Plotkowy dla porzuconych - część III - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 15:54   #4141
Camilla
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla porzuconych - część III

Yyyy..to dobrze ze bedzie mozna zwracac uwage na ortigrafie, ja tez robie byki ortograficzne Wstyd sie przyznac ale tak jest , a najgorzej kiedy sie zastanawiam "jak to sie do diaska pisze" . Mnie mozecie poprawiac Ja sie nie obraze

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 15:56   #4142
martinka_m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Camilla Pokaż wiadomość
Yyyy..to dobrze ze bedzie mozna zwracac uwage na ortigrafie, ja tez robie byki ortograficzne Wstyd sie przyznac ale tak jest , a najgorzej kiedy sie zastanawiam "jak to sie do diaska pisze" . Mnie mozecie poprawiac Ja sie nie obraze
ja mam tak samo
martinka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 15:56   #4143
Veiovis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martinka_m Pokaż wiadomość
co do tej Iwonki,a moze to byly zazdrosne kolezanki? ze ona taka ladna, lubiana, sympatyczna? no i ze ja tak nagle, po mszy znalazly, obie poszly sie zalatwic... az tak daleko do domu mialy...
ciekawe co wykaze sekcja.
One nie wracały same... Szli w większej grupie znajomych. Reszta czekała, a one poszły się załatwić. Szczerze mówiąc to wątpie w taką wersję wydarzeń.
Niektórzy uważają, ze ciało zostało podrzucone... Tyle, że z drugiej strony było ono już w trakcie rozkładu, a miejsce to było w centrum tego osiedla gdzie mieszkała. Nie wiem czy ktoś ryzykowałby złapanie.
Też mam nadzieje, ze ktoś nie wytrzyma psychicznie i do wszystkiego się przyzna.

Śliczna z niej byla dziewczyna...
http://nasza-klasa.pl/profile/1504803
Veiovis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 15:57   #4144
kasia5558
Wtajemniczenie

To ja zawsze byłam najlepsza z ortografii cała klasa pisała ze mną dyktanda

A co do poprawiania błędów to proponuję zacząć od Złośliwca i jego czychającego avatarka (powinno być czyha )

Co do śp. Iwony, to kurcze ja też jestem za tym, że to było morderstwo w afekcie, może nieszczęśliwy wypadek. Na pewno za tym stoi ktoś bliski. Skoro wyszła w środku nocy, wygląda na to,żeby porozmawiać, to nie mógł być to byle kto....chociaż w sumie kto wie, jeśli była taka lubiana i pomocna dla każdego
Stary 2008-04-08, 16:09   #4145
martinka_m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Veiovis Pokaż wiadomość
Niektórzy uważają, ze ciało zostało podrzucone... Tyle, że z drugiej strony było ono już w trakcie rozkładu, a miejsce to było w centrum tego osiedla gdzie mieszkała. Nie wiem czy ktoś ryzykowałby złapanie.
no wlasnie z jednej strony po co podrzucac cialo w to miejsce... z drugiej jednak zastanawia mnie czy ludzie tam nie wychodza z psami na spacery? zaden pies nie wyczul takiego zapachu? przeciez zaraz na pewno by polecial, przepraszam za porownanie ale to przeciez jak padlina a psy leca do takich smierdzacych swinstw...
Stary 2008-04-08, 16:11   #4146
Veiovis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia5558 Pokaż wiadomość

Co do śp. Iwony, to kurcze ja też jestem za tym, że to było morderstwo w afekcie, może nieszczęśliwy wypadek. Na pewno za tym stoi ktoś bliski. Skoro wyszła w środku nocy, wygląda na to,żeby porozmawiać, to nie mógł być to byle kto....chociaż w sumie kto wie, jeśli była taka lubiana i pomocna dla każdego
Dokładnie...
I nie wydaje mi się, żeby to były te dziewczyny. Kobieca psychika jest bardzo słaba i obawiam się, że nie wytrzymałyby presji otoczenia. Przecież wszyscy jej szukali, było o tym strasznie głośno.

Obejrzałam odcinek 997 o Asi.S...
Przynajmniej w tym przypadku można znaleźć osoby, które niekoniecznie musiały miec dobre zamiary co do niej...

Martinko, to samo ludzie sugerowali jak czytałam na róznych forach itd.
Tyle, że z drugiej strony zwróciłabyś uwagę gdyby Twój pies coś tam wąchał?
Przecież większośc psów wyprowadzanych jest na smyczy...
Już sama nie wiem...
Czytałam, że podobno policja ma już podejrzanego.
Stary 2008-04-08, 16:13   #4147
Camilla
Zakorzenienie

Biedna dziewczyna (Iwona) i ile wpisów na n-k pod jej zdjęciami. Przykro mi kiedy młode osoby musza umierac, zwłaszcza tak nagle, mam nadzieje, że policja złapie morderce

jesteśmy razem

Stary 2008-04-08, 16:22   #4148
martinka_m
BAN stały

Cytat:
Dokładnie...
I nie wydaje mi się, żeby to były te dziewczyny. Kobieca psychika jest bardzo słaba i obawiam się, że nie wytrzymałyby presji otoczenia. Przecież wszyscy jej szukali, było o tym strasznie głośno.
to nie do konca jest tak... dla przykladu o wiele gorzej pracuje sie - tzn. resocjalizuje w poprawczakach czy osrodkach wychowawczych -
z dziewczynami - nastolatkami, nic chlopakami w tym samym wieku.

Cytat:
Martinko, to samo ludzie sugerowali jak czytałam na róznych forach itd.
Tyle, że z drugiej strony zwróciłabyś uwagę gdyby Twój pies coś tam wąchał?
Przecież większośc psów wyprowadzanych jest na smyczy...
Już sama nie wiem...
Czytałam, że podobno policja ma już podejrzanego.
wiesz, gdyby tylko podlecial i powachal to pewnie nie.
ale wiem, ze np moj pies tak latwo by nieodpuscil takiej "zdobyczy"
no ale jezeli wiekszosc chodzi na smyczy, to tez inna sprawa.. :/

mam nadzieje ze ta sprawa szybko sie rozwiaze

lece do ortopedy z sunia... ale mam stresa :/
Stary 2008-04-08, 16:33   #4149
Astra24.
Rozeznanie

Bry. Dzisiaj przenieśli mnie na inne piętro (po raz 5 zresztą), nie lubię nie mieć swojego miejsca, no ale lepsze to, niż siedzenie obok tego kleptomana. Człowiek do wc bał się ruszyć, żeby jakiejś teczki nie skubnął.
Co do zaginięć to zawsze bałam się po "ktokolwiek widział ktokolwiek wie" chodzić spać. W zeszłym roku taka znajoma dziewczyna zaginęła. Mieszkała w miejscowości mojej babci. Wybrała się na uczelnię po wpis i już nie wróciła. Szukała jej policja, rodzina, po ponad pół roku okazało się, że wyjechała z jakimś facetem do Warszawy a też już każdy brał różne opcje pod uwagę tym bardziej, że dziewczyna spokojna, grzeczna itp. Nie wiem czy czasem do sekty jej jakiejś nie wciągnęli, bo przed zaginięciem dziwnie się ubierała. Ten facet to ponad 40tkę ma. Sprawa zakończona, bo ona ma ponad 18 lat, więc sama może o sobie decydować a kiedyś przysłała esa, żeby brat opiekował się jej psem tak jakby dobro psa było tu najważniejsze. rodzice od zmysłów odchodzili. No ale przynajmniej wiedzą, że żyje.
Dzisiaj idę na "nie kłam kochanie" była któraś? Fajny?

Jeszcze do co kurtki Kamili, tanio ją kupiłaś, bo u mnie identyczne kosztują 90-100zł. Ostatnio przymierzałam czarną, ale miała za krótkie rękawy Kupiłabym czerwoną tyle, ze takiej nie widziałam. Były tylko żółte i zielone, bo z tego co zauważyłam to chyba modny kolor tej wiosny.
No a co do poprawiania błędów to pewnie każdemu się zdarzy coś źle napisać. Co mi się od jakiegoś czasu rzuca w oczy to "chumor". Całkiem niedawno dowiedziałam się, że "w ogóle" się pisze osobno, bo kiedyś pisałam razem.
A tak z innej beczki to jak ostatnio przeczytałam na forum, że nie ma cukru waniliowego tylko wanilinowy to doszłam do wniosku, ze chyba wiele rzeczy jeszcze nie wiem.
Stary 2008-04-08, 16:41   #4150
Izaluka
BAN stały

Powodzenia martinko Trzymam kciuki za sunię

Szefowa tłumaczyła, że w przypadku Złosia to jest nazwa własna w jego avku, więc może być tak napisana. Tak jak z miastem Chełm, gdzie powinno być hełm. Swoją drogą kiedyś na n-k oglądałam nasze szefostwo Gdzieś na wątku o naszej-klasie był link

Astra ja czytałam opinie o tym filmie w gazecie, że ponoć nudy i nic ambitnego, ale ja tam takie komedyjki na odstresowanie lubię, więc może i Wam się spodoba
Z tym cukrem wanilinowym też nie mogłam uwierzyć. 21 lat człowiek żyje i takie cuda Wizaż uczy
A tej pracy to jakiejś konkretnej szukasz? Bo kurde nieciekawie, że tak Tobą tam pomiatają - w sensie nie masz jakby nic do powiedzenia.
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 16:54   #4151
Astra24.
Rozeznanie

Ja właśnie się napaliłam na ten film po wysłuchaniu opinii bodajże w "dzień dobry tvn" i tak go zachwalali, nawet porównując do lejdis. No ale zobaczę, może nie zasnę, bo u mnie obejrzenie filmu w całości graniczy z cudem. Tyle, że w kinie to tak obiachowo iść w kimono.
A za szukanie pracy to wexmę się tak intensywnie jak skończę ten staż, bo teraz to nawet nie ma kiedy na jakieś rozmowy pochodzić. Co prawda obserwuje ogłoszenia codziennie, ale wszystko jakieś mało ambitne mi się wydaje albo znów zbyt ambitne.

Mam jeszcze jedną wieść. Nie wiem czy pamiętacie Kondzia, tego co mnie obwoził po cmentarzach i kazał zachwycać nędznym architektonicznie kościołem. Otóż...spotyka się on z Michała byłą dziewczyną. Kiedyś spotkałam ich w lokalu, gdy byłam z koleżankami z pracy. Nie widzieli mnie. Potem zaczęłam po podpytywać na gg jak tam sprawy sercowe i opisał mi po krótce sytuację. Znając jego charakter i charakter tej dziewczyny z opowiadań to długo ze sobą nie pobędą. Swoją drogą to nieźle ten świat mały.
Stary 2008-04-08, 17:12   #4152
_Magda
BAN stały

Astra,pamiętam Kondzia.Rzeczywiście świat maly.Ja w ogóle ostatnio boje się ruszyć,bo sie wszędzie na kogos natykam.Jak już mówilam 2 razy spotkałam eksa,widziałam kumpla Kłamcy,a wczoraz bramkarza z klubu,do którego chodzę

Ja miałam iśc na "Nie kłam kochanie',ale tyle fajnych filmów w kinach,ze mając do wyboru wybrałam co innego.Wydaje mi się,ze to będzie zwykła,pewnie nie najgorsza,ale żadne wysokie loty komedyjka
Polecam:
"Oko" jak ktoś jest wielbicielem Alby i lubi taki typ horrorów gdzie nie latają żadne alieny tylko raczej chodzi o zjawiska paranormalne.
:Droga do wybaczenia" jak ktoś ma chęć na ambitniejszy film dający do myslenia
"8 części prawdy" jak ktos lubi po prostu dobre kino akcji.

Ja mam ochote teraz wybrać się na "Nieuchwytnego",bo czytałam opis no i lubię Diane Lane.

Iza,a gdzie dokłądnie ten link?Bo jak mam przekopać cały temat o naszej klasi eto

Apropo Waszych piesków mam pytanko.Czy zawsze zakładacie kaganiec pieskom jak idziecie z nimi na spacer?Ja nie znosze wręcz jak ludzie idą z jakimś wielgachnym psem i nie ma on kagańca.Pomijam,ze jest przepis,ze trzeba nakładać psom kagańce-ale po prostu nigdy nei można być pewnym,ze psu nie strzeli coś do łba i nie ugryzie.Ja się po prostu boje jak widze np jak idzie taki drech z amstafem bez kagańca a nawet bez smyczyZresztą nawet małe pieski to dotyczy bo tez mogą ponadgryzać kostki
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 17:30   #4153
Astra24.
Rozeznanie

Yyy ja nigdy mojej ratlerce nie zakładam kagańca, kiedyś tata jej zrobił taki z drucików i paska od zegarka, bo nie było takich małych w sklepach, ale wszystkie psy w okolicy się z niej smiały, więc zaniechaliśmy zakładania. Kiedyś szłam z nią na spacer. Puszczona była luzem, bo to leśna okolica była. Szedł facet z bokserem na smyczy. Nie łapałam jej, bo nigdy nie zaczepia psów. Podbiegła do niego i ukąsiła w nogę. Nigdy wcześniej nikogo nie ugryzła. Bokser strzelił czachę, właściciel jeszcze większą i poszli. Odtąd Puńcia jest postrachem osiedla.
Stary 2008-04-08, 18:05   #4154
Izaluka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Astra24. Pokaż wiadomość
Yyy ja nigdy mojej ratlerce nie zakładam kagańca, kiedyś tata jej zrobił taki z drucików i paska od zegarka, bo nie było takich małych w sklepach, ale wszystkie psy w okolicy się z niej smiały, więc zaniechaliśmy zakładania. Kiedyś szłam z nią na spacer. Puszczona była luzem, bo to leśna okolica była. Szedł facet z bokserem na smyczy. Nie łapałam jej, bo nigdy nie zaczepia psów. Podbiegła do niego i ukąsiła w nogę. Nigdy wcześniej nikogo nie ugryzła. Bokser strzelił czachę, właściciel jeszcze większą i poszli. Odtąd Puńcia jest postrachem osiedla.
Osz kurde Wyobraziłam to sobie i oplułam monitor
Nie, no Puńcia gangster musi tam rządzić na osiedlu

Magda szukajcie a znajdziecie Nie pamiętam już ich nazwiska. Zresztą to było na wątku o n-k jakoś wręcz szyfrem podane.
Typu:
-Pokaże Wam kogoś, zgadnijcie kto to.
-No nie mów, że to Z...
-Tak to Złoś i Szefowa
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 18:06   #4155
kasia5558
Wtajemniczenie

Astra padłam po przeczytaniu Twojej opowieści o Puńci

ja jak jeszcze miałam mojego większego psa nigdy nie zakładałam mu kagańca. Po pierwsze dlatego, że kiedy się pojawił na świecie jeszcze tego przepisu nie było, a gdy go chciałam nauczyć był już za stary,nauka wyglądała tak, że cały spacer zamiast się cieszyć z przebywania na świeżym powietrzu, próbował ten kaganiec ściągnąć...poza tym znałam go na wylot i słuchał mnie jak wyroczni nigdy nie było sytuacji żeby mnie nie posłuchał. Nawet jak widział sukę z cieczką słowo

Iza a co to za nazwa własna czycha? to coś znaczy?

Co do wizyt w kinie, to ja bym barrrrrrrrrdzo chciała zobaczyć właśnie "Drogę do wybaczenia". "Nie kłam kochanie" też, bo oglądanie adamczyka to zawsze przyjemność, niestety nie mam boya żeby się wybrać do kina na komedię romantyczną, a moje koleżanki gdy słyszą jak o tym wspominam wręcz uciekają w popłochu

Wracając jeszcze do sprawy tego morderstwa, zgadzam się z Martinką że dziewczyny są o wiele gorsze.Kobiet-morderczyń jest może mniej ale wiele razy czytałam, że są o wiele bardziej zdecydowane niż mężczyźni. Gorzej się je resocjalizuje. Ja zawsze jak byłam młodsza nie bałam się tych grasujących po osiedlach chłopaków w dresie, tylko ich dziewczyn, były chamskie, pyskate, zaczepiały byle kogo, więcej się biły, no masakra. Potrafiły pobić(oczywiście dużo młodszą) dziewczynę dlatego że sie na nie popatrzyła. Między facetami i z nimi nigdy nie słyszałam o czymś takim .Dziewczyny potrafią być zdecydowanie groźniejsze choć może rzadziej się to zdarza.
Stary 2008-04-08, 18:06   #4156
Veiovis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martinka_m Pokaż wiadomość

Magda szukajcie a znajdziecie Nie pamiętam już ich nazwiska. Zresztą to było na wątku o n-k jakoś wręcz szyfrem podane.
Typu:
-Pokaże Wam kogoś, zgadnijcie kto to.
-No nie mów, że to Z...
-Tak to Złoś i Szefowa
Wystarczy wejśc w ich profil i znaleźć co trzeba :P
Stary 2008-04-08, 18:06   #4157
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Tez bym sie takiej Punci bala a ten wlasciciel to nie robil problemow?
Tutaj psy chodza na smyczy ale kaganca w ciagu 5 lat na psie nie widzialam. W mojej miejscowosci w Polsce psy nie wychodza poza swoje podworko, nie sa socjalizowane z ludzmi i zwierzetami i sa agresywne. Wiec jak taki wymknie sie wlascicielowi to strach sie bac. Duzo tez biega sobie pieskow po okolicy a wlasciciele nic sobie nie robia na skargi sasiadow. Ja pamietam z dziecinstwa malego pieska o imieniu Puszek ktory byl postrachem okolicy, doslownie balam sie isc do szkoly, kosciola, sklepu jak Puszka widzialam. Podejrzewam ze w duzych miastach jest inaczej. Zmienilam swoje nastawienie do psow po wyjezdzie, tutaj bardzo sie kladzie nacisk na to zeby pies byl lagodny i przyjazny. Dzis np podeszlam na spacerze do faceta z rotwaillerem i go poglaskalam i wiedzialam ze nic ani mi ani mojemu psu nie zrobi.
Stary 2008-04-08, 18:13   #4158
kasia5558
Wtajemniczenie

Ale tak jak sama mówisz Rodo z drugiej strony jak tylko pies kogoś ugryzie idzie do uśpienia. Więc w sumie nie dziwię się że zaden pies nie ma kagańca, bo to by od razu rzucało na niego jakieś podejrzenie tam chyba po prostu nie ma agresywnych psów??
Stary 2008-04-08, 18:16   #4159
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Astra24. Pokaż wiadomość
O matko

Cytat:
Wracając jeszcze do sprawy tego morderstwa, zgadzam się z Martinką że dziewczyny są o wiele gorsze.Kobiet-morderczyń jest może mniej ale wiele razy czytałam, że są o wiele bardziej zdecydowane niż mężczyźni. Gorzej się je resocjalizuje. Ja zawsze jak byłam młodsza nie bałam się tych grasujących po osiedlach chłopaków w dresie, tylko ich dziewczyn, były chamskie, pyskate, zaczepiały byle kogo, więcej się biły, no masakra. Potrafiły pobić(oczywiście dużo młodszą) dziewczynę dlatego że sie na nie popatrzyła. Między facetami i z nimi nigdy nie słyszałam o czymś takim .Dziewczyny potrafią być zdecydowanie groźniejsze choć może rzadziej się to zdarza.
Ja też się zgadzam.Kiedyś pisąłam jak mnie chciała zlać jakaś laska w klubie,bo tańczyłam z jej facetem,a ta jakies od razu miała wyobrażenia,ze chce odbić czy jakTo własnie była taka dziewczyna z cyklu "co się gapisz?Wpier... chcesz?"

W ogóle to kiedyś czytałam o takim małżeństwie,które wspólnie dokonywali gwałtów i morderstw na młodych dziewczynach.Straszne to było,i powiem Wam,ze własnie kobieta tam była gorszaTo była głośna sprawa,zwłazcza,ze oni juz chyba na wolności sąZaczęli od siostry tej dziewczyny,którą uśpili,a potem ona nagrywała jak jej koleś ją gwałciZanim ich złapali zdążyli miec jeszcze kilka ofiar

Cytat:
Wystarczy wejśc w ich profil i znaleźć co trzeba :P
Nooo tak.Nie ma to jak zabłysnąć inteligencją.Dzięki
Stary 2008-04-08, 18:17   #4160
Camilla
Zakorzenienie

No no wojownicza Puncia Ale dobrze, ze pokazała na co ją stac

Ja tez wybrałabym sie do kina ale nie mam z kim Ogólnie moje chorowanie juz mnie przybiło, na szczescie przyjedzie jutro do mnie kumpela wiec bedzie raźniej. Wszystkie pozostałe jakos o mnie zapomniały

A ja pamietam nazwisko naszej Agnieszki wiec zaraz ja poszukam na n-k

I sie pochwale ze miałam okazje poznać Age Z. i Złosia osobiście 3 lata temu Było mi bardzo miło

jesteśmy razem

Stary 2008-04-08, 18:21   #4161
_Magda
BAN stały

OO,Kamila a poznałas ich na jakimś zlocie czy co?
Był w ogóle kiedyś zlot wizażanek?
Stary 2008-04-08, 18:28   #4162
Camilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Magda Pokaż wiadomość
OO,Kamila a poznałas ich na jakimś zlocie czy co?
Był w ogóle kiedyś zlot wizażanek?
To były targi fryzjerskie Look 2005, Aga Z. zasiadała w jury oceniajacym fryzury konkursowe, a moze to był bodypainting, nie pamietam dokładnie A, że podejrzewam iż sie z Gaga dobrze znają to podeszła do naszego stoiska i sie przywitała. Bardzo sympatyczna jest, chwile z nami rozmawiała
Wtedy tez widziałam Ewe Minge i naszą ówczesną miss Polonia, która pochodziła z Ostrowa Wielkopolskiego (nie pamietam jak sie nazywała), ale na wyborach Miss Universe (a moze World) zdobyła wysokie 3 miejsce

Co do ogólnopolskiego zlotu wizazanek, to niestety, pomysły były, moze nadal są, ale niestety umarły śmiercia naturalną, cięzko jest coś zorganizować i rzucic termin, bo pewnie kazda chciałaby sie na nim pojawic, a nie wszystkim wszystko posowało. Ba był nawet pomysł żeby zlot w Pozku zorganizowac no ale..nie udało sie...

jesteśmy razem

Stary 2008-04-08, 18:54   #4163
kasia5558
Wtajemniczenie

Dziewczyny właśnie zerknęłam na profile szefostwa na nk. Najbardziej rozwalił mnie komentarz - "Przypominasz Lenina!" dobre
Stary 2008-04-08, 19:01   #4164
Camilla
Zakorzenienie

Ja znalazłam tylko Age
Złosia niestety nie

jesteśmy razem

Stary 2008-04-08, 19:08   #4165
Camilla
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny właśnie zerknęłam na profile szefostwa na nk. Najbardziej rozwalił mnie komentarz - "Przypominasz Lenina!" dobre

Dokładnie to brzmiało "To Ty? Wygladasz jak Lenin"
No bo rzeczywiście tak wyszedł na ty zdjęciu

jesteśmy razem

Stary 2008-04-08, 19:16   #4166
shewa
Zakorzenienie

Ja wogole nie moge czytac o takich morderstwach. Mieszkam w takiej okolicy ze potem sie boje z domu wyjsc. Kiedys mielismy po jakichs nizszych dachach poscig policyjny A naprzeciwko wiem ze jakiś 'małolat' zadzgał nożem starsza pania Po prostu wszedł w nocy wybijając okno i ją zadźgał

Astra Puncia postrach osiedla
A świat rzeczywiście mały.
Dla przykładu, pisałam wam o tej imprezie, że eks był, niewiadomo skąd bo impreza zamknięta nikt tam go nie znał Co sie dowiedziałam w niedziele szedł na 18 M. ( TEJ M. ) a w piatek idzie do klubu gdzie akurat ja sie prawdopodobnie wybieram bo kolezanka z klasy robi, albo do innego ( a tam robi taka dziewczyna od nas ze szkoły ) A potem mi sie dostaje

Magda Mi sie to małżenstwo kojarzy z 'Daleko od domu' czy jakos tak, nie pamiętam już. Ten serial na TVN z ta blondyna co miała dziecko, i jej maz bodajze zmarł. I były sprawy sądowe. I właśnie pamiętam taki odcinek z takim małżeństwem. Wspólne gwałty, zaczęli od jej siostry, on wszystko kręcił

Nadal mam to gardło obolałe Wogole nie czuje sie chora ani nic. Tylko mam obolałe gardło przy połykaniu sliny :| To nawet nie jest typowy bol gardła...
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 19:23   #4167
martinka_m
BAN stały

juz jestem - diagnoza niestety potwierdzila sie - dysplazja, ale ja nie jestem temu winna. tak w skrocie zeby was nie zanudzac - u psa w tym wieku tak zaawansowana choroba wskazuje jednoznacznie na podloze genowe. nie ma czegos takiego (jak probowal mi wmowic szanowny pan hodowca) jak dysplazja nabyta. ja w zadnym stopniu nie zawinilam.

natomias jest taka mozliwosc ze on o tym nie wiedzial... - jak ktos bedzie ciekawy to wyjasnie

tymczasem ja nie wierze ze on ma czyste sumienie... okazalo sie ze moj pies jest za gruby, gdzie tymczasem ja sadzilam ze jest za chuda bo nie osiagnela wagi wzorcowej. na to pani wet powiedziala ze w takim razie jest to jedno z najmniejszych szczeniat z miotu a ja wielkie galy jak to przeciez ja prosilam o najwieksze...

inna sprawa to jak zareagowal... chamsko i od razu zaczal mi grozic...

poza tym napisal do mnie ktos kto tez ma psa z tej hodowlii i ma z nim bardzo duze klopoty - pies jest lekliwy, przestraszony, a dla tej rasy to nie jest normalna cecha gdyz sa to psy rowniez strozujace...

nie wiem co zrobie, obmyslam taktyke. najprawdopodobniej 3/4 szczeniat z miotu jest chorych. te dwa psy (rodzice) nigdy nie powinny byc juz skojarzone.
Stary 2008-04-08, 19:29   #4168
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
Magda Mi sie to małżenstwo kojarzy z 'Daleko od domu' czy jakos tak, nie pamiętam już. Ten serial na TVN z ta blondyna co miała dziecko, i jej maz bodajze zmarł. I były sprawy sądowe. I właśnie pamiętam taki odcinek z takim małżeństwem. Wspólne gwałty, zaczęli od jej siostry, on wszystko kręcił
Może na podstawie tej sprawy.
Wtedy pamiętam,że najgorsze było,ze mało dostali lat w kiciu,a on współpracował z policją to już w ogle dostał mało

Martinka,a dzwoniłaś już do tegp hodowcy powiedziec o diagnozie?
Stary 2008-04-08, 19:32   #4169
Astra24.
Rozeznanie

shewa, mnie też coś bierze. Moja choroba chyba wie, że biorę wolne od piątki i zamierza mi skutecznie umilić ten czas.

Rodo, właściciel nic nie mówił, chyba go zamurowało. Szarpnął swojego obrońcę za smycz i wstydliwie pognali do lasu. Puńcia nie ugryzła go mocno z racji swej ortodontycznej wady niedomykającej się szczęki. Dzięki niej ma język cały czas na wierzchu i filuternie uśmiecha się do potencjalnych ofiar nie wzbudzając podejrzeń.
MYślisz, że ktoś by się wystraszył mojego psa zabójcy o niewinnym pysku? nie sądzę....
http://img215.imageshack.us/my.php?image=puniacc1.jpg
Stary 2008-04-08, 19:33   #4170
Camilla
Zakorzenienie

martinko z tymi miotami nie bardzo rozumiem, wet. mówi że jest za gruba a Ty myslałaś że za chuda a potem mówi że była jednym z najsłabszych szczeniąt? Czyli myslał, że Twoja sunia jest młodsza czy jak

Co do tego hodowcy, to dziwi sie, że facet zajmujacy sie tym nie ma pojecia o chorobach zwierzecych, zwłaszcza genetycznych
Powinnas na forum napisac co Ci weterynarz powiedział, jak Cie ten hodowca potrakotwał i ze z checia skontaktujesz sie z osobami które wczesniej kupowały szczeniaki od tego faceta. Moze wspólnie cos wymyślicie?

Astra "mina" Punci bezcenna
Pamietam ze jedna z moich pierwszych papug tez miała krzywy dziubek i jej sie lekko nie domykał, ale jezyka na szczescie nie miała wywalonego, chociaz zabawnie to wygladało

EDIT: a tak w ogóle jestem ciekawa co u Niny bo Szczecin sniegiem zasypało, połamały sie słupy wysokiego napiecia, brak pradu i ogrzewania. Masakra

jesteśmy razem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości