|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71703596]Chyba żartujesz... Sylwester w gronie rodzinnym? Na weselu? A jak ktoś miał zarezerwowany bal, domek w górach albo chce iść na imprezę ze znajomymi to ma nagle miesiąc wcześniej wszystko odwoływać i się bawić z rodziną?
Ja miałam takie nieszczęście bycia świadkową w sylwestra. Zmyłam się przed północą bo już miałam wcześniej zaplanowaną imprezę i w sumie bo i tak nie lubiłam panny młodej - w sumie nikt temu małżeństwu szczęścia nie życzył... [/QUOTE]jak ktoś planuje wesele w sylwestra to powinien wcześniej poinformować, zanim robi się plany sylwestrowe. poza tym- nie lubiłaś panny młodej, nie chciałaś być na weselu, czemu zwyczajnie nie odmówiłaś?
|
#392 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71703596]Chyba żartujesz... Sylwester w gronie rodzinnym? Na weselu? A jak ktoś miał zarezerwowany bal, domek w górach albo chce iść na imprezę ze znajomymi to ma nagle miesiąc wcześniej wszystko odwoływać i się bawić z rodziną?
Ja miałam takie nieszczęście bycia świadkową w sylwestra. Zmyłam się przed północą bo już miałam wcześniej zaplanowaną imprezę i w sumie bo i tak nie lubiłam panny młodej - w sumie nikt temu małżeństwu szczęścia nie życzył... [/QUOTE]A najgorzej swiadczy to i tak o tobie, bo przyjelas zaproszenie na swiadkowa osoby, ktorej nie lubisz.
|
|
|
|
#393 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#394 | |
|
Zakorzenienie
|
Bałtyk, ale nie byle jaki Bałtyk. Łeba, Władek, Mielno, tam gdzie dzikie tłumy jedynie
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 | |
|
Konto usunięte
|
Bo to patologia - taki odłam rodziny, który się stoczył, zaszedł w ciążę i chcieli sobie ślub wziąć cywilny, bo ich nie stać, przyjęcie w chałupie bo lepiej mieć na piwo niż jakieś wesela robić
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
teraz bym nie przyjęła ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Czasem już we wrześniu jest strasznie drogo. |
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal jeżdzą a potem opaski z all inclusive noszą miesiącami aż się nie rozpadnie
Tak samo niektórzy robią z opaskami z festiwali muzycznych
|
#397 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam takie nieszczęście bycia świadkową w sylwestra. Zmyłam się przed północą bo już miałam wcześniej zaplanowaną imprezę i w sumie bo i tak nie lubiłam panny młodej - w sumie nikt temu małżeństwu szczęścia nie życzył... [/QUOTE]Ale ludzie zwykle zapraszają na ślub z dużym wyprzedzeniem a nie miesiąc przed. Przynajmniej z tak dużym, z jakim planują ewentualnego sylwestra. Poza tym w sumie nie znam chyba ludzi, którzy do zabawy sylwestrowej przykładają aż taką wagę by nie móc zmienić placnów na wesele (w końcu też impreza). Mi by to nie przeszkadzało, poszłabym.
|
#398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A niektórzy sylwestra planują już na 4-5 miesięcy wstecz bo ceny jeszcze nie zwalają tak z nóg. W listopadzie to możesz co najwyżej sobie zamówić pokój na minimum tydzień za 400zł na dobę na osobę. No chyba, że to jakaś remiza czy coś w ten deseń to się zapisują do ostatniej chwili. |
|
|
|
|
#399 |
|
Konto usunięte
|
Uważam robienie ślubu w sylwestra, święta i ogólnie daty które spędza się ze znajomymi lub z najbliższą rodziną za bardzo nie fajne.
Osobiście nie zmieniła bym planów sylwestrowych żeby iść na wesele, tym bardziej jak ktoś zaprasza tylko miesiąc przed ślubem. Czasem sylwester planuje się wiele miesięcy wcześniej, szczególnie jak w grę wchodzi daleki lot. Noszenie opasek z urlopu itp. To grazynowanie |
|
|
|
#400 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#401 |
|
Konto usunięte
|
I oczywiście Turcja i Tunezja, no i Majorka i Ibiza
Chociaż po fb widzę, że coraz częściej Tajlandia-bo taaaaniooo |
|
|
|
#402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#403 |
|
Konto usunięte
|
No i Dubaj
swoją drogą tak na prawdę nie uważam jeżdżenia w te miejsca za januszowanie, ale nie rozumiem fenomenu Dubaju
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziwne z tymi zaproszeniami miesiąc przed. Tzn formalne wręczenie często jest jakieś 2 miesiące przed ale o ślubie znajomych w październiku tego roku wiemy już od kilku miesięcy i znamy datę mimo że jeszcze oficjalnego zaproszenia w rękach nie mam.
