Konkurs makijaż "Miejska Dżungla" - komentarze - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Konkursy na wizaz.pl

Notka

Konkursy na wizaz.pl Forum z informacjami o konkursach na wizaz.pl. Zapoznaj się z paletą naszych konkursów, weź udział i wygraj cenne nagrody. Powodzenia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-06, 22:02   #91
Nataszka222
Raczkowanie

Dot.: Konkurs makijaż "Miejska Dżungla" - komentarze

Wykonywałam kiedyś podobny makijaż do tego 39 - i wiem ile pracy mnie kosztował, zapewniam Cię że dziecko nie mogło by czegoś takiego namalować. A już szczególnie na powiece ruchomej. To trudna technika.
Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
zagłosowałam na 3, 28, 38 i 15 - i zupełnie nie rozumiem zachwytu nad nad 39 - takie kreski to i dziecko namaluje

może i rzeczywiście ktoś się zarejestrował na forum specjalnie żeby wiąść udział w konkursie i tu się wypowiada - ale co z tego?

Miesjka dzungla - może i niektórzy potraktowali to za dosłownie ale jak dla mnie to nie szkodzi - najważniejszy jest makijaż i pokazanie co się potrafi

Nataszka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 22:25   #92
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nataszka222 Pokaż wiadomość
Wykonywałam kiedyś podobny makijaż do tego 39 - i wiem ile pracy mnie kosztował, zapewniam Cię że dziecko nie mogło by czegoś takiego namalować. A już szczególnie na powiece ruchomej. To trudna technika.
Pozdrawiam
ja również próbowałam coś takiego stworzyć i uwazam że jest to barrrdzo trudne, trzeba mieć wprawioną rękę a co do studia itp, to oczywiście jakość zdjęcia jest lepsza w studio z dobrym oświetleniem, ale tak jak dziewczyny pisały nie ma co przesadzać! To nie fotograf tworzy makijaz tylko "wizażystka"
Stary 2008-04-06, 22:33   #93
bleu88
Raczkowanie

Przykro mi AsiaSzum z powodu Twojej pracy...:-(
bleu88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-06, 22:36   #94
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleu88 Pokaż wiadomość
Przykro mi AsiaSzum z powodu Twojej pracy...:-(
no niestety, ale regulamin trzeba czytać, a ja podbijam pytanie o pracę nr 19 bo ma nawet kilka głosów, a ta praca to widmo chyba

bleu88 - pisałaś wcześniej, że jesteś amatorką, to dlaczego wpisałaś w zawodzie :wizażystka? Nie odbieraj tego jako ataku na siebie, tak tylko pytam, bo dla mnie zawodowa wizażystka to nie amatorka..
Stary 2008-04-06, 22:53   #95
Nataszka222
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
ja również próbowałam coś takiego stworzyć i uwazam że jest to barrrdzo trudne, trzeba mieć wprawioną rękę a co do studia itp, to oczywiście jakość zdjęcia jest lepsza w studio z dobrym oświetleniem, ale tak jak dziewczyny pisały nie ma co przesadzać! To nie fotograf tworzy makijaz tylko "wizażystka"

Zgadzam się z Tobą - co do tego, że to wizażystka tworzy makijaż a nie fotograf. Fakt - jakość zdjęcia jest również niezmiernie ważna ale nie trzeba mieć mega wypasionego studia by je stworzyć. To moje zdanie - wiem bo sama robie foty makijaży a nie jestem fotografem ... innowacyjny pomysł - światło dzienne i cyfrówka ;] That's all
Nie ma się co rozczulać-jak to napisała jedna wizażanka - konkurs to konkurs.
buziaki for all

Nataszka222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 07:46   #96
bleu88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiek1122 Pokaż wiadomość
no niestety, ale regulamin trzeba czytać, a ja podbijam pytanie o pracę nr 19 bo ma nawet kilka głosów, a ta praca to widmo chyba

bleu88 - pisałaś wcześniej, że jesteś amatorką, to dlaczego wpisałaś w zawodzie :wizażystka? Nie odbieraj tego jako ataku na siebie, tak tylko pytam, bo dla mnie zawodowa wizażystka to nie amatorka..

Wpisałam, ponieważ uczę się w szkole wizażu dopiero pół roku i nie uważam się jeszcze za profesjonalistkę;-) jestem coś pomiędzy, hehe i uważam, że jeszcze daleko mi do profesjonalistki, gdyż taki profesjonalista jest niezmiernie doświadczony i pracuje w swoim fachu, ja jeszcze nie. that's all
bleu88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 08:27   #97
AsiaSzym
Przyczajenie

GG do AsiaSzym

Rozumiem wycofanie z konkursu, chcę jedynie podkreślić, że mój komentarz miał jedynie na celu sprostowanie jednej z wypowiedzi i przeproszenie za nią wszystkich uczestniczek.
AsiaSzym jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-07, 08:34   #98
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez Nataszka222 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
ale to nie zmienia mojego zdania że ten makijaż nie posiada żadnego uroku i napewno jego wykonanie jest łatwiejsze niż wykonanie cieniowania np. z użyciem tylu kolorów. To moje zdanie.
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 09:21   #99
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
ale to nie zmienia mojego zdania że ten makijaż nie posiada żadnego uroku i napewno jego wykonanie jest łatwiejsze niż wykonanie cieniowania np. z użyciem tylu kolorów. To moje zdanie.
zapewne dobrze mówisz, że cieniowanie tylu kolorów byłoby trudniejsze, ale przyjrzyj się, tam równiez jest cieniowanie, te kolory nie sa połozone płasko szczególnie w zielonych zawijasach to widać mnie się bardzo podoba i troszkę zazdroszę, że sama tak nie umiem dla mnie trudno by było zrobić to tak symetrycznie..
Stary 2008-04-07, 16:40   #100
Jassmine
Raczkowanie

GG do Jassmine Send a message via Skype™ to Jassmine

Cytat:
Napisane przez koniczynkaa Pokaż wiadomość
hm... to tak można powiedziec która praca jest kogo? Dziwne.. gdyby tak było ok to przecież wszystkie prace byłyby podpisane.. gratuluje autorce pracy 39 i 3 ale zastanawiam się po co takiej osobie nagroda w postaci portfolia ,skoro i tak je już napewno mają bo odrazu widac profesjonalizm na pierwszy rzut oka. Szkoda ze nie ma więcej konkursów organizowanych dla amatorów, którzy jak inni zauwazyli również mogą mieć świetne prace a nie koniecznie stroik z palmy na głowie na który się głosuje czy super fotografa bo wygrywa nie makijaż a tło. Moze jury zaskoczy nas swoim werdyktem. Pozatym i tak dopatrzyłam się w kilku pracach niedozwolonego podobno photoshopa ,a jakby postawić modelki koło siebie byłoby całkiem inaczej, bez tej całej ześwirowanej otoczki tandetnej ,palm na głowie kapelusików, centek i innych. Gdyby wizażanki zobaczyły śliczną dziewczynę to zagłosowałyby na nią nawet gyby miała okulary przeciwsłoneczne i zero makijażu! Następny razem trzeba pamietać wazniejszy od makijazu jest wygląd zdjęcia fryzura i stroik na głowie
właśnie: fotografia też jest sztuką! czy przypadkiem wzażanki nie oceniają tu fotografii?
Jassmine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 16:47   #101
Jassmine
Raczkowanie

Cytat:
Ja na ocene moich prac nie narzekam ciesze się ze kilka osób wymieniło je jako najlepsze nawet, nie mam pretensji do osób ze świetnymi możliwościami ja mam przecież 18 lat i jestem amatorką a też potrafiłam wynając studio i fotografa tylko ze mnie chodziło raczej o dobrą jakość zdjęcia i to żeby nie robić go na firance a nie o to zeby obsadzić całe studio sztucznymi palmami. Za kilka lat też bedę mogła wystawiać takie prace jak ta 3 tylko właściwie po co to tak jakby w konkursie tańca na wakacjach gdzide nagrodą jest kurs wystartował zawodowiec który tego kursu już niepotrzebuje. Dla mnie najbardziej o pomstę do nieba woła makijaż 28 który jest tak kiczowaty no kot z parasolką i czymś dziwnym przy ustach dobrze ze wąsów nie ma domalowanych... a wizażankom sie podoba no cóż o gustach się nie dyskutuje.
chciałam tylko zapytac..twoich prac? tzn. można było wysłać więcej niz 1?
Stary 2008-04-07, 18:46   #102
hanulak05
Raczkowanie

a ja nie wiem dlaczego tak szykanowane są prace np nr 3, przeciez osoba która wykonywała makijaż wcale nie musi być profesjonalistą, moze sie przecież uczyć i wykonać taki piękny makijąz
i stylizację. I chciałaby mieć również szanse na wygranie takiego konkursu. Nie można z góry odrzucać takiej pracy, bo wygląda na to jakby zrobił ją profesjonalista.
Ja osobiście ucze sie w szkole charakteryzacji i tam właśnie zgłębiamy wiedzę jak wykonać tak piękne charakteryzacje
hanulak05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 19:04   #103
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanulak05 Pokaż wiadomość
a ja nie wiem dlaczego tak szykanowane są prace np nr 3, przeciez osoba która wykonywała makijaż wcale nie musi być profesjonalistą, moze sie przecież uczyć i wykonać taki piękny makijąz
i stylizację. I chciałaby mieć również szanse na wygranie takiego konkursu. Nie można z góry odrzucać takiej pracy, bo wygląda na to jakby zrobił ją profesjonalista.
Ja osobiście ucze sie w szkole charakteryzacji i tam właśnie zgłębiamy wiedzę jak wykonać tak piękne charakteryzacje
ale czy my ją odrzucamy? Sama na nią głosowałam (między innymi) bo bardzo mi się podoba zresztą zobacz ile ludzi na nią zagłosowało
Stary 2008-04-07, 19:57   #104
hanulak05
Raczkowanie

Bardziej mi chodziło o same komentarze do tego.
hanulak05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 05:44   #105
koniczynkaa
Raczkowanie

Nie odrzucamy tej pracy ba nawet nie mówimy że ma jakiekolwiek wady. Tu mówimy o tym jak głosują wizażanki i czym się kierują.
Jassmine Tak dobrze usłyszałaś więcej niż jedna praca było to dozwolone przeczytaj regulamin.
koniczynkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 08:00   #106
kasiek1122
Zakorzenienie

jak to? muszę przeczytać jeszcze raz

edit:
buuuu..chyba źle zrozumiałam regulamin szkoda
Stary 2008-04-08, 13:19   #107
Jassmine
Raczkowanie

ja tez własnie myslalam ze jest tylko mozliwosc zgloszenia 1 pracy, na 2 zdjeciach...niedoczytalam widocznie
Stary 2008-04-08, 13:50   #108
lolababu16
Przyczajenie

Cytat:
Nie odrzucamy tej pracy ba nawet nie mówimy że ma jakiekolwiek wady. Tu mówimy o tym jak głosują wizażanki i czym się kierują.
Jassmine Tak dobrze usłyszałaś więcej niż jedna praca było to dozwolone przeczytaj regulamin.

A gdzie jest dostępny ten regulamin? Jest info o mozliwości zgłoszenia więcej niż jednej pracy? proszę o linka jak któraś z was ma

dzięki
lolababu16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 16:29   #109
antii
Zakorzenienie

moje faworyty to 3 i 13
antii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 18:02   #110
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolababu16 Pokaż wiadomość
A gdzie jest dostępny ten regulamin? Jest info o mozliwości zgłoszenia więcej niż jednej pracy? proszę o linka jak któraś z was ma

dzięki
https://wizaz.pl/konkurs/arabesque/

w sumie nie jest napisane ani że jedna ani że więcej, więc można chyba było interpretować w dwojaki sposób
Stary 2008-04-08, 20:20   #111
julitaaa
Przyczajenie

Witam Wizażanki
wszystko pięknie i ładnie ale gdzie się podział dobry smak w makijażu?!?!?!
faworyci są poprostu śmieszni
albo kicz na maksa albo coś w czym nikt nie pokaze się na ulicy
jeżeli miałabym taki (3,13,39)makijaż zobaczyć na okładce pisma dla kobiet to napewno go nie kupię
w makijażu firm kosmetycznych chodzi przede wszystkim o upiększanie modelek a nie robienie z nich dziwadeł np. psychodeliczny 39 czy "kocica" 28
żenada na maxa wielkie rozczarowanie konkursem
julitaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 20:47   #112
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez julitaaa Pokaż wiadomość
Witam Wizażanki
jeżeli miałabym taki (3,13,39)makijaż zobaczyć na okładce pisma dla kobiet to napewno go nie kupię
w makijażu firm kosmetycznych chodzi przede wszystkim o upiększanie modelek a nie robienie z nich dziwadeł np. psychodeliczny 39 czy "kocica" 28

Tu nie chodzi o naturalny makijaż do szkoły czy do pracy w biurze. Chyba nie zrozumiałaś idei konkursu - tu chodzi o fantazje, pomysł, zrozumienie tematu, wreszcie precyzję. Mogłaś sie rozczarować, OK, ale nie nazywaj tego konkursu żenadą!

