Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-09, 08:23   #241
malenka1889
Zadomowienie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Czasem trza uświadomić tych naszych chłopów, bo oni chyba myślą, że mamy jakieś akumulatorki w tyłku i wsio możemy robić, a zmęczenia nie czujemy.

Pamiętam jak w ciązy z Małą Tomi miał taki okres, budził sie non stop, teraz wiem ze potrzebował po prostu bliskosci, ale chodzilam do niego, usypialam, spiewalam, cuda wianki, w koncu nie wytzrymalam, bo bylam snieta, ciaza dawala w kosc, w dzien tez nie moglam odespac, a hrabia mial to w tylku i w koncu powiedzialam, ze nocki sa jego. Dlugo nie wytrzymal i zaczal spac z malym, bo sie biedak (stary) nie wysypial. Tak to nie chcial wczesniej zebysmy z malym spali. Jak sie mala urodzila to juz mialam wsio gdzies, wolalam z dwojka spac i sie wyspac. Teraz to różnie, nigdy nie wiesz z kim zasniesz, a z kim sie obudzisz

Żaluje tylko, ze nie spalam z malym od poczatku w jednym łózku, on lepiej by spal, ja tak samo. Takie przytulanie nocne jest niesamowite
Ja to jestem jakaś dziwna chyba bo z mężem spoko mi sie śpi, kazdy dupa sie odwróci i spokój, a z córką nie śpimy, od małego byla nauczona spać w swoim łóżeczku, nawet jak cycka jej dawałam w nocy to odnosilam i w tedy dopiero mogłam odpocząć we snie bo ja przy niej sie wyspac nie mogłam. Teraz jak mąż idzie do pracy to ona sie budzi tak kolo 5/6 to tz mi ja do lozka przynosi , mleczko i juz zostaje ze mną albo zaśnie i śpi do 7 albo juz nie śpi tylko leżymy i książki czytamy. Mam nadzieje, że drugie też bedzie u siebie spało bo bym na rzęsach chodziła

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 08:30   #242
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Już wczoraj próbował przepraszać....nie dałam się...inaczej nie dotrze to tego męskiego czerepa

No u nas też tż nie chce spać z młodym. Tzn. bierzemy go do siebie nad ranem by pospał dłużej, jak jest chory i marudny.
Ja to się boję z nim spać bo generalnie moje dziecko się rzuca jak ryba na brzeg wyrzucona i o brzuch się martwię ...
Ale też czasami widzę zwiększoną potrzebę bliskości i wtedy nie ma zmiłuj - taką potrzebę TRZEBA zaspokoić
Dobrze

No własnie, odkladalam malego po uspieniu, a trzeba było go brac na cala nocke, tylko sie oboje meczylismy w tamtym okresie.

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 08:32   #243
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Laski jadę na wyrwanie. Trzymajcie kciuki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cytat:
Kciuki!

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Mam równo 20tc czyli połowinki :brzyda l:
Stawiam bąbelki : lama:
Ale jak to? Ja już sobie w kalendarzach poprzesuwałam termin na 4 sierpnia i mi jutro wskakuje 20 tydzień, a Ty niby rodzisz tydzień szybciej.

Cytat:

Ja miałam słaby cały wczorajszy wieczór, w nocy się budziłam, mam MEGA ZAKWASY, ledwo się ruszam. I brzuch cały czas boli. Dobrze, że ja mam dzisiaj tę wizytę. :-/ Podejrzymy dzidzię, zapytam o szyjkę, bo mnie już to niepokoi. Wcześniej taki utrzymujący się ból miałam w okolicach Sylwestra, a teraz jeszcze zaczęłam basen, to mi wskakuje niepokój. :-/

Chociaż z okiem już ok, jak wstałam.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 08:41   #244
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Ja to jestem jakaś dziwna chyba bo z mężem spoko mi sie śpi, kazdy dupa sie odwróci i spokój, a z córką nie śpimy, od małego byla nauczona spać w swoim łóżeczku, nawet jak cycka jej dawałam w nocy to odnosilam i w tedy dopiero mogłam odpocząć we snie bo ja przy niej sie wyspac nie mogłam. Teraz jak mąż idzie do pracy to ona sie budzi tak kolo 5/6 to tz mi ja do lozka przynosi , mleczko i juz zostaje ze mną albo zaśnie i śpi do 7 albo juz nie śpi tylko leżymy i książki czytamy. Mam nadzieje, że drugie też bedzie u siebie spało bo bym na rzęsach chodziła

Wysłane za pomocą mTalk
Czemu dziwna? Kazdy robi jak chce. Nie krytykuje postepowania innych, napisalam tylko jak bylo u nas.
Tomi ponad rok spal sam w łózeczku, teraz bym robila inaczej, ale to ja
Kazda chwila snu przy wiekszej ilosci dzieci jest na wage złota

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Ale jak to? Ja już sobie w kalendarzach poprzesuwałam termin na 4 sierpnia i mi jutro wskakuje 20 tydzień, a Ty niby rodzisz tydzień szybciej.

Ja miałam słaby cały wczorajszy wieczór, w nocy się budziłam, mam MEGA ZAKWASY, ledwo się ruszam. I brzuch cały czas boli. Dobrze, że ja mam dzisiaj tę wizytę. :-/ Podejrzymy dzidzię, zapytam o szyjkę, bo mnie już to niepokoi. Wcześniej taki utrzymujący się ból miałam w okolicach Sylwestra, a teraz jeszcze zaczęłam basen, to mi wskakuje niepokój. :-/

Chociaż z okiem już ok, jak wstałam.
No jak, mam rowno 20t0d, czyli równo połowa
Czyli jutro zaczynamy 21tc

Kciuki za wizyte Nie stresuj sie na zapas, mysle ze dłuższy czas bylas w domku bez wiekszego wysilku i dlatego cialo tak reaguje, to nie znaczy, ze zaraz cos zlego sie dzieje. Dostosuj tempo, powolutku zwiekszaj i tyle

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-09, 08:45   #245
Serenely
Zakorzenienie

Ahhh, to weź w błąd mnie tu nie wprowadzaj, bo ja się już zaczęłam głowić czy z moją matmą wszystko ok. Ja jutro zaczynam 20, czyli ja stawiam bąbelki, Twoje to już jakieś stare.

No mi mąż klepie, że zastuj mięśniowy miałam, skoro byłam ciągle w ruchu, a tu nagle tyle miesięcy siedzenia. Ale jak brzuch boli cały czas, już niezależnie od basenu (bo to kolejny dzień) to się martwię, że nie pomogłam sobie tym ruchem. :-/

Pamiętam jeszcze o biotynie.
Stary 2017-03-09, 08:45   #246
Alexandre
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez we00 Pokaż wiadomość
Laski jadę na wyrwanie. Trzymajcie kciuki.

Bądź dzielna

Cytat:
Dajcie znać kiedy pijemy co by na pusty żołądek nie przyjmować tych bąbelków

Alexandre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 08:46   #247
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Już wczoraj próbował przepraszać....nie dałam się...inaczej nie dotrze to tego męskiego czerepa

No u nas też tż nie chce spać z młodym. Tzn. bierzemy go do siebie nad ranem by pospał dłużej, jak jest chory i marudny.

Ja to się boję z nim spać bo generalnie moje dziecko się rzuca jak ryba na brzeg wyrzucona i o brzuch się martwię ...

