|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: cienkowłose!- laczmy sie
|
|
|
|
|
#842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wsparcie napewno sie przyda i cierpliwosc z mojej strony ponad wszystko
|
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że z fryzurką (i z fryzjerką ) wszystko pójdzie dobrze Podziel się z nami wrażeniami |
|
|
|
|
|
#844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie tworze II rozdz.. jak widac
na wizazu
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#848 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo fajny i podbudowujący temat. Niestety muszę się przyłączyć... Mam cieniutkie, wolno rosnące i do tego dość niewiele włosów. Na ich kondycje nie mogę narzekać, bo wzięłam się za nie ostatnio. Rok łykania skrzypovity (niewiele raczej dało), jakiś czas regularnych płukanek i maseczek z piwa (przepis z gazety na cienkie włosy). Od paru tygodni klasyczny wax, od dwóch nafta z sokiem z pokrzywy i olejek rycynowy. Od czasu do czasu układam włosy szuszarko-lokówką, sporadycznie idzie w ruch ceramiczna prostownica. Ogólnie są dobrej kondycji, zwłaszcza, że przed świętami ściełam moje długie do ramion strąki u fryzjera.
Jak zwykle miało być tylko podcięcie końców i lekkie wycieniowanie, a w efekcie - kilka włosów 'starej długości', i najkrótsze do 3/4 głowy. Na początku byłam wściekła, ale teraz jestem zadowolona. Układają się dobrze i na głowie mam nieco więcej. Jednak mam włosy lekko wywijające się z natury i przy takim cięciu dobrze się prezentują. Tak ich mało, że kucyka nie noszę, bo nie ma z czego. Najbardziej wkurza mnie to, że kilka minut po wyczesaniu znowu zbijają się w strąki. Przeczytałam ten wątek i doszłam do wniosku że to pewnie przez silikony. Jeśli któraś z dziewczyn do tąd doczytała - jak rozpoznać silikony w składzie kosmetyków? Jakie polecacie szampony usuwające silikony z włosów?? Błagam, cokolwiek, byle pomogło...
|
|
|
#849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myslalam ze o inne silikony ci chodzilo, gdy czytalam twojego posta
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=silikony tez mi sie wydaja nie nie nalezy z nimi przesadzac przy cienkich wlosach |
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba wypróbowac je na sobie i samemu sie przekonac.
|
|
|
|
|
|
#852 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny! Zaraz się przez ten temat przekopię
![]() Nie wiem, czy mi służą czy nie, ale w tym wątku wyczytałam, że mogą się zbijać w strąki właśnie przez silikony. Od dzisiaj uważam na składy i zobaczę czy brak silikonów na włosach rozwiąże mój problem Jakby co zdam relację
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
A juz nie wiem co robić. Z jednej strony silikony zbijają włosy w strąki ale z drugiej strony po szamponie bez silikonów moje włosy strasznie sie puszą a odżywki tylko obciązjaą mi włosy.
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio nieswiadomie nabylam szampon timotei nadajacy objetosc i okazalo sie ze ma silikon na poczatku skladu (znacznie wczesniej niz do wlosow farbowanych ktory mialam poprzednio - szok!) i faktycznie od paru dni mam wieksze straki niz wczesniej
|
|
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
jestem zla- chcialam miec dlugie wlosy. No i mam prawie dlugie --> dlugie piec na krzyz
JA CHCE GESTE WLOSY!!!
|
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
dzieki za mile slowa
mam dzisiaj po prostu dzien zlego wlosa --> nijak mi sie nie ukladaja, tylko wisza takie straki
|
|
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
ja twardo zapuszczam włosy do ślubu
![]() i mam już za ramiona, ale jak je zepnę w kucyka to średnice ma wielkości kciuka niedość, że cienkie to się jeszcze złośliwie przetłuszczają, ehh czemu nie można mieć wszystkiego
|
|
#859 |
|
Zadomowienie
|
zgłasza sie kolejna cienkowlosa
![]() ale wiecie co, mi ostatnio pomogla trwala a wlasciwie frisette robione w salonie JLD. Oczekiwalam ladnych loczkow- wyszly fale, ktore przy wymodelowaniu na duzej okraglej szczotce daja efekt jak to nazywa moja siostra push-upa ![]() naprawde wydaje sie ze jest ich teraz o wiele wiele wiecej, poza tym nie przetluszczaja mi sie tak jak wczesniej. jedyny minus to cena ![]() nie stac mnie zeby powtarzac to co miesiac (ostatnia robilam 8 marca) a cos czuje ze niedlugo przestanie dzialac
|
|
|
|
|
#860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze wiedziec ze nie tylko ja mam cienizne (chociaz u mnie w kucyku to srednica jest nawet mniejsza niz kciuka )przygnebiajace
|
|
|
|
#861 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miałam dawno temu trwałą, ale okazała się totalną klapą, po pierwsze wyszedł mi baran na głowie zamiast lekkich loków, po drugie nie pasowała mi do kształtu twarzy Cytat:
![]() masz już koncepcję na swoją fryzurę ślubną?/ ja planuje coś takiego ta dziewczyna na zdjęciu też ma cienkie włosy a jak pieknie wyglądają mnie osobiście bardzo przypadła ta fryzura do gustu
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Blush, Skarbie --> zdjatko (tzn. fryzurka) rzeczywiscie ladna
ta moja wizja wynika z faktu, ze rozpuszczone wlosy beda mi pasowac do sukni - mam zapinana na szyi, i wlosy upiete w koczek sie nie sprawdza. Kok u mnie brzydko wyglada ![]() Teraz mam fryzurke, ktora w oryginale byla cieta na V. Beckham (wiecie, takie dluzsze z przodu i krotsze z tylu glowy). Teraz sporo odrosly, i w zwiazku z tym caly efekt tej fryzury diabli wzieli co nie zmienia faktu, ze nadal mam wlosy delikatnie dluzsze z przodu i krotsze z tytlu. Smiesznie to wyglada, ale obiecalam sobie, ze przed probna fryzura slubna nic z nimi nie bede robila eh
|
|
|
#863 |
|
Zadomowienie
|
zrozumiałam wszystko
![]() ![]() jak znajdziesz dobrą fryzjerkę to Twoja fryzura powinna byc ok a próbowałaś prostowac włosy?? takie dłużej się trzymają i nie zbijają za szybko w strąki (przynajmniej moje)
|
|
#864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ze sa proste to tez nie lada problem dla mnie, bo nijak na nich nie chce sie utrzymac zadna fryzura nie wazne ile lakieru sie nalozy, one po prostu klapna..
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wychodzę w sierpniu za mąż i też długo sie głowiłam nad fryzurą. Najpierw długo i konsekwentnie zapuszczałam włosy i chcialam mieć takie tylko lekko pokręcone/fale delikatnie upięte, zeby tak opadały na ramiona (nie lubie koków), ale w końcu ścięłam. Tak na króciutko, mniej więcej do brody. zrezygnowałam z odżywek, bo przy tak krótkich włosach w ogóle ich nie potrzebuję. I jestem strasznie zadowolona z moich włosów
chyba pierwszy raz w zyciu podobaja mi sie moje włosy. Wyglądają duuuużo gęściej (nawet koleżnaki mi mówią, ze jakos tak więcej włosów mam) i tak jakoś grubiej. Suknię kupowałm już po ścięciu włosów, więc idealne pasuje fo takiej fryzury ;] na pewno już nie bede zapuszczać włosów ) bo znowu będę narzekać, na cieniznę i strąki, a na ślub tylko je jakos ładnie ułożę.Wydaje mi sie, ze lepiej mieć krótsze włosy, a ładne, niż długie, a marne :P |
|
|
|
|
#866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ally, czyli nie będziesz miała proste włosy do ślubu??
|
|
|
#867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez sie zgadzam, ze lepsze wlosy krotsze a wygladajace na gestsze niz dlugie kosmki :-/ nie wiem jak Blush, ale ja sie uparlam ze na slub musze miec wlosy dlugie (tzn. dluzsze niz zwykle). U mnie zawsze siegaly dlugoscia do brody, tak w sam raz za ucho, wiec sama rozumiesz --> w najwazniejszym dniu w zyciu wlosy musza byc dlugie
|
|
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
słoneczko ja też się uparłam
i po raz pierwszy mam włosy sięgające poza ramiona i o dziwo wyglądam w nich dobrze ![]() Na początku zastanawiałam się czy jest sens na siłę zapuszczać włosy, gdy nigdy nie nosiłam długich, ale póki co jestem zadowolona. Zawsze to zwiększa możliwość uczesań a jak nie to przecież można je obciąć i tez będzie
|
|
#869 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: cienkie włosy...
Witam!
Też mam ten sam probelm co Wy, bo mam bardzo cienkie i proste włosy a do tego często sie przetłuszczają. Ja ostatnio żeby mieć puszyste to robie karbownicą do włosów i wtedy są takie fajne puszyste - no i oczywiście stosuję piake z taftu jakąś mocno utrwalającą. Od karbownicy sie juz troche uzależniłam hehe ale chętnie znalazłabym jakis inny sposób na bardziej gęste włosy.
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje najdluzsze wlosy jakie kiedykolwiek wyhodowalam siegaly do lopatek, ale obiecalam sobie po ich scieciu ze nigdy wiecej takich dlugich znowu miec nie bede - nie mam do nich cierpliwosci :-/ teraz historia sie powtrza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

ona ma swoja wizje, ja swoja.. zobaczymy co z tego wyjdzie
Podziel się z nami wrażeniami