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
|
#405 |
|
Konto usunięte
|
To zależy jak blisko jest się z parą młodą. Czasem to zależy od okoliczności gdzie młodzi w miesiąc chcą wszystko zorganizować bo im się z jakiegoś powodu spieszy...
|
|
|
|
#406 |
|
Konto usunięte
|
W takim wypadku stosuje kartkę z życzeniami, miesiąc to dla mnie byłoby za krótko żeby zorganizować wszystko.
|
|
|
|
#407 |
|
Konto usunięte
|
jak ktos chce mieć ślub w wakacje czy sylwestra to trzeba wcześniej informować zaproszonych. U mnie planuje się urlopy pod koniec zimy. I jak zaplanuję 2 tygodnie urlopu latem - to sorki ale wyślę kartkę a nie przyjadę.
|
|
|
|
#408 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tanio w porównaniu do innych nadmorskich miejscowości, no i ruchome wydmy
|
||
|
|
|
#409 |
|
lise-kotta
|
Zaręczyny na czyimś weselu to zdecydowanie numer jeden januszowej listy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#410 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#411 |
|
Konto usunięte
|
Hahaha serio ktoś zaręczyłby się na czyimś ślubie? To już chyba nawet ponad januszostwem
Mega żenujące |
|
|
|
#412 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#413 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#414 |
|
Konto usunięte
|
Gdyby ktoś odwalił coś takiego na moim weselu to byłoby mi dziwnie, co najmniej... jakoś tak z brakiem szacunku do państwa młodych mi się kojarzy, przecież to ich dzień. Jak można komuś kraść uwagę w jeden z najważniejszych dni w życiu jakie to smutne
|
|
|
|
#415 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
najpierw na weselu niedoszły narzeczony dyskretnie obskoczył wszystkie panny, żeby pozwoliły jego dziewczynie złapać bukiet, a kawalerów żeby jemu dać złapać muszkę. i po oczepinach jak rzucił "przemowę" jakoby to "los zadecydował, że oni muszą być kolejni" i "teraz to już nie ma wyboru" i kilka równie żenujących tekstów po czym uklęknął i się oświadczył. mina dziewczyny - bezcenna państwa młodych też, bo jak się okazało... praktycznie wszyscy byli wtajemniczeni oprócz nich
|
|
|
|
|
#416 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Koleś to musiał być straszną attention w***e |
|
|
|
|
#417 |
|
Konto usunięte
|
Ja to widziałam filmiki gdzie to w kółeczku chodzą panny a panna młoda zamiast rzucać bukietem wręcza go dziewczynie a jej chłopak stoi za nią, ona dostając ten bukiet odwraca się na polecenie panny młodej do niego a on się oświadcza... to takie chyba uzgodnione z młodymi było i widocznie młodym to nie przeszkadzało
mimo wszystko nie chciałabym takich zaręczyn
|
|
|
|
#418 |
|
Wtajemniczenie
|
Równie żenujące są oswiadczyny w kinie i wszelkie zareczyny uliczne z zaangażowaniem tancerzy itp. Oglądałam kiedyś takie, że facet zaangażował mnóstwo osób ktoś podawal dziewczynie kwiaty, tancerze ją prowadzili, brakowało tylko aniołów na szczudlach z racami w dupie...
Tu równie mocne w galerii handlowej https://youtu.be/dejKrUZC7os Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#419 | |
|
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;71722251]Ja to widziałam filmiki gdzie to w kółeczku chodzą panny a panna młoda zamiast rzucać bukietem wręcza go dziewczynie a jej chłopak stoi za nią, ona dostając ten bukiet odwraca się na polecenie panny młodej do niego a on się oświadcza... to takie chyba uzgodnione z młodymi było i widocznie młodym to nie przeszkadzało
mimo wszystko nie chciałabym takich zaręczyn[/QUOTE]też widziałam, podejrzewam, że ten "moj" narzeczony też widział i zinterpretował po swojemu tamto na filmiku (jak dla mnie) zrobione było z gustem i przede wszystkim uzgodnione z młodymi. obstawiam, że to były bardzo bliskie osoby. nadal trochę robienie przedstawienia, ale śmieszyło mnie dużo mniej niż sytuacja przeze mnie przytoczona.---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

[/QUOTE]

teraz bym nie przyjęła 

swoją drogą tak na prawdę nie uważam jeżdżenia w te miejsca za januszowanie, ale nie rozumiem fenomenu Dubaju

mimo wszystko nie chciałabym takich zaręczyn