|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Cytat:
|
|
#2102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O. ja to zawsze palcyma robie, bo boje sie ze wiecej rzepy wsiaknie w wacik zamiast w lepetyne
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzepy nie wyobrażam sobie nakładać paluchami
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze wy szalone z tą rzepą jesteście
![]() Ścierać rzepę żeby potem sok pac na głowę...! Jakoś jestem totalnie nieprzekonana.... ...albo jako włosomaniaczka nie będę mówić, że nigdy nie spróbuję
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie ścieram tylko wrzucam do sokowirówki ![]() Pwinnaś się totalnie przekonać..., bo rzepka robi wiele dobrego
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu nie mam sokowirówki
)No nie wiem nie wiem zobaczymy
|
|
|
|
#2107 |
|
Zadomowienie
|
Jak myslicie, jezeli ja myje wlosy 2 razy w tygodniu, to wystarczy nalozyc lotion seboradin tylko po umyciu i on bedzie dzialal przez kilka dni, czy lepiej nakladac go codziennie? I czy w takim razie nie bedzie przetluszcal mi wlosow?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Małe nieporozumienie
Cytat:
Cytat:
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie używam "psikadełka", tylko butelki po kuracji wzmacniającej Joanny (którą wylałam do zlewu ), a ona ma właśnie taką końcóweczkę jak kroplomierz I też leje się elegancko , a jak nie naciskasz, to po kropelce ![]() Do syta, do woli
|
|
#2110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja myję co drugi dzień i chyba się przerzucę na codzienne mycie, bo na drugi dzień szału dostaję, że moje włosy nie są już takie leciutkie i czyściutkie.A wy jak często myjecie włosy?
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Jolie2601, to troche do pipetki jest podobne
mikrusek
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja codziennie myję (niestety). Na noc wypsikuję głowę, rano myję
|
|
|
|
#2113 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, ja chyba też zacznę myć codziennie. Nienawidzę mieć nawet lekko przetłuszczonych włosów, bo są wtedy takie oklapnięte.
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
No dziewczyny dwa tygodnie minęło.. yyy tzn jutro minie
mój odrost ma niecały centymetr 0,8 to chyba nie jest tak zle ale i bardzo dobrze tez nie jest jak będą rosły tak jak teraz 2 cm na miesiąc to mam nadzieje ze już za 2-3 miesiące zmienię uczesanie a co do mojego szaponu ACTIV F to jest bardzo fajny jest w postaci żelu co sprawia ze jest bardzo wydajny strasznie sie pieni nawet mala kropla, intensywnie pachną i szampon i tonik to chyba nie jest plus ? mój TZ powiedział ze w końcu mi włosy nie śmierdzą alkoholem i nie może sie na wąchać )
|
#2115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale moze cos poradzicie?
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
Ja myje codziennie z tego względu ze szybko mi sie przetłuszczają ale za to w piątek sobotę i niedziele daje im odpocząć
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
tak was czytam i az mnie naszlo na wciereczke
lece pedze do lazienki...
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz co prawda myję co dwa dni (dzięki ziółkom), ale wiele lat myłam codziennie, a seboradin zamierzam stosować dwa razy w tygodniu (jakoś codziennie bym się bała...co za dużo to nie zdrowo). Ale to zależy od stanu włosów i celu kuracji Ja już mam trochę podleczone więc podtrzymująco dwa razy w tygodniu, a później jeden ![]() Ale jako iż nabyłam rzepkę, seboradin musi poczekać
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Do rzepki jak najbardziej wacik bedzie najlepszy, chociaz dzisiaj probowalam z L-102 i efekt mi sie nie podobal
Przelalam do butelki po wodzie utlenionej i jest miodzio Mam pytanie z innej beczki. Na opakowaniu jest napisane, zeby wcierac rano i wieczorem. Wtarlam dzisiaj pierwszy raz i powiem ze zapach jest dosyc mocny, pachne jakbym wylala na siebie butelke szamponu pokrzywowego Dlatego teraz pytanie, czy jesli bede wcierac raz dziennie to bardzo oslabie jego dzialanie i pytanie drugie czy jesli jednak bede uzywala go 2 razy dziennie ale ok 2h po wieczornym wtarciu umyje wlosy to jakos zadziala?
|
|
|
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
Pobieżnie w znaczeniu szybkie tłumaczenie a zwracam uwagę, że analizowałam ekstrakt stymulujący więc szampon Nissim ma składników mniej i to działających krócej. Może to pomagać jeśli ktoś ma problemy hormonalne i to bardziej mężczyznom bo w skład wchodzą zioła używane do leczenia prostaty i związki obecne w lecytynie czy spermie. Chętnie przeczytam, że ktoś tam znalazł naprawdę nowatorski i niepospolity składnik. Tylko proszę niech napisze jaki i dlaczego jest ważny.
|
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
. Myślałam, że piszesz, że masz jednocześnie gęste i cienkie ![]() .
|
||
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ekstrakt Saw Palmetto- stosowany zewnetrznie leczy łysienie typu androgenowego, wlosy zaczynaja odrastac gdy ten skladnik mozna kupic osobno np. w sklepie internetowym i zrobic wlasna wcierke to tych juz nie. Inositol, Cysteine, Metionine, Cystine, Biotin- aminokwasy siarkowe, biotyna, inozytol prawdopodobnie sa odpowiedzialne na wzmocnienie cebulek wlosowych i pobudzenie ich do wzrostu. z tego co sie orientuje, przenikanie aminokwasow siarkowych wgłąb skory to nie jest taka prosta sprawa, musza byc one w odpowiednim stezeniu i w dobrym towarzystwie gdyby na rynku bylo wiecej preparatow o podobnym skladzie i nizszej cenie, mysle, ze zadna z nas nie wydalaby 100zl na szampon i odzywke Nisim, ktore maja wlasnie inozytol, cystyne, metionine i biotyne Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2008-04-08 o 19:14 Powód: lit |
|
|
|
|
#2124 |
|
Rozeznanie
|
Uh tyle sie oczytałam, że jutro aż polece do apteki kupić i ta czarna rzepe i seboradin ;] ciekawe co z tego wyjdzie ;]
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Wiosenko, mam pyt dot. tego ekstraktu saw palmetto --> "stosowany zewnetrznie leczy lysienie typu androgenowego, wlosy zaczynaja odrastac".. tzn. --> majac spore przerzedzenie z przeswitami skory w okolicach czubka glowy, wlosy urosna? jak moga urosnac skoro nie ma tam cebulek? bo przeciesz cos (wlos) z niczego (z lysiny) nie powstanie..
|
|
#2126 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm, mam ten ekstrakt bodajze z saw palmetto.
tak sobie mysle, czy jak dodam do wcierki a la jolie [skorka jablka, winogron, woda pokrzywowa itd] wlasnie to saw palmetto i kofeine to nie przesadze?
|
|
#2127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze strony łysienie.info Cytat:
wiadomo, ze uniwersalnych srodkow poprawiajacych porost wlosow nie ma. kazdy organizm reaguje inaczej |
||
|
|
|
#2128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze, chyba bym z radosci uszami zaklaskala gdyby wlosy mi wyrosly tam gdzie ich nie ma a byc powinny (na glowie)
|
|
|
#2129 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i zawierają je preparaty witaminowe dostępne powszechnie w aptekach za kilkanaście złotych.Cysteina pospolicie występuje np. w zbożach i raczej nie stwierdza się jej niedoboru bo to powszechny składnik białek, znajduje się we wszystkich białkach oprócz kolagenu i żelatyny - analogicznie cystyna. Inozytol to jedna z witamin z grupy B. Jego niedobór jest raczej rzadko spotykany, gdyż związek ten jest nie tylko produkowany przez organizm, ale i występuje w wielu produktach spożywczych. Około 2/3 powstaje w organizmie w wyniku przemiany materii. Reszta dostarczana jest zazwyczaj w codziennej diecie. Biotyna to witamina H, bardzo rzadko stwierdza się jej niedobór, występuje w większości preparatów doustnych na włosy i paznokcie w żółtku drożdżach i innych produktach roślinnych i zwierzęcych. Metionina występuje w dużych ilościach w mleku i w białkach jaj. Wnioskuję zatem, że wystarczy dobre odżywianie albo maseczka z żółtka i drożdży albo (jak się jest na diecie) łykać np. doustny preparat typu Revalid, który też zawiera te składniki w sporo większych dawkach. Nieprawdaż? |
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby bylo tak jak mowisz, to dziewczynom nie urosloby 6cm w 3 tygodnie(chyba Tulipanna miala taki wynik) po Nisimie. ja tez jem duzo pokarmow bogatych w te zwiazki, ale wlosy nie rosna jak szalone wracajac do stosowania zewnetrznego- nie jestem do konca pewna, ze aminokwasyz drozdzy i zoltka moga w takim samym stopniu przenikac glebiej jak te w specjalistycznych preparatach. niektore substancje nie pokonaja bariery skornej bez wspomagania stosuje sie substancje ulatwiajace wnikanie- (np. alkohole, glikole), one zapewniaja rozluznienie komorek warstwy rogowej, a takze w pewnym stopniu rozpuszczaja cement miedzykomorkowy mysle, ze sekret preparatow typu Nisim tkwi w tym. wiele z nas stosuje zoltko jako baze maseczek, nie pamietam, zeby komus rosly po tym wlosy w az tak zawrotnym tempie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Ale jej używam tylko do Seboradinu (z uwagi na alkohol, którego chcę oszczędnie dawkować na włosy, bo ominąć całkiem, jest nierealne
).
O. ja to zawsze palcyma robie, bo boje sie ze wiecej rzepy wsiaknie w wacik zamiast w lepetyne 

trzebaby znalesc cos wiekszego 

kurcze, chyba bym z radosci uszami zaklaskala gdyby wlosy mi wyrosly tam gdzie ich nie ma a byc powinny (na glowie)