![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3
Cytat:
---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- A co do dnia kobiet - u mnie bidulek już dwie noce z rzędu zarwał na jakiś projekt z pracy, siedział przed kompem do 3:00-4:00 nad ranem, więc dzisiaj ledwo żył, złożył mi życzenia i przeprosił, że nic nie ma, ale współczuję mu ostro i chyba sama zrobię nam kolację na Dzień Kobiet z tego wszystkiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Cesarskie, witaj
![]() Ja szukam filmu/filmów na dziś - jakiś thriller albo komedia - na wieczór z Mężem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Może Little Miss Sunshine albo Wristcutters (komedie)?
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Z z teściowymi czasami bywa zabawnie. Moja aż do badań prenatalnych i PAPPA nie chciała mi uwierzyć, że wszystko jest OK z dzieckiem, bo przecież skoro mam Hashimoto, to jest ogromna szansa, że urodzi się z wadami rozwojowymi albo że poronię :O :O :O To się nazywa wsparcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Owinąć w folię bąbelkową
![]() Póki co owijam się w tłuszcz ![]() ![]() Ja już w domku, dziękuję za kciuki ![]() Melduję co następuje: Dzidzia śliczna, ruchliwa. Badania mi poleciały w dół, anemii jeszcze nie ma, na granicy pomimo prenatalu. Ja mam skurcze. Wg ginki za często bo miałam nawet jak szłam do przychodni. A miałam z 600m bo nie było miejsca na parkingu pod przychodnią i musiałam zaparkować dalej. Więc mam brać asmag forte 4x1 i no-spę doraźnie. Jak nie przejdzie to mam do niej przyjść wcześniej i położy mnie na oddział ![]() Na pocieszenie poszłam do sklepu i zakupiłam sobie zapas żelek i słodkości, tyle mojego ![]() ale i tak mi źle, boję się. I mam wyrzuty sumienia za sobotę bo trochę popracowałam sobie w domu i w sumie niedługo po tym to się pojawiło ![]() Zapomniałam się z tego wszystkiego zapytać czy mogę chodzić na kijki i co z seksami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
a w mojej ulubionej lodziarni dają dziś darmowe lody
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Nyna ale te skurcze to skracająca się szyjka? Jak z szyjką u Ciebie? Nie obwiniaj się
![]() ![]() I najważniejsze że z dzieciem ok wszystko ! Cesarskie, oglądaliśmy oba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ się zaniedbuje, nie mam żadnego pudełka w zapasie a obecne zjedzone do połowy. Mam codzienny popołudniowy rytuał, kawa, lody i mnóstwo owoców wkrojonych do tego. Kocham jeść bezkarnie lody ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Ja się jakiś czas temu śmiałam z koleżanek że przesadzają z tymi zachciankami na lody. A sama już chyba że 3 pudełka zjadłam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o leżeniu mamaginekolog ma wrzucić dzisiaj jakiś post. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
http://mamaginekolog.pl/torba-do-porodu/ znazazłam taki post, może się przyda 😀
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Pff albo Serenely - moglybyście sie jutro na kontroli zapytać y giną, czy w ciąży można brać biotyne? Jeśli Tak, to w jakiej dawce? Włosy lecą mi jak zwariowane, codziennie na grzebieniu mam całą garść
![]() ![]() A ja mam wizytę dopiero pod koniec miesiąca, więc do tego czasu będę świecić goła czaszka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj padlam wczesnie, dzis od rana zapitol w pracy.. Wchodze a tu nowy watek
![]() Wszystkiego najcudowniejszego kobietki ![]() ![]() Mi jakos wolno czas dzis leci ![]() po pracy maz mnie zabiera do indyjskiej knajpy ![]() ![]() W pracy dostalam tulipana ![]() Witam nowe mamuski ![]() Zostancie z nami ![]() My tez nie mamy imiona. Sprzeczna kwestia powiedzialabym...a wolalabym miec juz wybrane 😤 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#103 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Boże! 4 strony do nadrobienia, a dopiero 13!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj sie tak zdenerwowałam, że mnie w dole brzucha kłuje... Kur.. czy tylko mój szef ma tak zrytą babe od księgowości? Byłam dzisiaj w zusie i ani jedno zawolnienie do zusu nie doszło. Potzrebuje zaświadczenia o dochodach za luty, a w zusie nie maja podstawy do wydania i co lepsze dopiero po wysłaniu gotówki na konto będą mogły takowe wydać... Ja do 15 marca musze mieć papiery, a zus ma 30 dni od dostarczenia zwolnienia na płatność. Wiec chyba będę ugotowana przez te piz... księgowa i może jeszcze kare zapłacę
![]() ![]() Wysłane za pomocą mTalk |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
maleńka1889 a co w firmie mówią? Mają na to jakieś wyjaśnienie? Ja bym im truła, aż w końcu by załatwili sprawę. Czemu Ty masz być pokrzywdzona
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Po pierwszych dwóch poronieniach dostałam skierowanie do genetyka. Tam skierowanie na badania kariotypów (wyniki prawidlowe). Przy trzeciej pozytywnej próbie zmieniłam lekarza, jednak czekałam trochę dłużej niż wcześniej na pierwszą wizytę czyli okolo 7 tygodnia (wtedy już powinno być widoczne tętno). Na pierwszej wizycie wszystko prawidlowo, serduszko biło. Ginekolog po przekazaniu jej informacji, że poprzednie ciąże poronioniam i nie zostały zdiagnozowane zaleciła badania: mutacja genu Mthr oraz biało C i białko S. Wynik: posiadam mutacje tego genu C677T, A1298C heterozygota - kwas foliowy nie jest poprawnie przetwarzany w organizmie, przyjmuje Femibion. Posiadam równiez niedobór białka S, co może powodować zakrzepy zwłaszcza w trakcie ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Bylam dzis po sasiedzku wozki Tutka obejrzec
![]() I skoczylam do pepco i kupilam jedne spodenki. W domu rozlozylam sobie to co mam na 0-3msc. Duuzo z tego jeszcze po Adasiu. 1488977299847.jpg Ja jakas dobra komedie tez bym obejrzalam. Jesli chodzo o thriller, przymierzam sie do Splita - oglądalyscie? Nie wyobrazam sobie teraz przymusu lezenia w lozku ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super zestaw dla maluszka. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie pożarłam wielką michę owoców, bo wróciłam głodna jak wilk. Ogólnie to tak: było mnóstwo kobiet w ciąży. Aż się nie spodziewałam takiego zainteresowania.
![]() ![]() Naszła mnie w ogóle dzisiaj zachcianka na... pumpernikiel. Chyba 3 piekarnie objechałam, a i tak dopiero znalazłam w markecie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas księgowe - ehhh szkoda gadać - dzisiaj się z nimi użeramy od rana bo audyt maja i chcą by dupę im kryć i w ich imieniu z audytorem rozmawiać bo mamy lepsze gadane....- a gdzie były przez ostatnie miesiące??? Gdyby to o mnie chodziło wpadłabym do biura i borutę zrobiła ![]() Cytat:
Ja się boje za to zabierać.... mam 4 kartony i jeden kosz na pranie ciuszków do rozmiaru 74.... na razie odpuszczam ![]() Poza tym i tak z dwóch pór roku dzieci będę miała więc na ten początek i tak będę musiała małego obkupić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Grześ ![]() Igor ![]() Maja ![]() Edytowane przez diablica80 Czas edycji: 2017-03-08 o 13:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Serenely, zdziwiłam się jak zacytowałaś 'mój' post o wyjeździe nad morze w czerwcu, bo...kurde zgłupiałam, ale nie pamiętałam bym coś takiego pisała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Chyba tabletek biotyny nie wolno bo za duza dawka. Ja zażywam vitaminer prenatal taki różowy. Tam jest biotyna w składzie 60 tab. Kosztuje około 20 zł
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Piję pierwszą kawę od listopada. Chyba właściwie taką pół-kawę, bo capuccino z proszku...orzechowe. Jakoś mnie naszło. I dobrze zrobiłam, bo trzy łyki i ból głowy zaczął odchodzić. Mam nadzieję, że na stałe. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Ja Wam powiem, że jak wychodziłam z tego basenu, to się prawie rozryczałam, bo przypomniało mi się jak bardzo tęsknię za kickboxingiem. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jadlyscie kiedyś ciasto kinder country? Bo nie wiem czy jest sens robić.
http://www.mniammniam.com/Ciasto_ins...ry-21274p.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec tu sa rozm. 50-62. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale śliczne ciuszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.