Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!! - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-09, 12:42   #2191
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!

Witam znów ja po basenie, rozkręcam się, pływam coraz szybciej U nas taki był ranek ponury a teraz wali słońcem i gorąco, aż się w kurtce wiosennej spociłam PIękny dzionek Wczoraj kupiłam sobie w jysk piękną pościel z firmy kronborg z flaneli, jaka ona jest miękka-mam już w dwóch innych kolorach, tak dobrej gatunkowo pościeli nie miałam Uwielbiam w niej spać
Ja dzisiaj biorę się znó za porządki, no wiecie wicie gniazda muszę w szafie poprzestawiać, bo obecny układ mi nie odpowiada
Dorbarq kuruj się, bo rzeczywiście to bardzo zły moment byś się pochorowała... Kup co tylko możesz z lekarstw tu w Polsce tak by się zabezpieczyć.
Kasiulko rajstopki jak ta lala, ja mam zamiar tez Tymciowi kupić Pokaże Wam za chwilkę jakie
http://www.allegro.pl/item339852141_..._56_62_cm.html
http://www.allegro.pl/item336995035_..._56_62_cm.html

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 12:43   #2192
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
witajcie mamuski...
tak zagladam do Was od rana i tu jakis taki spokoj jest straszny...
U nas pogoda ladniutka sloneczko grzeje...i juz umowiona jestem na spacerek z moja znajoma(tez ciezaróweczka).
trzeba dotlenic malucha bo cos ostatnio jakis taki malo ruchliwy jest...
Milego dnia
Hej hej Martuś. Super masz, ze idziesz na spacerek z ciężaróweczką. Tez bym sie spotkała z jakąś koleżanką w ciąży, ale żadna z moich koleżanek nie jest niestety.
Co U Ciebie? Jak tam remont? Jak Twój narzeczony?
Pozdrowionka

Kasiulko, a ja nigdy nie miałam nie zajmowałam się maleństwem, tzn nie karmiłam itp.. i boje się starsznie.
Stary 2008-04-09, 12:48   #2193
leleth
Wtajemniczenie

a ja od kilku dni zwijam sie z bolu i tak jak podejrzewalam mam zapalenie nerki... na szczescie wczoraj mialam umowiona wizyte u lekarza i od razu dostalam antybiotyki...zalecnie zeby brac srodki przeciwbolowe i skierowanie na usg nerki (ktore jest nieodzowne podobno w takich przypadkach ) tak w ogole to juz drugi raz ta nerka mi nawalila wiec nie panikowalam bo dokladnie wiedzialam co mi jest......wiec dzis lenie sie na kanapie ...od pracy nalezy mi sie sluszny odpoczynek haha...
jedynym rozczarowaniem jest to ze mimo moich usilnych prob (wspomnialam chyba wszyyyystkie choroby jakie kiedykolwiek u mnie zdiagnozowano- wliczajac guzy na jelicie cienkim i wada serca) lekarz nic nie wspomnial o cersarce..... moze wystarczy wprost zapytac...hmmm chociaz mam wrazenie ze on jest zwolennikiem porodow naturalnych wiec pewnie ciezko bedzie
Stary 2008-04-09, 12:59   #2194
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anetta139 Pokaż wiadomość
Dziekuje za odpowiedzi jestescie kochane , poczekam do jutra jak jutro tez maluch ebdzie malo ruchliwy to pojde do lekarza, mam nadzieje ze to tylko moja panika nic innego.

