|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 2
Witam, wróciłam niedawno z rozmowy o pracę i choć się strasznie bałam to chyba wypadłam dobrze(szef był zadowolony i pan, który mnie pytał po angielsku też powiedział, że sobie świetnie radzę
), ale muszę czekać na tel. czy będzie ta praca czy nie bo oprócz mnie jeszcze 5 dziewczyn "walczy" o to stanowisko Także trzymajcie za mnie kciuki ![]() ----------- Nie mówcie nawet o lekcjach w-f, bo nigdy przenigdy ich nie lubiłam a po tym jak skacząc przez kozła stłukłam sobie całą kość ogonową przestałam wogóle lubić ćwczenia(a skoki przez koziołka nawet lubiłam) W liceum miałam przez całe 3 lata zwolnienie I cieszę się, że na studiach w-f nie mam
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
też nienawidziłam w-fu przez lata, z wyjątkiem basenu
w podstawówce miałam to szczęście, że jak tylko wybudowali nam basen w miescie, do końca szkoły mielismy co tydzień basen. w gimnazjum tez przebrnelam przez wf tylko dzięki pływaniu w LO niestety basen mielismy tylko w 1 klasie, wtedy bylo ok, chociaz nauczycielka to była sadystka i raz na jakiś czas trzeba bylo poprawic ocene prowadząc rozgrzewke w 3 klasie już miałam zwolnienie ![]() ale za to teraz na studiach mam w-f do wyboru, jest taniec towarzyski, taniec nowoczesny (u Egurroli), strzelanie, chyba jeszcze coś i.. basen zgadnijcie na co się zapisałam a ten basen wygląda tak, że wszyscy wchodzą i robią co chcą, niektórzy zauważyłam, że całą godzinę spędzają w jacuzzi ![]() --- śniło mi się, że mnie przyjeli do Douglasa w Arkadii a tak w ogóle to nie dotarłam dzisiaj na zajęcia... okres rozłożył mnie na łopatki.. niedawno wstałam i powoli się ogarniam, bo dzisiaj wracam do domu
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przyłączam się do tego wątku. Zostałam kosmetykoholiczką. Przechodzę na odwyk. W tym miesiącu pozwalam sobie tylko na sypki puder, bo stary się kończy
|
|
|
|
#4024 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nieruchawa jestem
Teraz już kompletnie nie gram, serwować nie umiem, atakować nie umiem...Uwielbiam za to pływanie i taniec, zwłaszcza salsę i brzucha ![]() A w ogóle to od poniedziałku jestem na czymś w rodzaju diety: nie piję piwa, napoi gazowanych i sztucznych soków, nie jem fastfudów, Już 3 dzień
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam straszną ochotę na lody
Odkąd pokazują w TV reklamę Algidy to się ślinię za każdym razem, ale nadal mam gardło nie wyleczone i jeszcze mam chrypkę, więc wszelkie zimne potrawy i napoje odstawiłam ![]() Złożyłam zamówienie z Ori na fluid Optimals SPF 30, zaś z Avonu mnie kusiły nowe Naturalsy truskawkowe, ale już wyczytałam opinie, że na żywo pachną jakoś skisiało, więc zrezygnowałam
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
isa uch, a ja jakoś tak w ciemno wzięłam truskawkowy żel Naturals
Mam nadzieję, że nie będzie tragiczny.. Najwyżej zuzyję do prania skarpetek czy coś Poza tym trzymam kciuki bardzo mocno |
|
|
|
#4027 |
|
po prostu Em :)
|
ice, ja bym wzięła Nokię.
Oo, widzę tu bratnie dusze. WFu szczerze nienawidzę, choć o dziwo dopiero od liceum. Wcześniej miałam poza normalnymi lekcjami taniec, basen, lodowisko, tenis.. W połowie 1 kl. LO włożyli mnie do gipsu, a potem to już jakoś poprzedłużałam sobie zwolnienia i mam spokój. Lubię rolki, rower, bieganie, ale tylko jak nie jest ani za ciepło ani za zimno. Ostatnio strasznie się rozpasłam, od dziś jestem na diecie bo załamałam się wczoraj na ciuchowych zakupach.
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miłego odwykowania![]() Dziewczyny dostałam się na staż
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Estello - gratulacje. ![]() Isa - trzymam kciuki. Powodzenia. ![]() Za oknem piękna pogoda a ja miałam dzisiaj taki zasuw w pracy że już ledwo na oczy widzę. Nie mogę się doczekać już godz. 15:30 jak wyjdę do domu. |
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Isa, życzę powodzenia
![]() Gratulacje Estello świetnie, że będziesz robić coś co Ci odpowiada ![]() Zastanawiam się czy potrzebne mi były te meteoryty... niby fajny efekt dają, a z drugiej strony taaaaki delikatny, że nie wiem czy to to, czego oczekiwałam ![]() Teraz chodzi mi po głowie EL PI
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może jesteś na etapie że wg Ciebie meteoryty dają delikatny efekt, a otoczenie go dostrzega? Ja pamiętam że w pierwszym dniu ich użytkowania nie widziałam w lustrze efektu a koleżanki od razu zwróciły uwagę co mam na twarzy że mam ją taką uszlachetnioną, rozświetloną. Jakąś fajniejszą. ![]() Co nie znaczy że EL PI nie chodzi mi po głowie.
|
|
|
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaraz wybieram sie do sephory po fekkaie
i zastanawiam sie, co sobie sprawic ![]() mam calkiem pozytywne wrazenia z uzytkowania lucidity EL ale to jeszcze nie to kolor dla mnie idealny, jest doslownie pylkowaty ale jednak na mojej twarzy nie lezy idealnie
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś w tramwaju aż wyjęłam lusterko, żeby zobaczyć czy drobinki się utrzymują (świeciło słońce, a w domu tych drobinek nie widziałam )Moja koleżanka też zauważyła różnicę pewnie coś w tym jest może się przyzwyczaję do tego efektu (oby, bo te kuleczki są urocze, nawet patrzy się na nie z przyjemnością )Oczywiście nie oczekuję że meteoryty i PI będą podobne , marzy mi się taki złoty glow zwłaszcza teraz, gdy jest coraz więcej słońca, a w słońcu makijaż wykonany tego typu kosmetykami wygląda prześlicznie jeszcze ładnie może nabłyszczać: http://www.benefitcosmetics.com/gp/p...k2#DESCRIPTION
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie niedawno przyleciał EL PI jestem z niego bardzo zadowolona
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
właściwie nie słyszałam o nim złych opinii
![]() a czy jest trwały? daje mocne rozświetlenie, czy raczej taką mgiełkę?
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Organzzo ja mam trzy pudelka meteorytow i PI tez mam i zadnego bym sie nie pozbyla
![]() PI jest trwaly, na dekolcie wytrzymal cala boza noc tancow, z twarzy lekko starl sie i stal sie niewidoczny okolo 3:00, przy czym nakladany byl na dwanascie godizn przed tym, jak sie starl daje dosyc mocne rozswietlenie, ale raczej transparentne, z takim bezoeym polyskiem. jest bezdrobinkowy edit: a ten nowy tusz clinique to jest w naszych sklepach? i co on dokladnie robi? chyba chce tusz wydluzajacy, brakuje mi spektakularnego wydluzenia rzes... [ale mam zachcianki, nie? ]
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz nabiorę ochoty na Meteoryty a na odwyku jestem
|
|
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż to ocieplenie twarzy podoba mi się ![]() Twój opis brzmi megazachęcająco ![]() ![]() ja go chcem ![]() właśnie kliknęłam ![]() Cytat:
i podobno jest bardzo trwały, pomimo że zmywa się ciepłą wodą i teoretycznie od łez powinien spływać nie robi tego ![]() Ja na HI się zawiodłam, miałaś rację, że demakijaż to tragedia :/ kawałki tuszu zostają (dosłownie) w oczach przez co te stają się podrażnione ;/ a i u mnie piekielnie się rozmazuje :/ już dawno nie miałam aż tak kiepskiego tuszu. Jak jesteś na odwyku to nawet nie myśl o nich dla mnie narazie to taki gadżet w kosmetyczce (może zacznie pełnić rolę niezbędnika - kto wie )
|
|
#4040 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No skusiłam się na Inferno, to mój pierwszy zakup netowy jeśłi chodzi o biustonosze więc od razu się nastawiłam na zwrot. No i znowu wzięłam beżowy, bo nie stać mnie na 2 staniki na raz, a ulubione bluzki z dekoltem mam i ciemne i jasne więc nie było wyjścia. Ale najbardziej będę się cieszyć z przepianych ramiączek- tyle już o nich marzę Cytat:
![]() Do GoSporta też pójdziemy Mag ![]() Cytat:
![]() Cytat:
(przy okazji zakupiłam hurtem tusze SuperShock żeby zgarnąć gratisowego , otworzyłam kednego- mama odkupi i szczotę ma wielką i gęstą, powinien byc niezły)Witamy serdecznie ![]() Cytat:
)fastfudy też raz na miesiąc.Aha- mama zrobiła pyszne ziemniaczki, zaraz idę do lodówki ![]() Cytat:
rewelacja, choć ciutkę za słodkie, ale to jest najprawdziwszy smak ulubionych cukierków z dzieciństwa ![]() Naturalsy truskawkowe tez sobei kupię, ten zapach jets taki mało słodki, kwaskowaty ale nie skwasniały, mnie sie podoba- chcę szampon i mgiełkę. Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
Czy nadal u nich dostaje się bony zniżkowe na urodziny? Jeśli tak to na ile %?
|
|
#4041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
EL jest cudowny, maluje rzęsy w minute, są piękne, podniesione, wydłużone, miękkie, lekkie... i rozmazują się po 4h od nałożenia |
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie maluje przed siodma rano a oczy zmywam przed polnoca i tusz musi sie trzymac tyle czasu kurcze kurcze, moze helenka? bo l'extreme mi nie odpowiada dobra, ide do tej sephory... wybieram sie tam juz od dwoch godzin
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Opowiedz cos o sobie, co Cię najbardziej kusi, czego masz za dużo
![]() Dzięki dziewczyny będę w Wojskowym Instytucie Medycyny Lotniczej w zakładzie Psychologii LotniczejCytat:
Ja też ograniczyłam alkohol - tylko szampan i wino na szczególne okazje, ograniczyłam słodycze - nie całkowicie, ale znacznie. Staram się też coraz mniej jeść na mieście - uwielbiam chodzić do restauracji, ale typowych fast foodów raczej nie jem. Napoje gazowane w ogóle nie mają racji bytu u mnie w domu od wielu lat, Cola jest kupowana tylko na imprezy dla gości, do drinków itp.
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Estellko gratuluje stazu
ja moze nabede ten tusz, o ile bedzie w tej sephorze do ktorej ide.
|
#4045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie zauważyłam, że jak nałożę krem pod oczy i nie użyję korektora, to mi się maże. Ale mógł to być przypadek w sumie, bo testów wielkich nie zrobiłam...
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Estella gratuluję stażu
Dziękuję za trzymanie kciuków i proszę o trzymanie nadal; mam nadzieję, że dostanę tą pracę, bo do piątku najpóźniej będzie wiadomo co i jak i choć dziś póki co jeszcze nie było odzewu to nie tracę nadzieji A w niedzielę powinna do mnie przyjść moja maseczka regenerująca L`oreal Professionel, trochę się tylko nie spodziewałam, że taka droga, ale to w końcu seria profesjonalna i mam nadzieję, że mi pomoże na włosy ![]() Co do diet to ja jestem narazie na diecie "włosowej" - czyli piję pokrzywę Ale kupiłam sobie też herbatkę Pu-erh i się staram popijać na spalenie tłuszczu.
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
[quote=Estella;7175899]Opowiedz cos o sobie, co Cię najbardziej kusi, czego masz za dużo
![]() Pod wpływem wizażu kolorówka trochę mi się wzbogaciła, ostatnio kuszą mnie brązery (mam jasną cerę, chyba dlatego tak je lubię), minimalizm panuje u mnie w kwestii błyszczyków i pomadek (mam jedną pomadkę i 2 błyszczyki), najwięcej cieni
|
|
|
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi akurat bardzo by pasowała i własnie za taką się rozgladam ![]() Trzymamy kciuki. ![]() Cytat:
![]() A jaki to staż?? Z UP czy organizowany przez pracodawce bez posrednictwa UP? No i czy masz perspektywę na podjęcie tam pracy po stażu? Co do WF to generalnie nie miałam większych zastrzeżeń, ale nie lubiłam (i nadal nie lubie) siatkówki Więc w LO prawie kazdą lekcję przesiedziałam bo nikt mnie nie wybierał do drużyny
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
isa a ile zaplacilas za maske i w jakiej pojemnosci wzielas?
![]() Hosenko ja tez nie cieprie siatkowki
|
#4050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

), ale muszę czekać na tel. czy będzie ta praca czy nie bo oprócz mnie jeszcze 5 dziewczyn "walczy" o to stanowisko

W liceum miałam przez całe 3 lata zwolnienie
I cieszę się, że na studiach w-f nie mam 

w LO niestety basen mielismy tylko w 1 klasie, wtedy bylo ok, chociaz nauczycielka to była sadystka 

Mam nadzieję, że nie będzie tragiczny.. Najwyżej zuzyję do prania skarpetek czy coś

No ale jakoś trzeba sobie odwyk kosmetyczny umilić 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Więc w LO prawie kazdą lekcję przesiedziałam bo nikt mnie nie wybierał do drużyny