![]() |
#271 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny Mi do porodu zostało 63 dni, a jeżeli okaże się, że musi być cesarka, to chyba jeszcze krócej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez! Ja tez! Ale nasz dziala na szczescie ![]() Ja dostalam od TZta zlotego macbooka w tamtym roku (nie dalo sie go nigdzie kupic w tym kolorze!) i po tygodniu mi spadl, ale z wysokosci doslownie 10cm, wiec tylko mala ryska sie zrobila z boku i zauwazyl dopiero niedawno ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Ja tez sie tak czuje, taki niepokoj, bo nie mam do konca wszystkiego gotowego, a czas nagli i mysle, ze meble bede miala chyba dopiero po porodzie patrzac na tempo wszystkiego i moja kondycje ![]() Zarazilyscie mnie bolami jak na okres... nawet w nodze ciagnie tak jak na okres... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Moj maz ma okres ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Vicunia noo, taka podkładka fajnie wygląda
![]() hehe oj nieee, moje żebra mi dzisiaj dały nieźle popalić po tym prasowaniu ;D słuchajcie zrobiłam listę czego nam jeszcze brakuje, taką że tak powiem - full wypas, bo ostatecznie to nie wiemy czy na wszystko się zdecydujemy ale odejdzie pewnie max 5 pozycji a jest tego w sumie 35 rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam właśnie takie zwyklaki bawelniane. Daj znaka co Twoja powie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Fartuch, bo zle wplywa to na rozwoj wzroku, moze utrwalac zeza. A czy to jest jedyny powod to nie pamietam. Pamietam to ze studiow z psychologii rozwojowej, ale mojej znajomej polozna radzila zdjac, bo wlasnie zez sie utrzymywal.
Vikunia, tez mam pupke dzidzi w tym miejscu. Nie martw sie na zapas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zaczelam super dzien, zyc nie umierac. Od rana chodze i rycze. Mam dosc tej hustawki hormonalnej.
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Wtajemniczenie
ski
|
Dzień dobry
![]() Mam pytanko które się tu w 3 wątku pojawiło. Odnośnie zasiłku macierzyńskiego. Ciągle myślałam by brać 80/80 a ostatnio chodzi mi po głowie jednak 100/60. Ale... czy oni to liczą tylko z mojej wypłaty?? No i z brutto czy netto??bo teraz podnieśli wypłaty do 2tys brutto i jakby tak też liczyli te 60% z brutto to wiadomo że będzie to powyżej tysiaka. A któraś z Was pisała że jak jest mniej niż tysiąc to oni to wyrownują i dlatego chodzi mi to po głowie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Zakorzenienie
|
Bry wszystkim
![]() ![]() Vikunia - ooo skoro dziewczyny mówią, że tam mają pupę to może Filip sobie bąki puszcza ![]() ![]() Kiwaczka - zastanawiam się też jak u siebie to rozłożyć, bo biorę pod uwagę dorobić sobie w drugiej połowie macierzyńskiego i wyjść lepiej niż te 60% - cały czas się biję z myślami Edytowane przez decorail Czas edycji: 2017-03-07 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez pomyslalam o bakach ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#280 |
Rozeznanie
|
Hej Mamusie, witam się w kolejnej części!
![]() Człowieka nie ma pare dni i już szaleją. Poczytuję Was na bieżąco, żeby coś mnie nie ominęło ![]() ![]() Byłyśmy na wizycie. Łucja waży już prawie 1400g i lekarz mówi, że wychodzi starsza o 9 dni. Może już 1 kwietnia dowiem się coś konkretnego na temat planowanego cc. Coś mi się pierniczy z leukocytami w morfologii. Z miesiąca na miesiąc rosły i mam już ponad 20. Lekarz nie wie dlaczego. Crp ujemne, mocz, posiew też okej. Muszę wstać i pobrać krew, bo trochę się stresuję. Jak dalej bedą rosły mam iść do hematologa. Czy sztywnieją i puchną Wam palce u rąk? Jestem taka niezdarna, a tu jeszcze 2 miesiące, ratunku! :< Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Wózek nam przywieźli
![]() ![]() ![]() Kingaluna - no jesteś! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zakorzenienie
|
Nasz stoi zlozony, wietrzy sie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#283 |
Zakorzenienie
|
Mamy majowe 2017 cz.V
Jeżeli chodzi o macierzyński ja idę na 80 % bo ja i tak nie zejdę poniżej tysiaka. A jak wyliczają ? Tak jak l4 z tym,ze teraz zamiast 100% bedzie 80 %. Będę dzwonić do swoich kadr w tygodniu to moge dopytać szczegółowo. Ale np teraz dostajesz 2000 tys to na macierzyńskim 80 % będziesz dostawać 1600 zł.
Niby jest cos takiego, ze dopłacają zeby wyrównać do 1 tys ale trzeba tez jakies papiery składać. Nie interesowałam sie tym, bo mnie to nie obejmuje, ja dla państwa zarabiam za dużo zeby sie ubiegać nawet o 500 + mimo, ze Tz co roku wychodzi na 0 z działalności ![]() To jest fajnie opisane. http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...jak-dlugo.html Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
02.05.2012 ![]() 14.04.2017 Maksymilian ![]() ![]() 13.05.2022 Filip ![]() Edytowane przez gornek Czas edycji: 2017-03-07 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Glodni jestesmy, a nie wiem co zjesc na sniadanko... tak mi sie marza juz cieple placuszki, a ja juz prawie 3tygodnie bez kuchni...
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#285 |
Wtajemniczenie
ski
|
Po śniadaniu. 4 kromki chleba z nutellą i capuccino z czekolady belgijskiej 😍😍😍
Musiałabym się dopytać o ten zasiłek. Koleżanka ktora teraz rodziła ma 100/60. Już mam mętlik w głowie. O 10:00 przychodzi położna ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Mamy majowe 2017 cz.V
Ja pije inkę i lecę do okulisty. Na 9.30 mam wizytę ale ze to jeden przystanek odemnie to mam nadzieje, ze bilet 75 minutowy starczy mi zeby obrócić w 2 strony.
Kiwaczka wyżej wrzuciłam link, tam jest fajnie opisane wszystko. Jeżeli zarabiasz minimalna krajowa to zazwyczaj mówią, ze opłaci sie 100/60. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
02.05.2012 ![]() 14.04.2017 Maksymilian ![]() ![]() 13.05.2022 Filip ![]() Edytowane przez gornek Czas edycji: 2017-03-07 o 07:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Rozeznanie
|
Witam się z rana, muszą się zbierać na pobranie krwi a tak mi się nie chce... mam pytanko, do tych co mają kotki albo są zorientowane w temacie. Będziemy się przeprowadzać przed porodem, więc już generalnego remontu nie zrobimy, część mebli zostawiają nam ostatni właściciele i między innymi umeblowanie kuchni. I oni mają dwa koty wychodzące a jak byliśmy oglądać dom to one chodziły po wszystkim łącznie z blatami w kuchni, stołem itp. I teraz się zastanawiam czy tam może gdzieś "zostać" toxoplazmoza. Oczywiście wszystko będziemy myć dokładnie, ale jakoś się martwię o to cały czas. Mąż oczywiście twierdzi, że przesadzam ☺ myślicie że ma rację?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Toxo chyba nie moze przetrwac zbyt dlugo poza organizmem zywiciela, wiec watpie, ze sobie beztrosko chodzi po meblach ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#290 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
ski
|
Gornek, "nie ma takiej strony"
Ale wpisalam w google to co w linku i od razu znalazło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Kiwaczka Czas edycji: 2017-03-07 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze i jest tak jak mowisz, ale na pewno przy zachowaniu zasad higieny nic Ci nie grozi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Jem platki zytnie na wodzie, z bananem i miodem i zastanawiam sie, jak moglo mi przybyc az 12kg ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#293 |
Rozeznanie
|
Vikunia, moze waga Ci zbzikowala. Ja tak mialam oststnio, padly baterie i wlozylsm jakies stare z pilota, jsk zobaczylsm +11 to sie przerazilam, nastepnego dnia mialam wizyte a tam +8,5, zalozylam w domu naladowane baterie i to samo wiec odetchnelam z ulga
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Glassball - nie masz się czym martwić - zwykłe umycie blatów wystarczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Rozeznanie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7160827 1]Aaaaa tz mnie rozpieszcza.. Przyniósł mi wlasnie koktajl: mleko, miód, mleczna czekolada i banan
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
Ale macie dobroci ![]() Witam z ranka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas stoi złożony ![]() Dobry ![]() Wstaje i ide zjeść śniadanie a potem do pracy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj kupiłam Lovele i dziś planuje wyprać najmniejszy rozmiar ciuszków, pieluszki i ręczniki ![]() W jakim proszku planujecie prać? Czy może lepiej w płynie? Ja kupiłam proszek do koloru i płyn do bieli, ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ![]()
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieee, bo ja sukcesywnie przybieralam na wadze, regularnie. Ale mimo wszystko nie widac tego tak bardzo, wiec moze poszlo w brzuch i cycki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#299 |
Rozeznanie
|
Decorail, nic innego na to nie wskazuje. Pobrałam krew to zobaczymy koło południa jak się sprawy mają
![]() Glassball, ja bym kupiła jakiś specjalny płyn, albo chusteczki dezynfekujące. Niewiadomo co te koty przynosiły do domu. Moje też nie wychodzą, ale polowały na ptaki na balkonie i chowały, sobie "na później". Może przesadzam, ale jak wynajmowałam mieszkanie to co się dało odkaziłam i czułam się bezpieczniej. Małe zboczenie zawodowe, ale lepiej dmuchać na zimne ![]() Ostatnio zajadam się kiełbasą wiejską i mrożonymi wiśniami... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Felliciti ja piorę tylko w płynach, a tez mam kupiona Lovele i biedronkowy płyn Kłębuszek dla dzieci, jakas limitowana seria chyba była. A to nie ma chyba znaczenia w czym, tak czy siak biorę podwójne płukanie wiec powinno być ok
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.