeparol i te maseczki z biochemii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Rozeznanie
|
a oto maja kolekcja. wprawdzie niepelnowymiarowa. no i zdjecia niewyraznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Rozeznanie
|
i jeszcze jedno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 |
Wtajemniczenie
|
Dau, masz kolekcję wspaniałych rozmiarów, naprawdę. Powiedz mi proszę, co to za zielony kremik Weledy? Widzę, że masz weledowe cuda niedostępne (chyba) w Polsce... m.in. krem z rokitnikiem. Zazdraszczam szczerze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oeparol jest świetny, tu recenzja: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...#review-201765 Maseczki też bardzo lubię, jak wszystko co zawiera glinki ![]() Dau, bardzo fajna kolekcja ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 |
Wtajemniczenie
|
Schaetzchen, mały OT: Gratuluję 500. postu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Rozeznanie
|
dziekuje. nieco niewyraznie wyglada jednak w sloncu, hihiiii.
niezamienna: to prawda. przypuszczam, ze dostep do produktow weledy jest w polsce ograniczony. ja lubie je glownie, ze wzgledu na zapach i naturalne skladniki. co do dzialania, no coz, nie zawsze jestem zachwycona. ten zielony krem to tzw. "z ziolami". natomiast bardzo jestem zadowolona z efektow jakie daje krem do rak weledy. rezultaty przeszly moje oczekiwania. tymbardziej, ze na poczatku, tzn. po zakupie i pierwszym uzyciu, myslalam sbie: i znowu kupilas jakies g...hiiiihhii |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Rozeznanie
|
jak sobie poczytalam czego stosuja, a raczej czego nie, dziewczyny z wizazu ( a niektore duzo mlodsze), to wpadlam w prawdziwy poploch. ze niby dlaczego ja sie tak nie balsamuje!?
powoli zaczynam jednak rozzsadniej myslec i mysle, ze jak spedzam za duzo godzin na wizazu, moj rozum poddawany jest kompletnemu praniu. hiihihhi |
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Rozeznanie
|
schätzchen, a nie zabiera ci to duzo czasu takie mieszanie i sporzadzanie specyfikow na wlasna reke. i gdzie przepraszam zaopartujesz sie w poszczegolne skladniki. np. hydrolizaty itp. i jesli mozna co polecasz na rozne "dolegliwosci". patrz np. suche, mocno krecone wlosy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Rozeznanie
|
mysle, ze same kosmetyki nic tu nie wnosza. trzeba byloby prosic o zalaczanie zdjec, obrazujacych wyglad skory, wlosow itd. zeby moc stwierdzic dzialanie tych wszystkich kosmetykow. czy wogole warte sa tych wszystkich inwestycji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie czuję jakiegoś super nawilzenia ale i dyskomfortu i wysuszenia takze. On jakby robi się taki pudrowy po nałożeniu i tak jakby matuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Rozeznanie
|
a dziękować, dziękować
![]() Cytat:
Zakupy robię tu: www.mazidla.com www.thanatos.com.pl www.ecospa.pl no i na początek: http://www.biochemiaurody.com/ sklep o tyle dobry dla "zielonych", że kupuje się zestawy, odmierzone ze wszystkimi potrzebnymi pojemniczkami. Można sprawdzić czy taka pielęgnacja Ci pasuje, bez inwestowania w wagi, miarki, większe ilości półproduktów. Na forum biochemicznym sa wątki poświęcone poszczególnym sklepom, warto poczytać Co do włosów: sama mam suche końcówki (ale włosy przetłuszczające się, myję codziennie), ale nie krecone, lekko tylko falujące. Na suche końcówki rewelacyjny jest olej kokosowy (no tak, też go nie obfotografowałam, stoi w lodówce). Na noc można go nałożyć sporo, a końcówki smaruję też na dzień - ale wtedy minimalna ilość olejku roztartego w dłoniach, tak żeby były lekko tłuste i tak wgniatam to w końcówki. Używam oleju z mazideł. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
no to wklejam małą aktualizację z dzisiaj
Polowałam na ten antyperspirant w krysztale z pół roku, a teraz jestem ciekawa czy faktycznie będzie taki skuteczny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Rozeznanie
|
znam tem dezodorant i inne tego rodzaju. moj mezczyzna bardzo je chwali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Rozeznanie
|
a czy te substraty sa drogie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Rozeznanie
|
i jakbys obiektywnie miala ocenic dzialanie tych specyfikow. uwazasz, ze warto w stosunku do tych zakupionych. czy efekty sa tak spektakularne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
Dau, używaj opcji edycja zamiast pisać post pod postem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Rozeznanie
|
a jakie to ma znaczenie moja kochnenka? piszac kilka postow wypowiedzi staja sie przejrzyste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.