|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;))))
Cytat:
![]() ostatnią @ miałam 16-02-2007 i tp na 23-11-2007 wg usg robionego w 6 tc termin był na 26-11-2007 a urodziłam 29-11-2007 ![]() Jak najszybciej idź do lekarza i kuruj sie, mnie dopadło przeziębienie w 6 tc, ginekolog polecił mi tantum verde do psikania w gardło ale nic nie pomogło i musiałam isc do ogólnego, który przypisał mi jakieś lekarstwa, niestety juz nie pamiętam nazwy, które szybciutko mi pomogły i miały nie zaszkodzić maleństwu. W środę skończył mi sie urlop macierzyński i od czwartku powinnam być już w pracy, czego sobie nie wyobrażam
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też dostałam tantum verde i nic mi nie pomogło. Lipa z tym urlopem, nie? Chciałoby się dłużej posiedzieć z maleństwem. A co z małą, jak Ty pójdziesz do pracy? Opiekunka czy babcia/e?
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zleciało niewiadomo kiedy ![]() teraz Gosia jest taka fajna, gaworzy, śmieje się, obraca się z plecków na brzuszek, jak lezy podnosi główkę do klatki piersiowej i chwyta się rączkami za kolanka albo stopki, chciałaby juz pewnie siadać , wszystko ją interesuje. Każdego dnia jest inna, szkoda tego wszystkiego tracić i iść do pracy ![]() Gosią zajmie się moja mama ale bede ją musiała odwozić rano do rodziców i po powrocie z pracy odbierać. Na razie jeszcze sobie tego nie wyobrażam, jak to będzie z karmieniem, bo ja ciągle karmię piersią, trzeba bedzie to sobie to wszystko jakoś poukładać :rooleyes: Na razie nie chce mi się o tym myśleć
|
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
![]() Mamusie listopadowe 2008 1. scorpionec / Justyna/ lat 28 /Olsztyn 2.niobe7/ Magda /lat27/Konin 3. becia_leszno / Beata / lat 27/ Leszno 4.anytsuj / Justyna / lat 26/Słupsk 5.asiak1981/ Asia /lat27/Inowrocław .6. lisey / Aga / lat 29 /Chełm-Basildon 7. mala82 / Agnieszka / lat 26 / Racibórz / 8. molka86 / Mariola / lat 22/ Warszawa 9. anikarenina /........./ lat 32/ Gdańsk 10. mamz / Anna / lat 31/ Kraków 11. Kbaga/Kamila/ lat 29 /Londyn 12. abirsz/Agnieszka/lat26/Lublin 13. cerisecerise/Julia/lat 26 / Brighton 14. kafetka / Iwona / lat 22 / Lublin 15. KaSiaEG /Kasia/lat 22/Elbląg 16. Naja84 / Dorota / lat 24 /Gliwice Mamusie grudniowe 1. "Magdalena" / Magda / lat 24 / Niemcy jeśli kogoś pominełam to przepraszam.. proszę to uzupełnienia i inne reklamacje zglaszać na pw uff witam w poniedzialek.. u mnie z samopoczuciem kiepsko.. ale sie przyzwyczajam do tego dziewczynki moze macie juz propozycje imion swoich maluchów? co wy na to by dodać je do listy? |
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Rano przed pracą skoczyłam na betę. Wyniki mają być już popołudniu, tak więc na pewno dam znać, co i jak. Zdziwiłam się trochę, że trzeba mieć skierowanie na betę, żeby wykonać ją bezpłatnie. Olałam więc swoją przychodnię i zrobiłam w luxmedzie. Zapłaciłam 21,60 zł (mam 10% zniżkę z firmy), a więc nie jest to jakaś wygórowana kwota. Pozdrawiam!
|
#546 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Ja czuje sie fatalnie, moze to za wczesnie ale chyba zaczely mine meczyc mdlosci , jest mi tak niedobrze ze niemoge wytrzymac bllleeJutro z rana wylatujemy do polski, ciekawe ile razy po drodze do samolotu rzygne , i jak zniose lot, a do tego jestem strasznie zmeczona ledwo wyjde z wyra a wydaje mi sie jakbym tone wegla lopata przezucila , no wiec jak wroce to mam nadzieje ze mamusiek grudniowych bedzie juz przynajmniej tyle ile listopadowych , moze gdzies mi sie uda dorwac jakis komputerek
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Magdalena napewno niedługo dojdzie pare mamuś grudniowych, pomyslnego lotu życzę
Scorpionec ja jak narazie wymysliłam , że dla dziewczynki będą 2 imiona Amelia Karina , a dla chłopca jeszcze niemam pomysłu, chociaż może Damian ale dla chłopca trudniej mi wybrać jakoś imię Lisey wracaj na forum jak najszybciej, tym czasem dbaj o siebie i wypoczywaj tola3804 ja tez robiłam bete prywatnie i dałam około chyba 22,50 (21zł za badanie i 1,50za pobranie krwi) Pozdrawiam Was kochane i miłego dnia życzę !!! |
|
|
|
#548 |
|
Zadomowienie
|
My juz wiemy na 100% - IGOR albo LENA
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
becia mam od zawsze ten sam typ dla chlopaka - IGOR
Dla dziewczynki wybiera tz narazie jest to Maja, Hania, Lusia(Lucyna lub Łucja)
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Yoolia przysługują Ci przerwy na karmienie, 2x30 minut, jak masz normlanego pracodawce, to we wniosku możesz napisac, że chcesz przychodzić godzinę później do pracy, albo godzinę wcześniej wychodzić [po zsumowaniu tych dwóch przerw] Do tego musisz mieć najlepiej zaświadczenie od pediatry dzieciątką, że karmisz piersią.
