![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Biblia kształtów kobiecych
świetny wątek
![]() buziak wielki dla autorki ![]() tak czytam, mierze i analizuje i wychodzi mi klepsydra. Zrobilam ten test z podawanej strony, ale moglam cos sknocic przy odpowiedziach wiec wykorzystam wasza wiedze i sie upewnie. Oto moje gabaryty: Wzrost - 170 waga - 59 kg dlugosc nog - 98 cm (liczylam od kosci biodrowej, bo gdzies tam czytalam ze tak sie mierzyc powinno) ramiona - wezsze niz biodra w biuscie - 96 cm pod biustem- 73 cm talia - starsznie wcieta - 62 cm pupa - wielka jak szafa - 99 cm uda - raczej masywniejsze niz szczuple, mozna rzec ze srednie czyli wychodzi ze w biuscie szeroko, zwęża się bardzo w talii i przechodzi w obfitą pupę odpowiadającą obwodem biustowi. Czyli chyba jednak klepsydra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, raczej klepsydra!!! Gratuluję to bardzo kobieca budowa!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Rozeznanie
|
zapraszam na sondę o kształtach kobiecych
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247163 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nogi krótsze niż dłuższe ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Rozeznanie
|
A ja już sama nie wiem... Wiolonczela, klepsydra, a może kręgiel?
![]() 1- górna część ciała przeważa nad dolną: nie 2- dolna część ciała przeważa nad górną: tak(masywne uda i pośladki) 3- biust: 75 C/D 4- krępe uda: hmm chyba nie, dość masywne, ale mam długie nogi 5- krępe łydki: nie 6- duże odstające pośladki: tak 7- ramiona szersze od bioder: nie, raczej równe 8 - płaski brzuch: tak 9 - duże wcięcie w talii: tak 10 - krótka, długa talia: normalna 11 - wzrost: 172cm 12 - rozmiar ubrań, góra/dół: góra - M/L, dół - 40/42
![]() |
#666 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kręgiel raczej normalny tyłeczek (prędzej płaski niż odstający) Wydaje mi się, że jesteś klepsydrą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Obstawiam gruszkę..! Możesz wrzucić jakieś zdjęcie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#668 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, próbowałam dopasować jakiś typ do siebie, ale w każdym coś jest nie tak. Pomóżcie..
- normalne ramiona - nie za wąskie, nie za szerokie - średni/mały biust 70C ew. B - małe wcięcie w talii - średni brzuch - wąskie biodra - grube uda - łydki w sam raz ![]() edit: niezbyt długie nogi, ale też nie jakieś krótkie..
![]() |
#669 |
Zakorzenienie
|
1- górna część ciała przeważ nad dolną NIE
2- dolna część ciała przeważ nad górna? NIE 3- duży biust C i więcej NIE (ok. 75 B- jak dorwę lepszy stanik to jest może uczciwsza rozmiarówka ![]() 4- krępe uda NIE 5- krępe łydki? NIE 6- duże odstające pośladki? NIE 7- ramiona szersze od bioder? NIE (równe) 8-płaski brzuch NIE 9- duże wcięcie w tali? TAK 10- krótka, długa talia? ??? Raczej nie... 11- wzrost- powyżej 177cm NIE (165 cm) 12- rozmiar ubrań, góra/dół góra S/M, dół M Dodatkowe informacje: Talia: 68 cm Obwód na wysokości pępka: ...78cm ![]() Najszersze miejsce na tyłku: 94cm Ramiona: 94 cm Obwód na wysokości bioder: 84cm Czyżbym była jabłkiem? Ale przecież jabłka mają duże biusty... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Może cegiełka lub wiolonczela? xxx |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jabłuszka mają średni biust.. Ważna uwaga- biust mniejszy od brzuszka.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#674 |
Rozeznanie
|
-Co nosisz i czego unikać -
f- KLEPSYDRA Klepsydra jest bardzo kobiecą figurą. Zbyt dużo ozdób i wzorzyste materiału dodają objętości, co w Twoim przypadku nie jest potrzebne.. Podkreślaj swoje kobiece kształty! ZABRONIONE!!!! -spodnie z dużymi kieszeniami -duże paski -szerokie rękawy -bluzki zapinane pod samą szyję (zabudowane) -bluzki z falbanami -proste tuniki i fartuszki ... ZALECANE!!! -bolerka (główne jego zadanie to podkreślenie talii) -swetry (obcisły, podkreślający talię, dekolt w serek) -koszule (nie zapinane pod szyją , dekolt w serek, podkreślające talię) -spódnice (obcisła, ołówkowa spódnica do kolan-idealnie podkreśli Twoje biodra i zgrabne łydki) -top (dopasowane, podkreślające talię, skupiające uwagę na ramionach, np. delikatnie bufiaste rękawki lub inne ozdoby) ... Poniżej propozycje odpowiednich ciuszków Edytowane przez Kosma Czas edycji: 2014-04-24 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Rozeznanie
|
-Co nosisz i czego unikać - f- KLEPSYDRA c.d.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Rozeznanie
|
Powyżej przedstawiłam 12 kształtów kobiecych..str 1
1- kolumna 2- lizak 3- rożek 4- kielich 5- cegła 6- jabłko 7- dzwonek 8- gruszka 9- kręgiel 10- wiolonczela 11-waza 12- klepsydra Który kształt jest Ci najbliższy? Cechy charakterystyczne dla wszystkich figur są opisane powyżej...od kolumny do klepsydry!!- wszystkie na str 1 Co nosić, a czego unikać wyszczególnione jest po opisach sylwetek...na razie tylko gruszka- str 5 rożek- str 5 kręgiel- str 8 kielich-str 12 jabłko- str 24 klepsydra-str 25 nowość!! zapraszam na sondę o kształtach kobiecych http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=247163 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Waza prosi o pare fotek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 |
Wtajemniczenie
|
Wiolonczela czeka na rady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Wtajemniczenie
|
A może ktoś mi wyjaśnić czym się różni gruszka i kręgiel? Bo te typy są chyba bardzo podobne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 |
Rozeznanie
|
ja już pisałam parę stron wcześniej i zostałam określona gruszką. wszystko się zgadza, tylko ja nie mam krępych nóg, raczej długie..
może jeszcze raz pomożecie mi określić kształt mojej figury 1- górna część ciała przeważ nad dolną? NIE 2- dolna część ciała przeważ nad górna? TAK 3- duży biust C i więcej NIE (miseczka A) 4- krępe uda NIE 5- krępe łydki? NIE 6- duże odstające pośladki? PUPA DUŻA ALE CIĘŻKO POWIEDIEĆ CZY ODSTAJĄCE 7- ramiona szersze od bioder? NIE 8-płaski brzuch? TAK 9- duże wcięcie w tali? JEST WCIĘCIE (NIE AŻ TAKIE DUŻE BO WAŻĘ 50 KG I JESTEM SZCZUPŁĄ) 10- krótka, długa talia? DŁUGA 11- wzrost- 165 12- rozmiar ubrań, góra/dół GÓRA: XS DÓŁ S |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Wtajemniczenie
|
1- górna część ciała przeważ nad dolną nie
2- dolna część ciała przeważ nad górna? nie 3- duży biust C i więcej nie - duże A/małe B 4- krępe uda raczej nie 5- krępe łydki? na pewno nie 6- duże odstające pośladki? nie 7- ramiona szersze od bioder? nie 8-płaski brzuch tak 9- duże wcięcie w tali? raczej tak 10- krótka, długa talia? ??? nie mam pojęcia, ale raczej proporcjonalnie do ciała 11- wzrost- powyżej 177cm nie - 158cm 12- rozmiar ubrań, góra/dół góra xs/s, dół 34/36 talia: 60 biust: 83 biodra (też nie wiem, czy dobrze zmierzyłam - najszersze miejsce w tyłku): 94,5 ramiona (nie wiem, czy dobrze zmierzyłam): 95cm zastanawiam się nad wazą ![]()
![]() |
#683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
a gdzie jest SZCZUPLA,PLASKI BRZUSZEK,MALE PIERSI(75B)NISKA? TO CZYM JA JESTEM
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
2- dolna część ciała przeważ nad górna? tak, biodra 3- duży biust C i więcej nie - duże A/małe B 4- krępe uda tak, ale az takie grube nie są 5- krępe łydki? tak 6- duże odstające pośladki? ndosc duże, troche odstajace 7- ramiona szersze od bioder? nie 8-płaski brzuch odstaje pod pepkiem troszke 9- duże wcięcie w tali? raczej tak 10- krótka, długa talia? ??? raczej proporcjonalnie do ciała 11- wzrost- powyżej 177cm nie, 164 12- rozmiar ubrań, góra/dół góra ska, czasami mka, dol 36-37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Raczkowanie
|
zdecydowanie wiolonczela..czekam z innym wiolonczelami na porady
![]() pozdrawiam wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 |
Raczkowanie
|
2- dolna część ciała przeważ nad górna? nie 3- duży biust C i więcej - C/D 4- krępe uda mam bardzo długie nogi, raczej nie masywne 5- krępe łydki? nie 6- duże odstające pośladki? średnie ale nie odstające, proporcjonalne 7- ramiona szersze od bioder? nie 8-płaski brzuch płaski 9- duże wcięcie w tali? raczej tak 10- krótka, długa talia? ??? proporcjonalnie do ciała 11- wzrost- powyżej 177cm 181 cm ! 12- rozmiar ubrań, góra/dół góra m, dol 38/40 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
sevuska kto jest wiolonczela , ja ?? ja raczej okrecala bym sie przy gruszce lub kreglu..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.