Ale też czasami widzę zwiększoną potrzebę bliskości i wtedy nie ma zmiłuj - taką potrzebę TRZEBA zaspokoić
No i dobrze mu tak niech teraz sie płaszczy przed tobą

Wysłane za pomocą mTalk

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-09, 08:46   #248
kochanalukrecja
użytkowniczka

Chyba i na mnie przyszedł czas sie przywitać. Jestem z Waszymi postami na bieżąco, miło mi się was czyta, ale u mnie z regularnym pisaniem gorzej. Mam 25 lat, to moja pierwsza ciąża, z terminem porodu na 27.08 ale ze względu na problemy rodzinne zarówno w mojej rodzinie i rodzinie męża nie mam czasu na zakupy dla maluszka. Dosłownie nie mamy jeszcze nic z wyprawki i zapewne będziemy mogli liczyć tylko na nasze możliwości w tym aspekcie bo na rodzinę liczyć nie możemy. I mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które borykają się z alergia, jak to u was wygląda w ciąży? Byłam juz u trzech lekarzy i każdy mówi co innego a na koniec najlepsza wiadomość, prawdopodobnie będzie chłopiec, mam nadzieje, że w poniedziałek się potwierdzi imię wybrane po dziadku męża- Staś
kochanalukrecja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 08:50   #249
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kochanalukrecja Pokaż wiadomość
Chyba i na mnie przyszedł czas sie przywitać. Jestem z Waszymi postami na bieżąco, miło mi się was czyta, ale u mnie z regularnym pisaniem gorzej. Mam 25 lat, to moja pierwsza ciąża, z terminem porodu na 27.08 ale ze względu na problemy rodzinne zarówno w mojej rodzinie i rodzinie męża nie mam czasu na zakupy dla maluszka. Dosłownie nie mamy jeszcze nic z wyprawki i zapewne będziemy mogli liczyć tylko na nasze możliwości w tym aspekcie bo na rodzinę liczyć nie możemy. I mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które borykają się z alergia, jak to u was wygląda w ciąży? Byłam juz u trzech lekarzy i każdy mówi co innego a na koniec najlepsza wiadomość, prawdopodobnie będzie chłopiec, mam nadzieje, że w poniedziałek się potwierdzi imię wybrane po dziadku męża- Staś
Dopisać do listy?

Nie martw się, my też liczymy na rodzinkę i czekamy ze wszystkim do momentu aż z jednych zejdą ciuszki do nas (bo w styczniu się młoda urodziła, więc też przechodzi wszystkie etapy - ubranka krążą ogólnie od lat w rodzinie ). Wyprawkę to pewnie będę kompletować małymi kroczkami za miesiąc, ale tę szpitalną.
Stary 2017-03-09, 08:51   #250
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Czemu dziwna? Kazdy robi jak chce. Nie krytykuje postepowania innych, napisalam tylko jak bylo u nas.

Tomi ponad rok spal sam w łózeczku, teraz bym robila inaczej, ale to ja

Kazda chwila snu przy wiekszej ilosci dzieci jest na wage złota

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

No jak, mam rowno 20t0d, czyli równo połowa

Czyli jutro zaczynamy 21tc

Kciuki za wizyte Nie stresuj sie na zapas, mysle ze dłuższy czas bylas w domku bez wiekszego wysilku i dlatego cialo tak reaguje, to nie znaczy, ze zaraz cos zlego sie dzieje. Dostosuj tempo, powolutku zwiekszaj i tyle
Ja wiem, że nie krytykujesz

Ja tez Nie wiem jak z tym dzieckiem będzie moze być wszystko inaczej o 180 stopni.

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-09, 08:51   #251
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

dziewczyny, czy jest tu jakaś mama oprócz dirty black która sie nie udziela ale mam z nią codziennie kontakt która będzie miała dziecko rok po roku ? Weronika jak urodzi się bobo będzie miała rok i 11 miesięcy.
chciała bym się zapytać jak rozwiążecie kwestie wózka, my codziennie bedziemy dojeżdżać i wracać autobusem do domu ze żłobka i zastanawiam się czy dla Wery podstawka czy raczej wózek rok po roku

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 08:56   #252
Martoolka87
Zakorzenienie

Dżem dobry

Cytat:
Ja niestety idę już spać, bo chyba mam tę aurę migrenową znowu jak to określa neurolog (bo ból głowy prześcignęłam kawą) - widzę pulsującę wypalone "E" przed oczami. Trzeci raz w ciągu miesiąca. I chyba laser nie pomoże, bo to na oboje oczu. Czyli aura wg neurologa. Ech. Masakra. Nic poza snem na to nie pomaga.
Ojoj, Bidulko, może po ciąży samo przejdzie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Bardzo fajne

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Dzisiaj byliśmy z ktosiem na wizycie. Wyniki badań mam wszystkie super, dzidzia też rośnie zdrowo Pępowina była między nogami i nie można było zobaczyć płci ale jak zaczęło się wiercić to obie widziałyśmy z panią gin siusiaka także Serenely możesz mi wstępnie dopisać chłopaka
Super

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Martoolka87, dzięki za info i trzymam kciuki za Twoje maleństwo!
Dzięki

Cytat:
Napisane przez magdazar Pokaż wiadomość
Godzinę temu mój syncio zrobił mi prezent i zaczął mocniej kopać a nie smerać, tak, że widać na zewnątrz 😁😀😘 już zapomniałam jakie to wspaniałe uczucie 😍

Cytat:
Napisane przez emceka Pokaż wiadomość
Też kupuję większe bo cały czas się boję że przytyję po mamie w ciąży ze 35 kg chociaż na razie 3 kg to z drugiej strony liczę na to że już nie mam szans tego nadrobić
Musiałabyś się bardzo postarać
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 08:57   #253
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:
Witamy i zapraszamy

Dużo chłopaków u nas sie robi. Co do alergii to jestem zielona w tym temacie... A to na skórze masz zmiany jakieś?

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-09, 08:58   #254
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy jest tu jakaś mama oprócz dirty black która sie nie udziela ale mam z nią codziennie kontakt która będzie miała dziecko rok po roku ? Weronika jak urodzi się bobo będzie miała rok i 11 miesięcy.
chciała bym się zapytać jak rozwiążecie kwestie wózka, my codziennie bedziemy dojeżdżać i wracać autobusem do domu ze żłobka i zastanawiam się czy dla Wery podstawka czy raczej wózek rok po roku
hej, u nas będzie rok i 10 miesięcy.

Póki co planuje dostawkę do wózka - tylko nie zagłębiałam jeszcze szczegółowo tematu. Na pewno chcę taką by dziecko mogło usiąść.

Do żłobka młody nie chodzi ale planuję spacery we trójkę więc musi mieć komfort jakby co...

Wózek rok po roku chciałabym tez zobaczyć ale muszę poszukać by na żywo obejrzeć...
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 08:59   #255
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Bądź dzielna
Dajcie znać kiedy pijemy co by na pusty żołądek nie przyjmować tych bąbelków
Mozesz juz pić spokojnie

Cytat:
Ahhh, to weź w błąd mnie tu nie wprowadzaj, bo ja się już zaczęłam głowić czy z moją matmą wszystko ok. Ja jutro zaczynam 20, czyli ja stawiam bąbelki, Twoje to już jakieś stare.

No mi mąż klepie, że zastuj mięśniowy miałam, skoro byłam ciągle w ruchu, a tu nagle tyle miesięcy siedzenia. Ale jak brzuch boli cały czas, już niezależnie od basenu (bo to kolejny dzień) to się martwię, że nie pomogłam sobie tym ruchem. :-/

Pamiętam jeszcze o biotynie.
No prosze Cie, ja swietuje połowinki, czyli ten jedyny dzien gdzie jest rowno 20tc, a nie tam caly tydzien, chyba ze chcesz pic codziennie

Dobrze, ze akurat masz ta wizyte, to Cie moze gin uspokoi

Cytat:

Witaj
Piękne imię, tak miał miec na imie mój pierworodny
O co dokladnie pytasz w kwestii alergii? Jestem pod opieka alergologa

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-09, 09:01   #256
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

To u ciebie bedzie prawie dwa lata, U mnie bedzie 2 lata i 4 miesiące. Zastanawiam sie nad podstawka czy dostawka bo nie wiem jak wagowo te wózki rok po roku się rozkładają tzn ile kg starsze dziecko moze mieć.

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-09, 09:03   #257
_km
Raczkowanie

No pięknie, nie było mnie jeden dzień, ucieszyłam się z 3 stron do nadrabiania a tu wyskoczył nowy wątek
_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 09:03   #258
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
No prosze Cie, ja swietuje połowinki, czyli ten jedyny dzien gdzie jest rowno 20tc, a nie tam caly tydzien, chyba ze chcesz pic codziennie
No a czemu nie? Jak szaleć, to szaleć.
Stary 2017-03-09, 09:03   #259
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dostałam od starego różę, 2 pączki i duża czekoladę wawel tiramisu, zgadnijcie co mnie najbardziej ucieszyło

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Poza tym znalazłam pare ciuszków w piwnicy w kartonie, każde inny rozmiar, ale zawsze juz cosik jest

Hahah Ja dostałam Wedla Brownie tez taka duża ale w koncu sam ja zjadł, bo ja wiedziałam ze zjem kawałek i pójdzie cała tabliczka

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Mój przyjechał z pracy i przeprasza, że nie kupił kwiatka, bo były brzydkie, więc kupił ptasie mleczko. Powiedziałam, że to najlepsza decyzja

Cytat:

No ba

Potem okres dojrzewania

Pograłam z dzieciakami. Normalnie czuje sie zmeczona po tym jak musialam troszke pomyslec . To nie byly jakies mega trudne gry, bo doubble, duszki i głodne hipcie. Kalafior do entej już u mnie

Hahaha ja wczoraj kupiłam Julkowi puzzle czuczu takie 2+, 22 elementy, myślałam ze to bedzie banalne do ułożenia, a wiesz jak sie nameczylam? az mi wstyd było

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Fajne spodnie

Ja dostałam sms zr na mnie czekają w paczkomacie właśnie dżinsy. Jutro odbiorę mam nadzieję że trafiłam z rozmiarem.

Tez mam awizo ze przyszły moje dziny, koleżanka z majówek 2015 sprzedawała wlasnie z hm

Cytat:
Gratuluję chłopaka

Kciuki

O imprezka jak ten czas leci

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

A ja wczoraj się z tż'tem pokłóciłam...taki koniec dnia kobiet mi zafundował ze myślałam że mu

Nie powiem, zazwyczaj mega mi pomaga przy młodym no i w domu...ale wczoraj przeszedł samego siebie...ja w nocy do młodego wstawałam chyba z 5 razy i on wiedział o tym - nie wiem czemu tak mi Grześko marudzi ostatnio (ps. tż na nocce był), ostatecznie młody obudził się o 5.30

Potem praca ...zakupy, no i stałam jak ta durna przy garach całe popołudnie bo mu chciałam domowy bigosik zrobić a ten mi zaczął marudzić jaki to on zmęczony jest ( wstał o 13...młody miał drzemkę do 15 .... czyli miał kupę czasu na odpoczynek) nosz ku....

I jak mi powiedział ze jestem niesprawiedliwa, gdy mu powiedziałam, ze młodego kąpie i kładzie spać to mu się popłakałam, focha strzeliłam i tyle było z wieczora....

Tez sie wczoraj troche ścielam z Tz... on ma jakies swoje udziwnienia, zawsze jak ja pakuje zmywarkę o potem przyłazi i poprawia bo twierdzi ze zle układam, z workiem na śmieci to samo.. wczoraj cos tam wyrzucał i nagle wrzeszczy "czy Ty nawet worka na śmieci nie potrafisz dobrze włożyć?" W ogole znikąd. Wiadomo ze chlapnął w złości bez zastanowienia ale mega przykro mi sie zrobiło....

Ale jeszcze apropo "buntu dwulatka" u Nas zupełnie nie ma odpukać, chociaz ja tez sie nie doszukuje jakiegoś buntu nie mam nad dzieckiem żadnej władzy zeby sie miał "buntować" jakoś zupełnie inaczej postrzegam relacje

Ale naprodukowalyscie!! Nadrobić Was to masakra

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-09, 09:04   #260
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
hej, u nas będzie rok i 10 miesięcy.

Póki co planuje dostawkę do wózka - tylko nie zagłębiałam jeszcze szczegółowo tematu. Na pewno chcę taką by dziecko mogło usiąść.

Do żłobka młody nie chodzi ale planuję spacery we trójkę więc musi mieć komfort jakby co...

Wózek rok po roku chciałabym tez zobaczyć ale muszę poszukać by na żywo obejrzeć...
my musimy jeździć autobusem 4 przystanki, boję się by mała chciała stac na podstawce, boję że będe ją ganiac po autobusie, a gdzie tu jeszcze trzymac gondole i siebie.
chyba dla bezpieczeństwa wolała bym ją usadzić przypiąć i mieć spokój, z takich tańszych rok po roku będzie chyba hauck duble i chyba na niego się skusze
http://images.hauck.de/fileadmin/ima...7923500118.jpg

sa jeszcze takie dostawki obok wózka z boku z siedziskiem tez będe oglądać

wymianki
Stary 2017-03-09, 09:07   #261
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz nie mam tego problemu, ale kiedy mała się urodziła, Tomi nie miał 2 latek, chodził od niedawna. Miałam dostawke do wozka buggypod smorph, chyba ten model. Nie chcialam wózka nowego, bo bylam zadowolona ze starego, dostawke w kazdej chwili moglam złozyc czy rozlozyc. Małemu zdarzyło sie nawet w niej zasypiac czasem, wiec pewnie bylo mu wygodnie.

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dżem dobry
Dziękuję za inspiracje śniadaniową

synuś
córeczka
synuś
Stary 2017-03-09, 09:09   #262
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _km Pokaż wiadomość
No pięknie, nie było mnie jeden dzień, ucieszyłam się z 3 stron do nadrabiania a tu wyskoczył nowy wątek

Cytat:
my musimy jeździć autobusem 4 przystanki, boję się by mała chciała stac na podstawce, boję że będe ją ganiac po autobusie, a gdzie tu jeszcze trzymac gondole i siebie.
chyba dla bezpieczeństwa wolała bym ją usadzić przypiąć i mieć spokój, z takich tańszych rok po roku będzie chyba hauck duble i chyba na niego się skusze
http://images.hauck.de/fileadmin/ima...7923500118.jpg

sa jeszcze takie dostawki obok wózka z boku z siedziskiem tez będe oglądać
No tak, bieganie za dzieckiem średnio wygodne, kiedy jest drugie do pilnowania

Kiedys oglądałam w necie Tfk twinner twist duo - ale cena z kosmosu....

Też celuje w tą boczną dostawkę bo tam są pasy jakby co, no i stabilne oparcie plecków. Tylko jeszcze nie orientowałam się czy do mojego wózka będzie pasować.

Edytowane przez diablica80
Czas edycji: 2017-03-09 o 09:13
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 09:10   #263
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Teraz nie mam tego problemu, ale kiedy mała się urodziła, Tomi nie miał 2 latek, chodził od niedawna. Miałam dostawke do wozka buggypod smorph, chyba ten model. Nie chcialam wózka nowego, bo bylam zadowolona ze starego, dostawke w kazdej chwili moglam złozyc czy rozlozyc. Małemu zdarzyło sie nawet w niej zasypiac czasem, wiec pewnie bylo mu wygodnie.

ja niestety swoj wózek gondolkę oddałam koleżance, i sama po paru miesiącach zaszłam w ciąże, narazie tamta nic nie wspomina ze odda czy coś wiec nastawiam się ze muszę kupić tak czy siak nowy ... wiec jak juz mam kupować to chyba jednak ten duble.

o o o własnie o takim siedzisku z boku mówiłam , no tylko ze to ma sens jak się ma wózek po młodszym dziecku bo przecież ja już nie mam :/

wymianki
Stary 2017-03-09, 09:10   #264
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie zaraz zmajstruję kanapkę z pumpernikla, twarogu, trochę śmietany na to i teraz myślę czy rzodkiewkę czy dżemor walnąć jako zwieńczenie.

Po chwili namysłu wygrywa rzodkiew.
Stary 2017-03-09, 09:10   #265
magdazar
Raczkowanie

Ja będe miała dzieci rok po roku, dokładnie 1,5 roku różnicy.
Ja myślałam o dostawce do wózka albo bocznej albo takiej pod rączką ale siedzącej. Chciałabym wózek rok po roku ale niewiem jak dam radę znosić z 3 piętra. Na pewno jak młody trochę podrośnie to kupię jakąś lekką spacerówkę parasolkę.

Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
magdazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 09:12   #266
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Mam równo 20tc czyli połowinki :brzyda l:
Stawiam bąbelki : lama:
Gratki
Ja zaczęłam 5. miesiąc

Cytat:
A ja wczoraj się z tż'tem pokłóciłam...taki koniec dnia kobiet mi zafundował ze myślałam że mu
A to łobuz

Cytat:

Cytat:
Teraz to różnie, nigdy nie wiesz z kim zasniesz, a z kim sie obudzisz

Cytat:
Prawidłowo
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 09:12   #267
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

Kiedys oglądałam w necie Tfk twinner twist duo - ale cena z kosmosu....

Też celuje w tą boczną dostawkę bo tam są pasy jakby co, no i stabilne oparcie plecków. Tylko jeszcze nie orientowałam się czy do mojego wózka będzie pasować.
no własnie ja muszę mieć wózek nie obok siedzenia a pod spodem siedzenie, bo mam dość małe windy w bloku i się nie wcisnę z takim a mieszkam na 7 piętrze wiec muszę korzystac z tej windy.

wymianki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-09, 09:15   #268
we00
Rozeznanie

Już po wyrwaniu. Tak panikowalam że duszno mi było. Jak usiadłam na fotelu to strach odszedł w dal. Wyrwanie trwało może minute ale nic nie czułam

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-09, 09:15   #269
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez magdazar Pokaż wiadomość
Ja będe miała dzieci rok po roku, dokładnie 1,5 roku różnicy.
Ja myślałam o dostawce do wózka albo bocznej albo takiej pod rączką ale siedzącej. Chciałabym wózek rok po roku ale niewiem jak dam radę znosić z 3 piętra. Na pewno jak młody trochę podrośnie to kupię jakąś lekką spacerówkę parasolkę.

Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka
no to ja ci radze boczną , weronika ma teraz 1,6 miesięcy i wątpie by chciała stac na podstawce, ona chce wszędzie na nogach

wymianki
Stary 2017-03-09, 09:15   #270
beatkakalinowska123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak odkryłyście, że macie mutację MTHFR? Ja chciałam sobie we własnym zakresie zrobić test na tę mutację na początku ciąży, ale skonsultowałam to z lekarzem i zareagował, jakbym była jakąś świrniętą hipochondryczką :/

A teraz żałuję, bo widzę, że coraz częściej się zdarza. Biorę Pharmaton Matruelle.
Ja przy trzeciej ciąży otrzymałam skierowanie na badania w celu zdiagnozowania przyczyń poprzednich dwóch poronień (puste jaja płodowe).
Badanie zawsze możesz zrobić na własna rękę, jednak po analizie różnych artykułów w internecie stwierdzam, że w Polsce nie ma jasno określonego postępowania przy występowaniu tej mutacji. Spotkałam się ze stwierdzeniem przez ginekologów, że nie zlecają już tych badań bo one nic nie wnoszą.
beatkakalinowska123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości