Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-07, 14:16   #361
Baambi
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Dziękuję Ci bardzo Martirybka
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 14:24   #362
gornek
Zakorzenienie

Ja mam zwykle jakies basenowe klapki pod prysznic i kupione w zeszłym roku jakies pomiatacze proste ktore musiałam zakupić w szpitalu, bo poszłam na hsg bez papci xd
Ja robiłam często sok z buraka i jabłka i dodawałam cytrynę.
Ale mi pyszne udka wyszły z piekarnika, dawno mi takie soczyste i chrupiące sie nie zrobiły.
Wczoraj robiąc przegląd ubranek spoglądam na metki i na większość było zeby prac w 40 stopniach wiec tez tak zrobiłam. Mam program na ubranka dziecięce ale tam min 60 stopni, wiec pewnie w tym będę prac mocno ubrudzone ubranka. A na pieluchach jest metka ze az w 90 można, ale sama nie wiem czy az w tylu prac. Wydaje mi sie, ze 60 powinno wystarczyć.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 14:42   #363
Melka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Melka, kupiłam takie jak na zdjęciu z filcu by po szpitalu czmychać a pod prysznic mam basenowe. Załącznik 6953966

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzięki Wczoraj byłam w Pepco, ale dzikie tłumy były - jak weszłam tak wyszłam

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, podczytuję Was od kilku dni. Fajnie piszecie więc postanowiłam się ujawnić. Jestem mamą Lenki (prawie 7 lat) i obecnie jestem w 31 tc. Planowany poród 07/05/2017 Czytam o Waszych zakupach dla maluszków i trochę się zaniepokoiłam. Wydawało mi się, że do porodu jeszcze tyle czasu i ze wszystkim zdążę a Wy już prawie wszystko macie. Ja kupiłam tylko kocyk . Dużo rzeczy mam po pierwszym dziecku, a że druga też będzie córcia to nawet kolory będą pasowały
Witaj

Cytat:
Napisane przez Martirybka Pokaż wiadomość
Ha ha dziewczyny a ja kupiłam jednak klapki z "futerkiem" do szpitala Załącznik 6954296Załącznik 6954301

Jak Marina Łuczenko - Szczęsna
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 14:56   #364
fartuch
Zakorzenienie

Ja melduje wykonanie zadania, ciuszki poprane, pieluchy wyprane i wyprasowane. Ja piore biale na 60 a kolorowe na 40. Z doswiadczenia wiem, ze pranie białych np pieluch w tak niskoej temperaturze sprawi ze pieluchy i ubranka zszarzeją.

Ja zrobilam dzis spagetti na obiad i wyszlo pycha.
Stary 2017-03-07, 15:01   #365
milutek
Wtajemniczenie

jeju dziewczyny, ja oddalam od siebie myśl o praniu i prasowaniu jak najdalej od siebie. Nienawidzę tego robić, sortować, wkładać, wyjmować, rozwieszać, zbierać, prasować, składać, układać. To dla mnie najgorsze zajęcia domowe, już wole kibel szorować serio a do tego nawet nie mam gdzie tego układać, trzeba by jakąś komodę ogarnąć, ale najpierw miejsce na tą komodę, jak mi się nie chce za to zabrać!

ostatnio zgłębiam sobie tajniki szycia, czytam książki, to lubię
Stary 2017-03-07, 15:07   #366
CamomileS
Zadomowienie

A czy komuś dokucza syndrom wicia gniazda?
Ja pucuje wszystko.. chodzę i szukam sobie pracy

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 15:08   #367
decorail
Zakorzenienie

Ale ogarniacie dziewczyny już to pranie i prasowanie A powiedzcie mi - odcinacie metki od ubranek? Bo gdzieś czytałam, żeby odcinać, ale wolałabym je zostawić, żeby rozmiary ogarniać.

Mieliśmy odwiedzić ze znajomymi na weekend kolegę na koniec marca (200 km od domu), ale Tz akurat w ten weekend pracuje. Zaproponowali kwiecień w takim razie, ale ja odmówiłam - w połowie kwietnia mam ciążę donoszoną i pomijam już fakt, że coś by się miało zacząć wcześniej dziać, ale gdzie ja będę miała siłę gdzieś chodzić czy spać w sumie nie wiadomo na czym w 9 miesiącu ciąży. Ale znajoma miała argument "ja jeździłam tydzień przed porodem". A co mnie to *** obchodzi?

Edytowane przez decorail
Czas edycji: 2017-03-07 o 15:12
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 15:56   #368
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
A czy komuś dokucza syndrom wicia gniazda?
Ja pucuje wszystko.. chodzę i szukam sobie pracy

O tak, zdecydowanie. Albo sprzątam albo siedzę na allegro aby wszystko skompletować w poprzedniej ciąży juz pod koniec mylam okna co tydzien, w zyciu tak wysprzatanej chalupy nie mialam

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

A metek nie odcinam. Mam zamiar kiedys to pooddawac, lepsze posprzedawac. Bez metek slabo.
Stary 2017-03-07, 16:13   #369
gornek
Zakorzenienie

Jak bedzie ładniejsza pogoda to poprosiłam Tz zeby chociaż z grubsza umył te okna, bo ja nie chce ryzykować i stawać na parapecie.
Teoretycznie mam zabronione od lekarza jakiej sprzątanie, wysiłek, basen itp ale jak mam leżeć i patrzeć jak mi kurz lata. Zrobiłabym o wiele wiecej ale sama sobie powtarzam, ze nie warto ryzykować. Po porodzie z mama posprzątamy troche dokładniej i tyle
Kurde nie lubię tych promocji w Rossmannie bo sie obkupilam w dezodoranty. Czekam tylko az zamowienie bedzie gotowe i pójdę odebrać, teraz jest promo przez 2 dni na dezodoranty, żele, szampony i perfumy 1 plus 1 gratis.

Stary 2017-03-07, 17:19   #370
bunnybe
Zadomowienie

Bambi kolezanki mowily, ze nie jest zle z tymi odwiedzinami ze glownie przychodza do kobiet mezowie, czasem mamy ale tabunow nie bylo obie byly w sali 4 osobowej. Faktycznie wszystkie rzeczy o ktorych pisalam ostatnio po sr zapewnia szpital. Do dziecka trzeba miec chusteczki nawilzane a dla siebie majtki wielorazowe siateczkowe. Mowily ze warto wziac duzo wody do picia i recznikow papierowych do osuszania krocza ale to zawsze maz moze dowiezc w razie potrzeby. Podklady poporodowe i higieniczne, pampersy wszystko stoi na korytarzu i mozna brac do woli. Ciuszki dla dzieci sa szpitalne ale przebiera sie dziecko samemu wiec jakbys chciala mozesz miec swoje ubranka bo ich dopilnujesz. Mowily ze na sali jest tak cieplo ze zadne dziecko nie mialo zakladanej czapeczki ani skarpetek, jedynie polecaja wziac niedrapki. Obie pakowaly sie w jedna torbe do porodu i na pobyt, przez to ze szpital zapewnia tyle rzeczy to ich zdaniem walizka nie jest potrzebna by sie zmiescic ze wszystkim co potrzebne

Przyszla paczka ze skladnikami do sushi wiec dzis wieczorem kręcimy rolki na kolacje
Stary 2017-03-07, 18:08   #371
gornek
Zakorzenienie

Wiecie co właśnie weszłam sobie na stronę kliniki w której docelowo chce rodzic. Doznałam szoku... oni sa otwarci od niedawna i nie maja podpisanej umowy z NFZ. Wiec jeżeli do czasu mojego porodu nie podpiszą umowy to jeżeli będę chciała mieć tam cc to będę musiała zapłacić 8 tysięcy za pobyt 3 doby

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-07, 18:22   #372
CamomileS
Zadomowienie

O rany,.zdecydujesz się?

Stary 2017-03-07, 18:25   #373
gornek
Zakorzenienie

Nie dam 8 tys za cc. Jeżeli nie podpiszą umowy z NFZ to zagadam z lekarka gdzie ona jeszcze pracuje, bo wiem ze jeszcze gdzies pracuje. Ale tylko ten nam poleciła szpital wiec pewnie wyląduje w Praskim który tez ma bardzo dobre opinie. Mi zależało głownie na tym, żeby ona zrobiła cc bo prowadzi moja ciaze od początku i dzięki niej w tej ciąży jestem.

Stary 2017-03-07, 18:38   #374
felliciti
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jestem sierotą do kwadratu! Byłam u babci dzisiaj i schodząc ze schodów musiałam źle stanąć, bo wykręciłam sobie nogę, coś mi przeskoczyło i wskoczyło spowrotem.. Leże teraz z okładem z lodu, nie boli jakoś bardzo, ale po schodach jak wchodziłam na 3 piętro to już to odczułam. Dzwoniłam do znajomej położnej i spytałam o żel Lioton 1000 to niby mogę, ale nie była przekonana. Za dobrze się chyba czułam w tym 3 trymestrze..
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 18:43   #375
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Nie dam 8 tys za cc. Jeżeli nie podpiszą umowy z NFZ to zagadam z lekarka gdzie ona jeszcze pracuje, bo wiem ze jeszcze gdzies pracuje. Ale tylko ten nam poleciła szpital wiec pewnie wyląduje w Praskim który tez ma bardzo dobre opinie. Mi zależało głownie na tym, żeby ona zrobiła cc bo prowadzi moja ciaze od początku i dzięki niej w tej ciąży jestem.

Gornek, mój lekarz pracuje w dwóch szpitalach. W jednym na NFZ, a w drugim prywatnie, ale też mają podpisaną umowę z NFZ. Niestety w tym państwowym jest bardzo małe prawdopodobieństwo, że to on zrobi mi cc nawet po wcześniejszym umówieniu się z nim, bo musi najpierw brać z nagłych przypadków itp. A w tym prywatnym podpisuję z nim umowę, całość kosztuje 2 tys., tysiaka dostaje lekarz, a drugą część szpital. Jest tam specjalny oddział dla "pacjentów komerycyjnych" jak on to określił. Kurde 8 tysiaków to jest kosmiczna cena! Może u mnie taka mniejsza kwota, bo mają umowę z NFZ, ale wybieram sobie lekarza i dlatego nie jest całkiem bezpłatnie.

Ja mam mini syndrom wicia gniazda. W tamtym tygodniu wypucowałam okna, akurat była ładna pogoda. Wczoraj zrobiłam 3 prania. Przed chwilą ogarniałam szafy z remontu. Jutro z Tż wypierzemy firanki i złożymy łóżeczko. Zjadłabym packi ziemniaczane

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-07, 18:44   #376
Baambi
Zadomowienie

Gornek strasznie dużo kasy też bym się nie zdecydowała.

Bunny dzięki dobre wieści
chyba wezmę jakies swoje ubranka dla małej jednak niedużo ale coś pewnie wezmę.

Dziewczyny mam pytanko, któraś z nas wstawiała zdjęcie swojego wózka bebetto holland w 33, taki jasnoszary. Bardzo mi jest ta fotka potrzebna bo chciałabym porównać ze swoim wyborem kolorku ale nie moge jej znaleźć. Pamiętacie która z nas wstawiła tą fotkę?
Mój kalafior ciążowy zapomniał ;(
Stary 2017-03-07, 18:47   #377
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Gornek strasznie dużo kasy też bym się nie zdecydowała.

Bunny dzięki dobre wieści
chyba wezmę jakies swoje ubranka dla małej jednak niedużo ale coś pewnie wezmę.

Dziewczyny mam pytanko, któraś z nas wstawiała zdjęcie swojego wózka bebetto holland w 33, taki jasnoszary. Bardzo mi jest ta fotka potrzebna bo chciałabym porównać ze swoim wyborem kolorku ale nie moge jej znaleźć. Pamiętacie która z nas wstawiła tą fotkę?
Mój kalafior ciążowy zapomniał ;(
Coś mi świta, że talusiax wstawiała bebetto, ale głowy nie dam
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 18:58   #378
gornek
Zakorzenienie

Wizytę u swojej lekarki mam 28 to zapytam jak to jest. Jeszcze mam troche czasu wiec moze podpiszą ta umowę. Jak nie to trudno, zadzwonię do szpitala Praskiego dopytam co i jak jest z planowana cc, bo skierowanie dostanę. Ale sa szpitale ktore i tak chca przeprowadzić swoje badania i podejmują decyzje dopiero czy cc musi być.
Troche sie załamałam, bo byłam nastawiona mocno na ten szpital i opiekę swojej lekarki.

Stary 2017-03-07, 19:10   #379
Baambi
Zadomowienie

Feliciti znalazłam Kenaya wstawiala, jakimś fuksem teraz otworzyłam poprzedni wątek i tak jak szukałam i nic, tak od razu mi wyskoczył heh

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Gornek głowa do góry, jeszcze nie jest przesądzone

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Mam już wyniki badań krwi. Hemoglobina wróciła do normy
Żelazek daje radę

reszta też ok, toxo ok.
Stary 2017-03-07, 19:38   #380
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Wróciłam od okulisty i chciałam sie chwile przespać, ale oczywiście bombardowanie telefonami wuja Tz, bo mój Tz śpi po nocce. Tez nie odebrałam, to kurde przyjechał teraz do nas :/ No tak mnie irytuje ten człowiek, ze to masakra.
Uuu a c0 ten wujek taki nachalny?

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny hit! Mam swoj urlop przerwac i przyjsc do pracy od 20 do 30 marca. Oszalalam napisalam, ze nie przyjde, urlop zaplanowany od grudnia. Ale cisnienie skoczylo, nie powiem.

Oni chyba poszaleli?

Cytat:
Napisane przez Melka88 Pokaż wiadomość

Aha, gdzies czytalam, ze te antybakteryjne mydla to zlo, bo niszcza tez naturalne bariery ochronne.

Mój małż też gdzieś coś takiego wyczytał i jak kiedyś kupiłam detol to mi go schował i zakazał używać

Cytat:
Żeby nie było, reklamy Nutelli nie robiłam 😂 ważne że Wam równie smakowało jak mnie 😁
Ja uwielbiam wyjadać nutelle łyżeczką ze słoiczka

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, podczytuję Was od kilku dni. Fajnie piszecie więc postanowiłam się ujawnić. Jestem mamą Lenki (prawie 7 lat) i obecnie jestem w 31 tc. Planowany poród 07/05/2017 Czytam o Waszych zakupach dla maluszków i trochę się zaniepokoiłam. Wydawało mi się, że do porodu jeszcze tyle czasu i ze wszystkim zdążę a Wy już prawie wszystko macie. Ja kupiłam tylko kocyk . Dużo rzeczy mam po pierwszym dziecku, a że druga też będzie córcia to nawet kolory będą pasowały
Witaj

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7162572 1]Dziewczyny czy któraś z was chodzi moze ba basen ? Chyba musze sie wybrać bo plecy to jakaś tragedia zaraz sie popłacze z bolu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Chodziłabym chętnie, ale nie mam takiego stroju co by mi biust pomieścił

Cytat:
Wiecie co właśnie weszłam sobie na stronę kliniki w której docelowo chce rodzic. Doznałam szoku... oni sa otwarci od niedawna i nie maja podpisanej umowy z NFZ. Wiec jeżeli do czasu mojego porodu nie podpiszą umowy to jeżeli będę chciała mieć tam cc to będę musiała zapłacić 8 tysięcy za pobyt 3 doby

Łooo matulku .... niezła sumka ... może zdążą podpisać tą umowę.

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem sierotą do kwadratu! Byłam u babci dzisiaj i schodząc ze schodów musiałam źle stanąć, bo wykręciłam sobie nogę, coś mi przeskoczyło i wskoczyło spowrotem.. Leże teraz z okładem z lodu, nie boli jakoś bardzo, ale po schodach jak wchodziłam na 3 piętro to już to odczułam. Dzwoniłam do znajomej położnej i spytałam o żel Lioton 1000 to niby mogę, ale nie była przekonana. Za dobrze się chyba czułam w tym 3 trymestrze..
Uuuuu .... a altacet? chyba nawet w żelu jest .... albo żel/maść z arniki.

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość

Mam już wyniki badań krwi. Hemoglobina wróciła do normy
Żelazek daje radę

reszta też ok, toxo ok.
No i super
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 19:39   #381
Olivia000
Raczkowanie

No to ja jestem po usg 3 trymestru i powiem Wam ze u mnie dalej dziec nie pokazal co ma. Wiec jestem jedyna na watku ktora nie pozna plci do porodu. Bedzie niespodzianka na porodowce

Olivia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 19:41   #382
kenaya
Rozeznanie

Czuję się wywołana to ja wstawiałam hollanda w33 w takim razie łap Bambi jeszcze raz IMG_2371.jpg
Dziś miałam wizytę, mały waży 1830g w 31+6, znów przykoksił pół kilo w 3 tygodnie, jestem przerażona szczerze mówiąc jego tempem wzrostu lekarka powiedziała, że po pomiarach i patrząc na gabaryty mojego brzucha to 3500 jak nic będzie... a ja bym tak strasznie chciała trochę mniej <prosi>
Wczoraj spakowałam walizkę do szpitala, bo takiej zwykłej torby nie mam, ale jeszcze trochę rzeczy mi w niej brakuje, więc muszę się ogarnąć jak najszybciej no i jutro zaczynam pranie ciuszków. Dziś z tej okazji kupiłam worki próżniowe w pepco, żeby mi się nie zakurzyły do końca ciąży
kenaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 19:43   #383
bunnybe
Zadomowienie

Gornek dziwne ze Twoja lekarka wskazujac Ci ten szpital nie poinformowala Cie o tym, ze nie ma on kontraktu z nfz i ze bedziesz musiala zaplacic i nie chcę Cie martwic ale nie sadze zeby teraz nagle ta umowe podpisali bo to po prostu tak nie dziala,takie umowy sa zwykle podpisywane na poczatku roku. I to prawda ze jak masz skierowanie na cc od lekarza ktory nie pracuje w tym szpitalu to wysoce prawdopodobne ze sami beda chcieli sprawdzic czy faktycznie cc jest niezbedna i moga podwazyc jej zasadnosc...

Bambi super ze wyniki dobre

Ale sie objadlam tym sushi jak taka świnka

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-03-07 o 19:45
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 19:45   #384
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Olivia, ojacie! No to jednak Twój uparciuszek "pobił" rekord!! jeszcze kilka wizyt u gin przed Tobą więc może akurat ☺

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 19:48   #385
gornek
Zakorzenienie

Ona tam ma dyżury wiec moze nie jest świadoma, ze nie ma podpisanej umowy klinika z NFZ. No poczekam do wizyty i dopytam. Jutro zadzwonię do tego 2 szpitala i dopytam jak to faktycznie wyglada, bo będę chociaż spokojniejsza bo jestem juz nastawiona na to cc w 38 tygodniu. Jeżeli oni stwierdza, ze moge SN to sa inne szpitale

Stary 2017-03-07, 19:48   #386
Olivia000
Raczkowanie

Cytat:
Olivia, ojacie! No to jednak Twój uparciuszek "pobił" rekord!! jeszcze kilka wizyt u gin przed Tobą więc może akurat ☺

Moja ginekolog nie robi usg tylko kieruje do innego lekarza, i mam jakies przeczucie ze juz mnie na kolejne nie skieruje.

Stary 2017-03-07, 19:50   #387
Kiwaczka
Wtajemniczenie

A jakbyś sama to zaproponowała?

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-07, 19:58   #388
Olivia000
Raczkowanie

Watpie zeby skietowala na kolejne bo wszystko jest ok wiec pewnie nie bedzie miala podstaw do kolejnego. Zobaczymy co powie w piatek mam wizyte.

Stary 2017-03-07, 20:02   #389
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olivia000 Pokaż wiadomość
No to ja jestem po usg 3 trymestru i powiem Wam ze u mnie dalej dziec nie pokazal co ma. Wiec jestem jedyna na watku ktora nie pozna plci do porodu. Bedzie niespodzianka na porodowce

A to mały wstydnis
Cytat:
Ona tam ma dyżury wiec moze nie jest świadoma, ze nie ma podpisanej umowy klinika z NFZ. No poczekam do wizyty i dopytam. Jutro zadzwonię do tego 2 szpitala i dopytam jak to faktycznie wyglada, bo będę chociaż spokojniejsza bo jestem juz nastawiona na to cc w 38 tygodniu. Jeżeli oni stwierdza, ze moge SN to sa inne szpitale

Gornek głowa do góry, z przodujacym lozyskiem na pewno nie podważa cc
Cytat:
Napisane przez Olivia000 Pokaż wiadomość
Moja ginekolog nie robi usg tylko kieruje do innego lekarza, i mam jakies przeczucie ze juz mnie na kolejne nie skieruje.

Ja bym naciskala żeby zerknąć na położenie dziecka, stan wód itp

Stary 2017-03-07, 20:03   #390
bunnybe
Zadomowienie

Kenaya gratuluje wizyty maly faktycznie koksik mi dzis z kolei kolezanki powiedzialy ze mam maly brzuch jak na 7 miesiac wiec moze i dziecka nie urodzę ogromnego, 3kg bylyby dla mnie optymalne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości