Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-07, 12:57   #2731
Honcia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No u nas ostatnio spanie do 6.30-7 max, więc trochę Cię rozumiem...

Chyba nie pomogę, bo Marysia zasypia na leżąco jak ją mam na rękach, nie musiałam jej w pionie trzymać...

Paznokcie obcięte, włączyłam jej wczoraj jakąś bajkę na Mini Mini Aczkolwiek przy ostatnim paznokciu mi się już wyrywała, uparte dziecko
Wysypka z policzków zeszła jeszcze tego samego dnia. Nie wiem czy to nie od słońca, bo wczoraj na spacerze jak chwilę na nią słońce poświeciło, to też jej wyskoczyło A wtedy też był słoneczny dzień, więc może jednak ten kokos niewinny

A propos ząbka, to nam idzie górna jedynka, czyli ząbek już nr 6
Gratki ząbka
U nas na razie 2 dumne na dole ale gryzie nimi co się da. Dzisiaj odgryzla kawalek takiej oslonki narożnej z silikonu... Gryzoń jeden
Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
u kogo piękna pogoda że aż chce się żyć? ręka do góry!

chłopcy bawią się na tarasie- ale luksus jak mogę ich mieć na dworze, a jednocześnie wiem że są barierki i nic nie zmajstrują (więc laptop w dłoń i chwila wolnego).

Pikpik jak tam po tej wizycie ostatniej szansy u lekarki?

Australia- 6 zębów?! Czy ja już się chwaliłam że kilka dni temu wybiła się jedynka dolna? Co to jeden ząb przy sześciu co prawda, ale zawsze Chyba do skrobania marchewki.

Honcia- ja sprzedałam już 3w1 i mamy parasolkę, którą wożę w samochodzie i spacerówkę w bloku.

Lena- u nas ostatnio ilość drzemek zmniejszyła się do 2. Nie chciał zasypiać Leoś o ludzkiej porze na noc i stąd zmiana.

Śliweczka- jak ja bym pojechała na taką wycieczkę szkolną... serio. Żeby ktoś mi opowiadał o ciekawych rzeczach, 2 dni z dala od kieratu ehh i jeszcze Kotlina Kłodzka
U mnie u mnie pięęęknie jest
Ja naszego 3w1 się nie pozbywam bo super terenówka jest a my głównie po polnej drodze i łąkach śmigamy
Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Honciu pytanie do Australii ale Franek też najlepiej usypia w pionie dlatego często po prostu wskakujemy w nosidło i jest dużo lżej.

Australia moją mamą też ma uczulenie na pierwsze słońce. Może M też taka delikatna?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

O coś miałam zapytać ale za każdym razem jak włączam wizaż to zapominam: p

Niestety nie mam nosidła teraz udalo się ją uspać na leżąco, tylko chwilkę byla w pionie ale cały czas się szarpała... Pewnie po kilku dniach silowanua się po prostu zapomni

Ja tak często mam z pytaniami
Cytat:
A to mój mały kontroler ds. jakości prania +5 minut czasu dla matki
Załącznik 6953996
Liczy obroty

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 14:04   #2732
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Paulina z jednej strony ciężko dźwigać, bo wybierając wózek myślałam że nie będę go nosić bo miał stać w garażu więc nie patrzyłam na wagę i mamy taki trochę kombajn. Ciężko mi było wnieść to do rodziców do domu a to trzy stopnie. Więc nie ma opcji żebym to wniosła na piętro Z dzieckiem w środku. Poza tym nie bardzo jest gdzie ten wózek trzymać, chyba ze w mieszkaniu a to trochę słabo.
z dźwiganiem to rozumiem ja mam winde ale wózek trzymam w mieszkaniu i owszem, jest to słabe, ale da się żyć tylko po każdym spacerku odkurzanie lub mycie podłogi (no ale tylko korytarz więc to nie tak dużo :P )

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Paulina widzę że u Was też niezłe kombinacje, żeby Krzysia odłożyć. Nie wiem jak u Ciebie z cierpliwością ale u mnie kiepsko i po jednej nieudanej próbie już mam ciśnienie konkretnie podniesione Dlatego też, co by nie narażać swojego zdrowia na szwank, chciałabym nauczyć dzieciaka zasypiania w łóżeczku.
taaaak, kombinacji sporo po nioeudanej probie tylko troszeczkę się denerwuję i powtarzam sobie, że do trzech razy sztuka zazwyczaj się udaje albo przy pierwszej albo przy trzeciej właśnie rzadko jest tych prób więcej niż 3 klepania po pupci nigdy nie próbowałam, może spróbuję, bo ja to jak tylko widzę, że się obudził to go biorę i rozpoczynam procedurę od nowa, a czasem widzę, ze chyba się pospieszyąłm i chyba dałoby radę jakoś inaczej

