![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Talusia, Bambi - gratuluje Wam wizyt udanych
![]() ![]() Kingaluna, super ten kombinezon. Ja jeden tez mam taki typowo na wiosnę, dostałam w paczce od dziewczyny z olx i też awaryjnie zamierzam go użyć jak będzie chłodniejszy dzień ![]() Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#932 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piękny ten kombinezon dresowy ![]() Pamiętam jak raz w maju śnieg padał, więc gdyby tak było, to wezmę coś cieplejszego. A co do szumisia to ja nie kupuję, liczę, że ktoś da w prezencie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Marg0lcia a mam do Ciebie pytanko, zdecydowałaś w którym szpitalu chcesz rodzić? Bo ja jeszcze nie... Ciągle się waham i nawet nad Kozienicami się zastanawiam bo mają super opinię. Tylko TŻ się ten pomysł nie podoba.
Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale też pomyślałam, że zapytam mojej ginki, gdzie najczęściej jej pacjentki rodzą, może coś podpowie.
![]() |
#935 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozwalilas mnie tym że przetestowaliscie wózek na piesku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() właśnie wróciłam z rossmana z szumisiem ![]() raczej nie liczyłabym na to, ze ktoś nam by go kupił bo wątpie zeby ktoś z rodziny wiedział o jego istnieniu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim gratuluje udanych wizyt
![]() Decorail, ja znam dwoch Jackow tylko, imie znane, ale malo osob je nosi ![]() ![]() Hej! Nie odzywalam sie, bo bylam zapracowana troche ![]() Bylismy wczoraj na parapetowce i ja bylam kierowca i to chyba juz nasze ostatnie pozne wyjscie. Polozylam sie spac kolo 2:30, nie spalam dobrze i w ogole czuje sie twraz jak zombie... chcialam byc dobra zona i kolezanka i zostalismy prawie do 1, ale zapomnialam, ze od nich sie dlugo wraca, a po drodze zawozilam znajomych no i tak zeszlo zanim sie polozylam. Mam nauczke! Maz lezy i dogorywa :P ma za swoje ![]() Dzisiaj sobie odpuszczam prace, zajme sie pracami domowymi ![]() ![]() Baambi, ja tez nie lubie koszul i chyba rozejrze sie za niedroga w C&A, bo tez wole ja pomacac przed zakupem ![]() Ide wszamac jajecznice (wczoraj nam podlaczyli plyte!) i napije sie kawy bezkofeinowej i zaczne dzien ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#938 |
Zakorzenienie
|
O jaaa Cie pospałam do 9 pierwszy raz od kilku miesięcy
![]() ![]() Kingaluna - to tester pierwszej klasy sprawdzał wózek, haha ![]() Talusiax - same modelki tutaj będą ![]() ![]() Camomiles - ja mam jeden kombinezon takiej średniej grubości ![]() ![]() Vikunia - to dzielna babka jesteś, ja wczoraj o 23 i teściów już ledwo siedziałam, ale mamy raptem 100 m do domu ![]() Edytowane przez decorail Czas edycji: 2017-03-11 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Wtajemniczenie
|
Witam się weekendowo
![]() Co do szumisia to na mojego tż podziałał argument, że to polski wynalazek, dziękuje misja, bo to chyba Ty mi to podpowiedziałaś ![]() talusiax, baambi gratki za udane wizyty ![]() Faktycznie same modelki na forum, moja też ma długaśne nogi ![]() Jakie plany macie mamuśki na weekend? ![]()
![]() |
#940 |
Konto usunięte
|
Hej. Tez dzis zle spałam. Co chwile sie budziłam.. Znowu nie moge chodzić - jak żyć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Bambi no dokladnie zaden nie jest idealny, w raszei minusem na pewno jest to wyjscie bez dziecka no i jedna kolezanka narzekala ze nie ma w szpitalu takiego doradcy laktacyjnego jak na polnej bo u niej np maly ssal nieefektywnie i zadna polozna tego nie zauwazyla, dopiero po wyjsciu zamowila wizyte prywatna doradcy do domu i babka jej pokazala co jest nie tak bo maly wisial caly czas na cycu a nie przybieral ![]() No a na polnej tak jak mowisz zwykle porody sa traktowane troche po macoszemu a opieka poporodowa to juz w ogole ![]() ![]() U mnie widzialam ze z tych par co chodzą na sr to glownie mlode dziewczyny wybraly sw.rodzine, mysle ze za sprawa tego zzo, dla mnie to chyba troche za malo zeby sie zdecydowac, szczegolnie ze kolezanki mowily jak obecnosc meza byla dla nich wazna w szpitalu, ze mogly zostawic z nim dziecko i sie np w spokoju wykapac ![]() ![]() Moj maz dogorywa po kolacji firmowej z ktorej wrocil o 2 nad ranem ![]() ![]() ![]() Pije kawe, jem sniadanko i biore sie za ogarnianie mojej czesci mieszkania (tzn tego co wole posprzatac sama niz zlecić mezowi ![]() ![]() ![]()
#943 |
Zakorzenienie
|
Felliciti - haha, a co
![]() ![]() Effpe - współczuję i łączę się w bólu ![]() Bunnybe - dziecko poczeka, haha ![]() My dzisiaj obiad u teściów, potem Tz idzie na meczyk, a potem chyba kolacja ze znajomymi, a na niedzielę Tz zapowiedział, że wyłączamy telefony i spędzamy calutki dzień we dwoje ![]() Edytowane przez decorail Czas edycji: 2017-03-11 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Konto usunięte
|
Ja tez sie zastanawiałam co ubrać na wyjście i chyba ubiorę pajacyk i na to kocyk
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
Moja mama to tam za dużo się nie wtrąca, przynosi tylko ubranka z pracy, w czwartek chyba przyniosła mi kilka par przesłodkich niedrapek
![]() ![]() ![]() A co do weekendu to zaraz nastawię pranie, bo nawet ładna pogoda jest i czekam na faceta, co ma szafę i komodę przywieźć, później ma przyjechać babka po moją szafę, którą chyba kupi, a wieczorem, jak TŻ wróci z pracy i jutro, będziemy skręcać nową szafę, tzn ja będę nadzorować ![]()
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie tak do tych Kozienic nie daleko, dawaj umówimy się na poród to zabierzemy się jednym autem a mój TŻ jeździ dynamicznie to zdążymy ![]() Moja ginka mi poleca Tochtermana bo tam pracuje. U mnie przemawiają dwie rzeczy za tym szpitalem. Mam tam swoją położną i właśnie moja ginka tam pracuje (ale tu bym musiała mieć szczęście bo ma tam dyżury tylko w czwartki - więc rodzę jedynie w czwartek ![]() Idę i biorę się za prasowanie ![]()
![]() |
#947 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Przepraszam, że się nie odniosę do wszystkiego, ale na szybko nadrobiłam, bo mi tu synek biega i kombinuje jak tu komputer przechwycić ![]() Gratuluję wszystkim udanych wizyt ![]() Fellicity nie ma za co ![]() ![]() Decorail fajnie taki dzień sobie zrobić ![]() ![]() Ja wczoraj przywiozłam od taty maszynę do szycia ![]() ![]() ![]() Kupiłam jeden materiał, ale muszę zamówić minky i dresówki z neta, bo u mnie na całe miasto tylko 1 sklep z tkaninami jest :/ Dzięki Wam zamówiłam też już koszule i szlafrok więc kolejny krok do przodu ![]() ![]() Dzisiaj jeszcze jadę odebrać paczkę ciuszków z olx, więc choć kilka sztuk będzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakby mogła to by mi całe mieszkanie urządziła po swojemu. Ona jest typem chomika, nie ma już gdzie upychać, ale i tak zawsze coś nowego, "ładnego" kupi i próbuje to samo robić u mnie w mieszkaniu. I naprawdę żadne groźby i prośby nie pomagają ![]() Oczywiście nie mogę narzekać, bo bardzo mi pomaga i chyba nigdy w życiu im się nie odwdzięczę za to co dla mnie z tatą robią, ale taka nagorliwość jest strasznie męcząca czasami...
To seize everything you ever wanted in one moment Would you capture it? Or just let it slip? Edytowane przez felliciti Czas edycji: 2017-03-11 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że odkąd rodzice wrócili i rozmawiam z mamą to stara się pomagać ale z dystansem. Chyba się boi zbyt nachalnie ale to bardzo dobrze. Dzisiaj mi mówi, że bierze się za prasowanie a ja, że nie, niech mi nie odbiera tej przyjemności ale jesli już nie będę miała siły to jej powiem i wtedy mi pomoże. Zgodziła się. Ogólnie miała wczoraj akcje z tą moja nawiedzoną siostrą, i przyznała mi się że tamta tak źle się zachowała i widzę jak jej głupio że jej broniła a teraz sama od niej obrywa... Mimo, że rozmawiam z rodzicami to ciągle z tyłu głowy mam całe to zajście i nie mogę się doczekać aż się rozstaniemy i każdy zamieszka osobno. A mój ojciec mojemu mężowi nie odpowiada nawet "dzień dobry" aż mi wstyd...
Wysłane z Lumia za pomocą Tapatalk
#950 |
Zadomowienie
|
Felliciti bo wszystko jest dobre, ale do jakichś granic. Moja mama znowu kupuje dużo ☠☠☠☠☠☠☠ do domu, wiecie, w tych sklepach po4zl
![]() ![]() Aniu, dobry pomysł z tym wspólnym wyjazdem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#951 |
Zakorzenienie
|
Felliciti - kochana mama
![]() ![]() Ania - łatwo im nie będzie przyznać się do błędu, ale najważniejsze, że się wyprowadzą i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Konto usunięte
|
Kurczę nie wiem czy młoda mi sie czasem znowu główka do góry nie obróciła bo strasznie mnie łomocze w lewym dolnym rogu mojego brzucha... Albo raczkami mnie kopie hahah
![]() Słabo sie cos czuje dzisiaj jak by mdłości mi wróciły... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale mamy takie są, my też mnóstwo rzeczy dostajemy od mojej mamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
Gornek czy dowiadywałaś się, jak w twoim szpitalu jest z karmieniem po cc. Chodzi mi o czas przed pionizacją. Ja na razie mam niestety 60% szans na cc, ostatnio spotkałam się z położną ze szpitala, w którym chcę rodzić i co innego położna mi mówiła a co innego na stronie szpitala opisują. Ogólnie, żeby nie dokarmiali muszę zapłacić położnej za podawanie mi małej do cyca. No chyba, że uda mi się urodzić sn.
Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
#955 |
Raczkowanie
|
Effpe odnośnie ułożenia małej - gdzie teraz czujesz czkawkę małej?
Bo u mnie wczoraj znowu czkawkę czułam w innym miejscu. Tydzień temu miała główkę do góry i czkawkę czułam nisko, później na wysokości pępka i była główką do dołu. Dzisiaj znowu czkawkę czuję nisko. Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
#956 |
Rozeznanie
|
Ania90 dobrze, że mama stara się chociaż jako tako, choć po wcześniejszych akcjach zawsze już będziesz na dystans. Ale jeszcze chwila i będziecie z mężem na spokojnie sami w domu
![]() Fellicity tak to już jest z tymi mamami. Moja też szalała z zakupami zanim się Sebek urodził. Efffpe w III trymestrze podobno mogą wrócić dolegliwości z I. Ja też mam wrażenie, że dość często mi się mdłości zdarzają, zwłaszcza jak się głodna zrobię, a tak miałam właśnie na początku. |
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zadomowienie
|
Hej 😊 my sobota u teściów, Tz pomaga w ogrodzie, synek z babcią spaceruje a ja odpoczywam i czytam 😀
Cytat:
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7177086 6]Kurczę nie wiem czy młoda mi sie czasem znowu główka do góry nie obróciła bo strasznie mnie łomocze w lewym dolnym rogu mojego brzucha... Albo raczkami mnie kopie hahah ![]() Słabo sie cos czuje dzisiaj jak by mdłości mi wróciły... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Moja się chyba wczoraj obracala. Słabo mi się wieczorem robiło i leżałam i nagle takie uczucie napięcia całego brzucha, może z 5 minut to trwało, mega nieprzyjemne. Więc albo jakiś skurcz albo obrót. Nie znam tego z poprzedniej ciąży. Ale na szczęście uspokoiło się. Ja się ostatnio często słabo czuję i mdłości też miewam... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#958 |
Wtajemniczenie
ski
|
Nie wyszłam z domu a wydalam 110zł
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Mi też mdłości się teraz pojawiają, ale nie są silne.
Umyłam podłogi, ogarnęłam z grubsza, zrobiłam w końcu zamówienie na Gemini i teraz siedzę na balkonie z kotem, Inką i kopcem kreta ![]() ![]() Na 15 obiad u teściów - dziczyzna ![]() A to moja odgapiona od Milutka??? wanienka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Wtajemniczenie
|
J a już sama nie wiem, mam porównanie z teściową, która nie kupuje nic i często się dziwi po co mi to czy tamto. No nie dogodzisz
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.