Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 12:56   #3331
phenomena
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Ano witam ;]

U mnie z tym wzrostem wagi chyba jakiś fałszywy alarm był. Po dwóch dniach gdy na nowo zaczęłam brać lek było dawne 42, dziś znów 43 ,zresztą owa machina coś szwankuje Niby łydka zyskała dawny wymiar 31 zapewne,przez to,że dużo chodzę. Mimo wszystko zaakceptowałam swój obecny wygląd od dawna,czuję się świetnie we własnej skórze i na opinie osób postronnych:tyj,przytyj,u tyj reaguję ironicznym uśmieszkiem. Zwyczajnie nie będę robiła czegoś pod publiczkę żeby usłyszeć kilka miłych słów od osób w wieku 50lat

Swoją drogą ostatnimi czasy zauważyłam trend w mediach:prasie,tv et.c o bombardowaniu informacjami żeby RADYKALNIE zmienić swój styl żywienia. Ścisłe pory posiłków,piramidy żywienia wedle których jeśli zjesz coś słodkiego/tłustego więcej niż2razy w tygodniu jesteś be itd itp. Rozumiem zdrowy rozsądek w odżywianiu,ale do jasnej ciasnej powoli idiotyczne staje się to 'wegetowanie'wedle ściśle ustalonych zasad. Nie w tym,znaczy się wiecznej ascezie,przeliczaniu,usta laniu tkwi sekret odżywiania się w ogóle. Potrzebna jest doza luzu,czerpania przyjemności z posiłków...
Tym sposobem zaczynam spełniać swe zachcianki,nawet kosztem czegoś'pożywnego',na które w danym momencie/dniach nie mam krzty ochoty. ;> Chcę to zamiast kanapki w szkole zjadłam sobie małe chipsy i poczułam normalną sytość, Mając do wyboru 'zdrowego'kurczaka w warzywach, wybrałam Kebaba w pszennej tortilii z dość tłustym mięsem wieprzowym. Ba smakował rewelacyjnie .

Trzeba zachować tylko umiar, jak we wszystkich dziedzinach życia,które szybko przemija.
racja. wszystko o czym mówisz to prawda, ale jest jedno 'ale'. sądzę, że gdybyś przytyła, to od razu zmieniłabyś zdanie. ty nie przybierasz na wadze. jesteś chuda. większość dziewczyn z tego tematu właśnie do tego dąży. ty juz to osiągnęłaś, na dodatek bierzesz leki, które prawdopodobnie nie pozwalają ci za bardzo przytyć. możesz sobie pozwolić praktycznie na wszystko w przeciwieństwie do wielu osób, np mnie. znam swój organizm i wiem, że przytyłabym przez te chipsy czy kebaba, gdybym jadła to je conajmniej 2x w tygodniu..
też chciałabym jeść wszystko i mało ważyć.
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 14:52   #3332
asiek14
Zakorzenienie

nie chce zapeszyć ale chyba powoli robi mi sie dobrze w głowie. spędziłam naprawdę cudowne 24h z przyjaciółką i jadłam to co chciałam i kiedy chciałam. i chociaż wczoraj (jeszcze przed pójściem do niej) zaliczyłam nieduży (jak na moje możliwości) napad to potem już było tylko lepiej. i doszłam do wniosku że napady mam dlatego ze nie potrafie czegos w sobie zakceptowac i probuje zmieniac sie na sile a to nie ma sensu. znowu zaczynam wierzyc ze sie uda jakos yjsc z tego zamknietego kręgu

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 15:00   #3333
garden_d
Zakorzenienie

Funky, Gratuluję Jak to miło czytać o Waszych postępach. Tylko już nie waż się codzień, a rzeczywiście ten raz w tygodniu wystarczy (ja teraz sama mam straszną ochotę się zważyć jutro rano, choć ważyłam się w niedzielę).

Dzisiaj czuję się znowu średnio, zjadłam więcej, a nawet w miarę normalnie, bo na obiad zjadłam 2 naleśniki i jakieś 200g warzyw :P Ale boję się bardzo tego tycia...naprawdę. Nawet trochę żałuję, że zjadłam 2 naleśniki, zamiast jednego (nie powinnam, prawda?)...ale jeśli to ma pomóc mi z tego wyjść, to zrobiłam dobrze. Obym tylko nie przytyła.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 15:13   #3334
Superchic(k)
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny .
Ostatnio się nie udzielałam w wątku, bo chociaż u mnie jest już dużo lepiej, to zgodnie z tym, co napisałam w moim ostatnim poście tutaj, wszystko dokładnie opiszę dopiero w poniedziałek, po wizycie u psychologa . Na razie ułożyłam sobie taki jakby 'plan działania', ale jeszcze nie napiszę nic więcej na jego temat, bo nie chcę zapeszać .

Aha i jeszcze jedna sprawa. Na prośbę Agness porobiłam dziś zdjęcia figury i pomyślałam, że może któraś z Was chciałaby zobaczyć jak teraz wyglądam, to mogłabym wysłać fotki na maila . Na wszelki wypadek tylko informuję, że one są w bieliźnie ...

Pozdrawiam .

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 15:18   #3335
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny .
Ostatnio się nie udzielałam w wątku, bo chociaż u mnie jest już dużo lepiej, to zgodnie z tym, co napisałam w moim ostatnim poście tutaj, wszystko dokładnie opiszę dopiero w poniedziałek, po wizycie u psychologa . Na razie ułożyłam sobie taki jakby 'plan działania', ale jeszcze nie napiszę nic więcej na jego temat, bo nie chcę zapeszać .

Aha i jeszcze jedna sprawa. Na prośbę Agness porobiłam dziś zdjęcia figury i pomyślałam, że może któraś z Was chciałaby zobaczyć jak teraz wyglądam, to mogłabym wysłać fotki na maila . Na wszelki wypadek tylko informuję, że one są w bieliźnie ...

Pozdrawiam .
W takim razie czekam z niecierpliwością na to, aż napiszesz co dokładnie u Ciebie choć i tak bardzo ważne, że u Ciebie dużo lepiej
Co do zdjęć, to ja bardzo chętnie zobaczę jak teraz wyglądasz mój mail to garden_d@vp.pl dziękuję z góry
Stary 2008-04-08, 15:46   #3336
Aya19
Raczkowanie

Piszę bo mam mega doła...Byłamdzisporapierw sy w zyciu u ginekologa, w związku z tym, że od pół roku nie mam okresu. było okropnie. Kobieta mnie nastraszyła, powiedziała, że dziewczyna, którą leczyła ważyła o 3 kg mniej odemnie (34kg) i umarła, (chociaż ja mam tylko 152 i 37 kg a ona była wyższa, ale dla lekarki to nie miało znaczenia. Jak zapytałam, czy od leku który mi przepisała są skutki uboczne w postaci trądziku, to powiedziała, że "jak umrę to na co mi piękna cera".Nie mówię już o samym badaniu...tak się wstydziłam...
Przecież pszyszłam do niej sama, z własnej woli, tzn, że nie chcę się zagłodzić. jestem na przytyciu. Mogła sobie oszczędzić tych komentarzy
Aya19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 15:49   #3337
Baby14
Zakorzenienie

Superchic(k): chetnie Cie zobacze czuczi10@poczta.onet.pl

garden_d: a co to jest 200g warzyw i 2 nalesniki? Ja zawsze jadam conajmniej 5. CO ja mmowie...kiedys jak bylam na diecie zjadlam 13

asiek14: super ze Ci sie udaje oby tak dalej

funky87: wywal wage w cholere Smakowite sniadanko mialas. A gdzie kupujesz banany i owoce kandyzowane?

iza_wiosenna: zdjatka wysle jak je znajde albo aktulne bardziej

tamonita: wlasnie Tamus ile juz przytyłas ? I ile kcal dziennie jadasz?

marga_zg: Ja chciec Twoje zdjecia! Jak sie namyslisz wysłac pierwsza to e-mail na gorze podałam
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 15:55   #3338
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aya19 Pokaż wiadomość
Piszę bo mam mega doła...Byłamdzisporapierw sy w zyciu u ginekologa, w związku z tym, że od pół roku nie mam okresu. było okropnie. Kobieta mnie nastraszyła, powiedziała, że dziewczyna, którą leczyła ważyła o 3 kg mniej odemnie (34kg) i umarła, (chociaż ja mam tylko 152 i 37 kg a ona była wyższa, ale dla lekarki to nie miało znaczenia. Jak zapytałam, czy od leku który mi przepisała są skutki uboczne w postaci trądziku, to powiedziała, że "jak umrę to na co mi piękna cera".Nie mówię już o samym badaniu...tak się wstydziłam...
Przecież pszyszłam do niej sama, z własnej woli, tzn, że nie chcę się zagłodzić. jestem na przytyciu. Mogła sobie oszczędzić tych komentarzy
Nie przejmuj sie ta lekarka, zachowała sie bardzo nieprofesionalnie. Nie chodzisz do niej po to, aby wysc z ed, ale po to aby spr. wszytkie sprawy ginekologiczne. Do takiuego stwierdzenia może miałby prawo psycholog, chociaz i tak byłaby do dosyc nietypowa terapia. Ale Kochana jej zachowanie było bardzo niedobre, chociaz wiadomo-chciala dobrze,ale od takiego chcenia a profesjionalnej pomocy, setki kilometrów. Główka do góry . Potraktuj to jako kolejny argument do zdrowienia, nie chcesz słuchać takich komentarzy
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 15:55   #3339
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Nie martw sie Ja jak byłam zdrowa to ubóstwiałam kanapki z chleba litewskiego z masłem (nienawidziłam masła, ale tu jednak smarowałam) i potrafiłam ich naraz 6 zjeść takich dużych pajd chleba. Tylko ten incydent nad toaletą był przejawem choroby. Powiedz o tym rodzicom, albo psychologowi. Wiem, że to trudne, ale bardzo ważne. Nie rozpamiętuj !
Podchodź z dystanstem do świata i nigdy nie patrz się za siebie, pamiętaj To pomaga.
Na początek podziwiam łyżki z oliwą mi by przez gardło nie przeszła
W środę mam wizytę u psychologa, więc postaram się o tym powiedzieć..

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Zooosiu pamiętaj jedno: ED to choroba, w każdej chorobie są kroki w przód i są w tył, niestety ale musisz się z tym pogodzić i zapomnieć, nie rozpamiętywać ataku, nie wątpić, a iśc dalej obraną i wyznaczoną ściezką. Nie możesz się poddać przez to, że stało się to co się stało, jedna chwila nie może zaważyć na tym nad czym pracujesz już dość długo, pamiętaj o tym i dlatego nie poddawaj się, jeszcze nie raz zdarzy Ci się, że się cofniesz, zrobisz krok w tył, ale ten jeden krok nie może zaważyć na wszystkim Musi Cie on motywować do dalszej walki ! Pamietaj o tym

Wiecie co ostatnio zauwazyłam... że gdy jem zgodnie z zapotrzebowaniem, a nawet troche ponad, to nie tyje... muszę jeść naprawde sporo więcej, żeby coś mi przybyło
Dziekuje Wam Dzisiaj rano miałam jeszcze myśli, ze moze nie zjem śniadania, że drugie wyrzucę. Ale jednak przemyślałam, to, że nie mogę się cofać. Zjadłam więc normalnie. A o wczorajszym incydencie postaram się zapomnieć a jednocześnie pamiętac, żeby coś takiego już nigdy nie miało miejsca.

Tamo, a Ty ile ważysz przy jakim wzroście i do jakiej wagi dązysz? Jeśli można wiedzieć

funky, (Sylwio tak jak dziewczyny mówiły, nie waż się codziennie. Jeśli chcesz wyjśc z tego, to waga musi przestać być wyznacznikiem Twojego samopoczucia.. (i kto to mówi ). Mogę wiedzieć ile masz lat?

Superchick, widzisz wiedziałam ze będzie dobrze! bardzo się ciesze i czekam na więcej szczegółów
i ja też chętnie Cię zobacze: z******a@wp.pl

Edytowane przez italiaanka
Czas edycji: 2011-03-01 o 22:16 Powód: Skasowanie maila na prośbę autorki - ważny powód!
zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 16:21   #3340
Nikita-v
Zadomowienie

nie wiem czy ja mogę prosić, skoro sie nie udzielam słownie a jedynie czytam ( ale narazie na ogóle nie potrafie pisać) ale chętnie bym zobaczyła twoje fotki Superchic(k), moj mail w panelu jest
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 16:28   #3341
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baby14 Pokaż wiadomość
garden_d: a co to jest 200g warzyw i 2 nalesniki? Ja zawsze jadam conajmniej 5. CO ja mmowie...kiedys jak bylam na diecie zjadlam 13
O, to mnie pocieszyłaś ^^, z tym, że ja kiedyś jadłam normalnie koło 4 , ale w sumie takich porzadniejszych i napchanych twarogiem,czy coś. Zapomniałam dodać, że do tego zjadłam z 3 łyżki serka naturalnego ^^

Aya19, jest mi po prostu brak słów na tą lekarkę. Trzymaj się
Stary 2008-04-08, 16:28   #3342
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
W takim razie czekam z niecierpliwością na to, aż napiszesz co dokładnie u Ciebie choć i tak bardzo ważne, że u Ciebie dużo lepiej
Co do zdjęć, to ja bardzo chętnie zobaczę jak teraz wyglądasz mój mail to garden_d@vp.pl dziękuję z góry
Cytat:
Superchic(k): chetnie Cie zobacze czuczi10@poczta.onet.pl
Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Superchick, widzisz wiedziałam ze będzie dobrze! bardzo się ciesze i czekam na więcej szczegółów
i ja też chętnie Cię zobacze: z*****a@wp.pl
Dzięki Dziewczyny, że wierzyłyście we mnie nawet wtedy, gdy ja już całkiem tę wiarę straciłam .

Fotki wysłałam .

Cytat:
Napisane przez Nikita-v Pokaż wiadomość
nie wiem czy ja mogę prosić, skoro sie nie udzielam słownie a jedynie czytam ( ale narazie na ogóle nie potrafie pisać) ale chętnie bym zobaczyła twoje fotki Superchic(k), moj mail w panelu jest
Chętnie wyślę fotki, ale podaj mi maila na PW (lub tutaj), ponieważ w profilu jest ukryty (mogę tylko wysłać wiadomość na maila, ale z wizażu).

Edytowane przez italiaanka
Czas edycji: 2011-03-01 o 22:17 Powód: Skasowanie maila na prośbę autorki - ważny powód!
Stary 2008-04-08, 16:41   #3343
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny, że wierzyłyście we mnie nawet wtedy, gdy ja już całkiem tę wiarę straciłam .

Fotki wysłałam .

No i dziękuję Ej, moim zdaniem Jesteś w sam raz. Sama lubię mi.in. właśnie tego typu, szczupłe sylwetki
Stary 2008-04-08, 16:58   #3344
funky87
Zakorzenienie

asiek14 super wiara że się uda i pozytywne nastawienie to podstawa , bardzo mnie cieszy i podnosi na duchu jak czytam że komuś cos się udało, mnie też znacznie łatwiej jest gdy mam kogos bliskiego przy sobie, jak spędzam z kimś dzień to te mysli o jedzeniu gdzieś schodzą na drugi plan Zycze dalszych sukcesów

garden_d obiecuje że już nie będę , a napewno nie jutro .
Dzis postanowiłam zapomniec o wadze narazie się udaje , zróbmy tam że zważymy sie dopiero na weekendzie ok?? nie jutru ani po jutrze
Kochana cóz to jest 2 naleśniki to prawie nic, choć dobzre że chociaz te dwa zjadłaś mam nadzieję że nastepnym razem będzie więcej, a na pewno przybliży cię to do wyzdrowienia,
nie utyjesz od tego na pewno , a będziesz się lepiej czuć, następnym razem jak dopadną cię takie wyrzuty to pomyśl że robisz to dla swojego zdrowia , dla siebie btw, jesteś na p??

Superchic(k) to wspaniale, wracaj do nas w poniedziałek i opowiadaj, a ja jeśli mogę prosić o zdjęcie to mój e-mail : funky87o2.pl

Aya19;ta lekarka to jakas bez serca chyba , nie moge uwierzyć że tak cię potraktowała, przecież ona nie jest specjalistka od ED
37 kgDobrze że jestes na przytyciu bo bardzo malutko ważysz, pomyśl o swoim zdrowiu i jak najszybciej zapomnij o tej wizycie , a najlepiej to zmien lekarkę

Baby14; z checia bym to zrobiła żeby mnie nie kusiała,ale narazie upchnęłam ja głęboko w szafie, a owoce i banany wyjadłam z musli, wiem że ananasy kandyzowane mozna kupic w biedronce, a banany suszone to w prawie każdym markecie,

Zoosia:
tak trzymajJa Już nie będę się co dzięń ważyć, a przynajmniej sie postaram a i mam 20 lat dużo nie??
Stary 2008-04-08, 17:08   #3345
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
garden_d obiecuje że już nie będę , a napewno nie jutro .
Dzis postanowiłam zapomniec o wadze narazie się udaje , zróbmy tam że zważymy sie dopiero na weekendzie ok?? nie jutru ani po jutrze
Kochana cóz to jest 2 naleśniki to prawie nic, choć dobzre że chociaz te dwa zjadłaś mam nadzieję że nastepnym razem będzie więcej, a na pewno przybliży cię to do wyzdrowienia,
nie utyjesz od tego na pewno , a będziesz się lepiej czuć, następnym razem jak dopadną cię takie wyrzuty to pomyśl że robisz to dla swojego zdrowia , dla siebie btw, jesteś na p??
Ok, ważymy się w weekend
Nie, nie jestem na P. Mimo to chciałabym jeść chociażby zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem, czyli ok 1900kcal tak bez wyrzutów i przeliczania, ustalania i dlatego jem stopniowo coraz więcej (a przynajmniej bardzo się staram..). dzięki, naprawdę

Przepraszam, wiem, że to nie ten wątek, ale jak myślicie, ile przeciętnie (mniej-więcej) kcal może mieć jeden naleśnik bez niczego smażony na b małej ilości tłuszczu?
Stary 2008-04-08, 17:35   #3346
zooosia
Zadomowienie

Superchick zdjęcia doszły jesteś baaardzo szczuplutka i na pewno żaden kilogram by Ci nie zaszkodził! nawet myślę, że mogłabyś przytyć kilka kilo. ale jeśli jesteś zdrowa, masz okres itd to chociaż mam nadzieje, że nie chcesz chudnąć i zdajesz sobie sprawę ze swojej bardzo drobnej sylwetki

Funky, ja niestety muszę się zważyć w czwartek bo robie to pod okiem mamy właśnie co tydzień ale mam nadzieje, że dotrzymasz słowa i dopiero w weekend staniesz na wadze!
gdzie tam stara! całe życie przed Tobą ale przynajmniej wyjaśniło się nieco, bo ja mimo, że waże więcej niż Ty to musze przytyć już teraz i to chyba własnie ze względu na młody wiek.. (15 lat mam).
psycholog tłumaczyła mi, że każdy tydzień, miesiąc jest teraz ważny dla mojego organizmu i to też sobie powtarzam

zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 17:35   #3347
hogatk@
Raczkowanie

A ja znów zaczynam jeść mniej... Chociaż może wcale nie tak mało. Ale dziś będzie chyba z ok.1000kcl(nie myle sie?)
śń:serek kokosowy vitello + pół kostki chudego twarogu ( ok.300kcl)
obiad:dużo ogórków kiszonych,kiszonej kapusty,leczo warzywne gotowane z mrożonki, pół kostki białego sera (300kcl?)
kolacja:sałatka z sałaty,kukurydzy,pomidora z oliwą z oliwek troche ( nie wiem ile kcl)

Kurde wiem, że troche mało ale nie chce więcej jeść ostatnio. Powiedzcie mi coś... :/
hogatk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 18:00   #3348
plameczka
Wtajemniczenie

S(k) wysylam Ci maila na priv

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 18:21   #3349
ewelciaa144
Zakorzenienie

Superchic(k) - wyślesz mi też ?

ewelciaa12@op.pl

29.09
0/3,3
ewelciaa144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 18:30   #3350
plameczka
Wtajemniczenie

hogatko nie jest az tak zle, ale zjedz cos co bardzo lubisz, ale tak naprawde bardzo i masz wlasnie na to ochote

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 18:44   #3351
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Dzięki za gratulacje :tongue: Chociaż dzisiaj z jednej strony genialnie a z drugiej fatalnie. Nie myślałam kompletnie o jedzeniu, dałam sobie dzień luzu, tak po prostu. Spotkałam się ze znajomymi po ważnym egzaminie - impreza i te sprawy. I od śniadania nic do teraz nie zjadłam :/ Jedynie piłam soki etc. I dalej nie jestem głodna, ale robie sobie porządny obiad. Dlaczego jak już mi się udaje nie myśleć o jedzeniu to muszę schudnąć? Zważyłam się w ciągu dnia i co ? 38,4! To jakaś masakra. Nie wiem jak ja dam sobie rade. Ale impreza była świetna i niczego nie żaluje. Dzisiaj zjem porządny obiad kolacje i wszystko to na co mam ochote. Nie ma bata!

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 18:58   #3352
asiek14
Zakorzenienie

Superchic(k) dostałam zdjęcia. Na moje oko to przydałoby ci sie przytyć parę kilo żeby ci tak kości nie wystawały

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 18:58   #3353
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj czuję się znowu średnio, zjadłam więcej, a nawet w miarę normalnie, bo na obiad zjadłam 2 naleśniki i jakieś 200g warzyw :P Ale boję się bardzo tego tycia...naprawdę. Nawet trochę żałuję, że zjadłam 2 naleśniki, zamiast jednego (nie powinnam, prawda?)...ale jeśli to ma pomóc mi z tego wyjść, to zrobiłam dobrze. Obym tylko nie przytyła.
Oczywiście, że nie powinnaś żałować !! Bo niby czego ?! Zjedzenia (zapewne) pysznego i normalnego nalesnika ?! No coś Ty !! Aż Ci zazdroszcze go ! Też chce następnym razem się podziel A ty cia się nie bój !!! BO NIE MASZ CZEGO !

Cytat:
Aha i jeszcze jedna sprawa. Na prośbę Agness porobiłam dziś zdjęcia figury i pomyślałam, że może któraś z Was chciałaby zobaczyć jak teraz wyglądam, to mogłabym wysłać fotki na maila . Na wszelki wypadek tylko informuję, że one są w bieliźnie ....
Ja też chce ! Ja też chce ! monisia46@o2.pl

Cytat:
Napisane przez Aya19 Pokaż wiadomość
Ojjjjj... po pierwsze to olej ją ! Naprawde zachowała sie okropnie i nie profesjonalnie (cos w tym jest, że facet ginekolog to lepsza sprawa...) ja gdy byłam kiedys po tabletki to lekarz nie nastraszył mnie, a nawet nie badał, tylko spytał co i jak i w sumie powiedział o konsekwencjach, ale nie na zasadzie strasznia A ta kobita to jakas nie do końca normalna musiała byc, zeby taki tekst rzucać (chodzi mi o odpowiedz na Twoje pytanie o sutki uboczne ) żal.pl jednym słowem

Cytat:
Dziekuje Wam Dzisiaj rano miałam jeszcze myśli, ze moze nie zjem śniadania, że drugie wyrzucę. Ale jednak przemyślałam, to, że nie mogę się cofać. Zjadłam więc normalnie. A o wczorajszym incydencie postaram się zapomnieć a jednocześnie pamiętac, żeby coś takiego już nigdy nie miało miejsca.
Ja Ci dam wyrzucanie sniadania !!! Nie wolno tak robic, nie moze jeden dzien zawazyc na wszystkim !! Zapomnij o nim i wymaz je z pamięci, tego nie było ! Musisz zachowac sie tak jakby to nie miało miejsca I musi Ci się udać ! i uda ! I BARDZO SIE CIESZE, że zjadłaś normalnie ! I oby tak dalej !

Cytat:
tamonita: wlasnie Tamus ile juz przytyłas ? I ile kcal dziennie jadasz?
Cytat:
Tamo, a Ty ile ważysz przy jakim wzroście i do jakiej wagi dązysz? Jeśli można wiedzieć
Ok, no więc napiszę jak to jest ze mną
Najniższa waga: 43 kilo/ 168 cm. (Nie pamietam dokładnie kiedy ją osiągnęłam)
Waga na zeszły miesiąc- coś koło 45 kilo.
Waga obecna- 47,5- 48
Zmiany (w stylu "o jaaa, roztyłam się)"- Żadne ! (spodnie dalej spadają, bluzki nadal wiszą i nic dostać na siebie nie moge )
Jedyna zmiana to: ładniejsza buźka, wkońcu troszke bardziej różowa skóra, usmiech na twarzy, duuużo siły, uczucie ciepła, a nie ciągłe zimno, optymizm i wiara, że dam rade

Byłam u lekarza na rutynowych badaniach. Pani doktor bardzo się ucieszyła. Powiedziała, że wkońcu zaczynam ładnie wyglądać, że na buźce się poprawiłam (choć jak zaznaczyła "ale to jeszcze długa droga do normalnego wyglądu, jeszcze dużo Ci brakuje"...), że super, że waga się ruuszyła. Co najfajniejsze serce wkońcu bije normalnie ! Bo na ostatniej wizycie (miesiąc temu) miałam bardzo słaby, zanikający puls (jadłam mało- puls słaby- nie miałam siły.) Poza tym pani powiedziała, że jak będzie tak wszystko ładnie to niedługo okres wróci Wogóle jestem pełna optymizmu... Gdy zaczynałam (tzn. gdy miałam zacząc tyć, a efektów nie było...) też się tak bałam jak Wy, ale uwierzcie dziewczynki, nie ma czego się bać, bo te kilogramy są nie odczówalne... Mi nikt nie wierzy, że już 5 kilo prawie od najniższej wagi przytyłam, bo ich nie widać. Widać jedynie, że wracam do życia

A co do "dążenia do wagi"- nie dąże do żadnej, bo waga NIE JEST w moim wypadku WYZNACZNIKIEM ! ja chce się dobrze czuć w swoim ciele, chce mieć kształty, chce mieć tylek i biust i to jest dla mnie najwazniejsze !Przekonałam się, że bycie chudą to nic fajnego, to wcale nie daje szczęścia
A waga ? Waga jest pojęciem względnym, bo jedni przy wzroście 160 ważą 50 kilo i super wygladaja, a inni przy wzroście 170 i wadze 80 kilo wyglądają super ! Jest to sprawa na tyle indywidualna, że tu jakieś podsumowywanie, porównywanie i dążenie do czegokolwiek jest zbędne, bo nigdy nie wiadomo z jaką wagą bedzie nam do twarzy, a przy jakiej zaczniemy wygladac jak przysłowiowa "smierc na choragwi".
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 19:12   #3354
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

No, dokładnie jest tak jak mówi Tama - po przytyciu nawet znacznej ilości kg, nie widać tego!!!!!!!!!!! Doświadczyłam tego na własnej skórze. Po wakacjach przyszłam 7 kg ciezsza, a wszyscy sie zmartwili, ze dalej nic nie przytyłam, tylko jestem weselsza, opalona i pogodna. jedna nauczycielka zapytała, czemu znów schudłam (ale to już skrajność :/)

Superchic(k) ja też chcę zdjęcia, nooo i w bieliźnie neska_gold@poczta.fm

Garden, a Ty też musisz przytyć, prawda? więc czemu mówisz 'obym nie przytyła" ?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 19:21   #3355
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:

No i dziękuję Ej, moim zdaniem Jesteś w sam raz. Sama lubię mi.in. właśnie tego typu, szczupłe sylwetki
Serio? Dzięki bardzo .

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Superchic(k) to wspaniale, wracaj do nas w poniedziałek i opowiadaj, a ja jeśli mogę prosić o zdjęcie to mój e-mail : funky87o2.pl
Wysłane .

Cytat:
Superchick zdjęcia doszły jesteś baaardzo szczuplutka i na pewno żaden kilogram by Ci nie zaszkodził! nawet myślę, że mogłabyś przytyć kilka kilo. ale jeśli jesteś zdrowa, masz okres itd to chociaż mam nadzieje, że nie chcesz chudnąć i zdajesz sobie sprawę ze swojej bardzo drobnej sylwetki
No właśnie sęk w tym, że zdrowa nie jestem. Okres zanikł mi pół roku temu.
A co do świadomości... sama wiesz jak to jest . Ja dla siebie jestem cały czas za gruba, nie akceptuję swojego ciała.

Cytat:
Napisane przez ewelciaa144 Pokaż wiadomość
Superchic(k) - wyślesz mi też ?

ewelciaa12@op.pl
Wysłane

Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
Superchic(k) dostałam zdjęcia. Na moje oko to przydałoby ci sie przytyć parę kilo żeby ci tak kości nie wystawały
Może kiedyś będę na to gotowa .

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Ja też chce ! Ja też chce ! monisia46@o2.pl
No skoro mnie tak pięknie poprosiłaś...
Wysłane

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Superchic(k) ja też chcę zdjęcia, nooo i w bieliźnie neska_gold@poczta.fm
Wysłane .

Stary 2008-04-08, 19:28   #3356
ewelciaa144
Zakorzenienie

S(k) - jesteś chudziutka masz świetne wcięcie w tali

Fajnie wyglądasz i kilka kilo na prawdę by Ci nie zaszkodziło
Fajna z Ciebie dziewczyna na prawdę

29.09
0/3,3
ewelciaa144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 19:44   #3357
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Maja moim zdaniem jesteś bardzo chudziutka, zwłaszcza kości biodrowe - strasznie Ci wystają i obojczyki Ale jeśli taki wygląd Ci się podoba, a jesz normalnie i nie głodzisz się, nie ma potrzeby żebyś tyła. Ważne, żebyś dobrze czuła się w swoim ciele, ale nie kosztem zdrowia

Masz śliczną buźkę ładna z Ciebie laska, masz ekstra wcięcie w taliiiiiii

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 19:48   #3358
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
No skoro mnie tak pięknie poprosiłaś...
Wysłane
Ślicznie dziękuje
Moim zdaniem Maju jestes chudzinka ! I powinnaś bezapelacyjnie przytyć !!!
I ładna Dziewczyna z Ciebie Kochana ! Pamietaj aby się nie dać zmarnować ED... Bo szkoda takiej ładnej buziulki
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 19:48   #3359
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelciaa144 Pokaż wiadomość
S(k) - jesteś chudziutka masz świetne wcięcie w tali

Fajnie wyglądasz i kilka kilo na prawdę by Ci nie zaszkodziło
Fajna z Ciebie dziewczyna na prawdę

Naprawdę jesteś szczuplutka, ale figurkę masz świetną, choć tych parę kg by sie przydało , na pewno by nie zaszkodzilo a dodało uroku ,
Stary 2008-04-08, 19:50   #3360
phenomena
Zakorzenienie

phenomenna@wp.pl prodzę o fotki
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości