|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
S(k) masz sliczny brzuszek, tylko zbyt mocno wystaja Ci kosci biodrowe, ale jesli tak Ci sie podoba to okej
Talia piekna, buzia sliczna, fajna i widac sympatyczna laska z Ciebie Gdybys nawet przytyla i zobaczyla 1, 2 czy 5 kg wiecej to nie ma powodu do paniki, z Twoja sylwetka mozesz sobie spokojnie na to pozwolic
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czytam jak wam dobrze idzie a sama mam maly kryzys...
![]() Niby jem wiecej a waga wcale nie rusza. Powiedzcie mi szczerze ile gdzies jem teraz kcal (jadlospis na NCJ) bo ja nie umiem ocenic. Powoli trace motywacje... ![]() ![]()
|
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też wyślij s(k) - euphoria@vp.pl
A i ja tez moge Wam wyslac fotki Tylko zaznaczam, że po obiedzie :P
|
|
|
|
#3364 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Nawet bym nigdy nie pomyślała... Ale dziękuję ślicznie .Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
. Ale pewnie coś w tym jest.Cytat:
. Mam nadzieje, że to ten, bo inaczej ktoś inny będzie miał niespodziankę .Cytat:
. Szczególnie za komplement dot. buzi, nieczęsto takie rzeczy mam okazję słyszeć . Dzięki .Dziiewczynki, jeszcze raz pięknie Wam dziękuję za wszystkie komentarze .Hypnotic - już wysyłam i czekam na rewanż .
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie muszę tyć, a nawet bardzo tego nie chce. Mój problem polega na tym, że boję się tego, a powinnam jeść zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem, do którego daże bez obawy tycia. Troszkę później napiszę coś więcej
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Superchick - Ale Ty szczupła jesteś
moim zdaniem mogłabyś troszkę przytyć nawetW ogóle to musiałam przemyśleć sobie parę spraw. I doszłam do wniosku,że chyba jednak przechodzę na redukcję. Nie umiem,nie daję rady siebie zaakceptować. Ciągle mam wrażenie,że jestem za gruba,że mam za szerokie uda i biodra. Nie daję sobie już z tym rady. I jeszcze jak zobaczyłam jak śliczną i drobną figurkę ma Superchick to mnie zatkało. Chciałabym tak wyglądać. Ale niestety tak nie jest. Jest mi strasznie ciężko,nie potrafię żyć w zgodzie z własnym ciałem. Nienawidzę go,nienawidzę tłuszczu,który mam wszędzie,nienawidzę siebie, za to,że nie umiem się opanować i wcinam te smakowe serki,jogurty,węgle na kolację,a potem mam wrażenie,jakbym miała brzuch większy ze dwa razy wieczorem. Ja już naprawdę nie daję rady. Wygląd przesłonił mi wszystko. Nie mogę się skupić,bo myślę o tym czego mi nie wolno zjeść. Nie pójdę ze swoim TŻ na pizzę,czy ciacho,nie zjem nic u niego słodkiego,bo ciągle mam przed oczami,że mi nie wolno. Ciągle się ograniczam,boję jeść normalnie,tyle ile wynosi zapotrzebowanie. Na dodatek nawet on nie potrafi mi przemówić do rozsądku i wytłumaczyć,że nie jestem gruba,bo pewnie tylko kłamie,żeby mnie pocieszyć,bo nie chce,abym wpadła w anoreksję. Nie mam już na to sił. Przepraszam.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stanowczo nie pozwalam
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Superchic(k) nooo i ten Twój płaski brzuszek
ale widać żebra Agness, naprawdę nie wiem, co Ci poradzić jedyną radą jest akceptacja, samoakceptacja. Strasznie mi przykro, bo widziałam Twoja zdjęcia i jesteś taka śliczna, a tego nie widzisz ![]() Marga, to Ty na P jesteś! Oceniałam Twój jadłospis, jest bardzo utrzymaniowy.
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam superchick
cos mi sie pomieszalo. phenomenaa@wp.pl
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
czyli S(k) zrobiła jednakowoż komuś niespodziankę :P
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3373 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie przepraszaj tylko weź się w garść. Posłuże się starym jak świat cytatem: "Boże, daj mi pogodę ducha, bym potrafił pogodzic się z tym, czego zmienić nie mogę, odwagę, by zmienić to, co się da, i mądrość, bym potrafił zawsze odróżnić jedno od drugiego" Siłę masz, bo tyle ile mogłaś schudłaś, schudłaś przecież bardzo dużo-zacznij to doceniać! Mądrość masz bo wiesz, że robisz źle. Życzę Ci pogody ducha - swojej budowy nie zmienisz, nawet jeśli podobają Ci się wybitnie chude dziewczyny - musisz pogodzić się z tym, że nie masz takiej naturalnej budowy. Nie próbuj zaprzeczać naturze, nie warto. I w tym momencie zaprzestanie odchudzania naprawdę nie będzie oznaką słabej woli/bezradności, tylko zdrowego rozsądku. Jesteś piękną dziewczyną, zacznij w końcu doceniać to co masz, a nie chcieć wciąż więcej!
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,ale co ja mam poradzić na to,że ciągle widzę siebie za grubą ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
Ja też poprosze o fotki
Każdej, która może mi wysłać ja też może sobie pstrykne jakieś fotki, ale lepiej nie;/ mój e-mail: nikki_rm@onet.eu
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Nie można tak! Piszesz, że chciałabyś wyglądać, jak ja, ale po co Ci to? Czy będziesz wtedy szczęśliwa? Czy Ty myślisz, że JA jestem teraz szczęśliwa? Nienawidzę tego, jak wyglądam, myślę że wszyscy okłamują mnie dookoła, nikomu nie wierzę (przepraszam dziewczyny...). Agness, powiedz mi proszę, co się zmieni, gdy schudniesz? A wiesz przecież, że tak się stanie, jeśli się zaprzesz. Wydaje Ci się, że zaakceptujesz siebie? Spojrzysz w lustro i stwierdzisz, że masz fajną figurę? Jestem pewna w stu procentach, że nie. A wiesz dlaczego? Bo masz ed. Zaburzenia odżywiania. Zaburzenia prawidłowego postrzegania siebie. I chociażby inni widzieli Ciebie jako naprawdę fajną dziewczynę, szczupłą, ładną i zgrabną, to Ty i tak tego nie zauważysz. I powiem Ci jeszcze coś. Chociaż schudłabyś 20 kg, to Twój sposób myślenia nie zmieniłby się. Nadal uważałabyś, że masz za szerokie biodra i uda i że Twój TŻ okłamuje Cię, bo nie chce powiedzieć Ci wprost, że będziesz gruba. Aguś, przecież Ty będziesz wtedy jeszcze bardziej nieszczęśliwa. Bo o ile teraz masz TŻa, przyjaciół, siły do życia, tak za te kilka kilo, to zniknie. Nie mówię, że od razu, ale sama to zauważysz, jak coraz bardziej oddalasz się od tego wszystkiego.Nie mam nic więcej do powiedzenia. Przykro mi tylko, że moje zdjęcia przyczyniły się do tego. O kurde xDDDDDDDD. A Ty się jeszcze śmiejesz .
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Agness, ale myślisz, że jak schudniesz kolejne 10kg, to się polubisz? Wątpię. Jedyna rada to samoakceptacja! Masz TŻa, może uwierz mu, kiedy mówi, jaka jesteś piękna
Nie katuj się tak - kup nowe spodnie, fajny ciuszek, zrób ekstra fryzurkę, spójrz na siebie inaczej!Hypnotic, ooo, ja poproszę foty - maila znasz (neska_gold@poczta.fm)
|
|
#3378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powtarzaj sobie każdego dnia, że jesteś świetną dziewczyną o świetnej figurze - możesz nawet kilka razy dziennie- stań przed lustrem i mów głośno . Może Ci się wydawać to głupie, ale wielu ludziom pomogło. Polecam Ci książke " Potęga podświadomości " - mi ona otworzyła oczy i pomogła zaakceptować siebie.
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hypnotic! Ja też, ja też chcęę garden_d@vp.pl
|
|
|
|
|
#3380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie rozumiem dlaczego siebie nienawidzisz. Chyba nie uważasz,że jesteś za gruba? Cytat:
Ostatnio nawet żadne spodnie mi się nie podobały. Jestem za gruba,bo nie mogłam wejść w 27,a w domu mam nawet 26 jeany ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gdzie mogę doastać tę książkę? Ps. Hypnotic,ja poproszę o fotki : agness51@wp.pl odwdzięczę się
|||
|
|
|
#3381 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1). iść do psychologa - może specjalista pomoże C wyprostować spaczony obraz samej siebie 2). w moim przypadku pomogło - nie myśleć o tym, robić wszystko żeby nie myśleć o wadze, centymetrach i rozmiarach! Znajdź jakąś pasję, hobby, poświęć się czemuś. Spotykaj się częściej ze znajomymi. Zaoferuj swoją pomoc np. komuś z rodziny albo zacznij pomagać kolegom/koleżankom w nauce. Po paru tygodniach zobaczysz efekty. Niestety, szybko z tym nie da się wygrać. Ale staraj się tak zorganizować sobie dzień, żeby w ogóle nie mieć czasu na myślenie o sylwetce i przeglądanie się w lustrze. Lubisz aktywne dni. Sama pisałaś. I co, czy w takie zalatane dni, kiedy masz mnóstwo zajęć, nie czujesz się lepiej? Cytat:
Nawet bez stanie przed lustrem na początek. Mów sobie: "jestem SOBĄ, jestem fajna". Zacznij doceniać to, że jesteś sobą! Naprawdę każdy jest wyjątkowy i ma w sobie coś wartościowego i pięknego choć brzmi to jak pusty frazes.
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
Jabłuszko - Jak tylko mam możliwość,każdą wolną chwilę spędzam poza domem. Dużo wychodzę,w towarzystwie osób mi bliskich jestem zupełnie inna niż kiedy wracam do domu i analizuję wszystko. Nie okazuję znajomym,TŻ,że mam problem ze sobą. Czasami palnę,że jestem za gruba,ale to wszystko. Dużo się śmieję,rozmawiam.
Ale kiedy coś pójdzie nie po mojej myśli,czy spojrzę na swoje uda,czy w ogóle ciało,to znów się zaczyna ... Garden - Dziękuję za miłe słowa ... przemyślę to,co mi napisałaś .
|
|
|
#3383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Adres na poprzedniej stronie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Tamo - Przykro mi
nawet nie wiesz jak bardzo ... za słaba jestem ...
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Aga ! Nie, nie jesteś za słaba ! Jesteś silną, śliczną dziewczyna, ale niestety miewasz złe dni (dość często ostatnio...) i wtedy wszystko Ci się sypie ! Pomyśl czy warto jest robić krok w tył gdy już tyle kroków w przód zrobiłaś ?! Nie warto ! Zrozum Aguś, że NIKT NIE JEST IDEALNY i każdy MA INNĄ BUDOWĘ CIAŁA i to, że S(k) jest chudziutka nie znaczy, że każdy taki musi być i jest ! Wtedy świat byłby NUDNY ! Zaakceptuj siebie wkońcu...
![]() Choć też radzę Ci iść do psychologa... Niestety...
|
|
#3388 |
|
Wtajemniczenie
|
Hipnotic wyslalam Ci prywatna
|
#3389 |
|
Zadomowienie
|
Hypnotic, S(k) też poproszę o fotki na mail :adrzuk@wp.pl
Heh dziś zwyczajnie utwierdziłam się w przyczynie mych trwających szmat czasu zaburzeń... Byłam na wizycie u endokrynologa, rozwinęła się dyskusja nt mej wagi. Ot matka mówiła,że pewnie się głodzę,że to i siamto. Lekarka zaś ,że to krok do anoreksji,że skończę w psychiatryku,mam utyć 10kg ,że skoro nic nie jem,mam zacząć więcej ,z 3000kcal na dobę . Wszystko toczyło się automatycznie. Po wyjściu awantura z matką,która jak zwykle nie wierzy mi w to,co ,kiedy i ile jem (sama je o dziwo ponad 2000kcal przy zapotrzebowaniu 1700 i od 10lat waży 55kg przy 165 wzrostu),że robię to TYLKO dla siebie. Wg nich są to moje 'bredzenia',że mi kiedyś 'odbiło',że jestem wariatką . Doszły też sugestie,że Ja wieczna abstynentka ćpam coś o_O. Z kolei problemy w domu,tj. zły kontakt z matką,brak okazywania uczuć,krytykanctwo,zakazy ,nakazy,porównywanie, tatulek który mieszka (na szczęście)osobno,woli za przeproszeniem młode dziwki ,imprezki (właśc.mogę powiedzieć,że jestem DDA...),uraczający mnie raz na jakiś czas kosztownym prezentem,po czym kilka miesięcy nie płaci kasy,ba tak to sobie 'odgórnie'załatwił. Doszły do tego ciężkie choroby/zniedołężnienie dziadków,którzy zszargali wiele nerwów przez tego kretyna ,będącego mym 'biologicznym ojcem', niemożność odnalezienia się w jakiejś grupie rówieśników (bo to ,bo siamto)i tak pewnego dnia pojawiły się stany apatii (możliwe,że od kiepskiego poziomu hormonów tarczycy),samookaleczanie się,myśli około samobójcze ,ana,potem umiarkowane w zależności od nastroju ED. W sumie o jedzenie,z którym powoli wychodzę na prostą, nie boję się nawet iść do McDonaldsa na bodajże kanapkę Pierw żeby racjonalnie przybrać w mięśniach 2-4kg wzwyż ,prócz racjonalnego planu żywieniowego,treningów,wo lnego czasu muszę uporać się z resztą. W czerwcu,po operacji,biopsjach et.c udam się do pewnej państwowej (acz skutecznej)poradni psychologicznej ,same kontakty z towarzystwem,zajmowanie się swymi pasjami na nic sie zdadzą,zwłaszcza,że straciłam na ww ochotę. Chyba,że w międzyczasie ziści się cud i nagle wszystkie problemy znikną ;> Jak powszechnie wiadomo...,'takie rzeczy tylko w Erze' ![]() Edytowane przez schism_ Czas edycji: 2008-04-08 o 21:16 Powód: dopisek |
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem,że jak się zawezmę i przejdę na porządną redukcję,to będę miała podobną figurę. Chyba dopiero wtedy poczuję się lepiej ...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.

Talia piekna, buzia sliczna, fajna i widac sympatyczna laska z Ciebie
Gdybys nawet przytyla i zobaczyla 1, 2 czy 5 kg wiecej to nie ma powodu do paniki, z Twoja sylwetka mozesz sobie spokojnie na to pozwolic 

Tylko zaznaczam, że po obiedzie :P

? Nawet bym nigdy nie pomyślała...
ładna z Ciebie laska, masz ekstra wcięcie w taliiiiiii
.
. Mam nadzieje, że to ten, bo inaczej ktoś inny będzie miał niespodziankę
.

cos mi sie pomieszalo. phenomenaa@wp.pl

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)