A u was maluszki jak sie ruszaja ?
Anetko - moje maleństwo nalezy do najspokojniejszych na wątku i tez jest oszczędne w ruchach. Tez mialam wczoraj nerwowy dzień, bo do 14 praktycznie nie czulam ruchów dopiero po poludniu dało popis aktywności. Byłam dzis w przychodni i połozna mowiła, że jesli leżę przez 2 godziny, szturcham brzuch i mimo tego ciagle NIC (ale tak z reką na sercu nic) się nie czuje to dla własnego spokoju warto sie zgłosić na badanie tętna.
A tak ogólnie to grunt to cierpliwość i spokój, po prostu mamy małe leniuszki

Cytat:
Napisane przez andape Pokaż wiadomość
Własnie mówią w Panoramie, że NFZ chce ograniczyc liczbe porodów z cc - stwierdzili, że zdaniem lekarzy takie porody, niekorzystne dla zdrowia kobiety wykonuje sie zbyt czesto miedzy innymi dlatego, że czesto są wymuszane przez kobiete lub rodzine mimo braku wyraznych wskazan medycznych
Tez to wczoraj słyszalam w Teleexpresie i podobno te zmiany maja byc od lipca! Także dziewczynki zapominamy o cc

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Livdragon, ty jestes z Gdanska, moze sie orientujesz gdzie mozna zrobic to usg 3d??
Bo bede za tydzien w Pl i moze bym sobie sprawila maly prezent Jak mi sie bedzie chcialo latac i szukac.
Mija - w Gdańsku polecam klinikę Invicta http://www.invicta.pl/ - usg 3d kosztuje z nagraniem 200 zł. Słyszałam duzo pochlebnych opnii, ja sie tam wybieram w najbliższy wtorek więc napisze ci wlasna relację. Ale jeśli być się wybierala to radze zarejstrowac się już teraz bo dosyć dlugo się czeka!

No i najważniejsze - przezylam to okropieństwo - glukozę
Kasiulko i Leonko ogromny podziw, że wypiłyście aż 75g! Normalnie ta słodycz zwala z nóg!
Edit: A Matrica ma do wypicia 100g! MASAKRA!

Edytowane przez asiula_n
Czas edycji: 2008-04-09 o 16:59
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 13:00   #2195
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
a ja od kilku dni zwijam sie z bolu i tak jak podejrzewalam mam zapalenie nerki... na szczescie wczoraj mialam umowiona wizyte u lekarza i od razu dostalam antybiotyki...zalecnie zeby brac srodki przeciwbolowe i skierowanie na usg nerki (ktore jest nieodzowne podobno w takich przypadkach ) tak w ogole to juz drugi raz ta nerka mi nawalila wiec nie panikowalam bo dokladnie wiedzialam co mi jest......wiec dzis lenie sie na kanapie ...od pracy nalezy mi sie sluszny odpoczynek haha...
jedynym rozczarowaniem jest to ze mimo moich usilnych prob (wspomnialam chyba wszyyyystkie choroby jakie kiedykolwiek u mnie zdiagnozowano- wliczajac guzy na jelicie cienkim i wada serca) lekarz nic nie wspomnial o cersarce..... moze wystarczy wprost zapytac...hmmm chociaz mam wrazenie ze on jest zwolennikiem poworow naturalnych wiec pewnie ciezko bedzie
Spytaj się go następnym razem bo moze myśli, że Ty wiesz, ze cesarke będziesz miała. Ja sie pytałam już swojego onkologa czy po resekcji układu chłonnego pachwiny nie powinnam mieć cesarki, ale on powiedział, ze nie , szkoda bo ja wolałabym cesarke. No chyba, ze jednak jak będę w Anglii to zdecyduje się na poród w wodzie bo tak normalnie to jakoś się siebie nie wyobrażam żebym dała rade.

Judi super te rajtuzy dla Tymoteuszka, naprawde słodkie. Nie myslaąłm, ze dla chłopców takie fajne mogą być

[...]Anetko - moje maleństwo nalezy do najspokojniejszych na wątku i tez jest oszczędne w ruchach. Tez mialam wczoraj nerwowy dzień, bo do 14 praktycznie nie czulam ruchów dopiero po poludniu dało popis aktywności. Byłam dzis w przychodni i połozna mowiła, że jesli leżę przez 2 godziny, szturcham brzuch i mimo tego ciagle NIC (ale tak z reką na sercu nic) się nie czuje to dla własnego spokoju warto sie zgłosić na badanie tętna.
A tak ogólnie to grunt to cierpliwość i spokój, po prostu mamy małe leniuszki [...]
Asiula_n a ile cm a Twój malusezk i wktórym tygodniu jesteś? A tętno jest ważne w odczuwaniu ruchów. Ja swojego malucha to prawie wcale nie czuje