Cytat:
Załącznik 6953996
ale fajnie szkoda, że mam pralke ladowaną od góry

Dziewczyny czy przy zamawianiu z nexta przychodzi na maila jakieś potwierdzenie? Czy jak wyślą to dopiero? Kurcze, zamawiam trzeci raz i nie pamiętam jak to było... zamówienie złożyłam w piątek, wpłaciłam od razu. PayU dopiero w pn mi napisało, że wlpata dotarła. A sklep next mi ani jednego maila jeszcze nie wyslał a liczyłam, ze jutro dojdzie ...

Edytowane przez Paulinagm
Czas edycji: 2017-03-07 o 14:06
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 14:12   #2733
Lena_Marlena
Rozeznanie

Już wiem co to za pytanie! Czy zebolki zgrzytaja zebami? Mama mówiła że kiedyś uważano że to świadczy o owsikach ale ja nic nie zauważyłam. A Franek zgrzyta dolny mi jedynkami o górne dwójki.

Co do wózka w mieszkaniu, to jeszcze musi to mieszkanie mieć odpowiedni metraż

Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 14:17   #2734
Paulinagm
Zadomowienie

Był taki czas, że Krzyś zgrzytał zębami, na szczęście już przestał wtedy mu chyba któraś dwojka rosła i go swędziało.
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 14:31   #2735
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Już wiem co to za pytanie! Czy zebolki zgrzytaja zebami? Mama mówiła że kiedyś uważano że to świadczy o owsikach ale ja nic nie zauważyłam. A Franek zgrzyta dolny mi jedynkami o górne dwójki.

Oj zgrzyta, nienawidzę tego dźwięku Myślę, że to po prostu jest na zasadzie zabawy co mi tam w buzi wyrosło Przy owsikach dzieci zgrzytają zębami, ale w nocy

Paulina, nie zamawiałam nic z Nexta
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 14:33   #2736
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Był taki czas, że Krzyś zgrzytał zębami, na szczęście już przestał wtedy mu chyba któraś dwojka rosła i go swędziało.
Dajesz nadzieję
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 15:05   #2737
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Dziękuję lepiej trochę słonce swieci więc śmigniemy na spacer i naladuję baterie

Muszę przestawić jakoś M bo nie daję już rady usypiać jej w pionie, caly brzuch mnie boli a krzyze chcą pęknąć nie wiem jak to zrobić bo strasznie się rzuca na leżąco...

Australia jak sobie z tym poradziłaś? I mialam pytać czy paznokcie obcięte i czy wysypka zeszła Marysi z czoła?

U nas też dzisiaj pobudka o 6
Nasz wózek też się garażuje z samochodem
Może przerzucicie się już na parasolkę?

Justynko gratuluję ząbka
Nie zasypia przy karmieniu?
A jakbyś ją położyła do łóżeczka i głaskała czy tam klepała po pupci? Byłby płacz i lament?

Ja właśnie pamiętam, że Iga była przyzwyczajona do zasypiania na rękach i właśnie jakoś w wieku 8 m-cy zaczęła się szarpać przy usypianiu i uczyliśmy się zasypiania w łóżeczku. Z tym, że ona miała smoczek tylko do spania, więc jak go dostawała do buzi to miała już jasny znak, że czas spać. Siadałam przy łóżeczku, trzymałam za rączkę i zasypiała.
Teraz gorzej, bo ssak ssie tylko cyca i będzie trudniej...

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
u kogo piękna pogoda że aż chce się żyć? ręka do góry!

chłopcy bawią się na tarasie- ale luksus jak mogę ich mieć na dworze, a jednocześnie wiem że są barierki i nic nie zmajstrują (więc laptop w dłoń i chwila wolnego).

Pikpik jak tam po tej wizycie ostatniej szansy u lekarki?

Australia- 6 zębów?! Czy ja już się chwaliłam że kilka dni temu wybiła się jedynka dolna? Co to jeden ząb przy sześciu co prawda, ale zawsze Chyba do skrobania marchewki.

Honcia- ja sprzedałam już 3w1 i mamy parasolkę, którą wożę w samochodzie i spacerówkę w bloku.

Lena- u nas ostatnio ilość drzemek zmniejszyła się do 2. Nie chciał zasypiać Leoś o ludzkiej porze na noc i stąd zmiana.

Śliweczka- jak ja bym pojechała na taką wycieczkę szkolną... serio. Żeby ktoś mi opowiadał o ciekawych rzeczach, 2 dni z dala od kieratu ehh i jeszcze Kotlina Kłodzka
Co tam Leoś majstrował na tym tarasie?

Oj ja też bym pojechała

Cytat:
Załącznik 6953996

Moja mama kiedyś mówiła, że mieli w przedszkolu dziecko które potrafiło siedzieć w łazience przed pralką bite 3 godziny i patrzeć jak się pranie kręci w środku. Jak go chcieli zabrać na salę to był wrzask i awantura, więc siedział

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
z dźwiganiem to rozumiem ja mam winde ale wózek trzymam w mieszkaniu i owszem, jest to słabe, ale da się żyć tylko po każdym spacerku odkurzanie lub mycie podłogi (no ale tylko korytarz więc to nie tak dużo :P )

taaaak, kombinacji sporo po nioeudanej probie tylko troszeczkę się denerwuję i powtarzam sobie, że do trzech razy sztuka zazwyczaj się udaje albo przy pierwszej albo przy trzeciej właśnie rzadko jest tych prób więcej niż 3 klepania po pupci nigdy nie próbowałam, może spróbuję, bo ja to jak tylko widzę, że się obudził to go biorę i rozpoczynam procedurę od nowa, a czasem widzę, ze chyba się pospieszyąłm i chyba dałoby radę jakoś inaczej

ale fajnie szkoda, że mam pralke ladowaną od góry

Dziewczyny czy przy zamawianiu z nexta przychodzi na maila jakieś potwierdzenie? Czy jak wyślą to dopiero? Kurcze, zamawiam trzeci raz i nie pamiętam jak to było... zamówienie złożyłam w piątek, wpłaciłam od razu. PayU dopiero w pn mi napisało, że wlpata dotarła. A sklep next mi ani jednego maila jeszcze nie wyslał a liczyłam, ze jutro dojdzie ...
Jak nieprzyzwyczajony do klepania to możesz go rozbudzić zamiast uśpić
A z nexta nie zamawiałam nigdy więc nie pomogę.

Cytat:

Mój ma tylko 2 na dole więc choćby chciał to nie da rady

Ale to prawda z tymi owsikami. U mnie starszyzna zaczęła zgrzytać w nocy i były wtedy robaki. Brrr...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 15:56   #2738
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Moja mama kiedyś mówiła, że mieli w przedszkolu dziecko które potrafiło siedzieć w łazience przed pralką bite 3 godziny i patrzeć jak się pranie kręci w środku. Jak go chcieli zabrać na salę to był wrzask i awantura, więc siedział
Hahaha! No powiem Ci, że widzę moje dziecko w takiej sytuacji Pralka lepsza od telewizora Zerka raz na bęben, a raz na wyświetlacz
Stary 2017-03-07, 16:16   #2739
201711281320
Konto usunięte

Ja mam pralkę na dole w pralni gdzie też stoi deska do prasowania i suszarki i dosyć zimno tam. Nawet gdyby dziecko chciało tam patrzeć to mi by się nie chciało tam przy nim siedzieć

Napiszę Wam co moje dziecko najstarsze wywinęło.
Kilka miesięcy temu dostała od koleżanki pamiętnik do wpisania się. Widziałam kiedyś takie w biedrze- z tymi panciami z Krainy Lodu z taką brokatową, fioletową okładką. Nic nie mówiła żeby jej pomóc się tam wpisać i ja o tym zapomniałam. W walentynki dostałam od niej własnoręcznie uszytą taką małą, okrągłą podusię z wyciętymi literkami MAMA. I te literki takie bardzo ładne, brokatowe... I tak mnie natchnęło, że one strasznie podobne do tej okładki z tego pamiętnika... Pytam się jej skąd miała taki matriał ładny, a ona już dziwna mina winowajcy i mówi, że nie pamięta Ja do niej, że bardzo podobny do tej okładki z tego pamiętnika i czy chce mi się do czegoś przyznać, a ona zaraz w ryk, że znowu ją osądzam, że coś zrobiła, a to nie prawda itp. Zostawiłam sprawę. Następnego dnia poszła do szkoły to ja myk do jej pokoju i rewizja, włącznie z koszem na śmieci.
No i znalazłam pamiętnik w częściach Co ładniejsze powycinane i schowane w pudełeczku, reszta w koszu ( takie ładne wpisy od innych dzieci...)
Znalazłam też jej wpis. Nie udał jej się i wyszedł tragicznie. Do tego jakieś błędy jeszcze i rysunek koślawy. Ten mały głupek zamiast przyjść z prośbą o pomoc żeby jakoś to naprawić wolała zniszczyć ten pamiętnik.
Jak przyszła to od razu zobaczyła ten pamiętnik na stole w kuchni i od razu w płacz. Zaczęła mnie przepraszać. Mówiła, że jej brzydko wpis wyszedł, koleżanka nie pamiętała komu dała pamietnik, więc się nie przyznała. Mogłabym to olać ale nauczka powinna być. A najbardziej pouczająca to przyznanie się koleżance i odkupienie pamiętnika za własną kaskę.
Bosz...Jakie te dzieci niemądre są
Stary 2017-03-07, 16:23   #2740
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam pralkę na dole w pralni gdzie też stoi deska do prasowania i suszarki i dosyć zimno tam. Nawet gdyby dziecko chciało tam patrzeć to mi by się nie chciało tam przy nim siedzieć

Napiszę Wam co moje dziecko najstarsze wywinęło.
Kilka miesięcy temu dostała od koleżanki pamiętnik do wpisania się. Widziałam kiedyś takie w biedrze- z tymi panciami z Krainy Lodu z taką brokatową, fioletową okładką. Nic nie mówiła żeby jej pomóc się tam wpisać i ja o tym zapomniałam. W walentynki dostałam od niej własnoręcznie uszytą taką małą, okrągłą podusię z wyciętymi literkami MAMA. I te literki takie bardzo ładne, brokatowe... I tak mnie natchnęło, że one strasznie podobne do tej okładki z tego pamiętnika... Pytam się jej skąd miała taki matriał ładny, a ona już dziwna mina winowajcy i mówi, że nie pamięta Ja do niej, że bardzo podobny do tej okładki z tego pamiętnika i czy chce mi się do czegoś przyznać, a ona zaraz w ryk, że znowu ją osądzam, że coś zrobiła, a to nie prawda itp. Zostawiłam sprawę. Następnego dnia poszła do szkoły to ja myk do jej pokoju i rewizja, włącznie z koszem na śmieci.
No i znalazłam pamiętnik w częściach Co ładniejsze powycinane i schowane w pudełeczku, reszta w koszu ( takie ładne wpisy od innych dzieci...)
Znalazłam też jej wpis. Nie udał jej się i wyszedł tragicznie. Do tego jakieś błędy jeszcze i rysunek koślawy. Ten mały głupek zamiast przyjść z prośbą o pomoc żeby jakoś to naprawić wolała zniszczyć ten pamiętnik.
Jak przyszła to od razu zobaczyła ten pamiętnik na stole w kuchni i od razu w płacz. Zaczęła mnie przepraszać. Mówiła, że jej brzydko wpis wyszedł, koleżanka nie pamiętała komu dała pamietnik, więc się nie przyznała. Mogłabym to olać ale nauczka powinna być. A najbardziej pouczająca to przyznanie się koleżance i odkupienie pamiętnika za własną kaskę.
Bosz...Jakie te dzieci niemądre są
Pralnia fajna sprawa, jakbym miała, to też bym tam dziecka nie sadzała

O rany... Jak sobie pomyślę, że i mnie takie rewelacje za parę lat czekają... Ale zgadzam się z Tobą, powinna odkupić ten pamiętnik i przeprosić No i koniecznie jej powiedz, że jak ma jakiś problem, to niech przyjdzie pogadać żeby wspólnie znaleźć rozwiązanie
Stary 2017-03-07, 16:27   #2741
201711281320
Konto usunięte

W załączniku moja walentynka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1546.jpg (125,1 KB, 36 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-07, 16:47   #2742
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Pralnia fajna sprawa, jakbym miała, to też bym tam dziecka nie sadzała

O rany... Jak sobie pomyślę, że i mnie takie rewelacje za parę lat czekają... Ale zgadzam się z Tobą, powinna odkupić ten pamiętnik i przeprosić No i koniecznie jej powiedz, że jak ma jakiś problem, to niech przyjdzie pogadać żeby wspólnie znaleźć rozwiązanie
Może Marysia nie będzie miała takich głupich pomysłów
No właśnie jej pytałam, dlaczego nie przyszła z tym do mnie. Coś byśmy wykombinowały- zakleiły jakimś rysunkiem, naklejką, w ostateczności bym stronę wyrwała i od nowa byśmy wpis zrobiły. Ona nie wie czemu nie przyszła Pewnie jej wstyd było, że to tak spaściła.
No w każdym razie już sprawa załatwiona. Powiedziała koleżance, że zapomniała o tym pamiętniku i że SIĘ jej zniszczył Zapytała jej od razu jaki by chciała nowy i kupiłyśmy. Dała jej nowy z środkiem z wpisami ze starego i po sprawie. Ale co się wstydu najadła to jej.
Pytałam się jej czy nie dostała tego nowego do wpisania się, to mi powiedziała, że już raczej nie dostanie, a przynajmniej na pewno nie od tej koleżanki
Stary 2017-03-07, 16:59   #2743
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
W załączniku moja walentynka
Piękna Literki faktycznie ładne

Cytat:
Może Marysia nie będzie miała takich głupich pomysłów
No właśnie jej pytałam, dlaczego nie przyszła z tym do mnie. Coś byśmy wykombinowały- zakleiły jakimś rysunkiem, naklejką, w ostateczności bym stronę wyrwała i od nowa byśmy wpis zrobiły. Ona nie wie czemu nie przyszła Pewnie jej wstyd było, że to tak spaściła.
No w każdym razie już sprawa załatwiona. Powiedziała koleżance, że zapomniała o tym pamiętniku i że SIĘ jej zniszczył Zapytała jej od razu jaki by chciała nowy i kupiłyśmy. Dała jej nowy z środkiem z wpisami ze starego i po sprawie. Ale co się wstydu najadła to jej.
Pytałam się jej czy nie dostała tego nowego do wpisania się, to mi powiedziała, że już raczej nie dostanie, a przynajmniej na pewno nie od tej koleżanki
Haha Ale super, że sprawa załatwiona
Stary 2017-03-07, 17:07   #2744
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Piękna Literki faktycznie ładne
Hahaha, pewnie mega żałowała że w ogóle ją dla mnie zrobiła, bo przez to się wszystko wydało
Stary 2017-03-07, 17:13   #2745
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, pewnie mega żałowała że w ogóle ją dla mnie zrobiła, bo przez to się wszystko wydało
No biedna nie przewidziała, że masz taką dobrą pamięć

O kurczę, dziś siódmy! Moja pralkowa wielbicielka kończy 9 miesięcy za 4 godziny dokładnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-07, 18:40   #2746
fiazo
Zakorzenienie

Australia u mnie też patrzy na pralkę ale krótko zaraz znajduje inny obiekt. Dziś namierzył kosz na śmieci i wysypał jego zawartość

Sliweczka o kurczę pomysłowa Twoja mała

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Ja w sumie nie mam o czym pisać i za bardzo kiedy. Starszak w domu bo nie chce by przyniósł nowego wirusa z przedszkola. Po cichu liczę że uda się i wizyta u kardiologa się odbędzie, ale jak będzie to się okaże

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 19:00   #2747
haneczkab92
Ania

Hej hej

Tak sobie weszłam, na pierwszą stronę, zobaczyłam, że mnie tam nie ma i jakoś przykro mi się zrobiło. Tyle czasu tu spędziłam, później zaniedbałam, to mam...

No postaram się wkupić się z powrotem! tymczasem chciałam napisać, że nadrobiłam o czym pisałyście.. uwierzcie, od wczoraj czytałam, dużo tego było!

Miłego wieczorku!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 19:07   #2748
Honcia
Zakorzenienie

O Matulu! Ale pomysł miała Iga. Nie można jej odmówić kreatywności i jeśli mam być szczera to ta sytuacja nauczyla ją jednego: dokładnego zacierania śladów
Śliweczko pytalas jeszcze czy M zasypia przy piersi. Tak zasypia ale tylko wieczorem na drzemki bardzo rzadko się tak układa, ze akurat je przed spaniem.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Hej hej

Tak sobie weszłam, na pierwszą stronę, zobaczyłam, że mnie tam nie ma i jakoś przykro mi się zrobiło. Tyle czasu tu spędziłam, później zaniedbałam, to mam...

No postaram się wkupić się z powrotem! tymczasem chciałam napisać, że nadrobiłam o czym pisałyście.. uwierzcie, od wczoraj czytałam, dużo tego było!

Miłego wieczorku!
Chyba Cię ściągnełam myślami bo od kilku dni o Was myślałam
Zapraszamy oczywiście

Stary 2017-03-07, 19:22   #2749
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Hej hej

Miłego wieczorku!
Witamy, witamy marnotrawną
Co tam u Was? Jaki stan uzębienia? Jak z mobilnością?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-07, 19:31   #2750
haneczkab92
Ania

Cytat:
Witamy, witamy marnotrawną
Co tam u Was? Jaki stan uzębienia? Jak z mobilnością?
Aktualnie leczymy katarek, bo się przypałętał.
Walczymy też z odparzeniem nad odbytem- pojawia się czerwony placek z krostkami, później schodzi skóra, zagoi się i po kilku dniach znowu to samo.
Zębów 6 4 góra, 2 dół.
I chyba idą kolejne, bo wszystkie objawy na to wskazują- większe ślinienie się, wkładanie namiętnie wszystkiego do buzi, zgrzytanie(o zgrozo), drapanie się po uszach, więc pewnie wychodzą jakieś.
Hania pełza po całym domu, do raczkowania się przymierza, ale nie umie skoordynować rąk i nóg.

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2017-03-07, 20:45   #2751
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Aktualnie leczymy katarek, bo się przypałętał.
Walczymy też z odparzeniem nad odbytem- pojawia się czerwony placek z krostkami, później schodzi skóra, zagoi się i po kilku dniach znowu to samo.
Zębów 6 4 góra, 2 dół.
I chyba idą kolejne, bo wszystkie objawy na to wskazują- większe ślinienie się, wkładanie namiętnie wszystkiego do buzi, zgrzytanie(o zgrozo), drapanie się po uszach, więc pewnie wychodzą jakieś.
Hania pełza po całym domu, do raczkowania się przymierza, ale nie umie skoordynować rąk i nóg.
Zdrówka dla Hani
Kurczę, to nieciekawie z tym odparzeniem... Pewnie czymś to smarujesz?
Od razu mi się przypomniało - Śliweczko, zeszło już to odparzenie Ignasiowi?

U nas tak samo - pełzanie na całego, pozycję do raczkowania przyjmie ale potem już nie wie co robić, nogi się rozjeżdżają i klops Ale to pewnie kwestia czasu
Stary 2017-03-07, 21:12   #2752
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
No biedna nie przewidziała, że masz taką dobrą pamięć

O kurczę, dziś siódmy! Moja pralkowa wielbicielka kończy 9 miesięcy za 4 godziny dokładnie
9 m-cy już! Az się wierzyć nie chce...
Najlepszości dla Solenizanki

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Australia u mnie też patrzy na pralkę ale krótko zaraz znajduje inny obiekt. Dziś namierzył kosz na śmieci i wysypał jego zawartość

Sliweczka o kurczę pomysłowa Twoja mała

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Ja w sumie nie mam o czym pisać i za bardzo kiedy. Starszak w domu bo nie chce by przyniósł nowego wirusa z przedszkola. Po cichu liczę że uda się i wizyta u kardiologa się odbędzie, ale jak będzie to się okaże
Kiedy ten kardiolog?

Cytat:
Hej hej

Miłego wieczorku!

Cytat:
Zdrówka dla Hani

U nas tak samo - pełzanie na całego, pozycję do raczkowania przyjmie ale potem już nie wie co robić, nogi się rozjeżdżają i klops Ale to pewnie kwestia czasu
Zeszło w miarę ładnie ale dzisiaj położyłam dziecko na drzemkę z kupą i znowu zaognione się zrobiło ale na szczęście nie tak mocno jak wcześniej. Przemywam wacikami zamiast chusteczkami i smaruję tormentiol+linomag.