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 20:56   #113
whoa
Wtajemniczenie

8 i 28

whoa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 21:13   #114
kasiek1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julitaaa Pokaż wiadomość
Witam Wizażanki
eeeeeeee :| no ja rozumiem, każdy ma swoje zdanie, ale nie zgodzę się, że ten konkurs to "żenada". Jesli tyle prac jest wg Ciebie złych to które posiadaja dobry smak o którym piszesz (wg Ciebie) ?
Stary 2008-04-08, 22:14   #115
Janine
Rozeznanie

Ja zaglosowalam na makijaz nr 3 - jak dla mnie jest rewelacyjny

http://www.youtube.com/watch?v=9BfUZJ-0mmY
Janine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 13:54   #116
Minka
Raczkowanie

Thumbs up Dot.: Konkurs makijaż "Miejska Dżungla" - komentarze

No, ja tez glosowalam na makijaz nr. 3, ktory jak na razie wysunal sie mocno na prowadzenie i wcale nie zgadzam sie, ze to tylko "dzungla" i niewiele w nim "miastowosci". Wrecz przeciwnie ! Doskonale sobie moge wyobrazic, jak jakas blondynka (ktorej tak jak mojej corce najlepiej wlasnie w takich zielonych cieniach na powiekach) wybiera sie tak umalowana na otwarcie nowej restauracji czy luksusowego sklepu w samym sercu duzego miasta. Ten makijaz tworzy styl, stroj do niego moze juz byc nawet bardzo stonowany, prosta sukienka, top i spodnie, taki BCBG ;-). I choc to makijaz oczu zwraca tu najwieksza uwage, musze powiedziec, ze niezwykle mi sie podoba precyzyjne i stosunkowo wyrazne podkreslenie ust. Dobor koloru pomadki mistrzowski - zadnej wulgarnosci, zadnego przerysowania a jednak te usta WIDAĆ i sa piekne !

Z powodu wyraznego rysunku ust zrecznie polaczonego z ekstrawagancim "jungle" obrysowaniem oczu i zdecydowanym zaakcentowaniem wysokich kosci policzkowych glosowalam tez na makijaz nr. 10, ktory wlasciwie wydaje mi sie najbardziej "miejski" ze wszystkich prac - jego dekadencja przywodzi na mysl kawiarnie Wiednia, Krakowa, Berlina czy Pragi (szczegolnie wieczorem;-)...

Nie wiem, czy autorki prac konkursowych czytaja te komentarze, ale jezeli tak, to chcialam b.goraco pozdrowic (choc jej nie znam) autorke pracy nr. 11 - jej praca to (wg. mnie) jedyny prawdziwie egzotyczny makijaz. Gratuluje talentu, swiezosci spojrzenia, inwencji i inteligencji !!! I trzymam kciuki, zeby na Twoja prace zwrocilo uwage wiecej Wizazanek !

No i w koncu glosowalam jeszcze na prace nr. 41 - bo wlasciwie to nie mialabym nic przeciw, zeby jego autorka zostala moja osobista wizazystka i umalowala mnie tak na przyklad juz jutro - na moje codzienne wyjscie do miasta. Wg. mnie to swietny codzienny miejski makijaz, nie mialabym problemu go nosic. A dzungla? Mnie te powieki przypominaja skrzydelka koliberkow? wam nie?

Pozdrawiam i ciekawa jestem wynikow konkursu
Stary 2008-04-09, 14:24   #117
Ferrou
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkim osobom które odważyły się wziąć udział w konkursie. Wybór tej naj najlepszej pracy był dla mnie trudny i w końcu po godzinnych wpatrywaniach się w zdjęcia wybrałam aż siedem prac

Przeczytałam cały wątek i trochę się zdziwiłam że tak krytycznie oceniane są osoby, które oddały profesjonale zdjęcia. Moim zdaniem w takich konkursach trzeba oceniać i makijaż, jego wykonanie, dobór kolorów, ale także dodatki, ubiór, fryzura...Dodatkowo żeby zrobić dobrze jakościowo zdjęcia to nie trzeba wydawać kasy na fotografa W dzisiejszych czasach aparaty cyfrowe mają tak wielkie możliwości, robią bardzo dobre zdjęcia - wystarczy się zapoznać z instrukcją A cała otoczka, typu fryzura i gadżety - jak ktoś mam pomysła to z niczego zrobi ciekawą propozycje i niepotrzebny jest fotograf, stylista, studio i takie tam...
Takie jest moje skromne zdanie

BTW Głosowałam na 3,9,13,28,38,42,44
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 15:38   #118
Magda Komerska-Kubiś
Przyczajenie

Hm. makijaż nr 3-owszem super. Tyle, że dla mnie zbyt dosłowny. Zdecydowanie bardziej "w temacie" jest nr 27
Magda Komerska-Kubiś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 16:51   #119
pink69
Zakorzenienie

Dziwi mnie nagła aktywność nowych osób

pink69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 17:34   #120
Minka
Raczkowanie

Wink Dot.: Konkurs makijaż "Miejska Dżungla" - komentarze

Cytat:
Napisane przez pink69 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie nagła aktywność nowych osób
Ciekawe, co masz na mysli droga PINK (bez 69 rzecz jasna)...??? Dziwny ten Twoj post

Nowe wątki na forum Konkursy na wizaz.pl

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości