|
|
#2461 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
jestem pod wrażeniem, naprawdę. ja nigdy nie potrafię upolować książek w takiej cenie na allegro. |
|
|
|
|
#2462 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko, że moje "polowanie" na all wygląda tak, że wpisuję 1zł z myslą, że mnie ktoś przelicytuje
tak samo było dzisiaj... widzę nikt nie licytuje... to sobie pomyslałam, że dam tą złotówkę a co mi szkodzi... no i tak zostało
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję.
|
|
|
|
|
#2464 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też się dzisiaj wybieram do Taniej Książki, ale nie sądzę, żeby udało mi się upolować 'American Fuji'. Chociaż mam lekką nadzieję. ![]() Cytat:
Interesują mnie jeszcze: 'Tajemnice Vivaldiego' (po przeczytaniu recenzji Any ) oraz 'Contra Bush'.Ale jeżeli nadal będę tak wydawała pieniądzę, to starczy mi pewnie na zakup tylko jednej książki. ![]() I tak jestem pod wrażeniem, bo ja nawet jednej ksiażki w dobrym stanie (która by mnie zainteresowała) za złotówkę nie potrafię znaleźć. |
||
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy jeszcze ważny( sprawdzałam pocztę dopiero dziś), ale ostatnio też działał po kilku dniach:
Kod rabatowy na ten tydzień: b3u479 Miłych zakupów
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2466 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To przyjemnego szkolenia Germini!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I życzę więcej oddechu od obowiązków zawodowych!Cytat:
|
||||
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
On jest niestety nie aktywny. Podesłali mi go mailem w środę po południu, a w czwartek przed południem już nie działał.
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
ech a ja go chyba w czwartek dostałam... po raz pierwszy od 2 tygodni. Zaczynają mi działać na nerwy
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieuczciwie postępują z tymi kodami rabatowymi. U mnie mail jest zawsze w środę, ale o różnych godzinach. Jeśli dostanę go około 16-17 to wtedy zazwyczaj działa, ale kiedy podsyłają po 20-stej to już niestety nie mogę go wykorzystać.
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nic nigdy nie zamówiłam w empiku, tylko się zalogowałam i kod zawszew dostaję w środę przed południem
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dbają o stałych klientów |
|
|
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś zamawiałam w empiku często. Ale się wkurzyłam, gdy film który miał być dostarczony dol odbioru osobistego w 48h dotarł dopiero po prawie dwóch tygodniach. Mało tego, rano rzekomo go nie było, a gdy wysłałam maila, że rezygnuję cudownie odnalazł się po godzinie. Wcześniej dostarczyli też po miesiącu książkę która miała dojść do salonu w 7dni.
Wtedy przerzuciłam się na Merlina gdzie, czas realizacji jest jeszcze szybszy niż podany na stronie, no i mam ich sklep do odbioru osobistego po drodze z uczelni do domu
|
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7127206]Super zakupy. Ja też się dzisiaj wybieram do Taniej Książki, ale nie sądzę, żeby udało mi się upolować 'American Fuji'. Chociaż mam lekką nadzieję. [/quote]Dzięki ![]() Mam nadzieję, że też uda Ci się coś ciekawego wyszukać. Trzymam kciuki! (A Ty daj koniecznie znać jak wrócisz jak poszło ![]() Cytat:
![]() Co zaś się tyczy 'Ślepej wiary' to oprócz niej była jeszcze jedna książka Blundy. Tytuł mi wyleciał z głowy, ale był to pierwszy tom przygód bohaterki 'Ślepej wiary'. Też jestem jej ciekawa, ale szybko raczej się za nią nie zabiorę Na razie odkurzam szafki i czytam te pozycje, które kupiłam dawno dawno temu, a do których jakoś nie było mi po drodze (I piszę zaległe recenzje, ale to już inna bajka ![]() |
