![]() |
#901 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Ale tam masz normy podane. U mojej wyszło, że ma dużą głowę, że ma długie ręce i nogi i jedynie brzuszek na wielkość taki, jak powinien być (29tydz), reszta była jakby na 30-31tydz, ale ja się tym nie przejmuje, bo sama wielką głowę
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#902 |
Wtajemniczenie
ski
|
Milutek, w muffinkach jest jedno całe jajko ☺ mega szybkie i każdemu się udają ☺ a jak chcecie kakaowe to tylko dodajcie łyżkę kakao 😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#904 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie byłam dziś na spotkaniu z logopedą z SR. Mówiła m.in. O tym, że wybierając butelkę należy się kierować wielkością tej otoczki, tak by dziecko miało na czym oprzeć usta, pokazywała medelę właśnie, w niej też jest taki system, że dziecko musi się pomęczyć żeby mleko poleciało, jak przy kp. I chyba jeszcze avent ma taką dość szeroką nasadkę, ale już nie pamiętam
![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A rzeczywiście, ślepa jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
Chciałam Ci wysłać w wiad priv moje wyniki, ale nie widzę tam nigdzie czegos takiego, jak załącznik... O jakie wymiary pytałaś?
#907 |
Zakorzenienie
|
Matko tak mi sie chciało czegoś piwnego, ze wypiłam na raz duszkiem 0,5 L butelkę xd dopchnelam sie pierogi z mięsem i idę do wanny. Jutro trzeba wcześniej wstać, bo na 10 mamy szkole rodzenia. Ale zostaje tylko na pierwszej części o laktacji, bo na 2 sa ćwiczenia.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
Glassball - ooo nie wiedziałam, że masz synka Jacka
![]() ![]() Kasiunialusia - u nas też wyszły rozbieżności w tych pomiarach, ale lekarz od razu mi powiedział, że mam na to nie patrzeć, bo jest ok i tyle ![]() ![]() Bunnybe - ogólnie uważam, że u nas na wątku same ładne imiona wybrane ![]() ![]() Ukrajinka - Bruno ![]() Felliciti - my też właśnie od teściów wróciliśmy i chyba pękaaaam! |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
Decorail jak czytałam posty to typowałam Jacka i trafiłam hehe
![]() U nas nadal Nina ![]() ![]() Ja butelkę zamówiłam LOVI, typu który ma służyć jako butelka na wyjścia, i ma nie zaburzać ssania piersi. No i jestem po wizycie ![]() Mała ok, wszystko z nią w porządku. Moja szyjka palpacyjnie też good. Nina ma 1400 g ![]() Ma dłuuugie nogi, bo pomiar (6,02 cm) wskazuje na 31 tydz. 2 dni. Ja też miałam długie nogi co moja mama wspomina nie za dobrze - kopałam ja nieźle po żebrach ![]() ![]() Niestety Ninka się nie obróciła jeszcze, ale lekarz mówi że ma czas. Nie będę sie tym przejmować, natura sama zadecyduje jak ma być ![]() Bardziej się martwię tym że lekarz powiedział, że skończył pracować w szpitalu w którym chcę rodzić ![]() no cóż. |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Zakorzenienie
|
Bambi - ooo pięknie typowałaś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Zadomowienie
|
dziękuję Decorail
![]() kupiłam dzisiaj też koszulę jedną do szpitala. za 39 zł w C&A ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
Bambi gratuluje udanej wizyty
![]() ![]() ![]()
#915 |
Zadomowienie
|
Dzięki Bunny,
wiem że właśnie jeśli się coś dzieje złego to najlepiej wybierać Polną bo tam najlepszy sprzęt i wykwalifikowany personel jeśli chodzi o trudne przypadki. Może rzeczywiście, tak jak piszesz lepiej tam jechać jakby (odpukać) się coś zaczęło zbyt wcześnie dziac. W sumie jak mi wtedy poleciały te upławy po nogach to właśnie pojechaliśmy na ip na polną, jakoś tak uznaliśmy że lepiej tam z takimi nagłymi przypadkami ![]() Teraz jak mi czasami chodzi cesarka po głowie to też się właśnie zastanawiam jaki szpital wybrać na cesarkę. Biorąc pod uwagę to że mój lekarz nagle przestał pracować w naszym szpitalu to chyba byśmy się na Polną właśnie zdecydowali. Tak sobie rozmyślam własnie... ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- A tak w ogóle to mała zrobiła nam niezłego psikusa :P bo obrócila się ale nie tak jak miała :P wcześniej miała główkę po mojej prawej, nóżki po lewej, a teraz odwrotnie :P głowka po lewej. Chyba sie jej "nie wtrafiło" ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
Zadomowienie
|
No ja Ci powiem ze nadal nie wybralam tez szpitala nr 2 w razie gdyby w Raszei byl komplet
![]() ![]()
16.05.2017 G. ![]() Edytowane przez bunnybe Czas edycji: 2017-03-10 o 23:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zadomowienie
|
też mnie to zniechęca do św Rodziny:/ chcę żeby tż był ze mną przy dziecku w godzinach odwiedzin.
No co Ty mówisz że dalej tak tam jest z tym dokarmianiem? heh, to za czasów mojej mamy ( ja się urodziłam w św. rodziny) to właśnie mnie dokarmili mamie z butelki bez jej zgody i dlatego miała problemy z karmieniem ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Mam koleżankę która rodziła w św rodzinie i ma tam znajomości, podpytam ją co i jak. Miałam się do niej odezwać i umowić na spotkanie. Dam znać czego się dowiedziałam ![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- W Poznaniu nie ma takiego szpitala który miałby "wszystko", w każdym coś mi przeszkadza. Wiem że na Polnej są świetni jeśli chodzi o trudne przypadki ale te zwyczajne traktują gorzej i rutynowo. Koleżanka ostatnio leżała na Polnej z powodu swojej szyjki i mi opowiadała jak traktowali dziewczyny które szły do porodu i ogólnie miała takie wrażenie że jest nieciekawym mało ważnym przypadkiem. Także wydaje mi się że z cesarką czy jakimś nagłym przypadkiem to na Polną ale w innym razie lepiej chyba Raszeja lub św. rodziny. O św. Rodzinie słyszałam że położne mają dobre i warunki też, że odremontowane wszystko, no i jako jedyny szpital mają zzo. Na minus te odwiedziny ale... z kolei jeśli dziecko zostaje na dłużej w szpitalu to mama też razem z nim. A w Raszei nie, musi przychodzić odwiedzać. Moja przyjaciółka tak miała i bardzo źle to wspomina, zabierała ze sobą koło takie dmuchane do pływania i na nim siedziala bo tak ją bolało krocze gdy musiała siedzieć na twardym krzesełku przy małym. I tak tydzień chodziła bodajże. W każdym coś nie tak... |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Zadomowienie
|
Jeju my dopiero w domu ☺ Byliśmy dziś na wizycie - wszystko dobrze, wyniki super, Hania waży już 1340g ♡ i podobno ma długie nogi 😁 jedyne co to szyjka się minimalnie skróciła (chyba że to kwestia złego zmierzenia) w każdym razie nie mam się czym martwić
![]() No i później karty u dziadków 😀 chcemy wziąć ich nad morze i wspólna decyzja że pojedziemy 4 września na 10 dni, wtedy już będzie mniej ludzi i nie będzie takich upałów ![]() Kiwaczka - na pewno skorzystam z przepisu na muffinki, dziękuję ![]() Decorail - Jacuś ![]() ![]() Mohnka - dziękuję słoneczko za opinie koszuli ![]() Bambi - gratuluję udanej wizyty 🌸 widzę że Twoja niunia też ma długie nogi - urodzimy małe modelki 😀 Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Wtajemniczenie
ski
|
Wy tu piszecie "dobranoc" a ja piszę "dzień dobry" ☺ Przed 5 się obudziłam bo mąż wstawał do pracy i jakoś zasnąć nie mogę.
Nic no, ide pobuszować na allegro. W końcu MBPienieżnej było 😁😁😁😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Zadomowienie
|
Również dzień dobry
![]() Mam taką zgage, że spać nie mogę... chociaż dziś i tak było lepiej niż wczoraj, jakoś przespalam noc (z przerwami), ale wczoraj od 3w nocy byłam na nogach ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#921 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Chyba się przejdę dziś do rosmana i jednak kupie tego szumisia, tylko schowam przed TZ żeby nie marudził ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#922 |
Zadomowienie
|
Ja też już od dawna nie śpie bo mąż chrapie
![]() Dziewcyny ja tak kupuje te pajacyki, a zastanawiam się co do ubrania na wyjście ze szpitala ? Ciężko przewidzieć pogodę, ale chyba trzeba coś cieplejszego ? http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...oszary/Gwiazdy |
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Rozeznanie
|
Hej ja też się witam z rana
![]() ![]() Też się ostro zastanawiam nad tym szumisiem, ale Tż pewnie popukałby mnie po głowie. W tym miesiącu już tyle kupiłam, że on nie zdaje sobie z tego sprawy, ale wszystko jest potrzebne hehe ![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt! ![]() ![]() U nas też kręcą nosem jak mówimy o imieniu Łucja. Jedynie teściowa szczęśliwa, bo to święte imię, a ona jest wręcz fanatyczką ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja póki co na wyjście ze szpitala mam taki jasny beżowy polarkowy kombinezonik ![]() ![]() ale rzeczywiście, w maju ciężko przewidzieć pogodę, więc może lepiej mieć przygotowane dwa ubranka ![]()
![]() |
#925 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Sent from my F3111 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() kupię tego misia i najwyżej dam mojemu bratu żeby go przechował i dał go nam jak się mały urodzi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 1489216174083.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Też miałam ciężką noc. Nie mogłam zasnąć przez zgagę, potem się co chwilę budziłam a na koniec od 7 rano mój ojciec nadawał na całą parę o Kaczyńskim a TZ jak wychodził do pracy nie zamknął mi drzwi od pokoju i po spaniu... Do tego jakieś bzdury mi się śniły.
Wzięłam euthyrox, zjem śniadanie i biorę się za prasowanie, ile dam rade to poprasuje a resztę dnia zamierzam leżeć i odpoczywać, może się uda. Moje dziecko od wczoraj próbuje wyjść przez brzuch, aż momentami mnie to boli. Ale ważne że czuję Ją jeszcze wysoko to chyba nie zwiastuje szybkiego porodu ![]() Odnośnie szumisia to u nas 3 znajomych chce się zrzucić na prezent i ja chyba zdecydowałam że chce szumisia, mi się podoba ten oryginalny na 4 kolorowych nóżkach i już od 100zl jest na allegro ale mój TZ chce tego ptaszka i nie możemy dojść do porozumienia ![]() ![]() Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#929 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana.
Gratuluje każdej owocnej wizyty, dzieciaczki rosną a to najważniejsze ![]() Ja na 10 jadę na sr, wiec wstałam ale jestem jakas nieprzytomna bo nie mogłam zasnąć :/ dzisiaj akurat bedzie o laktacji. Na dodatek bedzie jedna z głównych położnych ze szpitala wiec podpytam jak u nich wyglada sporawa ze skierowaniami na cc. Czy zdarzyło sie, ze komuś nie zrobią bo cos tam. Powiem Wam, ze śnią mi sie koszmary juz z tym cc, dzisiaj to sie obudziłam zlana potem i łzami bo miałam taki chory sen... nie chciałbym mieć takiej sytuacji. Pije inkę, zjem cos i trzeba sie zbierać. Pózniej zajadę do Rossmanna, moze do ikei ale jakos nie mma ochoty tam jechać po worki strunowe tylko w weeeknd. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#930 |
Rozeznanie
|
Kasiunialusia, pewnie też tak zrobię
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.