|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII
promocja w Rossmanie tylko do wczoraj była na te szmpony?
|
|
#1352 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII
Niestety tak, 7-8 marca, z czego ja się dowiedziałam dopiero w dniu kobiet w południe
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;71661931]
![]() A ja znalazłam nowy peeling (kwasowy) jak szukałam enzymatycznego Saluterry i okazało się, że ta firma już nie istnieje, a przez ich starą stronę weszłam właśnie na taki sklep https://www.elixirbynature.pl/popraw...ical-peel.html ![]() I jak pierwsze wrażenia? Zapach fajny? A ta wcierka Orientany to jaka i co robi? I co, kupujesz? Kilka dni temu przetestowałam peeling kwasowy Mossa, trzymałam 10 min i burak na twarzy przez cały dzień, ale na pory dobrze zadziałał. Pewnie jeszcze na dwa razy będę mieć, muszę jednak skrócić czas trzymania na twarzy.
|
#1354 | ||
|
Konto usunięte
|
Kolorówka boho już w Rossmannie
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a znacie micel, który się nie pieni?
|
|
#1356 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Ja właśnie testuję GoCranberry, ale to niestety chyba będzie jeden z gorszych miceli, jakie miałam. Pieni się strasznie, ale nie tylko o to się rozchodzi.
Natomiast nie pienił mi się micel dla dzieci Coslys, fajny był
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;71736901]Kolorówka boho już w Rossmannie
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Dumam nad nim, bo mam jeszcze serum kwasowe Bielendy; może za jakiś czas, bo jeśli to silnie działające kwasy, to teraz już bez wysokiego filtra nie da rady; można ew. wziąć na spółkę ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Dzięki [/QUOTE]Może jakieś mini opakowanie dorwiesz, albo próbkę. Madara ma taką małą maskę z kwasami https://www.matique.pl/pl/madara-akt...-aha_3164.html, dziewczyny pisały, że jest dobra. Ja też się wstrzymam. Mam prawie pół butelki Bielendy i jeszcze retinol mi został, więc nic już teraz nie będę kombinować, zwłaszcza, że filtra nie mam, a nawet pomysłu. Znalazłam ostatnio w szufladzie próbkę Aubrey od Ciebie (jeszcze nie testowałam), w tamtym roku używałam czasem Jmo i Acorelle (taki płynny, też od Ciebie), a tak to tylko podkład i okulary, ale też żadnego większego złuszczania nie robiłam.
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się też nie pienił, dobrze go wspominam. U mnie jest ta marka niedostępna.
|
|
|
|
#1359 | |
|
Konto usunięte
|
Mnie ostatnio bardzo przypadł do gustu (i mojej skórze również ) demakijaż gąbką konjac do ciała (tą o prostokątnym kształcie) i czarnym mydłem shealife (ma dodatek olejku herbacianego)- zmywa od razu wszystko, łącznie z tuszem i robi oczywiście peeling zgodnie z właściwościami czarnego mydła. Gąbka jest spora, po jednej stronie pofałdowana, ale na tyle delikatna i specyficznie dla tego rodzaju gąbek śliska, że zmywając maskarę prześlizguje się po powiekach nie podrażniając oczu, co zdarzyło mi się podczas używania tegoż mydła solo lub z innym czyścidłem
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2017-03-10 o 19:40 |
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;71753976]Mnie ostatnio bardzo przypadł do gustu (i mojej skórze również ) demakijaż gąbką konjac do ciała (tą o prostokątnym kształcie) i czarnym mydłem shealife (ma dodatek olejku herbacianego)- zmywa od razu wszystko, łącznie z tuszem i robi oczywiście peeling zgodnie z właściwościami czarnego mydła. Gąbka jest spora, po jednej stronie pofałdowana, ale na tyle delikatna i specyficznie dla tego rodzaju gąbek śliska, że zmywając maskarę prześlizguje się po powiekach nie podrażniając oczu, co zdarzyło mi się podczas używania tegoż mydła solo lub z innym czyścidłem
Czy Ty tez masz to mydło takie strasznie geste? Nie bardzo umiem go nabrac z pudelka i potem rozmydlic na twarzy.
|
#1361 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A do peelingu skóry głowy polubiłam ten produkt https://lillamai.com/produkt/peeling...-ciala-120-ml/ Początkowo myślałam, że zmielony koralowiec będzie podrażniał, ale nic z tych rzeczy; dodatek kwasu salicylowego i olejki eteryczne fajnie odświeżają przy tym skalp, a cynk generalnie poprawia kondycję skóry i włosów. Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2017-03-10 o 20:31 |
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam z wyciągiem z lawendy i był fajny odżywkę mam L'oreal złotą i bardzo mi pasuje (wiem, pełno w niej świństw ), ale kończe litrowe opakowanie więc może też Petal Fresh bym wzięła - co myślicie?testuję ostatnio szampon oczyszczający Sukin ale jakoś nieszczególnie na razie mi pasuje... dam znać później
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2017-03-11 o 08:36 |
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiałyście w sklepie Naturalne Piękno? Podpadli mi.
![]() Zamawiałam olej marchwiowy żeby go używać latem - 50 ml. Przysłali mi produkt z datą ważności 06.2017!! Jak sie zburzylam to dostalam odpowiedź że odpowiednie przechowywanie przedłuża trwałość produktu i jeżeli nie będę go trzymać w nasłonecznionym miejscu to mogę spokojnie używać po dacie ważności. ![]() I teraz nie wiem czy ja sie czepiam czy coś rzeczywiście jest nie halo. Olej byl w promocji ale nie bylo informacji ze ze wzgledu na krotka date wazności. [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;71757201] [/QUOTE] Muszę też tak spróbować. ![]() To ta http://marketbio.pl/gabka-konjac-do-...1UaAkeu8P8HAQ?
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2017-03-11 o 11:30 Powód: link |
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Promocja promocją, ale moim zdaniem w każdej sytuacji kiedy dotyczy ona produktów z krótszymi datami ważności to należałoby o tym napisać. Jestem wyczulona na promocje w przypadku półproduktów i zawsze pytam, czy przecena jest spowodowana krótkim terminem. Wyobraź sobie, że po ostatnim takim pytaniu do sklepu mieszadełko dostałam odpowiedź, że produkty w promocji mają skrócony termin ważności do 1-3 miesięcy.... I jeszcze zasugerowano mi, żebym traktowała te krótkie terminy jako zaletę a nie wadę, bo to przecież produkty naturalne i krótkie terminy świadczą o braku konserwantów
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie.
|
|
#1366 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam podobną- kupowałam w tkm https://sklep.puregreen.pl/gabka-kon...FYI4GwodFfEJig |
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;71770446]
Mam podobną- kupowałam w tkm https://sklep.puregreen.pl/gabka-kon...FYI4GwodFfEJig[/QUOTE] Dzięki.
|
#1368 |
|
Konto usunięte
|
Możecie polecić jakiś nawilżający krem do tłustej cery po którym mnie nie wysypie?
Mam tłustą cerę i po wszystkich kremach (w tym do cery tłustej) wyskakują mi krostki |
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
Może Twoja skóra nie potrzebuje kremu. Może spróbuj z inną formułą nawlżania: żelowe serum np. z aloesem, tonik/ mgiełka? Ja też mam skórę tłustą i nie służą mi kremy. Jak na razie mam jeden, który mi się sprawdza: SoBio z aloesem
|
|
|
|
#1370 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki za rady
W takim razie dam sobie spokój z kremami i zacznę używać tonik nawilżający + olej z pestek malin wymieszany z żelem hialuronowym albo sam żel. Myślicie, że lepiej będzie je nakładać na wyschniętą twarz czy wilgotną po toniku? |
|
|
|
#1372 |
|
music is my best friend ♫
|
Do mnie wpadło kilka drobiazgów. Nikt nie chciał bonu do ecco-verde więc jednak sama z niego skorzystałam 😁
- Delidea żel oczyszczający do twarzy jabłko i bambus - BioPark Cosmetics hydrolat z organicznym eukaliptusem - Lavera Basis Sensitiv krem pod prysznic - Avril pomadka w kredce - Urtekram pasta do zębów z eukaliptusa Wysłane z Huawei P8 Lite
Edytowane przez agatanaturalnie Czas edycji: 2017-03-11 o 18:24 |
|
|
|
#1373 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Masz na myśli kwas hialuronowy w żelu czy jakiś żel z kwasem? Bo jeśli to pierwsze, to tego nie stosuje się solo, jak zresztą żadnego innego nawilżacza. A co do aplikacji to w zasadzie wszystko lepiej kłaść na wilgotną skórę tzn po umyciu nie dopuszczać do jej całkowitego wyschnięcia.
|
|
|
|
#1375 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy
Miała któraś z Was problemy z cerą po odstawieniu tabletek anty? Ja odstawiłam na początku grudnia i nie mogę się ogarnąć Myślałam o regulującej piance JMO, bo czytałam gdzieś opinie, że pomaga na takie niespodzianki... Macie jakieś sugestie jak można sobie w takiej sytuacji pomóc?
|
|
|
|
#1376 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Spędziłam wczoraj cały dzień na Ekotykach. Było bardzo fajnie. Poznałam i pogadałam z ministerstwem dm, skarbami maroka, dworzyskiem, mydłami wiedeńskimi, ecobeauty i paroma innymi, byłam też pierwszą klientką Biofficina Toscana Niektóre stoiska uwijały się jak w ukropie, ministerstwo pracowało jak mróweczki, klienci nie odchodzili od stoiska, sprzedali wszystko, podobnie Annabelle i Sylveco. Z targów wróciłam biedniejsza o 150 zł, zmęczona i bardzo zadowolona, większość stoisk miało oferty promocyjne lub dawali super gratisy, Sylveco np. dawało pomadkę lub maseczkę do każdych, nawet malutkich zakupów. Kupiłam żel enzymatyczny Vianka za 15 zł i wybrałam pomadkę peelingującą.Wąchałam dezodoranty w kremie Biofficiny, to kwiatowe deo bardzo ładnie pachnie, cytrusowe trochę mniej mi się spodobało. Na stoisku Ecobeauty spodobały mi się ich sojowe świece, winogronowa obłędna, a żel aloesowy 99% Holika zapowiadał się bardzo kusząco Tyle na prędce, jak mi się coś przypomni, to jeszcze wspomnę. A i niestety, pomimo eko wydźwięku, impreza nie obroniła się przed pseudo naturalnymi producentami, były oczywiście "uzdrowiskowe" Iwoniczanki i Dr. Duda, TianDe i jeszcze aloesy jakieś z SLS w mydłach .Na jednym foto zakupy, na drugim gratisy. Dużych zakupów nie robiłam, bo mam wszystko, więc tylko to wzięłam, co ewidentnie chciałam mieć lub ze względu na fajną cenę ![]() Sylveco, Enklare, Mydła wiedeńskie, Annabelle, Biofficina Toscana.
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2017-03-12 o 13:54 |
||
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1378 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Konto usunięte
|
Ktoś pytał ostatnio o pastę do układania włosów- Zielone Laboratorium ma taką w ofercie (chyba od niedawna).
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że mam tak daleko do wszelkich tego typu wydarzeń Wczoraj chciałam rownież kupić ten żel Vianka, ale akurat wykupione ze sklepu. O tyle wyszłam zadowolona, że był akurat tydzień nowości i przy zakupie za 50 zł produktów vianek, sylveco i Biolaven dostałam tonik mgiełkę (różowa z Vianka) i masę próbek (ale tylko kremy). Zakupilam peeling detoksykujący do ciała Vianek, zel do mycia twarzy Biolaven i dwie maseczki do twarzy (zielona z glinką zieloną i fioletowa z glinką czerwoną)z Vianka. Ale żel enzymatyczny ciągle jest na pierwszym miejscu mojej listy do kupienia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.