A tak wogole to tęskno mi do baseniku, ale boje się, ze jak pójde to się rozłoże. Zła jestem, ze coś ten katar mnie męczy, ale może później się zdecyduje i pójde. I do tego głowa mnie boli jak na grype
Stary 2008-04-09, 13:16   #2196
asiula_n
Rozeznanie

Dorbar - ja czuję ruchy tak poważnie od około 22 tygodnia (wcześniej od 19 coś czulam, ale takie niewiadomo co). Teraz jestem w 26 tygodniu i tak jak pisałam z tymi ruchami jest bardzo różnie...
Jesli chodzi o tętno, to jesli nastapi gwaltowna, dluga przerwa w ruchach (które do tej pory byly systematyczne) to idziesz do przychodni i tam takim aparacikiem polozna słucha bicia serca dziecka, jesli jest ok, to nie ma powodów do obaw, po prostu maluszek jest jeszcze zbyt maly i musi pożądnie kopnąć żebyc go poczuła

A na ostatnim usg - w 24 tyg. mój maluch ważył troche ponad 0,5 kg.

A jesli chodzi o usg, to dowiedz się dokladnie jakie badanie bedziesz miała w Angli, bo może warto w polsce iśc na 3d - po 20 tyg, lekarz oceni czy dzieciaczek rozwija się prawidlowo
Stary 2008-04-09, 13:30   #2197
dorbar
Wtajemniczenie

No własnie rozmawiałam z lekarką i mi powiedziała, ze po 24 tygdoniu dopiero dobrze widać narządy, a zresztą tutaj terminy są tak z dwutygodniowym wyprzedzeniem, a ja juz w niedziele wyjezdżam. No i troche przeraziła mnie też cena bo gościara zaśpiewała mi 300zł, a na Polna(do szpitala) nie mogłam się dodzwonic(tam podobno jest tamiej ok 200zl). Koleżanka, która jest w Anglii i kest w 34 tygodniu miała barzdo dobre USG robione, na którym zmierzono nawet pojemność muzgu. Mam nadzieje, ze też będę miała dobre USG zrobione.
Asiula_n w sumie to pocieszyłaś mnie pisząc, ze czułaś tak pożądnie ruchy od 22 tygodnia. Więc troche bardziej cierpliwa musez być. Moje maleństwo ma ok 16cm więc moze jeszce za małe jest.
Stary 2008-04-09, 13:35   #2198
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Judi jak ja ci zazdroszcze tej energi....to basenik to sprzatanie a ja jakas taka leniwa jestem ze tylko bym siedziala albo spała...Sliczne rajstopki

Witam cie dorbarQ kochany!
U mnie jak narazie wszystko wporzadku...z remontem sie jeszcze wstrzymalismy bo na tym weekendzie jedziemy do moich dziadkow i nie ma sensu zaczynac takze w nastepnym tygodniu dopiero sie zacznie..ale to tylko dwa dni roboty takze sie nie matrtwie...tylko tyle ze sprzatania troche bedzie....
A jezeli chodzi o mojego Pana D. to w sumie chyba dobrze...Ale on jest sprytny,,Pomimo tego ze sie z nim wczoraj nie widzialam potrafil mi tak homor zepsuc na sama noc..I w sumie nie wiem czy obrazony czasem na nie nie jestAle co tam...
nie przejmuj sie tata...moze zly chodzi,moze go sytuacja przerasta,a moze poprostu sie martwi o ciebie....A poza tym co tam u ciebie?jak tam z ojcem maluszka?Widze ze przygotowania do wyjazdu ida cała para...
A na basenik to ty sie dzisiaj nie wybieraj bo
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 13:36   #2199
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Asiula, Dorbar - ja ruchów wogóle nie czuje..Zupełnie nic a dzis koncze 20tc...Lekarz mi wczoraj mówil że do następnej wizyty już napewno poczuję czyli do 23tc.
Judi - tak Ci zazdroszczę tego baseniku..Ja na basen mam blisko ale nie mogę się zmobilizować i nie chce mi się samej chodzic Bede musiała chyba spróbować bo oprócz spacerów to nie mam zadnej aktywności ruchowej. I rajstopki dla Tymcia fajne Ja do czasu nastepnego usg nic juz nie kupuje bo nie wiem dla kogo