||
|
|
|
#2474 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak jak myślałam, 'American Fuji' nie było, ale mam za to dwie inne książki o tematyce japońskiej. ![]() Znalazłam również w Taniej Książce serię Dziennika - Noblistów. Po 12zł sztuka. Niestety, 'Peonii' i 'Miłości...' nie było, ale będę regularnie zaglądała i może kiedyś mi się uda kupić. Moje zakupy (skromne, bo skromne, ale są ):'Metafizyka rur' - Amélie Nothomb Kolejna książka Amélie Nothomb, nazywanej przez media "niesfornym dzieckiem literatury". Autorka z właściwą sobie werwą opisuje pierwsze trzy lata życia w Japonii, gdzie się urodziła. "Szybko się zorientowałam, że mój wiek zapewnia mi specjalny status. W Krainie Wschodzącego Słońca od urodzenia do momentu, gdy osiągnie się wiek przedszkolny, jest się bogiem. Nishio-san traktowała mnie jak bóstwo. Mój brat, moja siostra i "futago" wyrośli już z błogosławionego wieku: zwracano się do nich normalnie. Ja byłam "okosama": czcigodną dziecięcą ekscelencją, dzieckiem władcą". 'Z pokorą i uniżeniem' - Amélie Nothomb "Pan Haneda był przełożonym pana Omochi, który był przełożonym pana Saito, który był przełożonym panny Mori, która była moją przełożoną. Ja nie byłam niczyją przełożoną..." - tak zaczyna swoją historię bohaterka powieści, zatrudniona jako tłumaczka w dużym przedsiębiorstwie japońskim. Gorzkie doświadczenie rocznej kariery opisuje z dystansem i humorem, przeplatając opowieść refleksjami na temat przepaści dzielącej mentalność japońską od europejskiej. Kolejna książka autorki "Higieny mordercy", uznana przez krytykę za najlepszą w dotychczasowym dorobku Amélie Nothomb. Przetłumaczona na wiele języków, we Francji osiągnęła nakład 450 000 egzemplarzy. edit: Germini, widzę, że niedługo dostaniesz w swoje ręce 'Jabłko' Fabera. edit2: Zapomniałam wspomnieć o moich nowych nabytkach podajowych. ![]() 'Wyznania chińskiej kurtyzany' - Miao Sing 'Trans śmierci' - Graham Masterton Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2008-04-05 o 17:29 |
|
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7130025]Jestem.
![]() Moje zakupy (skromne, bo skromne, ale są ):'Metafizyka rur' - Amélie Nothomb 'Z pokorą i uniżeniem' - Amélie Nothomb edit2: Zapomniałam wspomnieć o moich nowych nabytkach podajowych. ![]() 'Wyznania chińskiej kurtyzany' - Miao Sing 'Trans śmierci' - Graham Masterton[/quote] Gratuluję zakupów! Zwłaszcza Nothomb, którą bardzo lubię ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7130025]Germini, widzę, że niedługo dostaniesz w swoje ręce 'Jabłko' Fabera. O, Ger, dopadłaś Fabera?
|
|
|
|
#2476 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpłaciłam kasę
mam nadzieję, że paczkę dostanę![]() A czytała któraś z Was jakąś książkę autorstwa Arturo Perez-Reverte ? Bo mam w rezerwacji w Czytajtanio książkę "Królowa Południa" i jeszcze się waham czy zamówić
|
#2477 |
|
Raczkowanie
|
ja tez kocham książki, mam ich w domu dużo , Mąż już się krzywi jak coś nowego zamawiam. zdecydowanie niż Świat Książki wolę KKKK . w ŚK była moja Mama, wkurzające tam było że z każdego katalogu trzeba zawsze coś zamówić, bo jeśli nie, przysyłali nie pytając o zdanie i trzeba było kupić. w KKKK do niczego nie zmuszają a i ceny przystępne. oto link:
http://www.kkkk.pl/ |
|
|
|
#2478 | |
|
Konto usunięte
|
Dzięki
![]() Mam w planach zakupienie jeszcze kilku książek tej autorki, bo mnie zainteresowały ich opisy. Cytat:
![]() Znamy KKKK, dziewczyny często coś stamtąd zamawiają.
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7139806]Dzięki
![]() Mam w planach zakupienie jeszcze kilku książek tej autorki, bo mnie zainteresowały ich opisy. [/quote] To, jeśli nie czytałaś, polecam Ci Kwas siarkowy, mój ulubiony Właśnie jestem w trakcie pisania jego recenzji, więc jak mi czas pozwoli, to może za kilka dni użyję jej jako argumentu, żeby Cię do tego tekstu przekonać ![]() |
|
|
|
#2480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję zakupów, dziewczyny.
Gasta, nieźle wylicytowałaś Trzymam kciuki, żeby paczka doszła.No i widzę "szał" na "American fuji" ![]() Cytat:
![]() A ja wyjeżdżam na tydzień - od jutra do niedzieli. Cytat:
![]() Ja czytałam "Czarownice z Salem Falls". Fabuła ciekawa, ale język i styl raczej średni. Zakończenie trochę mnie zirytowało - było takie bez sensu (bo nie wiem, jak to inaczej określić) ![]() Cytat:
Ja się właśnie bardzo stresuję - i boję się, że zaszyję się w pokoju z książką, pielęgnując swoją aspołeczność ![]() Ale będzie dobrze, prawda? ![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7130025]Germini, widzę, że niedługo dostaniesz w swoje ręce 'Jabłko' Fabera. Czy wspominałam już, że powinnam była zarejestrować się na Podaju pod innym nickiem? ![]() Ano dostanę
|
|
#2481 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie za duzo...odnosnie odpowiedzi na pytanie w watku
![]() Ostatnie moje "zdobycze" to: Pamuk "Snieg", Mailer "Brzeg Barbarzyncow", Malkani "Londonistan", Safran Foer "Strasznie glosno, niesamowicie blisko", Toranska "Sa" i Kundera "Niesmiertelnosc" - czas odstawic zeby na polke
|
#2482 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ger, będzie dobrze |
||
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
Ponawiam pytanie
![]() Czytaliście może coś Arturo Perez-Reverte ?
2013 Edytowane przez gasta18 Czas edycji: 2008-04-06 o 19:58 Powód: ehehe poprawiłam błąd :-p |
|
|
|
#2484 |
|
Rozeznanie
|
Czytałam 5 powieści Perez- Reverte`a: "Klub Dumas", "Szachownica flamandzka", "Fechmistrz" , " Cmentarzysko bezimiennych statkow" i " Ostatnia bitwa tempariusza" . Podobały mi sie,a szczególnie 2 pierwsze z wymienionych.
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
czytałyście
wszystko poza "batalistą", ale nadrabiamy![]() polecam szczerze i gorąco, zwłaszcza moją książkę nickową
|
|
|
|
#2486 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedź
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi być dobrze! (Czekam po Twoim powrocie na recenzję 'Jabłka' |
|
|
|
|
#2488 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Udanego wyjazdu i ciekawych nowych znajomości! Cytat:
|
||
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam ostatnią cześć Harrego Pottera. Już nie mogę sie doczekać.
Za to noblistów, za których zapłaciłam tydzień temu jak nie było tak nie ma. Jak będziecie mieć jutro kod rabatowy do Empiku wrzucie na wątek. Kolega prosił mnie o zamówienie jednej książki i chciałabym, żeby nie przepłacał. |
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
Ah, książki to coś bez czego nie mogłabym, wyobrazić sobie wieczorów
kiedyś wydawałam na nie sporo.. Prawie zawsze wchodząc do empiku.. wracałam z jakaś nową powieścią, a domownicy śmieją się, że niedługo otworze własną księgarnie
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

Na razie odkurzam szafki i czytam te pozycje, które kupiłam dawno dawno temu, a do których jakoś nie było mi po drodze