|
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się czy pamiętacie jaki poziom beta HCG wyszedł Wam w poszczególnych tygodniach?
Ja miałam tak: Kiedy lekarze twierdzili, że jestem w 7 tyg. ciąży, a wyglądało to im na 5ty tc to miałam 18000, za 2 dni było już 26 000, a w 8 tyg (na USG wyszło 6tc) było to 60 000. Zastanawiam się czy to dobrze? No i moja dzidzia jest bardzo mała W 8 tyg dopiero pojawiło się echo i serduszko (równocześnie), a mierzyła tylko 5,9 mm. To malutko, ale mam nadzieję, że jakoś nadgoni , bo po 4 dniach kolejne USG wykazało już 8,4 mm
|
|
|
|
#552 |
|
BAN stały
|
zle sie dzieje w panstwie mojego dziecka - znowu wymiotuje, nic nie jem i do kitu ogolnie
|
|
|
|
#553 |
|
Zadomowienie
|
"Magdalena" ja tez taka wymeczona jestem, dzis wrocilam z pracy, polozylam sie tak tylko na chwilke zeby odpoczac i nawet nie wiem kiedy zasnelam
![]() My na razie jeszcze nie mamy konkretnych imion, na raziep ojawiaja sie propozycje Dla dziewczynki moze Ewa. Mojemu TZ podobaja sie generalnie imiona proste, takie polskie i jak to on mowi normalne Wiec kasia, Ania. A dla chlopca nie wiadomo - moze Piotr
|
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie wrócilam z kina "nie klam kochani" raczej odmóżdzacz ale spoko.. zjadlam z moim maleństwem (przy min pomocy tz) wiadro popcornu i juz mnie nie mdli
![]() jak zobaczylam dzis stanik 75 DD tudzież E bylam w szoku a to mój nowy rozmiar![]() co do bety hcg to ja nie robilam wiec ne wiem, ale czytalam ze ponad norme wynik lub szybciej rosnący moze oznaczac ciąże mnogą
|
|
|
|
#555 |
|
BAN stały
|
podbudowana zachetami scorpionka ide do pubu po frytki
|
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu taka cisza? meldować sie szybciutko ...
u mnie oki i bez mdlości.. ![]() lece troche popracowac (jestem na zolnieniu ale i tak pare tel musze wykonac) pozdr mamusie |
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro taka cisza, to może ja coś napiszę.
![]() Wczoraj po pracy przyjechał po mnie małż i dostałam czerwoną różyczkę. Pojechaliśmy odebrać betę - wyszło, że jestem w ok. 3 tygodniu. Potem pojechaliśmy jeszcze pozałatwiać parę spraw i wróciliśmy do domu. Wchodzę do sypialni, a tam piękny bukiet z frezji i przepiękny zapach w całym pokoju. Wchodzę do dużego pokoju, a tam bukiet z tulipanów. Mój kochany kupił mi też ogórki, pomidory, rzodkiewkę, pomarańcze, grejfruty, banany, mandarynki i cytryny. Powiedział, że będzie o mnie dbał... Mówię Wam, miałam cudowne popołudnie! Dziś lecę po pracy do ogólnego, bo wczoraj nie udało mi się dostać, a na czwartek jestem umówiona do mojej ginekolog.
|
#558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no no byleby mu tak zostalo do końca ciąży hehe jak się humorki zaczna nie będzie taki hapyy haha (żartuje ja chwilowo nie mogę się zdrowo odzywiac bo i tak wszystko ląduje w wc ... po sobotniej akcji nie tykam rzodkiewki i pomidorów jakiś czas hihi
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie
ja sie czuje troszke lepiej,tylko gardlo mnie az pali normalnie i caly dzien pod kocem z pilotem w łapce nuda. tak sobie poczytałam i az sie zdziwilam,18tygodni urlopu? Normalnie masakra,albo dziecko albo praca,nie wiem co bym wybrała chyba jednak opieke nad dzieckiem.matko ochana,w UK jest 9 miesiecy płatnego i 3 bezpłatnego,oczywiście mam zamiar wykorzystać te 3 takze.Pod tym wzgledem jest fajnie.jestem w szoku małym teraz. co do imion to my mamy Amelia,uwielbiam to imie plus ukochana babcia mojego Kochania tak miala na imie,i Ptryk albo Igor wlasnie,nie wiem co Igor ma w sobie,ze tyle nas wybiera to imie
|
|
#560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no niestety ... polityka prorodzinna To i tak więcej niz było hehe ja niestety nie mam wyboru musze wracać do pracy bo z wypłaty męza nie wyzyjemy we trójkę na pewno i wylądujemy pod mostem jak nic. Nie mogę sobie pozwolić na siedzenie rok w domu bez kasy.
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
jejku tylko płakac i rozpaczac.
wiesz u nas tez byloby podobnie gdybysmy mieszkali dalej w polsce.Ja skonczylam studia i co z tego jak pracowalam w kwiaciarni za marne grosze,moj Maz niby ma fajna propozycje pracy u kolegi w firmie ale tez nie byloby za fajnie finansowoJa mialabym trudniej z praca,a mieszkalibysmy chyba u tesciwo albo u mnie w bloku z bratem,mama i psem.A chcialabym z dzieckiem spedzic jak najwiecej czasu,wiec ciesze sie,ze tu przynajmniej sa jakotakie warunki. i niby jak oni chca nas zaczecic do powrotu? sorki za ta polityke dziewczyny ale az mnie trzesie teraz z nerwow, na ta polityke i tych drani z rzadu
|
|
#562 |
|
BAN stały
|
oh lisey nawet moi rodzice ktorzy bronili sie rekami i nogami przed moja przygoda (bo ja do uk przylecialam w ramach oderwania sie od polskiego szarego zycia, tak mowilam).
ale teraz jak jestem w ciazy i mam perspektywy naprawde dpbre to juz nawet nie jecza zebysmy wracali. choc dobrze ze nie ogladali wczoraj programu na ch4 o imigracji. bo by w panike wpadli zdrowo ![]() a jak sie dzis czujesz? ja nawet lepiej, nie wymiotowalam rano, ale mam caly dzien przede mna jeszcze
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
czuje sie lepiej ale glowa mi doslownie peka,boje sie troszke nawet na krotki spacerek,zeby sie bardziej nie doziebic
siedze sobie w domku i odpoczywam,lecze sie miodkiem,naturalnym,dobrz e,ze go mamy i herbatka z cytrynka,nawet darowalam sobie wizyte u GP bo i tak by nic mi nie doradzil ani lekartw nie podal,zwykle przeziebienie,trzeba wyleczyc i wylezec,co skrupulatnie wykorzytuje. dobrze,ze sie lepiej czujesz a powiedz,probowalas wcina z rana biszkopty lub digestive bisciuts? mi to rano pomaga,moja managierka powiedziela,ze mdlosci poranne sa dlatego niby,ze glodne jestesmy po nocy,moze i prawda,mi to pomaga,nawet nauczylam sie cos zjesc tuz przed pojsciem do lozka i tez to jest jakies wyjscie
|
|
#564 |
|
BAN stały
|
ja juz probowalm wszystkiego. czasem pomaga, czasem odwrotnie, rzygam wlasnie po tym co dzien wczesniej mi pomoglo. wiec ja juz sie poddalam. jak ma byc tak bedzie
|
|
|
|
#565 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moj pracodawca też jest na szczęście normalny, myslę, że jak bede chciała to nawet wcześniej uda mi się wychodzić ![]() Cytat:
moj to nawet po porodzi kwiatka nawet nie kupił ![]() Cytat:
my tak samo z jednej wypłaty meza nie wyzylibysmy, chyba ze znalazłby lepiej płatna prace ![]() ale wyjeżdżac zagranice to bym nie chciała |
||||
|
|
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
no tak co ma byc to bedzie,nie pokonasz tego najwyrazniej
ale Cie pociesze w 4 mcu to znika,czasem nawet wczesniej,moja kolezanka non stop byla na zwolnieniu,non stop zwrotki a teraz zniklo wszystko i Tobie tez tak sie uda
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to drań! ![]() No ja też pewnie wrócę szybko do pracy, bo niestety marnie by to było, jeśli w ogóle jakoś by było z jednej pensji...
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, no ja właśnie chodzę do luxmedu i zastanawiam się, jak to będzie... bo kurcze nie dość, że moja lekarka przyjmuje tylko raz w tygodniu, to jeszcze ta kasa... No nic, na razie idę do niej w czwartek i zobaczę.
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.

, wszystko ją interesuje. Każdego dnia jest inna, szkoda tego wszystkiego tracić i iść do pracy

, i jak zniose lot, a do tego jestem strasznie zmeczona ledwo wyjde z wyra a wydaje mi sie jakbym tone wegla lopata przezucila
,