![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Błędy ortograficzne na forum
Cytat:
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Paul's girl
|
jedna osoba z kolorowym nickiem ma taki błąd. nie wiem czy to istotne która. chodzi mi o samą zasadę ferowania punktów karnych w tak drażliwej sprawie jak błędy ortograficzne. dlatego czekam na odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co ma piernik do wiatraka???? ![]() Moderator nie ma tu funkcji stwierdzac czy byl faktycznie blad czy nie, tylko czy ktos wytyka po chamsku czy normalnie. nie widze zadnego zwiazku i chyba czepiasz sie na sile
![]() |
![]() |
#664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: Syntagma, ale jaja popatrz na nasze wypowiedzi. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
myslimy tak samo jak nic
![]()
![]() |
#666 |
Rozeznanie
|
Ja sie nie śmieję
![]() ![]() ![]()
![]() |
#667 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
a ja wiem o kogo chodzi istari
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Paul's girl
|
to, że Wy nie widzicie związku nie znaczy, że ja go nie widzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
A jakie ma znaczenie, że błąd jest celowy? Nijak jest to zaznaczone, że ma to być celowe.
Moim zdaniem powinno się propagować poprawną pisownię, a nie błędną, bez względu na zamiary. ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ty to kochaniutka swojego tzcika pilnuj bos glupia czy w sytuacji: - ty to kochaniutka do slownika najpierw a pozniej do seksu bo zal sciska Czy to tak ciezko zrozumiec? ![]()
![]() |
![]() |
#671 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moderator pilnuje przestrzegania regulaminu, a nie poprawnej pisowni. Nawet gdyby popełniał błędy ortograficzne, nie wyklucza to poprawnej oceny sytuacji i stwierdzenia w jaki sposób został wytknięty błąd ortograficzny. ![]() Też wiem o kogo chodzi ![]()
Tom Waits Edytowane przez rambo Czas edycji: 2008-04-07 o 21:43 Powód: mała nielogiczność w cytatach ;) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
wszyscy wiedza to moze i mi tez powiedza?
![]() ![]() no dobra, nie jestem taka ciekawska... ![]() edit: no dobra, jestem ![]()
![]() |
#673 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Tylko, że to jest Rzabba a Żaba. Podobnie jak Agoosia a nie Agusia itp....
Aaaa jeszcze zapomniałam - jeszcze jest Zło czycha ![]() To jest jak nazwa własna. Dlaczego pisze się Chełm a nie jak należy Hełm???
Kochane Wizażanki, bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To ja zaspokoję Syntagmo Twoją ciekawość, chodzi o avatar Złośliwca ![]() Edit Mam nadzieję, że nie dostanę za to punktu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#675 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
p.s. Nie mam zamiaru poprawiać tego błędu, muszę jakóś regulować populację kurturarnych polonistek. Z dwojga złego wolę sam być obiektem niewybrednych uwag ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Paul's girl
|
syntagmo, dziękuję za pisanie po raz kolejny do mnie jak do przedszkolaka. tak, nic nie rozumiem, ale Twoje wysiłki spełzają na niczym bo tak juz pozostanie. Masz jeden argument, którym chętnie szafujesz. Tak więc z mojej strony koniec dialogu z Tobą.
a do tych, którzy nie posługują się pięknym "piaskownicowym" "bo Tyyyyy niiiiic nie rooozumiesz!!" - zgadzam się z wenedką. Ago, jeśli chodzi o Rzabbę i Agoosię to nawet przez myśl mi nie przeszło, że pisownia ich nicków jest dowodem na brak znajomości ortografii. to nie o te moderatorki mi chodziło. co do "Chełm" i "czycha". "Chełm" jako nazwa geograficzna widnieje w każdej encyklopedii i w każdym atlasie. miasto otrzymało swoją nazwę od słowa "cholm" oznaczającego w języku staroceltyckim "wzgórze" a nie od "hełm" - "ochronne nakrycie głowy". co do "czycha" to takie słowo w języku polskim nie istnieje. Istnieje natomiast "czyha" i dlatego moje wrażenie, że popełniono błąd ortograficzny jest chyba jak najbardziej uzasadnione. zlosliwcu, pamietam sprawe, gdzie punkty karne otrzymala wizażanka, która bardzo prowokowala w jednym z wątków do kłótni i udało jej się sprowokować kogoś to naruszenia regulaminu. nie jest to chyba najlepsza droga by oddzielać ziarno od plew. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
To naprawde o Złosia chodziło? No co Wy. Nie wiecie, że Złoś tutaj nawet nad ortografią panuje?
![]() No proszę, musze ci Złosiu wysłać PW. ![]() ![]()
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
I jak
![]() Czerwone flamastry poszły w ruch ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.