Honcia dokładniejsze zacieranie śladów hahaha. No kto wie co tam pod kopułką się dzieje
Stary 2017-03-07, 21:21   #2753
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
9 m-cy już! Az się wierzyć nie chce...
Najlepszości dla Solenizanki

Kiedy ten kardiolog?

Zeszło w miarę ładnie ale dzisiaj położyłam dziecko na drzemkę z kupą i znowu zaognione się zrobiło ale na szczęście nie tak mocno jak wcześniej. Przemywam wacikami zamiast chusteczkami i smaruję tormentiol+linomag.

Honcia dokładniejsze zacieranie śladów hahaha. No kto wie co tam pod kopułką się dzieje
Dziękuję

A no to dobrze, że już lepiej. Drzemka z kupą, oł je Tzn. zrobił kupę w czasie zasypiania i już go nie chciałaś rozbudzać przebieraniem?
Stary 2017-03-07, 22:02   #2754
201711281320
Konto usunięte

Nie, nie wiedziałam że ma kupę i go położyłam.

Ignaś ma znowu podniesioną temperaturę Teraz 38,2. Ledwo co mu przeszło w miarę i znowu nowa infekcja? Jutro mieliśmy pierwszy raz od prawie 2 tygodni iść na spacer
Stary 2017-03-07, 22:54   #2755
fiazo
Zakorzenienie

Sliweczka kardiolog 14 marca

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Strasznie przeżywam że badania w zawieszeniu. Jeszcze hematolog na nas czeka, ale właśnie musi być zdrowy, nawet w nosku nie może furczeć.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 23:58   #2756
haneczkab92
Ania

Cytat:
Zdrówka dla Hani

Tak. Psikam srebrem. Smarowalam linomagiem,mąka ziemniaczana. Właśnie znowu muszę zacząć kąpać w krochmalu, wtedy może zejdzie na stale to cos.
O.to,właśnie nogi się rozjezdzaja i tyle😃

Cytat:
Nie, nie wiedziałam że ma kupę i go położyłam.

Ignaś ma znowu podniesioną temperaturę Teraz 38,2. Ledwo co mu przeszło w miarę i znowu nowa infekcja? Jutro mieliśmy pierwszy raz od prawie 2 tygodni iść na spacer
Zdrowia. ! Oby nie rozwinęło się nic z tego!
A co do Twojej córki, to ma pomysły..

Jakoś tak mi się przypominało dzieciństwo...😁

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2017-03-08, 07:07   #2757
CarycaKatharina
Zadomowienie

Dziewczyny, smarujecie czymś dzieciaczki po kąpieli? Oliwka, jakiś balsam? A może inny sposób na nawilżenie?
Stary 2017-03-08, 07:16   #2758
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Haneczko zdrówka dla Hani oby katar szybko przeszedł

Śliweczko moze temperatura od ząbków? Oby

My też walczymy z odparzeniami ale u M pojawiają się od kiedy zmieniliśmy pielyszki na Dada premium. Mialam je już wcześniej i nic się złego nie działo a teraz ewidentnie to przez pieluchy pupa czerwona i co drugi dzień odparzona. Walczymy Sudocremem i Bepanthenem i schodzi szybko ale za dzień lub 2 znów jest... Muszę skoczyć do Lidla po zapas Tużurów

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Aaa i najlepszości dla nas kobiet tych większych i tych malych

Stary 2017-03-08, 07:28   #2759
haneczkab92
Ania

Dzień dobry!

Miałam wczoraj pisać- witam nowe mamusie😙

Wszystkiego najlepszego kobietki🍹🌼

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Dziewczyny, smarujecie czymś dzieciaczki po kąpieli? Oliwka, jakiś balsam? A może inny sposób na nawilżenie?
Nie
Jeśli widzę,ze skora jest sucha robię kąpiel z krochmalu- u nas działa.

No ja właśnie tez muszę zmienić pampery- bo obstawiam,ze to jednak przez to,bo zmienialam ostatnio na inne..

Miłego dnia!😙

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2017-03-08, 07:37   #2760
australia87
Zakorzenienie

Najlepszości kobietki!

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Smaruję już z przyzwyczajenia, bo Mała miała atopową skórę, ale właśnie balsam nam się kończy, a skóra już bardzo ładna, więc już następnego kupować nie będę Gdzieś tam mam oliwkę w razie w.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości