|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Cytat:
Ja zaraz idę do ogródka cyknąć te stokrotki
|
|
#2222 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym sikaniem to tez sie obawiam - w Polsce bede miała dokładnie jak Ty-troje drzwi i schody do pokonania.Męzus juz mi proponuje nocnik grający - mądrala.
|
|
#2223 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem dzisiaj wkurzona. Nie można się do mnie odezwać, masakra.
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
a ja przyszłam się chwalić
nie słodka chwila, tylko taki z gotowaniem mleka ![]() i nawet jest dobry mniam. to tyle dziękuję za uwagę |
|
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s. mnie w ciąży ostatnio nawet to nie wyszło. wcale nie był gęsty. wywaliłam i mąż zrobił po raz drugi, jemu oczywiście wyszło
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje Kochana. ja jeszcze budyniu nie robiłam jak juz to tylko taki do kremu, do ciasta.
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Drogie jestem z siebie taaaaka dumna
|
|
|
|
#2228 |
|
Raczkowanie
|
Asiula , Dorbar dziewuszki te nasze malenstwa to straszne leniuszki w takim razie , ciesze sie ze nie jestem sama, zobaczymy jak dzieciatko przyjdzie na swiat czy tez bedzie takie spokojniutkie czy bedzie dawalo w dupke heh
|
|
|
|
#2229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cena była 180 zł z filmikiem, chyba 80 lub 100 bez. |
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Alez ja mam dzis dziwny dzien...
a moje dzeicie, jak wczoraj sie naszalalo, tak dzisiaj tylko raz leniwie sie przeciagnelo... ![]() Bez paniki dziewuszki, bobasy tez cjca czasem odpoczac i poleniuchowac ![]() Wersta, juppii Ja taki budyniek serwuje sobie czesto od poczatku ciazy, no i dzis moze tez ![]() A poza tym, to odkrylam rozne rodzaje mrozonych owocow, kupuje kefir i robie codziennie koktajle, dzis byl z owocow lesnych ..mniam. |
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ostatnio dogadzam sobie jogurtem greckim (kupuję w albercie, ale ma logo carefurra) - pudło spore więc na 2-3 dni. jogurt jest bardzo gęsty i kwaskowaty, i do tego jakiś mega słodki dżemik
|
|
|
|
#2232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak tanio u Was. Super. W Poznaniu to ceny dochodzą do 300zł
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Akutalna cena to 200 zł z filmikiem, 160 zl bez. No ja wlaśnie ide do dr Brzóski
|
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukalam tez troche w necie, ale w sumie stwierdzilam, ze chyba nie pojde...bede w pl tylko 5 dni plus weekend, i pewnie juz bym musiala szukac i dzwonic, no i potem sie tam doczlapac. Plci znac i tak nie chcemy, a wole zyc w przeswiadczeniu, ze dzidzia jest zdrowa i wszystko bedzie dobrze, i bez tego usg. |
|
|
|
|
#2236 |
|
Rozeznanie
|
Coś dla fanek Krajewskiego i nie tylko.Ja Go uwielbiam a ta piosenka powinna sie Wam spodobac:
http://www.youtube.com/watch?v=6AGMDrU8fNE
|
#2237 |
|
Wtajemniczenie
|
heh w sumie to nic powaznego i do tego zdarza sie bardzo czesto po prostu moje serce bije szybciej niz u innych osob i poza tym mam jakies wymykanie sie platka zastawki...ogolnie dostalam recepte na jakies leki ale nawet nigdy ich nie wykupilam bo to nic groznego... choc ostatnio mam czasem wrazenie ze serce bije mi nierowno...ale nie bede juz nic mowic lekarzowi bo mi powie ze mam nierowno ale pod sufitem haha.... poza tym maly chyba ma to samo co ja bo za kazdym razem gdy lekarz przyklada to swoje urzadzenie do mojego brzucha mowi : "to dziewczynka...prawda?" bo podobno dziewczynki maja szybsze tetno.... my za kazdym razem wybuchamy smiechem....
ogolnie do szeregu moich dolegliowsci nalezy doliczyc szereg dziwnych guzow (w tym jeden 10 centymetrowy na jelicie cienkim - pekl kilka dni przed matura i mialam operacje ratujaca zycie 40 godzin przed egzaminem - mature napisalam w terminie -przepustka ze szpitala pamietaka po tym wydarzeniu jest blizna okrazajaca moj pepek i ciagnaca sie w dol prawie do spojenia lonowego- moze dlatego chce cesarke bo wiem czym jest rozciecie powlok brzusznych i wiem czego sie moge spodziewac w przeciwientstwie do porodu sn....poza tym mam jeszcze astme ... nie jestem w stanie przebiec nawet 20 metrow - bo sie po prostu zaczynam dusic- nie ma to nic wspolnego z kondycja bo moge chodzic kilometrami..... wiec jakim cudem on oczekuje ode mnie ze bede rodzic normalnie? do tego wczoraj dziwnie sie poczulam.... zaczelam lekko panikowac bo dostalam koperte z dokumentami do szpitala... po prostu zarejestruje sie teraz zeby pozniej oszczedzic sobie trudu.... w ogole dostalam 300 innych formularzy o krwi pepowinowej... o szkole rodzenia... wycieczkach po szpitalu itd. no i uswiadomilam sobie, ze to jeszcze kilkanascie tygodni i juz...................... .............. a ja wcale nie wiem czy jestem gotowa .... CAN YOU PUT THIS PREGNANCY ON HOLD? haha
|
|
#2238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mijalea a Ty w którym tygodniu będziesz leciała w 31? Bo coś mi się kojarzy , zę pisałaś ze w 31, ale nie jestem pewna.
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do 34 wpuszaczaja na poklad |
|
|
|
|
#2240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja chciałam jeszcze dodac, ze mi na kasezl (a miałam masakryczny) pomógł PECTOSOL. Okropny smak, ale skuteczny. I ciężarne moga go pić
Aniołeczek Edytowane przez dorbar Czas edycji: 2008-04-09 o 17:05 |
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za słowa otuchy, trochę się uspokoiłam.
Ale tak zupełnie spokojna to bede po 5 maja dopiero... Wersta - pełna podziwu składam gratulacje ![]() A mnie wali totalnie...Oglądam "Stawkę większą niż życie".... |
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Aha Dorbar - Euromedicus robi usg 3D/4D z oceną masy płodu+zdjęcia 15 min za 200 zł. Taka jest informacja na ich stronie (czyli nie tak tragicznie drogo nawet).
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
kochane ja wózio będę miałą jutro z ranka więc fotencje jutro będziecie oglądać
Dzisiaj mąż już nie zdąży go odebrać po pracy niestety, ale jutro będzie
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekam z niecierpliwościa
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba że zdąży przyjechać ze szczyrku do Bielska w 20 min
a to jest ze 25 kilometrów. No zobaczymy ale foteczki dla moich mamusiek będą
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
DorbarQ tak mi strasznie przykro ze jedziesz z takimi obawami i ze nawet nie potrafisz sie cieszyc na mysl,ze zobaczysz ojca swojej kruszynki ale trzymam za Ciebie kciuki i zapewne nie tylko ja
![]() Wersta widze ze budyn mozesz zaliczyc do swoich sukcesów gratulujeA ja juz po spacerku ...musialam stracone kalorie uzupelnic lodami smietankowo bezowymi z biszkoptami
|
|
|
|
#2247 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez po spacerku.Trafiłam na ukryte za domami pole golfowe.Dobrze, że nie oberwałam piłką.Ale pogode to mamy super - wszytko kwitnie i pachnie a ptaszki spiewają.Rwewelacja.
Czyżby żadna nie posłuchała wklejonej przezemnie "kołysanki dla okruszka" ?
|
#2248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i moze bede banalna ale "wielka miłosc"w jego wykonaniu jest boska!!!!!
|
|
|
|
|
#2249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aha, a z tym pomiarem długości dziecka to też jest może być trochę mylące. Moja ginekolog powiedziała, że dziecko ma 16 cm długości (robiłam USG w 21 tyg), a po chwili dodała, że to tak mniej więcej - od głowy do pupy , a do tego trzeba doliczyć jeszcze długość nóżek. I długość nóżek też mierzyła tak mniej więcej, bo dziecko miało je podkulone. Więc w sumie wyszło jakieś 23-24 cm ![]() Kasiulka czekam niecierpliwie na fotkę stokrotek . I na fotki wózeczka Judi |
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będą będą moje kochaniutkie![]() Kurde takiego smaka mi wersta zrobiła tym budyniem, że ślinotok prawie dostałam. Ale nie mogę jeść, bo przestał mój organizm tolerować mleko:/ Mogę jeść co prawda jogurty, serki ale nie mleko:/ Ostatnio jak zjadłam budyń to myślałam, że zaraz urodzę, miałam takie bóle brzucha:/ a ja jutro z mamą idę do ogrodu robić wiosenne porządki wiecie, mycie krzeseł, grabienie itd Już nie mogę się doczekać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:35.

Nawet postaram się Wam zrobić ze mną za kierownicą

Moje Drogie jestem z siebie taaaaka dumna 

Jak mi sie bedzie chcialo latac i szukac.
Widze, ze ten temat tez juz byl na tapecie