|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
ale produkcja
![]() Co do Imienia Hubert a Krystian-mnie Hubert stanowczo bardziej, miałąm kolegę Krystiana i mam uprzedzenie ![]() Sosnowa-Hania to bardzo łądne imię, mam siostrzenicę Hanię ![]() Milenkę zresztą też ![]() Ja po spacerze z 3 siostrzenicami, musiałąm je na plac zabaw wziąść bo myślałam, że dom rozwalą
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj paskudna pogoda. A ja później jade do miasta spotkac się z moimi koleżankami z dawnej pracy. Ciesze się, ze się spotkamy bo uwielbiam jak robimy lachonaria, tylko szkoda, że pogoda jest nie taka.
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martuś zaraz Ci poszukam, jak tylko będę mieć chwilkę, to Ci napiszę numer telefonu i adres gdzie wykonują usg 3d. Co do lekarki to ja jestem z niej bardzo zadowolona i na pewno nie zmienię. Gdyby mnie coś bardzo niepokoiło to wiem, że nie pozostawiłaby mnie bez pomocy. Poza tym teraz za każdym razem miałam usg, więc może tam widziała moją szyjkę nie wiem, wiem że są różne szkoły. Jedni lekarze sprawdzają za każdym razem np. mój pierwszy gienio, a drudzy rzadko, ale to kobieta z dużym doświadczeniem szpitalnym także więc jej ufam. Byłam dziś laseczki w szpitalu w którym będę rodzić. Teraz wiem jak to tam wygląda. Odwiedziłam koleżankę, która miała cesarkę w niedzielę. Jestem tam osobny pokoik w którym można stanąć lub usiąść i porozmawiać, a dzidziuś jest za szybką na korytarzyku, cały czas się go widzi. Meżuś był z tą koleżanką na cesarce, potem chwilę na sali pooperacyjnej, przywozili tam różne babeczki to go potem wyprosili. Najgorzej było wstać po 24 godzinach i teraz też jest ciężko bo brzuszek boli. Teraz już nie bierze środków przeciwbólowych. Miała swoją położną, to znaczy zapłaciła jednej. Wiadomo, że nie przydała się do porodu jako takiego, ale pytała czy chce jakiś środek i była przy niej Ponoć nasza (moja i Martusi lekarka) mówi na niego nasz wielkolud. Koleżanka mówiła, że maluszki to tam dopiero mają. Ponoć ciuszki dają szpitalne, ale są badziewne bo większość bardzo mała i tego jej synka zawinęli w jakieś śpiochy że miał nóżkę podgiętą, bo były o dużo za małe. Wyciągnęła mu ta nogę biedną. Swoje trzeba mieć krem na odparzenia i chusteczki wilgotne reszta jest Elu czemu uważasz cesarkę, za życiową porażkę? Przyznam, że mnie to zszokowało. Czytałam kiedyś artykuł na onecie, gdzie było napisane, że zdarza się iż mamy rodzące naturalnie czują się lepsze od tych po cesarce. Ja tego nie pojmę nigdy i jedne i drugie urodziły, jedne i drugie cierpiały. Uważam, że nie ma lepszych i gorszych porodów, najważniejsze jest zdrowie dziecka i matki, nic poza tym, ale to jest moje zdanie.
|
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu ja tez jej nie zmienie...ale na to Usg sie wybiore
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
Martunia więc tak:
Centrum Medyczne Pro-Familia ul. Podpromie 8/1A tel. 017 717 50 48 lub 60934 74 38 Ponoć mają świetny sprzęt i specjalistów
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
Też chciałam iść na USG 3D w Polsce, ale jestem dopiero w 21 tygodniu wiec nie ma sensu. Mam nadzije, ze w Anglii zrobią mi poządne USG.
Ojciec znowu mi ciśnienie podniósł. On jest dziwny. Najpierw mi gadał, że dziecko musi miec ojca, a teraz jak mam jechać do ojca to jakieś fochy strzela. maskra Laski wczoraj zmierzyłam sobie obwód bioder i mam już 8cm więcej niż przed ciążą. Straszne.
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Nam też
Druga rocznica przypada na wrzesień, a dzidziuś będzie w lipcu
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie u mnie pogoda znośna słońce świeci tylko trochę wieje
agnes co doimiona to bardziej mi się podoba Krystian mój młodszy syn tak ma na imię a co myślicie o Weronice do chłopca jeszcze nie wymyśliłam a niewiem co będe mieć co do zaufania do lekarzy to ja im też do końca nie ufam ale wrazie konieczności to mamy nadzieję że oni nam pomogą a ja idę 21 kwietnia z miom młodszym synem do szpitala i też mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i że mnie nie wyrzucą ze względu na ciąże |
|
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak sobie pomyślałam, że fajnie było by rodzić w wodzie. W sumie ja lubie wode i dla dzidzi był by chyba mniejszy szok powyjściu z brzuszka.
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam jestem zwolenniczką macania kobiety co wizyta
Moze temu ze poczytałam trochę o wcześniakach i wiem, że czasem nie ma się żadnych objawów a szyjka się skraca i otwiera. Czasem jeszcze da się to powstrzymac, ale czasem jest już za późno. U nas pogoda wiosenna, wali słońce, wietrzę pościel na balkonie, uwielbiam jak ona potem tak pięknie pachnie słońcem ![]() Ale końcem kwietnia ma być jak w lecie Także juz niedługo tak brzudko bedzie.Kasiulko zobaczysz jak ten czas teraz szybko minie. Pomyśl sobie, że już masz 6 za sobą, a jeszcze tylko trzy.... Za trzy miesiące bedziemy tulić nasze kruszynki Oh jaka ja jestem szczęśliwa jak sobie o tym pomyślę :d
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
no no ale od was opieprz dostałam!!!!!!!!! ok bez wykrzykników obiecuje , nie miałam pojecia ze wam to moze przeszkadzac w czytaniu.ja absolutnie nie krzycze ,dziewczyny czy bardziej nie przeszkadzaja wam te buzki? ale nie wazne,jak chcecie bez wykrzykników.obiecuje
|
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam termin na 26 08 a 31 mam 12 rocznice ślubu
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
Kristi już 12 rocznice bedziesz miała? Gratuluje. Judi ja też jestem zwolenniczką macania u ginekologa ![]() A jeśli chodzi o wykrzykniki i buźki to mi nic nie przeszkadza ![]() Laseczki, a co wy sądzicie o porodach w wodzie? W Polsce chyba nie sa zbyt popularne. A może znacie kogoś kto tak rodził??
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
je jestem weronika
za moich czasów (hyhy jak to brzmi ) byłam 1 w podstawówce, liceum i na moim roku studiów też. teraz za to często słyszę to imię u małych dziewczynek ![]() zdrabniają mnie werka, wera, wercia, nika, nikusia. w podstawówce byłam wiką i weroną. |
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuski
Dopiero teraz mam czas zajrzec do Was. W niedziele bylismy u rodziców bo przyjechała moja siostra z Francji wiec posiedzieliśmy, pojedlismy, wszyscy popili (oprócz mnie ) a moje młode dostało od swojej cioci śliczne ciuszki Wczoraj cały dzień poza domem byłam bo musieliśmy jechać na pogrzeb i wróciłam skonana wieczorem Dzis znów do południa miałam gości no ale oto jestem ![]() Leonka - gratuluję decyzji o ślubie Poulette - ślicznie wyglądasz, normalnie kwitnąco! Pas bardzo ładny, ma śliczny wzór. Cestia - witamy ponownie (teraz chyba już na dłużej ) I gratulacje z okazji ślubu Aha, jeszcze chciałam napisać w sprawie badania gin. U mnie to wygląda tak, że na każdej wizycie jestem "macana"- lekarz sprawdza jak wysoko jest macica i czy to odpowiada wiekowi ciąży, sprawdza szyjkę. Usg mialam jak do tej pory 4 razy (jestem w 20tyg). Dzis ide na wizyte ale teraz nie bede miec usg-na kolejnej wizycie tak i wtedy moze nam powie płeć. Mam mierzone ciśnienie na kazdej wizycie, na kazdej tez mnie waży. Za badan wiadomo krew i mocz co miesiąc, toxo mialam 2 razy, HBS, cytologia, glukoza na czczo (na razie) i odczyn Wassermana. Jestem bardzo zadowolona z przebiegu wizyty i mysle ze badanie na kazdej wizycie jest konieczne. To tak jakbyśmy poszły do dentysty i nie otworzyły paszczy
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Mała
mądrze gadasz
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała75 moje wizyty u lekarza wyglądają podobnie do Twoich. A jak naywa się Twoja gin? Moja skorubska-Jagiełła (coś takiego)
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Dziołchy mnie pani gieniowa zawsze obmacuje po brzuszku sprawdza macicę (jak jest wysoko), ale z zewnątrz więc nie wiem jak z tą szyjką. W każdym razie, mam nadzieję że nic mi nie będzie. Lekarki już nie zmienię, bo ta jest naprawdę kochana, miła i moim zdaniem teraz to jest zdecydowana różnica, w porównaniu z tym jak się mną tamten lekarz zajmował.
Poulette widzisz zapomniałam pochwalić Ciebie i pas. Prześliczna jesteś, a pas wspaniały. Naprawdę świetny wzór to byłby siwy dym, może lepiej że nie mam ![]() Mała75 kochana koniecznie pochwal się zakupkami
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja musze zmykać. Kobietki napiszcie co myślicie o poordzie w wodzie i czy znacie kogoś kto tak rodził.
Miłego popołudnia. papatki
|
#2091 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie obejrzałam sobie listę mamusiek na pierwszej stronie. Bardzo nie rozczuliły te wszystkie
i i imiona przy nich. A jakby wczoraj pojawiałyśmy się na liście, przeżywałyśmy badanie przezierności, a teraz już po połówkowym....Matko, jak ten czas leci... Sorki dziewczyny, że tak melancholijnie, ale to przez listopad za oknem ![]() Cestia - mamy termin na ten sam dzień!
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
A nie pochwaliłam się jeszcze że fotelik dostałam dzisiaj
Jestem bardzo zadowolona
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
no Jowiszku pewnie Ty będziesz pierwsza
Przynajmniej powinnaś być już nie mogę się doczekać aż zaczniemy się rozdwajać Ale to będzie wzruszające...
|
#2095 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jesli chodzi o imiona, to jesli dziewczynka to Alinka (albo Marysia albo Tosia, ciagle nie mgę sie zdecydować) za tydzien mam 3d wiec mam nadzieję że wreszcie sie dowiem ![]() Jutro ide na badanie glukozy, powiedzcie mi dziewczynki ile taka dawka (50g) glukozy kosztuje? Wiem, że głupie pytanie, ale nie wiem czy mam rano bankomatu szukać? |
||
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Judi - dzięki
Czasem zdarza mi się coś mądrego powiedziec heheDorbar - ja chodzę do lekarza u mnie w mieście i jakby to powiedzieć to nie Polak...Jest czarnoskóry (czyli Murzynek ), przemiły, bardzo kompetentny i uwielbiany przez pacjentki Większość brzuchatek do niego chodzi bo ciąże prowadzi super!Dziś wieczorkiem jak wróce z wizyty to zdam relację Kasiulko - fajnie że już masz fotelik Aha i wklejam ciuszki, które dostało moje dziecię. |
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Mała75
Ja kupiłam bebe confort creatis fix w końcu bo o wiele bardziej mi się podobał Ciuszki wspaniałe
|
#2099 |
|
Rozeznanie
|
Jowiszku - dziekuję bardzo
![]() Dostałam dzis paczke z róznymi dzidziusiowymi rzeczami, głownie do pielegnacji, no i doznałam szoku widzac rozmiar podkładow poporodowych MASAKRA!
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbar, ja nie mam pojęcia co myślę o porodach do wody. Z tego co wiem u nas nie ma takiej możliwości, więc nawet nie próbowałam się zastanawiać...
A i właśnie. Fajnie,ze jestes znowu Cestia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

nie wiem, wiem że są różne szkoły. Jedni lekarze sprawdzają za każdym razem np. mój pierwszy gienio, a drudzy rzadko, ale to kobieta z dużym doświadczeniem szpitalnym także więc jej ufam.
Ponoć nasza (moja i Martusi lekarka) mówi na niego nasz wielkolud. Koleżanka mówiła, że maluszki to tam dopiero mają. Ponoć ciuszki dają szpitalne, ale są badziewne bo większość bardzo mała i tego jej synka zawinęli w jakieś śpiochy że miał nóżkę podgiętą, bo były o dużo za małe. Wyciągnęła mu ta nogę biedną. Swoje trzeba mieć krem na odparzenia i chusteczki wilgotne reszta jest 

) byłam 1 w podstawówce, liceum i na moim roku studiów też. teraz za to często słyszę to imię u małych dziewczynek
Dzis znów do południa miałam gości no ale oto jestem
) I gratulacje z okazji ślubu
i
i imiona przy nich. A jakby wczoraj pojawiałyśmy się na liście, przeżywałyśmy badanie przezierności, a teraz już po połówkowym....
) pojawia się pierwsze zdjęcia małych ludzików