Zarejestrowałam się dziś na prenatalne badanie usg z pełną diagnostyką rozwoju i anatomii płodu..Nie wiem czy to jest 3d ale chyba nie 2d, bo moj lekarz takie ma a zaproponował mi klinikę w Poznaniu. Robi się to między 18-24 tc. I się boję oczywiście
Kolejki tam straszne mam termin dopiero na 5 maja i to jest ostatni gwizdek bo bede wtedy na koncu 24tc. Z nerwów i czekania to chyba pazury zeżrę
Stary 2008-04-09, 13:45   #2200
agnes300
Raczkowanie

witajcie dziewczyny ja leze juz 2 dzien i mam dosc,grypsko mnie dopadło i rozłozyło na dobre.nigdy nie przypuszczałam ze kaszel tak moze mnie umeczyc. a co dopiero dziecko.zrobiłam syrop z czosnku cebuli,miodu ale nic nie dał. maz kupił mi stodal tak jak pisałyscie i troche ulgi przestało mnie kaszlec tak strasznie,po 16.00 mam wizyte u lekarza mam nadzieje ze nie mam zapalenia oskrzeli i bez antybiotyków sie obejdzie !

rajstopki supcio!
agnes300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 13:47   #2201
agnes300
Raczkowanie

leleth jaka wade serca masz jesli mozna spytac? cos powaznego?
Stary 2008-04-09, 13:51   #2202
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Teraz doszukałam, że to moje usg tez bedzie 2d ale żeby je wykonać trzeba miec jakis certyfikat i pewnie dlatego lekarz skierował mnie do Poznania..
Robi się pomiary długości kości udowej; wymiaru dwuciemieniowego główki płodu; obwodu główki oraz obwodu brzuszka i na podstawie tych parametrów ocenia się prawidłowe wzrastanie oraz masę płodu. Jeszcze szczegółowo określa się struktury CUN, układu moczowego, pokarmowego, kostnego, serca, kończyn, twarzoczaszki, łożyska i płynu owodniowego
Taaaa i mam miesiąc z głowy....
Stary 2008-04-09, 13:51   #2203
agnes300
Raczkowanie

dziewczyny ja miałam usg robione przez gin w 13 tyg ciazy i powiedziała ze to chłopiec ale na 100 % nie była pewna . na połówkowym w 21 tc juz na 100% potwierdziło sie! ja pierwsze ruchy poczułam w 16tc a moja znajoma w 5 miesiacu! wiec nie martwcie sie kazda ciaza jestinna!
a ile wasze dzieciaczki wazyły na połowkowym i w którym tc go robiłyscie? moje wazyło w 21 tc 450g!
Stary 2008-04-09, 13:57   #2204
agnes300
Raczkowanie

wczoraj pisałyscie o przybieraniu na wadze ja mam 176 cm wzrrostu przed ciaza wazyłam 67 kg a teraz 70,90 kg jak myslicie nie za małoZ?
Stary 2008-04-09, 13:58   #2205
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
kolezance 18 tydz sie zaczał...(kaczmarek beata pewnie znasz
Martuś pewnie, że znam. Z jej siostrą chodziłam do podstawówki. ale jestem w szoku, kolejna ciężarówka

Asiula dziękuję za słowa uznania co do glukozy hihi fakt okropieństwo. Jeszcze, żeby nie drapało w gardle to bym wypiła duszkiem, ale mnie okropnie dławiło.

Judi kochana, cieszę się że rajstopki dla Olci Ci się podobają Twoje dla Tymcia również wymiatają. Są boskie!!! ale będzie przystojniak. Kurcze, mogę zacząć już poszukiwania zięcia hihihi

Dziewczyny, ale boska pogoda byłam u brata na górze a on tam całe okno miał otwarte i upał dosłownie!!! aż muszę sprawdzić ile jest na termometrze. Wiecie jakie zmutowane stokrotki mi wyrosły za domem, ogromnie. Cyknę im dziś fotkę i Wam wstawię

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 13:59   #2206
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes300 Pokaż wiadomość
a ile wasze dzieciaczki wazyły na połowkowym i w którym tc go robiłyscie? moje wazyło w 21 tc 450g!
u mnie w 1szym dniu 21 tyg. 343g. ale ma być dziewuszka
Filipek mojej psióły w tym samym czasie już 404g
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 13:59   #2207
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
Asiula, Dorbar - ja ruchów wogóle nie czuje..Zupełnie nic a dzis koncze 20tc...Lekarz mi wczoraj mówil że do następnej wizyty już napewno poczuję czyli do 23tc.
Judi - tak Ci zazdroszczę tego baseniku..Ja na basen mam blisko ale nie mogę się zmobilizować i nie chce mi się samej chodzic Bede musiała chyba spróbować bo oprócz spacerów to nie mam zadnej aktywności ruchowej. I rajstopki dla Tymcia fajne Ja do czasu nastepnego usg nic juz nie kupuje bo nie wiem dla kogo

Zarejestrowałam się dziś na prenatalne badanie usg z pełną diagnostyką rozwoju i anatomii płodu..Nie wiem czy to jest 3d ale chyba nie 2d, bo moj lekarz takie ma a zaproponował mi klinikę w Poznaniu. Robi się to między 18-24 tc. I się boję oczywiście
Kolejki tam straszne mam termin dopiero na 5 maja i to jest ostatni gwizdek bo bede wtedy na koncu 24tc. Z nerwów i czekania to chyba pazury zeżrę
Mała a w jakiej klinice i czy będziesz coś płaciła? No terminy wszędzie są masakryczne. Żałuje, ze wczesniej nie zaczełam się rozglądać bo teraz to już dupa zimny, jak chce w Polsce sobie zrobić.
Ostatnio pytałam się mojej geniowej właśnie o USG prenatalne i ona mi powiedziałą, że już miałam je zrobione, byłam bardzo zdziwiona bo myślałam, ze to co ona mi robi to jest najzwyklejsze USG. Ona zawsze mówiła tylko, ze dzidzia prawidłowo się rozwija, ze serduszko miarowo bije itp.

Leonko no jak przez week nie będziecie remontowali to nic się nie stanie. Powiem Ci, ze coś nie moge sobie dać rady z tymi przygotowaniami do wyjazdu. Oczywiście pranie dopiero dzisiaj wstawiłam (ja od czasu jak jestem w ciąży to wszytsko na ostatnią chwile robie, kiedyś byłam barzdiej zorganizowana). Wstawiłam i powiesiłam już trzy prania. Teraz piore tylko płaszczyk. W miedzy czsaie nagrywam filmy (bo chce tam wziąśc troche polskich filmów), musez napisać też odwołanie do zusu, zrobić liste leków, krmów, które chce kupić. Jutro pojade na zakupy, do dentysty. Aha musze sobie spodnie skrócić bo tam maszyny nie będę miała, i zrobić liste muzyki jaką brat ma mi ściągnąć. Z butami do szewca to mame wysłałam no i wpiatek chce się jeszcze spotkać ze znajomymi.
Jeśli chodzi o ojac dzidzi to rozmawialm z nim ostatnio w niedziele, a pisałam o swoich obawach w poniedziałek. Nie moge sobie wyobrazić, ze będę miałą sie do niego tulić, ale moze jak go zobacze to mi serduszko zacznie szybciej bić. Czuje się troche tak jak bym jechała do obcego człowieka .
Stary 2008-04-09, 13:59   #2208
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Teraz doszukałam, że to moje usg tez bedzie 2d ale żeby je wykonać trzeba miec jakis certyfikat i pewnie dlatego lekarz skierował mnie do Poznania..
Robi się pomiary długości kości udowej; wymiaru dwuciemieniowego główki płodu; obwodu główki oraz obwodu brzuszka i na podstawie tych parametrów ocenia się prawidłowe wzrastanie oraz masę płodu. Jeszcze szczegółowo określa się struktury CUN, układu moczowego, pokarmowego, kostnego, serca, kończyn, twarzoczaszki, łożyska i płynu owodniowego

Hmm... to co opisujesz to takie typowe "połówkowe" usg. Dziwne, że jesli Twój lekarz ma usg w gabinecie to wysyła Cie gdzie indziej no ale każy ma inne poglądy na diagnostykę

No i nie martw się, na pewno wszystkie wyniki będą oki
Stary 2008-04-09, 14:05   #2209
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnes300 Pokaż wiadomość
wczoraj pisałyscie o przybieraniu na wadze ja mam 176 cm wzrrostu przed ciaza wazyłam 67 kg a teraz 70,90 kg jak myslicie nie za małoZ?

Agnes a w którym tygodniu Ty jestes? W sumie to masz narazie niecałe 4 kg na plusie. Wydaje mi się, ze to zalezy od organizmu. Jeśli z maluchem jest wszytsko ok to nie przejmuj się, ze mało przybrałaś na wadze tylko ciesz sie. Ja mam 161cm, przed ciążą wazyłam 53 a teraz już 62kg więc ok 9kg na plusie, dolina. Ja to jestem grubasek. No i w biodrach mam 8cm więcej niż przed ciążą.

Ale wiecie co moja gin mi nigdy nie powiedziaął ile moje maleństwo waży tylko ile ma długości
Stary 2008-04-09, 14:10   #2210
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dorbarku nie przejmuj się, ja nie wiem ile moje dziecko na długości ale to pewnie już teraz ciężko zmierzyć, bo dzidzia duża

Stary 2008-04-09, 14:17   #2211
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Na to badanie umówiłam się do Euromedicus-a. Nie wiem, może to normalne badanie połowkowe, zresztą sie nie znam. Na różnych stronach nazywa się ono prenatalne.

http://www.euromedicus.net/badaniapr...YGODNIEM_CIĄŻY

U mojego lekarza w 23tc tez bede miala usg wiec nie wiem Ale zdąze go jeszcze zapytać bo wizyte mam tydzien wczesniej niz w Poznaniu. Mowił, że kieruje mnie do specjalisty w tej dziedzinie bo przekroczyłam 30r.ż A chyba badanie połówkowe ma każda ciężarna niezależnie od wieku..

Dorbar - oni mają kontrakt z NFZ wiec ponoc nic sie nie placi ale trzeba miec skierowanie.
Stary 2008-04-09, 14:19   #2212
dorbar
Wtajemniczenie

No ja długość dzidzi znam, ale wagi nie.

Dziąsło zaczeło mi krwawić. I bebsol mam dzisiaj napięty jak nie wiem co
Moze to z nerwów. Musze pamietać by melise kupić, chyba będę sobie sapisywała.

Mała to super, ze dostajesz od swojego lekarza skierowanie bo ja ani razu nie dostałam skierowania, za wzsystko musiałam płacić, za każde badanie czo to mocz, krew, czy toksoplazmoza. Masakra. Tylke kasy na to wszystko idzie.
Stary 2008-04-09, 14:22   #2213
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Judi jak ja ci zazdroszcze tej energi....to basenik to sprzatanie a ja jakas taka leniwa jestem ze tylko bym siedziala albo spała...Sliczne rajstopki
Leonko kochana ja też nie miałam energii jeszcze niedawno. ALe odkąd zaczęłam chodzić na basen-a zeby do niego dojść to mam sporą górkę do pokonania to jakoś tak jestem bardziej rozruszana, plecy już prawie przestają boleć, ogólnie moja sprawność wzrosła o 100%

[quote=Mała75;7173816]
Cytat:
Kochana to jest normalne usg połówkowe, tzn . ja idąc na 4 d dokąłdnie otrzymałam odpowiedź na te wszystkie rzeczy o których piszesz, wiec nic się nie przejmuj Nawet widziałam żołądek małego Miał około 1cm średnicy

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Judi kochana, cieszę się że rajstopki dla Olci Ci się podobają Twoje dla Tymcia również wymiatają. Są boskie!!! ale będzie przystojniak. Kurcze, mogę zacząć już poszukiwania zięcia hihihi
Kasiulko mój Tymcio wykazuje zainteresowanie Twoją Olcią
A ja w trakcie porządeczków Pranie na balkonie powieszone, bedzie pięknie pachniało Szafa posprzątana Za chwilę idę wieszać następne pranko Jak ja kocham gdy jest tak pięknie i powiem Wam, że całe szczęście, że rodzę latem, bo jakbym miała jakiś krótki kryzys poporodowy to jak wyjrzę za okno to od razu lepiej mi się zrobi Jakby za oknem do tego wszystkiego miał padać śnieg to bym chyba zdechła

Stary 2008-04-09, 14:26   #2214
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Dorbarku nie przejmuj się, ja nie wiem ile moje dziecko na długości ale to pewnie już teraz ciężko zmierzyć, bo dzidzia duża
My już mamy za wielkie dzidzie by je zmierzyć, ja próbowałam oastatnio ale gieniowa powiedziała, że teraz to już się nei da, pozatym nózie mają podgięte. Mój wózio jest już w sklepie!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Właśnie mi chłopek roztropek dzwonił, ze mogę sobie po niego przyjść : jeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Stary 2008-04-09, 14:31   #2215
jowisz
Zakorzenienie

uuu, ktoś tu będzie śmigał dziś inglesiną po mieszkaniu
foty porób
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 14:32   #2216
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
uuu, ktoś tu będzie śmigał dziś inglesiną po mieszkaniu
foty porób
of kors

Stary 2008-04-09, 14:34   #2217
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Jak ja kocham gdy jest tak pięknie i powiem Wam, że całe szczęście, że rodzę latem, bo jakbym miała jakiś krótki kryzys poporodowy to jak wyjrzę za okno to od razu lepiej mi się zrobi Jakby za oknem do tego wszystkiego miał padać śnieg to bym chyba zdechła

Świete słowa
Stary 2008-04-09, 14:40   #2218
wersta
Zakorzenienie

Mała to normalne połówkowe, może Twój lekarz ma średni aparat i chce potwierdzić.
na pewno będzie ok

ja robiłam na początku 20tego tyg. bardzo zależało mi na tym,żeby przed 22, bo wtedy jak coś jest nie tak to można usunąć, a po 22 tyg już nie.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 14:50   #2219
Kasiulka22
Zakorzenienie

Judi

Olcia nie może się już doczekać, kiedy zobaczy Tymcia

O kurcze, ale ktoś tu będzie miał dziś wielką radość!!! Super, że wózeczek już jest. Niesamowita sprawa, powczuwać się w prowadzanie tych 4 kółek Judi prosim o dużo fot, z mamusią za kierownica

Stary 2008-04-09, 14:53   #2220
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Judi

Olcia nie może się już doczekać, kiedy zobaczy Tymcia

O kurcze, ale ktoś tu będzie miał dziś wielką radość!!! Super, że wózeczek już jest. Niesamowita sprawa, powczuwać się w prowadzanie tych 4 kółek Judi prosim o dużo fot, z mamusią za kierownica
Oczywiście moje piękne Nawet postaram się Wam zrobić ze mną za kierownicą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości