Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 21:22   #3391
garden_d
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Również chcę być chudziutka.
Wiem,że jak się zawezmę i przejdę na porządną redukcję,to będę miała podobną figurę.
Chyba dopiero wtedy poczuję się lepiej ...
Oj nie nie nie nie. Z takim nastawieniem to Kochana nawet zaczynać R nie powinnaś
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 21:29   #3392
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Wiem,że jak się zawezmę i przejdę na porządną redukcję,to będę miała podobną figurę.
Agness, to błędne koło! uwierz, że jeśli schudniesz nawet jak już wcześniej pisała iza, 10 czy 20 kg, to nie będziesz dla siebie WYSTARCZAJĄCO chuda. będziesz cieszyła się ze juz tyle udało Ci się schudnać, i bedziesz probować dalej. A to całkowicie Cię wyniszczy.
A jesteś silna, konsekwenta, potrafiłabyś więc tego dokonać.
Ale po co? myślisz że 5 kg mniej sprawi, że wszystko się ułozy? że swiat bedzie piekniejszy, Ty się zaakceptujesz? Kochana, widziałam Twoje zdjęcia i jestem kolejną osobą, która uważa, że redukcja to głupi pomysł! masz na prawdę świetną figurę i myśle, że w tej sytuacji jedynie psycholog może Ci pomóc. zdecyduj się na ten krok, i zapisz się na terapie. na pewno nie będziesz żałować!

Hypnotic
, chętnie Cie zobaczę

Tamo,
gratuluję wszystkiego! Przytycia, tego że jesteś uśmiechnięta, że tak dobrze Ci idzie, i przede wszystkim gratuluje tego świetnego podejścia, trzeźwego patrzenia na siebie, na to wszystko, i że wychodzisz z ED (i że potrafisz człowieka do pionu postawić )

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2011-04-25 o 13:14
zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 21:34   #3393
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

Byłam na wizycie u endokrynologa, rozwinęła się dyskusja nt mej wagi. Ot matka mówiła,że pewnie się głodzę,że to i siamto. Lekarka zaś ,że to krok do anoreksji,że skończę w psychiatryku,mam utyć 10kg ,że skoro nic nie jem,mam zacząć więcej ,z 3000kcal na dobę . Wszystko toczyło się automatycznie. Po wyjściu awantura z matką,która jak zwykle nie wierzy mi w to,co ,kiedy i ile jem (sama je o dziwo ponad 2000kcal przy zapotrzebowaniu 1700 i od 10lat waży 55kg przy 165 wzrostu),że robię to TYLKO dla siebie. Wg nich są to moje 'bredzenia',że mi kiedyś 'odbiło',że jestem wariatką . Doszły też sugestie,że Ja wieczna abstynentka ćpam coś o_O.

Z kolei problemy w domu,tj. zły kontakt z matką,brak okazywania uczuć,krytykanctwo,zakazy ,nakazy,porównywanie, tatulek który mieszka (na szczęście)osobno,woli za przeproszeniem młode dziwki ,imprezki (właśc.mogę powiedzieć,że jestem DDA...),uraczający mnie raz na jakiś czas kosztownym prezentem,po czym kilka miesięcy nie płaci kasy,ba tak to sobie 'odgórnie'załatwił. Doszły do tego ciężkie choroby/zniedołężnienie dziadków,którzy zszargali wiele nerwów przez tego kretyna ,będącego mym 'biologicznym ojcem', niemożność odnalezienia się w jakiejś grupie rówieśników (bo to ,bo siamto)i tak pewnego dnia pojawiły się stany apatii (możliwe,że od kiepskiego poziomu hormonów tarczycy),samookaleczanie się,myśli około samobójcze ,ana,potem umiarkowane w zależności od nastroju ED.
W sumie o jedzenie,z którym powoli wychodzę na prostą, nie boję się nawet iść do McDonaldsa na bodajże kanapkę ,o ile nie przekroczę w danym dniu bilansu kcal(hyh kolejna szczątka ed),jest tylko wierzchołkiem góry lodowej...Czcze gadanie otoczenia 'jedz więcej,utyj,bo żaden chłop na ciebie nie spojrzy,nie masz biustu,nie powijesz dziecka' (akurat są to ostatnie rzeczy,których pragnę w swym życiu dokonać)tylko mnie deprymują,drażnią te wszystkie urazy.

Pierw żeby racjonalnie przybrać w mięśniach 2-4kg wzwyż ,prócz racjonalnego planu żywieniowego,treningów,wo lnego czasu muszę uporać się z resztą. W czerwcu,po operacji,biopsjach et.c udam się do pewnej państwowej (acz skutecznej)poradni psychologicznej ,same kontakty z towarzystwem,zajmowanie się swymi pasjami na nic sie zdadzą,zwłaszcza,że straciłam na ww ochotę.
Chyba,że w międzyczasie ziści się cud i nagle wszystkie problemy znikną ;> Jak powszechnie wiadomo...,'takie rzeczy tylko w Erze'
ech...dobrze, że zdajesz sobie sprawę z całego podłoża Twoich problemów. Skomplikowana sprawa, nie przeczę. Cieszę się, że po operacji udajesz się do tej poradni - oby pomogli
A co do "gadania" - współczuję bardzo. Z jednej strony mogę to zrozumieć, że matka się martwi etc... No, ale w momencie kiedy jesz naprawdę normalnie, a ona Cię jeszcze dołuje plus gadania o "ćpaniu"...
n/c
Zapytam z ciekawości bo pewnie już to robiłaś: próbowałaś ją przekonać pokazując ile jesz? Mówiłaś, że masz normalnie okres etc.? Głucha na wszelkie argumenty?
Cytat:
agness... no brak mi słów.
Będziesz miała podobną figurę? Rzeczywiście szał. W pakiecie do podobnej figury dostaniesz zanik okresu, ogólne rozregulowanie organizmu, słabe kości i paznokcie, wypadające włosy, apatię i już zupełnie przestaniesz się uśmiechać. Będziesz mieć "ekstra figurę" i wtedy dojdziesz do wniosku, że w zasadzie mogłabyś schudnąć jeszcze troszkę. Redukcja jest jak nałóg.
I z tą 'super figurą' coraz mniej będzie Ci się chciało gdziekolwiek wychodzić.
Przepraszam Cię, ale się naprawdę zdenerwowałam.

Ty chcesz być szczęśliwą piękną uśmiechniętą dziewczyną czy "czymś" o "super figurze"? Dziewczyno, wierzysz, że kiedy tyle schudniesz to zaczniesz być pewna siebie? BZDURA! Będziesz jeszcze bardziej niepewna i zaczniesz unikać ludzi. Wierzysz, że zaczniesz się lubić? Na pewno nie.
Wiem, nie jestem wróżką żeby tak prorokować. Ale znam trochę dziewczyn z ed. Wiem też jak było ze mną.
Obsesyjne odchudzanie i brak samoakceptacji nie wynika z wyglądu tylko z wnętrza. I kiedy zniknie cały tłuszcz, problemy z wnętrza staną się jeszcze bardziej widoczne i bolesne. Możesz mi wierzyć.

W tej sytuacji bardzo mocno radzę Ci wizytę u psychologa.

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 21:50   #3394
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Tamo, wg mnie źle się wyraziłaś i Twoja wypowiedź zabrzmiała tak, jakby S(k) była chudziutka, a Aga - przeciwnie, no ale każdy jest inny. Fakt, każdy jest inny. Ale, Agness, dobrze wiesz, że S(k) miała ED, wiesz o jej problemach. Zastanów się, jakim kosztem pragniesz (zbyt) chudego ciała. Czy nie lepiej być szczupłą i ładną zdrową (prawie) dziewczyną? Przecież ed doprowadziło do osobistego upadku tyle dziewczyn tutaj.

A co, jeśli po redukcji, o której tak marzysz, a która stanie się już anoreksją, co bardzo prawdopodobne, uznasz, że chcesz wyjść na prostą i... zaczną się kompulsy? Albo - bulimia? Zniszczysz i zdrowie, i sylwetkę, zniszczysz sobie metabolizm, włosy, paznokcie, nerwy. To, co piszesz, to igranie z własnym zdrowiem, a w konsekwencji - życiem, bo sama dobrze wiesz, gdyż zapewne masz intuicję, że z Twoją psychiką nie-anoreksją się to odchudzanie nie skończy.

Schism... mi też wszyscy mówią, żebym jadła i też działa mi to na nerwy. Dla rodziców cztery jabłka po kolacji to mało. Na szczęście okres, kiedy każde moje dojadanie kwitowane było słowami "jesz to, bo jesteś głodna", minął. Acz takie są konsekwencje ED...

Nie znam Twojej historii, pisałaś może ją gdzieś? aha, masz okres normalnie?

Przykro mi z powodu sytuacji w domu. Moja koleżanka ma niezwykle podobną i też miała ed, to dziwne...

Wyobcowanie, pewne osamotnienie rozumiem, bo z duszy towarzystwa, którą byłam kiedyś zmieniłam się w samotniczkę. Mam znajomych, ale nie lubię jakoś strasznie z nimi wychodzić itp. Robię to, na co mam ochotę. Chyba jestem kotem ;P

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 21:53   #3395
agness51
Zakorzenienie

Rozumiem,że moje podejście Was męczy,denerwuje,ale wolę się komuś wyżalić,powiedzieć to co mi leży na sercu.
Może źle się wyraziłam. Wiem, że nawet jeśli schudnę to nie będę mieć figury podobnej do kogoś. Ale co mi szkodzi? Może tym razem się uda? Może jak schudnę to faktycznie poczuję się lepiej? Już sama nie wiem co robić. Wiem,że wiele z Was mogłam zawieść,że nie spodziewałyście się,że znowu się złamię.
Co do psychologa ... nie poszukam go, bo pewnie będzie chciał, aby wiedziała o tym moja rodzina . A tego nie chcę.

Dziękuję , że próbujecie mnie postawić do pionu.
Jeszcze raz to wszystko dokładnie przemyślę.
Widziałyście mnie jedynie na zdjęciach. Na żywo mogę okazać się gruba,nieproporcjonalna,c okolwiek.

Przemyślę to,ale obawiam się,że za bardzo ciągnie mnie do R.

Wiosenko - Twoje słowa mnie trochę dotknęły. W sensie, że to co piszesz może być prawdą. Że po kolejnej redukcji mogą dojść nowe problemy.
Ech ... już sama nie wiem co robić.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 22:07   #3396
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Rozumiem,że moje podejście Was męczy,denerwuje,ale wolę się komuś wyżalić,powiedzieć to co mi leży na sercu.
Może źle się wyraziłam. Wiem, że nawet jeśli schudnę to nie będę mieć figury podobnej do kogoś. Ale co mi szkodzi? Może tym razem się uda? Może jak schudnę to faktycznie poczuję się lepiej? Już sama nie wiem co robić. Wiem,że wiele z Was mogłam zawieść,że nie spodziewałyście się,że znowu się złamię.
Co do psychologa ... nie poszukam go, bo pewnie będzie chciał, aby wiedziała o tym moja rodzina . A tego nie chcę.

Dziękuję , że próbujecie mnie postawić do pionu.
Jeszcze raz to wszystko dokładnie przemyślę.
Widziałyście mnie jedynie na zdjęciach. Na żywo mogę okazać się gruba,nieproporcjonalna,c okolwiek.

Przemyślę to,ale obawiam się,że za bardzo ciągnie mnie do R.

Wiosenko - Twoje słowa mnie trochę dotknęły. W sensie, że to co piszesz może być prawdą. Że po kolejnej redukcji mogą dojść nowe problemy.
Ech ... już sama nie wiem co robić.
Kochana, przemyśl to bardzo dogłębnie. Chyba nie chcesz mieć napadów? To nic przyjemnego. Będziesz przeżywać prawdziwe męki - Twoje teraźniejsze wyrzuty sumienia po wiejskim lekkim o 22 to nic w porównaniu do tego, co czuje się po napadzie Schudniesz 5 kg, nie wątpię. Już pewnie podświadomie ucinasz kcal tu i tam. Ale co potem? Będziesz chciała więcej. To nie będzie tak jak u Maggie, która nie może się doczekać U, bo dla Ciebie jedzenie jest karą. Nie wierzę, że uśmiechniesz się do lustra i powiesz: "od jutra dodaje po 100kcal na tydzień i jem to, co chcę". Nie, najpierw zaakceptuj siebie. Bo inaczej będzie Ci bardzo ciężko. Każdy dzień na własne życzenie zamieniasz w jakąś... męczarnię! Rozumiem - mieć doła, ale codziennie tak strasznie siebie katować? Po co...?

Stary 2008-04-08, 22:13   #3397
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
Kochana, przemyśl to bardzo dogłębnie. Chyba nie chcesz mieć napadów? To nic przyjemnego. Będziesz przeżywać prawdziwe męki - Twoje teraźniejsze wyrzuty sumienia po wiejskim lekkim o 22 to nic w porównaniu do tego, co czuje się po napadzie Schudniesz 5 kg, nie wątpię. Już pewnie podświadomie ucinasz kcal tu i tam. Ale co potem? Będziesz chciała więcej. To nie będzie tak jak u Maggie, która nie może się doczekać U, bo dla Ciebie jedzenie jest karą. Nie wierzę, że uśmiechniesz się do lustra i powiesz: "od jutra dodaje po 100kcal na tydzień i jem to, co chcę". Nie, najpierw zaakceptuj siebie. Bo inaczej będzie Ci bardzo ciężko. Każdy dzień na własne życzenie zamieniasz w jakąś... męczarnię! Rozumiem - mieć doła, ale codziennie tak strasznie siebie katować? Po co...?
Idealnie to wszystko opisałaś.
Tylko ... jak mam zaakceptować siebie, skoro nie mogę sobie kupić spodni takich jakie mi się podobają, albo widzę swój tłuszcz wystający z nich? Przecież to ewidentnie w tym przeszkadza. Gdybym nie widziała tłuszczu, za szerokich ud, wszystko byłoby ok. Nic by mi nie przeszkadzało. A skoro to widzę, to stwierdzam, że potrzebna mi redukcja. Widzę siebie grubą. Nadal. Mimo iż bardzo dużo schudłam.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-04-08, 22:19   #3398
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Jesteś straszną perfekcjonistką. Czemu nie potrafisz cieszyć się tym, co już osiągnęłaś? Nie pamiętasz, co Ludowa kiedyś pisała w II cz. IDZ? Że korci ją, by schudnąć poniżej założonych 52 kg, ale tego nie zrobi. Mówiła, że wie, że nadal nie polubi siebie, ale dalsza redukcja i tak by jej tej samoakceptacji nie dała. I napisała, że postara się w inny sposób polubic swój wygląd, bo dalsza dieta (apetyt rośnie w miarę jedzenia) skończyc sie moze anoreksja. i w Twoim przypadku, nie jestes inna. Musisz znaleźć złoty środek. Nie dołować się, szukać zalet, cieszyć się życiem, które mimo wszystko jest piękne .

Stary 2008-04-08, 22:20   #3399
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Iza ma tutaj rację, naprawdę.

Cytat:
Idealnie to wszystko opisałaś.
Tylko ... jak mam zaakceptować siebie, skoro nie mogę sobie kupić spodni takich jakie mi się podobają, albo widzę swój tłuszcz wystający z nich? Przecież to ewidentnie w tym przeszkadza. Gdybym nie widziała tłuszczu, za szerokich ud, wszystko byłoby ok. Nic by mi nie przeszkadzało. A skoro to widzę, to stwierdzam, że potrzebna mi redukcja. Widzę siebie grubą. Nadal. Mimo iż bardzo dużo schudłam.
Jesteś tego naprawdę pewna? Tylko proszę Cię, zachowaj zdrowy rozsądek Kochana a przede wszystkim wciąż kładź nacisk na samoakceptację- nawet jeśli rzeczywiście już postanowisz się Redukować...

Cytat:
Jesteś straszną perfekcjonistką. Czemu nie potrafisz cieszyć się tym, co już osiągnęłaś? Nie pamiętasz, co Ludowa kiedyś pisała w II cz. IDZ? Że korci ją, by schudnąć poniżej założonych 52 kg, ale tego nie zrobi. Mówiła, że wie, że nadal nie polubi siebie, ale dalsza redukcja i tak by jej tej samoakceptacji nie dała. I napisała, że postara się w inny sposób polubic swój wygląd, bo dalsza dieta (apetyt rośnie w miarę jedzenia) skończyc sie moze anoreksja. i w Twoim przypadku, nie jestes inna. Musisz znaleźć złoty środek. Nie dołować się, szukać zalet, cieszyć się życiem, które mimo wszystko jest piękne .
I tutaj- nic dodać, nic ująć.

Hypnotic, masz bardzo ładny brzuch i nogi również. Bardzo podoba mi się Twoja sylwetka, naprawdę. Ile masz wzrostu, skoro ważysz tak mało (pisałaś na 112 stronie, że ważysz 38,4...) jeśli mogę spytać?
Stary 2008-04-08, 22:21   #3400
agness51
Zakorzenienie

Przemyślę to jeszcze.

Stary 2008-04-08, 22:23   #3401
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Oj, Agness. Ja Cię nie chcę namawiać, ale zapamiętaj moje słowa. Kiedyś pożałujesz. Mnie osobiście nigdy nie udało się nikogo uchronić przed ED, choć próbowałam. Widać każdy musi tego doświadczyć na własnej skórze... Swojego czasu gdy dopiero zaczynałam się odchudzać próbowała mi pomóc Sylwia z wizażu. Nie udało się. Odważyłam się do niej napisać dopiero jak wróciłam ze szpitala. Przyznałam sie do porażki. Chyba już tak jest. Szkoda tylko, że życie musi traktować każdego z osobna tak samo okrutnie.
P.S. Wysłałam Wam zdjęcia dziewczynki Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam.

Garden - DziękiNormalnie ważę 40 kg/155 cm teraz schudłam niestety. Postaram się nadrobić. Zła jestem, że gdy tylko z moją psychiką jest lepiej to okazuje się, że albo schudłam, albo przytyłam.

Photoblog

Edytowane przez Hypnotic Eyes
Czas edycji: 2008-04-08 o 22:25 Powód: .
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 22:23   #3402
schism_
Zadomowienie

Iza-owszem pisałam w tym wątku,acz ciężko jest się do posta dokopać. Po krotce zaczęło się od słodyczowego nałogu,rozterek sercowych,niemożności mieszczenia się w swe ubrania,frustracją,że inne ważą więcej a wyglądają szczuplej, nieudanych wakacji ,kłótni,gwoździem do trumny była przypadkowa wieść o niedoczynności tarczycy.Zaczęłam ucinać kalorie,ze strachu,że mam skopany metabolizm.I tak wspomagana leczeniem schudłam.Okres wrócił po trzech miechach, na 1,5 miesiąca ustał,wszystko przez stres i odstawienie tyroksyny ,za jakiś czas ma się to ustabilizować tzn gdy na nowo ją wdrożę. Co do kociej natury,również się pod tym podpisuję,nawet dobrze się z tym czuję

Nawiązując do matki,owszem coś tam się przepierałam,z racji że obie mamy trudne wybuchowe charaktery skończyło się trzaśnięciem drzwiami. Teraz jak gdyby nigdy nic (po każdej dosłownie każdej awanturze tak robi) jest wesolutka i do znudzenia powtarza,jak ty wyglądasz,co zjadłaś,co musisz... Rozumiem,że się martwi,jest zestresowana ogółem sytuacji rodzinnej et.c,ale do licha ,choć raz niech przeanalizuje swe słowa,użyje empatii ,wczuje się w mą sytuację/uczucia.
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 22:24   #3403
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Wiem,że wiele z Was mogłam zawieść,że nie spodziewałyście się,że znowu się złamię.
Kochana, nie mów tak! Tu nie chodzi o to czy nas zawodzisz czy nie. Ja np. nie czuję się zawiedziona. Tylko zmartwiona

kurcze, a co do psycho to niestety nie wiem jak się sprawy mają. Naprawdę ZAWSZE jeśli pacjentka jest niepełnoletnia trzeba informować rodzinę?
Cytat:
błaaaaagam... przecież to na zdjęciach wychodzi się mniej korzystnie niż w rzeczywistości... Na żywo jesteś zapewne jeszcze zgrabniejsza niż na fotkach.
Jeśli masz jakieś aktualne to ja bym też niesmiało prosiła...
(madame_apple@onet.eu)
Cytat:
Proszę Cię. Mam rozumieć, że w Twoim rozmiarze nie szyją spodni, które by Ci się podobały?
Tu wcale nie chodzi o to, że nie możesz kupić spodni, jakie Ci się podobają. Po prostu nie mieścisz się w swój wyidealizowany i wymarzony rozmiar. Znam ten ból, ale trzeba się z tym pogodzić. Wziąć większy rozmiar i zobaczyć, że wyglądasz w nim świetnie!
Wiesz, że o wyglądzie wcale nie decyduje rozmiar? Decyduje krój i sposób noszenia, taka prawda. I nie pisz, że nie dasz rady. Doskonale dasz radę
Kwestia tylko żebyś zrozumiała, że nie rozmiar uczyni Cię szczęśliwą.

Poświadczę jeszcze to co pisała Iza. Kompulsy i wszelkie tego typu powikłania to jest koszmar. Kompulsy po cięciu kcal są bardzo często. Podczas kompulsów czujesz się (przepraszam za brzydkie,acz adekwatne określenie) jak szmata. Totalne zero. Naprawdę dla tych paru kg nie warto pakować się w to bagno.

Stary 2008-04-08, 22:28   #3404
agness51
Zakorzenienie

Jabłuszko - Zaraz wyślę fotki ...
Co do spodni ... jakoś nie chcę kupować spodni w rozmiarze 29,skoro mam w domu o 2 rozmiary mniejsze

PS.
Hypnotic - Masz bardzo ładną figurę . Szczególnie nogi .

Stary 2008-04-08, 22:30   #3405
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Oj, Agness. Ja Cię nie chcę namawiać, ale zapamiętaj moje słowa. Kiedyś pożałujesz. Mnie osobiście nigdy nie udało się nikogo uchronić przed ED, choć próbowałam. Widać każdy musi tego doświadczyć na własnej skórze... Swojego czasu gdy dopiero zaczynałam się odchudzać próbowała mi pomóc Sylwia z wizażu. Nie udało się. Odważyłam się do niej napisać dopiero jak wróciłam ze szpitala. Przyznałam sie do porażki. Chyba już tak jest. Szkoda tylko, że życie musi traktować każdego z osobna tak samo okrutnie.

Garden - DziękiNormalnie ważę 40 kg/155 cm teraz schudłam niestety. Postaram się nadrobić. Zła jestem, że gdy tylko z moją psychiką jest lepiej to okazuje się, że albo schudłam, albo przytyłam.
Mhm, to Ty niziutka jesteś rzeczywiście. I właśnie sama się obawiam. Wydaje mi się, że z moją psychiką jest coraz lepiej, jakoś nie mam olbrzymich wyrzutów, łamię się jedząc coś, do czego mam opory...ale w weekend okaże się czy nie przytyłam czego bardzo nie chcę. nie masz za co dziękować ;*
Stary 2008-04-08, 22:34   #3406
phenomena
Zakorzenienie

hypnotic, tez bym prosila phenomenaa@wp.pl
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 22:35   #3407
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Agness, powiem inaczej: zostawiam Ci wybór, przecież nie jesteś ubezwłasnowolniona, no i i tak nie mam nad Tobą żadnej kontroli. Po prostu odpowiedz sobie, czy warto. I ile Cię będą kosztować nowe problemy wynikające z ed. podpowiem, że dużo i będziesz żałowała, że odchudzałąś się, gdy byłaś szczupła. Ja bardzo zaluję.

Hypnotic, o kurdeee. BOSKI BRZUCH!!!!!!!!! Kobiecy, delikatny, płaski, piękna figura

idę spać, dobranoc Agness - wierzę w Twą zdolność do logicznego rozumowania

Stary 2008-04-08, 22:38   #3408
agness51
Zakorzenienie

Iza - Dziękuję ... i tak mi trochę przemówiłyście do rozumu

A co do brzuszka Hypnotic to zgadzam się,świetny .

Jabłuszko - Wysłane.

Stary 2008-04-08, 22:38   #3409
madame_apple
Zadomowienie

ojej... Hypnotic - wszystkie dziewczyny tak się zachwycają... ja też bym bardzo chciała zobaczyć Twoje zdjęcia Więc jeśli mogłabym to bardzobardz proszę: madame_apple@onet.eu

Stary 2008-04-08, 22:40   #3410
agness51
Zakorzenienie

Ja też się kładę,ciężki dzień miałam.
Jeszcze wszystko przemyślę.

Dobranoc .

Stary 2008-04-08, 22:43   #3411
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też się kładę,ciężki dzień miałam.
Jeszcze wszystko przemyślę.

Dobranoc .
Przemyśl proszę
mam nadzieję, że będzie Ci po tym lżej. Dobranoc Wam
Stary 2008-04-08, 22:43   #3412
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Podpisuje sie pod tym obiema rekami, mnie też na poczatku próbowala pomóc dziewczyna która wyszła ze skarajnej anoreksji (32 kg i ponad 170 cm), ale jej sie nie udalo, ja się ciągle upierałam że lepiej sie czuje jak mniej jem , tak lekko i zdrowo, a ona na to że do czasu , że na poczatku tez sie tak czuła a skończyła nie mając siły wstać z łóżka, sama sie ubrać i w ogóle egzystować , na szczęscie wyszła z tego i teraz żyje ciesząc się zyciem jak inni

Agness
, kochana weź sobie do serca słowa dziewczyn , my nie chcemy cie głaskac po głowie i pocieszać tylko uświadomic co możesz przez to stacić.

Hypnotic, czy moge prosić o zdjecia : funky87o2.pl
Stary 2008-04-08, 22:54   #3413
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Podpisuje sie pod tym obiema rekami, mnie też na poczatku próbowala pomóc dziewczyna która wyszła ze skarajnej anoreksji (32 kg i ponad 170 cm), ale jej sie nie udalo, ja się ciągle upierałam że lepiej sie czuje jak mniej jem , tak lekko i zdrowo, a ona na to że do czasu , że na poczatku tez sie tak czuła a skończyła nie mając siły wstać z łóżka, sama sie ubrać i w ogóle egzystować , na szczęscie wyszła z tego i teraz żyje ciesząc się zyciem jak inni

Agness
, kochana weź sobie do serca słowa dziewczyn , my nie chcemy cie głaskac po głowie i pocieszać tylko uświadomic co możesz przez to stacić.

Hypnotic, czy moge prosić o zdjecia : funky87o2.pl
Funky ma zdecydowaną Rację.

Ja już sama pójdę spać i pomyślę trochę nad sobą, bo dałyście do myślenia nie tylko Agness,ale i mi. Dziękuję Wam ;* Dobrej nocy
Stary 2008-04-08, 23:00   #3414
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Jej Dziewczyny dzięki Nigdy nikt nie powiedział, że moja sylwetka jest kobieca, zresztą ja naprawdę jestem jeszcze młoda :tongue:. Naprawdę mi miło A co do nog to wstyd sie przyznac, ale kiedys ich zbytnio nie lubilam, teraz podchodze do tego z dystansem i mozna powiedziec, ze oprocz biustu ktory moglby byc wiekszy akceptuje swoje cialo. Wiadomo, czasem jest gorzej czy cos, ale nauczylam sie, ze to nie figura decyduje o tym czy siebi akceptujemy. Ja nie lubilam siebie i schudlam bardzo duzo. Teraz wrocilam do wagi w sumie sprzed ED i dopiero siebie zaakceptowalam. Klucz lezal w tym, ze odnalazlam radosc z zycia, nie z tego czy waze kg mniej czy wiecej

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 23:06   #3415
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość
Tamo, gratuluję wszystkiego! Przytycia, tego że jesteś uśmiechnięta, że tak dobrze Ci idzie, i przede wszystkim gratuluje tego świetnego podejścia, trzeźwego patrzenia na siebie, na to wszystko, i że wychodzisz z ED (i że potrafisz człowieka do pionu postawić )
Zooosiu Dziękuje

Cytat:
Tamo, wg mnie źle się wyraziłaś i Twoja wypowiedź zabrzmiała tak, jakby S(k) była chudziutka, a Aga - przeciwnie, no ale każdy jest inny. Fakt, każdy jest inny. Ale, Agness, dobrze wiesz, że S(k) miała ED, wiesz o jej problemach. Zastanów się, jakim kosztem pragniesz (zbyt) chudego ciała. Czy nie lepiej być szczupłą i ładną zdrową (prawie) dziewczyną? Przecież ed doprowadziło do osobistego upadku tyle dziewczyn tutaj.
Nie Izuś, chodziło mi o to, że mają inne budowy ciała i właśnie Aga jest ŁADNIE SZCZUPŁA, a S(k) jest chudziutka, a to różnica, bo jak wiemy S(k) zmaga się z ED, więc ta chudosć nie jest do końca zdrowa... A nie można przecież dążyć do czegoś co jest nie zdrowe...
Mam nadzieje, że każdy zrozumie o co mi chodzi...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 23:08   #3416
phenomena
Zakorzenienie

rzeczywiście. superchick ma wspanialy brzuch i nogi, ale slicznie by tez wygladala z paroma kilogramami wiecej

hypnotic, czekam na twoje fotencje!
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 06:38   #3417
asiek14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość

Poświadczę jeszcze to co pisała Iza. Kompulsy i wszelkie tego typu powikłania to jest koszmar. Kompulsy po cięciu kcal są bardzo często. Podczas kompulsów czujesz się (przepraszam za brzydkie,acz adekwatne określenie) jak szmata. Totalne zero. Naprawdę dla tych paru kg nie warto pakować się w to bagno.
powtwierdzam... niestety Agness przemyśl to jeszcze.

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 07:01   #3418
zooosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zooosia Pokaż wiadomość

Hypnotic
, chętnie Cie zobaczę
Kochana, pominęłaś mnie

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2011-04-25 o 13:15
zooosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 07:07   #3419
funky87
Zakorzenienie

Agness -Kochana mam nadzieje, że przez noc przemyślalaś nasze słowa i zmieniłaś choć troszkę podejście do Siebie, uwierz my naprawdę chcemy dla Ciebie jak najlepiej Proszę wstrzymaj się jeszcze z redukjcą, może teraz przeżywasz kryzys, dołek a minie pare dni i spojrzysz na to wszystko z dystanesem i pomyslisz po co mi ti życzę ci tego z całego serducha
Mnie wczoraj dziewczyny wbiły do głowy abym się co dzień nie ważyła bo zwariuję , melduje że dziś tego nie zrobiłam i od razu czuje się lepiej, nie zaczynam dnia z bagażem wagi tylko po prostu jak każdy inny człowiek ,który nawet nie pomysli o tym czy przez noc utył 100 czy 200g
Powiem wam dziewczynki wczoraj było ciężko ale walczyłam do samego końca i dzis także nie zamierzam się poddać Mam nadzieję że jak wróce po połudnu to poczytam dobre wiadomości o was żYczę miłego dnia
Stary 2008-04-09, 07:22   #3420
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Agness -Kochana mam nadzieje, że przez noc przemyślalaś nasze słowa i zmieniłaś choć troszkę podejście do Siebie, uwierz my naprawdę chcemy dla Ciebie jak najlepiej Proszę wstrzymaj się jeszcze z redukjcą, może teraz przeżywasz kryzys, dołek a minie pare dni i spojrzysz na to wszystko z dystanesem i pomyslisz po co mi ti życzę ci tego z całego serducha
Mnie wczoraj dziewczyny wbiły do głowy abym się co dzień nie ważyła bo zwariuję , melduje że dziś tego nie zrobiłam i od razu czuje się lepiej, nie zaczynam dnia z bagażem wagi tylko po prostu jak każdy inny człowiek ,który nawet nie pomysli o tym czy przez noc utył 100 czy 200g
Powiem wam dziewczynki wczoraj było ciężko ale walczyłam do samego końca i dzis także nie zamierzam się poddać Mam nadzieję że jak wróce po połudnu to poczytam dobre wiadomości o was żYczę miłego dnia
Funky super, bardzo się cieszę, że się nie zważylaś Oby tak dalej

Agness ja także mam nadzieję, że zrezygnowałaś z redukcji...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości