Lokówki, falownice i lokówko-suszarki - wątek zbiorczy - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Pokaż wyniki sondy: według mnie najlepszą lokówką jest
Lokówka spiralna BAB 2335E 0 0%
Lokówka babyliss PRO 0 0%
Lokówka ceramiczna do włosów Vidal Sassoon 1 100,00%
Wigo; Profesjonalna lokówka o średnicy 40 mm 0 0%
Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-16, 21:35   #1021
monic_a
Raczkowanie

Dot.: Suszarka prostująca - nowość.

A ja mam suszarke prostująca z BaByliss i jestem bardzo zadowolona. Wlosy wygladauja na naturalnie proste, i o taki efekt wlasnie mi chodzilo. Polecam
monic_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 23:58   #1022
ania996
Raczkowanie

GG do ania996
Dot.: Lokówki, falownice itp. - wątek zbiorczy

a co myslicie dziewczyny o tej lokowce? chcialabym ja kupic ale nie wiem czy warto. czekam na opinie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (10,7 KB, 33 załadowań)
ania996 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 12:13   #1023
lea88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weroniczkaaa Pokaż wiadomość
Witajcie !
Dziewczyny , czy któraś z Was jest w posiadaniu lokówki o wymiarach powyżej 30mm?
Jakie wychodzą loczki?
Pozdrawiam
Ja mam taka gruba nakladke do lokowki Phillipsa i z moich doswiadczen wynika ze specjalnie lokow ona nie robi, raczej lekko podkreca wlosy. Rzadko jej dlatego uzywam.
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 14:37   #1024
*Sweety*
Rozeznanie

GG do *Sweety*

Cytat:
Napisane przez natina2 Pokaż wiadomość
super loczki! wydaje mi sie że lokówki philipsa są najlepsze chyba. Mi sie marzy taka http://www.allegro.pl/item290021125_...10_czesci.html

To niestety źle Ci się wydaje Jeszcze nie słyszałam | czytałam, aby ktoś był bardzo zadowolony ze sprzętu Philipsa.
W dodatku ta lokówka z aukcji którą wkleiłaś ma multum nakładek, przy czym kosztuje 150 zł, niewątpliwie są zrobione z wątpliwej jakości tworzywa... A bardzo dobrej jakości lokówki bez nakładek kosztują około 200 zł.
Wniosek nasuwa się sam

*Sweety* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 19:53   #1025
ningio
Raczkowanie

Hejka bardzo napaliłam się na zakup tej suszarki wersji 9021 czyli tej z jonizacja. na każdego inaczej działa, więc moze mi będzie ładnie prostowac włosy. Mam w sumie proste tylko końce mi się wywyjają i odstają mi wszędzie małe włosy.
Ale mam pytanie jakiego środka uzywać by efekt prostowania wzmocnić. Mam welle 2 fazowa, ale czy ona nadaje się też do prostowania suszarką? Może jakiś krem prostujący wella high hair/ goldwell flat marvel? Może jakieś propozycje bo nie miałam takiego jeszcze
ningio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 12:25   #1026
animeq
Rozeznanie

Od ponad 6 miesięcy używam suszarki Babyliss z nakładką prostującą i efekty są jakby to powiedzieć zależne od wielu czynników.

Po pierwsze nie osiągnie się takich samych efektów jak prostownicą (nie jest aż taka mocna i niezbyt może sobie poradzić z bardzo kręconymi włosami).

Po drugie mi się lepiej prostują jeśli miałam wcześniej na głowie odżywkę, a potem nałożony jakiś balsam do prostowania (mam obecnie taki z Nivei). Poza tym z taką ilościa kosmetyków dłużej wytrzymują w prostości

Po trzecie - gdy za często prostujesz tłuszczą się włosy (moja zmora), ale za to łatwiej idzie prostowanie.

Po czwarte opcja jonizacji powoduje, że włosy nie sterczą po takim prostowaniu.

Osobiście używam sporadycznie do prostowania, bardziej mi sie przydaje jako porządna suszarka.
animeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 18:50   #1027
N_e_L_a_
Przyczajenie

Witam,
Dziewczyny pomocy... Jak uzyskać taki efekt uzyć lokowki (o jakiej srednicy) czy moze falownicy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ashley_tisdale+%5Bhe_said_she_said%5D+2007+3-06+viva+clear.jpg (8,3 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ashleytisdalehesaidshesdy0.jpg (10,0 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22612f336af18afc5c3fdfa47ee914d1.jpg (13,0 KB, 180 załadowań)
N_e_L_a_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 22:01   #1028
lea88
Zakorzenienie

Raczej to sa fale robione prostownica na moje oko..
lea88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 11:22   #1029
Pipi6
Raczkowanie

A jak Twoje włosy sie mają po półrocznym użytkowaniu? Bo mi się wydaje, że moje po tym czasie się zniszczyły, ale to chyba dlatego, że zdarła mi się ta żółta warstwa z płytek. Uznali reklamację, przysłali nową nakładkę, ale ja się przestawiłam na prostownicę i używam samej suszarki, bez nakładki, bo sie boję.

A pzretłuszczanie to chyba od preparatu zależy. Ja używałam Hotliss Loreal i miałam podobne wrażenia po tym.
Pipi6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 15:57   #1030
paula09
Przyczajenie

Gdzie się podział wątek dot. lokówki Rowenta Brush Activ?

Szukam opinii o tej lokówko-suszarce, ale jak kamień w wodę - nic nie mogę znależć
Linki podane przez Kalex nie działają

Cytat:
Napisane przez primavera
Kalex- mozesz podać linka?
Poszukałam- znalazłam jedynie wątki o prostownicy Rowenta.
Sama jestem zainteresowana tą suszarką- a raczej opiniami jej użytkowniczek

mogę - w sumie jest kilka wątków, ale po 1-2 odp.:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=rowen ta
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...czotka+rowen ty
ale ten jest najobszerniejszy:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=159831
dałam je na technicznym do połączenia, to może zrobią jeden większy z nich

Po kliknięciu na "najobszerniejszy" wątek ciągle wyskakuje:

"Wiadomość forum Wizaz.pl Błędny Wątek."

Może ktoś pomóc? Bo zanim znajdę jakieś opinie, to kasa mi wyjdzie...
Acha, na KWC jest parę opinii i to w 99% zachwyconych - chcę to trochę zweryfikować
paula09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 16:27   #1031
misiapisia
Wtajemniczenie

Dot.: Gdzie się podział wątek dot. lokówki Rowenta Brush Activ?

Masz racje, byl taki watek, nawet dosc spory. Wiem, ze to po przeczytaniu tego watku zdecydowalam sie na zakup mojego "aktiwnego brusza"

misiapisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 17:26   #1032
paula09
Przyczajenie

To może szepnij słówko od siebie, czy warto wydać 229zł na to cudo...
Stary 2008-03-05, 17:33   #1033
misiapisia
Wtajemniczenie

Tu masz recenzje Brush Acciv na KWC:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20350

Jest tam tez moja recenzja.

Stary 2008-03-05, 17:43   #1034
paula09
Przyczajenie

Te recenzje już czytałam. A swoją drogą najbardziej do mnie przemówiła właśnie ta przesiadka do mercedesa ...
Nooooo... tooo... (tu głeboki wdech) jadę kupić
Dzięki!
Stary 2008-03-05, 18:35   #1035
ningio
Raczkowanie

a mogłybyscie polecic mi jakieś profesjinalny kosmetyk do prostowania za pomocą tej suszarki? Bo hot liss nie pomaga mi
ningio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-05, 19:51   #1036
paula09
Przyczajenie

Już jestem posiadaczką "aktiwnego brusza"
Wszystko ok., tylko jak misiapisia radzisz sobie z elektryzowaniem włosów? Bo mi się w trakcie używania elektryzują i to bardzo...
Stary 2008-03-05, 20:22   #1037
misiapisia
Wtajemniczenie

Gratuluje zakupu

W sumie bardzo rzadko uzywam jej tak, "jak Rowenta przykazala" tzn. na lekko wilgotne po umyciu wlosy, bo wlosy myje wieczorem, a po nocy nie wygladaja jak "wybruszowane", wiec bylaby to strata czasu.
Jesli jednak robie to na mokro, to uzywam Hot Liss L'oreala, ktory kupilym myslac o uzywaniu z prostownica. Prostownicy nie uzywam, a Hot Liss + Rowenta daje mi pieknie wygladzone, blyszczace, sypkie wlosy. Moze to po Hot Liss sie nie elektryzuja?
Zwykle ukladam wlosy rano, przed pojsciem do pracy. Zwilzam reka wlosy, nakladam jakas pianka, podpinam wlosy klamerka i modeluje po kawalku, wtedy tez sie nie elektryzuja, pewnie od pianki (w ten sposob HotLiss sie nie sprawdza, bo bardzo obciaza).
Jak sie zastanowie, to elektryzuja sie chyba tylko wtedy, gdy modeluje wlosy bez zadnych preparatow i bez wczesniej nakladanej odzywki.

Stary 2008-03-05, 21:15   #1038
paula09
Przyczajenie

No tak, pierwsze użycie rowenty odbyło się zaraz po przyjściu ze sklepu- suche włosy z resztkami wszystkiego, czego użyłam rano (odżywka, pianka, lakier...)
Jednym słowem czas prób (bardzo przyjemnych zresztą) przede mną
Dzięki misiapisia za rady
Stary 2008-03-05, 21:21   #1039
misiapisia
Wtajemniczenie

Nie ma sprawy
Ciesze sie, ze jestes (jak na razie) zadowolona

A swoja droga, nadal nie wiemy kto ukradl tamten watek

Stary 2008-03-06, 18:12   #1040
lani17
Raczkowanie

Mam tą suszarkę i muszę powiedzieć że jak na moje włosy jest beznadziejna...Co chwile wypadają te 'gumki' przytrzymujące końcówki 'grzebyka' w części prostującej i te 'grzebyczki' się zapadają... poza tym samo suszenie zajmuje b duzo czasu a efekt to tylko troche wyprostowane i puszące sie włosy...ale tak może być tylko na moich włosach więc nie zrażajcie się za bardzo
Stary 2008-03-09, 21:58   #1041
agniesia934
Przyczajenie

hm... ja także zastanawiam się czy ja sobie zakupic wasze opinie sa kuszące ;] chociaz jest tez troche tych negatywnych i nie wiem co o tym sądzić Moje włosy są grube i puszyste a takze dosyc dlugie ( do połowy pleców ) Moją zmorą jest to że się kręcą może nie są to nie wiadomo jakie "skręty" ale takie tam małe pierscioneczki ;D;D;D sa troche zniszczone i czesto sie puszą no i cóz dzieki prostownicy otrzymuje efekt jak by to okreslic lekko sprasowane siano i pomimo dobrej ceramicznej prostownicy jaka uzywalam to wyglada to naprawde marnie uzywalam rowniez wszelkich srodkow "pomocniczych" do prostowania a efektu i tak to nie zmienilo moje włosy jak juz opisalam sa grube i przy prostowaniu mimo wielkiego wysiłku prostuje sie głownie wierzchnia warstywa a pod spodem i tak sa krecone a poza to zajmuje to berdzo długo (nawet fryzjer sie skarzył - wyszlam z zakladu po 2 godzinch <rotfl> <lol>) czy ktos jest w podobnej sytuacji ???? jesli tak prosze... nie błagam o odpowiedz jak dziala ta suszara i z gory dzieki
agniesia934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-09, 22:10   #1042
effectt
Zadomowienie

Ja mam tą suszarkę od dosyć dawna (nie pamiętam dokładnie, ale chyba z rok będzie). W sumie na początku jakoś lepiej prostowała-włosy były przy tym błyszczące i nie puszyły się. Teraz jednak dochodzę do wniosku że co dobra prostownica to dobra prostownica. Nie mogę powiedzieć, że jest zła czy coś..prostuje dobrze, ale nie daje takiego efektu jak prostownica mam nadzieję, że w miarę jasno napisałam :P

agniesia934 tą suszarką prostującą da się bez problemu wyprostować także włosy od spodu przy czym nie wiem jak się zachowa przy długich i grubych włosach (ja mam dość cienkie)
effectt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 10:16   #1043
Pipi6
Raczkowanie

Nie jestem pewna, czy to pisałam już, czy też nie. Efekt tej suszarki można porównać do prostowania włosów za pomocą okrągłej szczotki i suszarki, tylko oczywiście łatwiej to samej wykonać jednym urządzeniem. Moja fryzjerka za każdym razem po takim modelowaniu szczotką i tak używa prostownicy i dopiero wtedy włosy są naprawdę gładkie i błyszczące, po samej szczotce są proste, ale napuszone. Jeśli macie podobne włosy, to radzę kupić porządna prostownicę.
Pipi6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 14:24   #1044
effectt
Zadomowienie

Zgodzę się z Pipi6 - włosy po tej suszarce prostującej może i są proste ale napuszone :/ lepiej zainwestować najlepiej w dobrą fryzjerską prostownicę
effectt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 18:51   #1045
animeq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pipi6 Pokaż wiadomość
A jak Twoje włosy sie mają po półrocznym użytkowaniu? Bo mi się wydaje, że moje po tym czasie się zniszczyły, ale to chyba dlatego, że zdarła mi się ta żółta warstwa z płytek. Uznali reklamację, przysłali nową nakładkę, ale ja się przestawiłam na prostownicę i używam samej suszarki, bez nakładki, bo sie boję.

A pzretłuszczanie to chyba od preparatu zależy. Ja używałam Hotliss Loreal i miałam podobne wrażenia po tym.
Przepraszam, nie zauważyłam pytania do tej pory

Używam jej może raz w tygodniu po długo trzymanej maseczce z WAXa, więc raczej włosów tym zbytnio popsułam (nie ma dla mnie zbytniej różnicy)...
animeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 19:20   #1046
vendettka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lani17 Pokaż wiadomość
Mam tą suszarkę i muszę powiedzieć że jak na moje włosy jest beznadziejna...Co chwile wypadają te 'gumki' przytrzymujące końcówki 'grzebyka' w części prostującej i te 'grzebyczki' się zapadają... poza tym samo suszenie zajmuje b duzo czasu a efekt to tylko troche wyprostowane i puszące sie włosy...
zgadzam się,też mam tą suszarkę i ona prostuje włosy chyba tylko osobą,które mają lekko kręcone niepuszące się włosy,na moje nic nie działa.Jest jak normalna suszarka jak dla moich włosów.Żeby uzyskąć porządany efekt trzeba użyć prostownicy,a suszarka nic nie daje.W sumie daje tylko ciepły strumień powietrza a nie gorąc na włosy,czego można się spodziewać po niej...

Włosomaniaczka - 15.05.2012
Listuję
vendettka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-21, 13:27   #1047
ibizka_
Raczkowanie

Najlepsze lokówki.

Czas najwyższy załorzyć wątek z najlepszymi lokówkami bo takowego nie widziałam.
Dziewczyny możecie polecić jakieś modele? Mnie interesują lokówki z górnej półki, coś profesjonalnego. Czytałam, ze Babyliss PRO są dobre ;> ale czy może ktoraś z Was ma i jest zadowolona ?
No i jeszcze nie wiem jak z tą średnicą jest :P im mniejsza średnica lokówki tym loczki są drobniejsze? no bo nie wiem czy lepsza będzie 17mm czy może 25mm..
Zastanawiam się nad kupnem, ale za bardzo sie na tym nie znam dlatego proszę Was o pomoc.

Pozdrro.
ibizka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-21, 13:39   #1048
ibizka_
Raczkowanie

Dot.: Najlepsze lokówki.

Ekhm, a poza tym jaka jest różnica między falownicą a lokówką? xd lol.
ibizka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 13:41   #1049
paulaaa24
Raczkowanie

hello od dawna nosze sie z zamiarem kupna karbownicy, niekoniecznie do regularnego karbowa ,ale chodzi o karbowniae pasemek włosów. Znalazłam cos takiego,
http://www.feni.pl/szukaj,CF7052,0,S...ROWENTA_CF7052

jesli sie choc troche znacie to prosze o rady czy sie nadaje czy nie?
paulaaa24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-08, 22:24   #1050
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

a nie wiecie czy w polsce jest jakas dostepna lokowka duza o srednicy ok 4-5cm?? taka jaka nie raz jest pokazywana na turtorialach ( tak to sie pisze?) na youtube przy stylizacji wlosow na hollywodzkie fale i loki??:

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości