|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
| Pokaż wyniki sondy: według mnie najlepszą lokówką jest | |||
| Lokówka spiralna BAB 2335E |
|
0 | 0% |
| Lokówka babyliss PRO |
|
0 | 0% |
| Lokówka ceramiczna do włosów Vidal Sassoon |
|
1 | 100,00% |
| Wigo; Profesjonalna lokówka o średnicy 40 mm |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Suszarka prostująca - nowość.
A ja mam suszarke prostująca z BaByliss i jestem bardzo zadowolona.
Wlosy wygladauja na naturalnie proste, i o taki efekt wlasnie mi chodzilo. Polecam
|
|
|
|
|
#1022 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lokówki, falownice itp. - wątek zbiorczy
a co myslicie dziewczyny o tej lokowce? chcialabym ja kupic ale nie wiem czy warto. czekam na opinie
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taka gruba nakladke do lokowki Phillipsa i z moich doswiadczen wynika ze specjalnie lokow ona nie robi, raczej lekko podkreca wlosy. Rzadko jej dlatego uzywam.
|
|
|
|
|
#1024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To niestety źle Ci się wydaje Jeszcze nie słyszałam | czytałam, aby ktoś był bardzo zadowolony ze sprzętu Philipsa.W dodatku ta lokówka z aukcji którą wkleiłaś ma multum nakładek, przy czym kosztuje 150 zł, niewątpliwie są zrobione z wątpliwej jakości tworzywa... A bardzo dobrej jakości lokówki bez nakładek kosztują około 200 zł. Wniosek nasuwa się sam
|
|
|
#1025 |
|
Raczkowanie
|
Hejka bardzo napaliłam się na zakup tej suszarki wersji 9021
czyli tej z jonizacja. na każdego inaczej działa, więc moze mi będzie ładnie prostowac włosy. Mam w sumie proste tylko końce mi się wywyjają i odstają mi wszędzie małe włosy. Ale mam pytanie jakiego środka uzywać by efekt prostowania wzmocnić. Mam welle 2 fazowa, ale czy ona nadaje się też do prostowania suszarką? Może jakiś krem prostujący wella high hair/ goldwell flat marvel? Może jakieś propozycje bo nie miałam takiego jeszcze
|
|
|
|
|
#1026 |
|
Rozeznanie
|
Od ponad 6 miesięcy używam suszarki Babyliss z nakładką prostującą i efekty są jakby to powiedzieć zależne od wielu czynników.
Po pierwsze nie osiągnie się takich samych efektów jak prostownicą (nie jest aż taka mocna i niezbyt może sobie poradzić z bardzo kręconymi włosami). Po drugie mi się lepiej prostują jeśli miałam wcześniej na głowie odżywkę, a potem nałożony jakiś balsam do prostowania (mam obecnie taki z Nivei). Poza tym z taką ilościa kosmetyków dłużej wytrzymują w prostości ![]() Po trzecie - gdy za często prostujesz tłuszczą się włosy (moja zmora), ale za to łatwiej idzie prostowanie. Po czwarte opcja jonizacji powoduje, że włosy nie sterczą po takim prostowaniu. Osobiście używam sporadycznie do prostowania, bardziej mi sie przydaje jako porządna suszarka. |
|
|
|
|
#1027 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Dziewczyny pomocy... Jak uzyskać taki efekt uzyć lokowki (o jakiej srednicy) czy moze falownicy? |
|
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej to sa fale robione prostownica na moje oko..
|
|
|
|
|
#1029 |
|
Raczkowanie
|
A jak Twoje włosy sie mają po półrocznym użytkowaniu? Bo mi się wydaje, że moje po tym czasie się zniszczyły, ale to chyba dlatego, że zdarła mi się ta żółta warstwa z płytek. Uznali reklamację, przysłali nową nakładkę, ale ja się przestawiłam na prostownicę i używam samej suszarki, bez nakładki, bo sie boję.
A pzretłuszczanie to chyba od preparatu zależy. Ja używałam Hotliss Loreal i miałam podobne wrażenia po tym. |
|
|
|
|
#1030 |
|
Przyczajenie
|
Gdzie się podział wątek dot. lokówki Rowenta Brush Activ?
Szukam opinii o tej lokówko-suszarce, ale jak kamień w wodę - nic nie mogę znależć
![]() Linki podane przez Kalex nie działają Cytat: Napisane przez primavera Kalex- mozesz podać linka? Poszukałam- znalazłam jedynie wątki o prostownicy Rowenta. Sama jestem zainteresowana tą suszarką- a raczej opiniami jej użytkowniczek ![]() mogę - w sumie jest kilka wątków, ale po 1-2 odp.: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=rowen ta http://www.wizaz.pl/forum/showthread...czotka+rowen ty ale ten jest najobszerniejszy :http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=159831 dałam je na technicznym do połączenia, to może zrobią jeden większy z nich Po kliknięciu na "najobszerniejszy" wątek ciągle wyskakuje: "Wiadomość forum Wizaz.pl Błędny Wątek." Może ktoś pomóc? Bo zanim znajdę jakieś opinie, to kasa mi wyjdzie... ![]() Acha, na KWC jest parę opinii i to w 99% zachwyconych - chcę to trochę zweryfikować |
|
|
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gdzie się podział wątek dot. lokówki Rowenta Brush Activ?
Masz racje, byl taki watek, nawet dosc spory. Wiem, ze to po przeczytaniu tego watku zdecydowalam sie na zakup mojego "aktiwnego brusza"
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Przyczajenie
|
To może szepnij słówko od siebie, czy warto wydać 229zł na to cudo...
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
Tu masz recenzje Brush Acciv na KWC:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20350 Jest tam tez moja recenzja. |
|
|
|
|
#1034 |
|
Przyczajenie
|
Te recenzje już czytałam. A swoją drogą najbardziej do mnie przemówiła właśnie ta przesiadka do mercedesa
Nooooo... tooo... (tu głeboki wdech) jadę kupić Dzięki! |
|
|
|
|
#1035 |
|
Raczkowanie
|
a mogłybyscie polecic mi jakieś profesjinalny kosmetyk do prostowania za pomocą tej suszarki? Bo hot liss nie pomaga mi
|
|
|
|
|
#1036 |
|
Przyczajenie
|
Już jestem posiadaczką "aktiwnego brusza"
Wszystko ok., tylko jak misiapisia radzisz sobie z elektryzowaniem włosów? Bo mi się w trakcie używania elektryzują i to bardzo... |
|
|
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje zakupu
W sumie bardzo rzadko uzywam jej tak, "jak Rowenta przykazala" tzn. na lekko wilgotne po umyciu wlosy, bo wlosy myje wieczorem, a po nocy nie wygladaja jak "wybruszowane", wiec bylaby to strata czasu. Jesli jednak robie to na mokro, to uzywam Hot Liss L'oreala, ktory kupilym myslac o uzywaniu z prostownica. Prostownicy nie uzywam, a Hot Liss + Rowenta daje mi pieknie wygladzone, blyszczace, sypkie wlosy. Moze to po Hot Liss sie nie elektryzuja? Zwykle ukladam wlosy rano, przed pojsciem do pracy. Zwilzam reka wlosy, nakladam jakas pianka, podpinam wlosy klamerka i modeluje po kawalku, wtedy tez sie nie elektryzuja, pewnie od pianki (w ten sposob HotLiss sie nie sprawdza, bo bardzo obciaza). Jak sie zastanowie, to elektryzuja sie chyba tylko wtedy, gdy modeluje wlosy bez zadnych preparatow i bez wczesniej nakladanej odzywki. |
|
|
|
|
#1038 |
|
Przyczajenie
|
No tak, pierwsze użycie rowenty odbyło się zaraz po przyjściu ze sklepu- suche włosy z resztkami wszystkiego, czego użyłam rano (odżywka, pianka, lakier...
) Jednym słowem czas prób (bardzo przyjemnych zresztą) przede mną Dzięki misiapisia za rady |
|
|
|
|
#1039 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma sprawy
![]() Ciesze sie, ze jestes (jak na razie) zadowolona ![]() A swoja droga, nadal nie wiemy kto ukradl tamten watek
|
|
|
|
|
#1040 |
|
Raczkowanie
|
Mam tą suszarkę i muszę powiedzieć że jak na moje włosy jest beznadziejna...Co chwile wypadają te 'gumki' przytrzymujące końcówki 'grzebyka' w części prostującej i te 'grzebyczki' się zapadają...
poza tym samo suszenie zajmuje b duzo czasu a efekt to tylko troche wyprostowane i puszące sie włosy...ale tak może być tylko na moich włosach więc nie zrażajcie się za bardzo
|
|
#1041 |
|
Przyczajenie
|
hm... ja także zastanawiam się czy ja sobie zakupic
wasze opinie sa kuszące ;] chociaz jest tez troche tych negatywnych i nie wiem co o tym sądzić Moje włosy są grube i puszyste a takze dosyc dlugie ( do połowy pleców ) Moją zmorą jest to że się kręcą może nie są to nie wiadomo jakie "skręty" ale takie tam małe pierscioneczki ;D;D;D sa troche zniszczone i czesto sie puszą no i cóz dzieki prostownicy otrzymuje efekt jak by to okreslic lekko sprasowane siano i pomimo dobrej ceramicznej prostownicy jaka uzywalam to wyglada to naprawde marnie uzywalam rowniez wszelkich srodkow "pomocniczych" do prostowania a efektu i tak to nie zmienilo moje włosy jak juz opisalam sa grube i przy prostowaniu mimo wielkiego wysiłku prostuje sie głownie wierzchnia warstywa a pod spodem i tak sa krecone a poza to zajmuje to berdzo długo (nawet fryzjer sie skarzył - wyszlam z zakladu po 2 godzinch <rotfl> <lol>) czy ktos jest w podobnej sytuacji ???? jesli tak prosze... nie błagam o odpowiedz jak dziala ta suszara i z gory dzieki
|
|
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam tą suszarkę od dosyć dawna (nie pamiętam dokładnie, ale chyba z rok będzie). W sumie na początku jakoś lepiej prostowała-włosy były przy tym błyszczące i nie puszyły się. Teraz jednak dochodzę do wniosku że co dobra prostownica to dobra prostownica. Nie mogę powiedzieć, że jest zła czy coś..prostuje dobrze, ale nie daje takiego efektu jak prostownica
mam nadzieję, że w miarę jasno napisałam :Pagniesia934 tą suszarką prostującą da się bez problemu wyprostować także włosy od spodu przy czym nie wiem jak się zachowa przy długich i grubych włosach (ja mam dość cienkie)
|
|
|
|
|
#1043 |
|
Raczkowanie
|
Nie jestem pewna, czy to pisałam już, czy też nie. Efekt tej suszarki można porównać do prostowania włosów za pomocą okrągłej szczotki i suszarki, tylko oczywiście łatwiej to samej wykonać jednym urządzeniem. Moja fryzjerka za każdym razem po takim modelowaniu szczotką i tak używa prostownicy i dopiero wtedy włosy są naprawdę gładkie i błyszczące, po samej szczotce są proste, ale napuszone. Jeśli macie podobne włosy, to radzę kupić porządna prostownicę.
|
|
|
|
|
#1044 |
|
Zadomowienie
|
Zgodzę się z Pipi6 - włosy po tej suszarce prostującej może i są proste ale napuszone :/ lepiej zainwestować najlepiej w dobrą fryzjerską prostownicę
|
|
|
|
|
#1045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Używam jej może raz w tygodniu po długo trzymanej maseczce z WAXa, więc raczej włosów tym zbytnio popsułam (nie ma dla mnie zbytniej różnicy)... |
|
|
|
|
|
#1046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1047 |
|
Raczkowanie
|
Najlepsze lokówki.
Czas najwyższy załorzyć wątek z najlepszymi lokówkami bo takowego nie widziałam.
Dziewczyny możecie polecić jakieś modele? Mnie interesują lokówki z górnej półki, coś profesjonalnego. Czytałam, ze Babyliss PRO są dobre ;> ale czy może ktoraś z Was ma i jest zadowolona ? No i jeszcze nie wiem jak z tą średnicą jest :P im mniejsza średnica lokówki tym loczki są drobniejsze? no bo nie wiem czy lepsza będzie 17mm czy może 25mm.. Zastanawiam się nad kupnem, ale za bardzo sie na tym nie znam dlatego proszę Was o pomoc. ![]() Pozdrro. ![]() |
|
|
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze lokówki.
Ekhm, a poza tym jaka jest różnica między falownicą a lokówką? xd lol.
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Raczkowanie
|
hello
od dawna nosze sie z zamiarem kupna karbownicy, niekoniecznie do regularnego karbowa ,ale chodzi o karbowniae pasemek włosów. Znalazłam cos takiego, http://www.feni.pl/szukaj,CF7052,0,S...ROWENTA_CF7052 jesli sie choc troche znacie to prosze o rady czy sie nadaje czy nie? |
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiecie czy w polsce jest jakas dostepna lokowka duza o srednicy ok 4-5cm?? taka jaka nie raz jest pokazywana na turtorialach ( tak to sie pisze?) na youtube przy stylizacji wlosow na hollywodzkie fale i loki??:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

Wlosy wygladauja na naturalnie proste, i o taki efekt wlasnie mi chodzilo. Polecam

:

)
poza tym samo suszenie zajmuje b duzo czasu a efekt to tylko troche wyprostowane i puszące sie włosy...ale tak może być tylko na moich włosach więc nie zrażajcie się za bardzo