|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy macie bzika na punkcie swojego wyglądu?
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Konto usunięte
|
O nie, moj znienawidzony argument. Chce się podobać sobie, a nie jakimś facetom, którzy mnie kompletnie nie obchodzą.
Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my SM-G531F using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ponownie - co Ci do tego z jakiego powodu inne pary są razem? Ważne aby Twój partner kochał Cię w tej wersji jaką prezentujesz. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OMG, skąd Ty bierzesz te wnioski? ![]() W związku liczy się charakter i wygląd, ale co to ma wspólnego z makijażem? A BlondHair chodziło o coś zupełnie innego |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś nie bedziemy w stanie uprawiać seksu na starosc. To znaczy ze nie mamy zwracac uwagi na jego jakosc i go nie uprawiać, nie doskonalic, bo kiedyś przeminie? Po co wcierasz te kremiki, dbasz o cere jak.i tak będziesz stara i brzydka? I chodzilam naawet ponad tydzien bez makijazu z tlustymi wlosami, bo mialam.angine i jakos mnie do tej pory nie zostawil, a makijaz i tak lubi Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-03-06 o 16:40 |
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Skąd wniosek, ze byłaby brzydka? No i ten makijaż oznacza, ze nic poza wygladem nie ma do zaoferowania? Napisałam, ze chodzę zawsze umalowana. W domu niekoniecznie. Partner mnie jakoś nie zostawił, dalej jestem dla niego atrakcyjna. Twoja teoria lezy. A kochana chce być za wyglad i charakter. Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Świat jest piękny dlatego, że jest różnorodny. Ile osób tyle opinii. To że Tobie nie podoba się pełny makijaż to nie znaczy, że inni uważają tak samo! |
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle się nie maluję a nie słyszałam nigdy żadnej uwagi na ten temat. Niech każdy robi ze swoim wyglądem co chce bo innym tak na prawdę nic do tego. Inna sprawa, że czasem dbanie o wygląd w określony sposób może wynikać z presji otoczenia i wtedy nie jest ok. Albo z presji partnera. Albo z dziwnego przekonania że faceci "wolą naturalne piękno" albo wręcz przeciwnie, że wolą makijaż (co już się przewija w tym wątku). Wygląd jest dla siebie samej i to jest najważniejsze, a nie co powie koleżanka czy chłopak.
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha. Liczba w Twoim nicku to data urodzenia? Tak z ciekawości
|
|
|
#43 | |
|
sissy that walk
|
Uwielbiam założenie, że jak się nie lubi czegoś robić, to znaczy że inni też nie lubią i robią to dlatego, że muszą
To podobna opinia jak w przypadku osoby, która jest gruba i oświadcza wszem i wobec, że szczupli się "głodzą" i "katują ćwiczeniami - bo się nie mieści w głowie, że ktoś może lubić ruch i zdrowe odżywianie. Tak samo jest z makijażem - "tapeta" i "kompleksy", gdy ktoś nie lubi się malować i nie dociera do niego, że inni lubią. Mnie to np. relaksuje i maluję się często nawet jak jestem sama w domu, bo to przyjemne i nie lubię być bez makijażu.
|
|
|
|
#44 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane za pomocą mTalk |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
A nie pomyślałaś, że dla nich to właśnie jest przyjemność? Ja mam radochę nawet kiedy do sklepu mogę się umalować. A jak mam akurat fanaberię, żeby zaszaleć z pełnym makijażem, to moja sprawa. Nikt mi niczego nie każe.
|
|
|
|
|
#47 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sent from my SM-G531F using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Sent from my SM-G531F using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#49 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Z podobnego powodu nie lubię być bez stanika - bo czuję się wtedy "goło" i rozleniwiam się, wchodzę w tryb "nocny", łapię lenia. Nie ma to żadnego związku z tym, jak wyglądam w i bez makijażu.
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie mówię o tym, że każdy ma swoje preferencje. Ja to odebrałam jako pokpiwanie, że istnieją faceci którzy wolą dziewczyny bez makijażu. Ale może tak nie było. Nie czepiam się słówek, nie wiem jaka była intencja tamtego wpisu, mówię tylko o co mi chodziło
|
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie. Zwłaszcza, że pełny makijaż o tym nie świadczy
Lubię się mocno malować. Make up to moja pasja i kiedy tylko mam opcję, to robię go zawsze. Podkład, korektor, róż, bronzer, rozświetlacz i kilka cieni na oczach. Tragedia, co? Na co dzień mocne usta i jazda. Mimo to, wyjdę do ludzi saute
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Na punkcie wyglądu-makijażu już na szczęście nie, jako nastolatka miałam fazę niewychodzenia bez podkładu nawet do pobliskiego spożywczaka, bo przecież cera naczynkowa i ze skłonnością do wyprysków to przecież najgorszy horror i innym oczy by wypłynęły, gdyby to zobaczyli. Ale minęło. Ostatnio maluję się tylko na imprezy, ale w poprzedniej pracy musiałam być w pełnym makijażu, więc czuję potrzebę odpoczynku, choć ogólnie malować się lubię. Ale nie mam już problemów z tym, jak wyglądam bez makijażu, i jak bez makijażu wyglądają inni, i tak u siebie, jak i u innych uwagę zwracam raczej na inne aspekty - bez makijażu wychodzę, ale w tłustych włosach czy porozciąganych ubraniach już nie. I buty czyszczę obsesyjnie.
![]() W sumie przeprowadzka do większego miasta też trochę pomogła, w poprzednim miejscu zamieszkania bardziej odczuwałam "powinność" "bycia zrobioną". |
|
|
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Nie,nie mam. Ale lubię ładnie wyglądać. I mam lustro w domu wiec widzę ze mam np. worki pod oczami. Albo że moje rzęsy powypadalaly od problemów z tarczyca i wypadałoby je zagescic. Mogę żyć bez tych rzeczy, ale z nimi wyglądam lepiej więc nie widzę powodu aby z nich rezygnować.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam ten moment z rana kiedy moge usiasc, wypic kawe i sie umalowac, pokombinowac cos z cieniami. Sprawia mi to wiele radosci. Moj tz rowniez lubi patrzec jak to robie, albo jak mu tlumacze co do czego jest
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#58 | |
|
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że większość facetów woli delikatnie umalowane dziewczyny/kobiety - tzw. no make up pokazuje wszystkie niedoskonałości, a mocny makijaż ewidentnie postarza i nadaje "sztuczny" wygląd. Ale oczywiście są wyjątki i każdy ma swoje indywidualne upodobania.
Osobiście nie przejmuję się swoim wyglądem jak wówczas, gdy byłam nastolatką, co nie zmienia faktu, że maluję się kiedy mam na to ochotę (I to z użyciem pełnego zestawu czyli: bazy, podkładu, pudru, rozświetlacza, różu, cieni do powiek, kredki do brwi, korektora, kreski, tuszu, itp.) Jednak u mnie makijaż jest też trochę koniecznością, bo mam trądzik różowaty - paskudne rozlane wokół nosa teleangiektazje , więc solidne krycie to podstawa, jak i ochrona skóry przed czynnikami zewnętrznymi (wiatr, mróz, słońce, deszcz). |
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Nie wygląd się liczy a charakter, to co ma się w głowie i sercu .... A mężczyźni nie lecą tylko na tapeciary większość lubi naturalnie wyglądające dziewczyny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.

To podobna opinia jak w przypadku osoby, która jest gruba i oświadcza wszem i wobec, że szczupli się "głodzą" i "katują ćwiczeniami - bo się nie mieści w głowie, że ktoś może lubić ruch i zdrowe odżywianie. Tak samo jest z makijażem - "tapeta" i "kompleksy", gdy ktoś nie lubi się malować i nie dociera do niego, że inni lubią. Mnie to np. relaksuje i maluję się często nawet jak jestem sama w domu, bo to przyjemne i nie lubię być bez makijażu.