Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-11, 19:29   #991
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Camomiles, my mamy granitowy zlew i niczym specjalnym go nie czyszczę 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 19:43   #992
angellinka
Raczkowanie

Ja mam granitowy zlew i czyszczę go tak jak każdy inny, cif, domestos zależy jak zabrudzony
angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 19:49   #993
vikuniaa
Zakorzenienie

Podobno mozna specjalnymi, ale mozna tez jakimis zwyklymi. Marzyl mi sie czarny z ikei, a tu taka lipa . W ogole jakas poirytowana jestem od godziny, nie dziala mi viber w telefonie i nie moge z rodzicami pogadac, tz mnie irytuje, bo jutro zaprosil znajomych na kawe i najpierw die zgodzilam, a teraz mysle, ze nie mam ochoty na to, ah te hustawki nastrojow... mlody ma czkawke, ktora czuje doslownie w tylku .

Stary 2017-03-11, 20:07   #994
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Martirybka - haha, też na M no cudna naprawdę, bo oglądałam tyle i nic mi się nie podobało i dopiero jak Ty wrzuciłaś zdjęcie to było "ahhh"

Marta - to o co teściowa się obraziła?

Machnęłam sobie godzinną drzemkę i właśnie dochodzę do siebie
Teściowa nie zna się na zartach i opowiadała o sobie jaka to idealna z niej matka, jakie to obiady gotowala i super zajmowała synem. Od tz wiem, że miał dwie nianie, a później babcia go wychowywala i coś tam razem z jego ojcem zaśmiali się z tej idealnosci i obiadów których nie było. No i się obraziła. A później było marudzenie, że ona musi zakupy sama nosić...
Naprawdę próbuje znaleźć z nią wspólny temat, ale tych zmyslonych historii słuchać się nie da. A mnie to poucza, że trzeba z dzieckiem jak najwięcej czasu spędzać od samego początku.
A już jak tata tz zaśmiał się, żeby dziecko nie odziedziczylo charakter po babci to była już nawet nie obrazona co wściekła.

Ich wizyty powoli mnie męczą. Aż strach przy tej kobiecie cokolwiek powiedzieć.

I też dołączam do grona tych poddenerwowanych.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 20:21   #995
vikuniaa
Zakorzenienie

Mamy majowe 2017 cz.V

Moja tesciowa jest super, ale tez czasami ma jakies akcje, jak kazdy czlowiek chyba. Ogolnie dobrze trafilam
Stary 2017-03-11, 20:26   #996
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Co do zlewow granitowych, to ponoc byle nie octem, bo on rozpuszcza kamien.

Dolaczam do tych znowu gorzej sie czujacych, u mnie energii i sily brak, najchetniej nic bym nie robila, ale zmuszam sie, bo dom i corcie musze ogarniac.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 20:28   #997
bunnybe
Zadomowienie

Uff, goście wyszli godzine temu a ja padam na pysk nie nadaje sie na takie odwiedziny juz ale bylo bardzo fajnie, dostalismy piekne bambusowe reczniki z home and you i koperte z $ na wyprawke- az nam niezrecznie bylo ale nie dalo sie nie wziac caly czas jestem w szoku jak wiele dostajemy od naszych rodzin, kompletnie sie nie spodziewalismy takiego wsparcia

I ja witam w klubie zmeczonych i jakichs takich do niczego- no to chyba juz taki urok 3 trymestru

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-03-11 o 20:29
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-11, 20:33   #998
ania9o
Zakorzenienie

My mamy nierdzewny zlew więc nie pomogę. Mogę go tylko odradzić bo jest beznadziejny i się rysuję ale chyba to wina jakości...

Właśnie zaktualizowałam sobie telefon do nowej wersji oprogramowania i zniknął mi program do forum ale udało mi się znaleźć alternatywę to mój pierwszy test

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 20:41   #999
angellinka
Raczkowanie

Ocet działa tylko na marmur, wapienie, ale nie rozpuszcza. Cytryna położona na marmurowym blacie zostawia wykwit, który po przetargu znika. Granit to inna rodzina kamieni. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, czy zlew granitowy jest w 100% z granitu (taki dostaniesz u kamieniarza). Dostępne na rynku to nie są wykute z granitu, tylko robione z masy granitowej (np. Franke).

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Stary 2017-03-11, 20:46   #1000
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Mozliwe, nie upieram sie, bo sie nie znam, mowie tylko co slyszalam, a granitowego zlewu nie mam

Stary 2017-03-11, 20:49   #1001
angellinka
Raczkowanie

Przetargu=przetarciu, kochany słownik
Co nieco wiem na ten temat, to odpowiadam
Stary 2017-03-11, 21:06   #1002
decorail
Zakorzenienie

My właśnie chyba z Franke mamy zlew z tej masy granitowej i niczym specjalnym go nie myję - zwykły płyn do naczyń albo taki cilit do tłuszczu i odpukać nic się nie dzieje

Marta - no to kobieta faktycznie zaklina rzeczywistość

My byliśmy ze znajomymi na kolacji - bardzo miło było, ale ja po prostu wieczorami nie mogę już wysiedzieć - czuję ucisk pod piersiami okropny i nie da się znaleźć wygodnej pozycji - też tak macie?
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 21:15   #1003
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
My mamy nierdzewny zlew więc nie pomogę. Mogę go tylko odradzić bo jest beznadziejny i się rysuję ale chyba to wina jakości...

Właśnie zaktualizowałam sobie telefon do nowej wersji oprogramowania i zniknął mi program do forum ale udało mi się znaleźć alternatywę to mój pierwszy test

Wysłane za pomocą mTalk

Ja poprzedni tez mialam taki metalowy matowy i jak mylam np. blachy z piekarnika to on sie rysowal i w tym miejscu robil sie swiecacy , dlatego teraz chce z kamienia.

Stary 2017-03-11, 21:19   #1004
angellinka
Raczkowanie

Ucisk pod piersiami rzadko się mi zdarza, ale pewnie dlatego, że to nie jest moja pierwsza ciąża. Za to już od trzech dni mam problemy z nabraniem głębokiego oddechu. Męczy mnie to okrutnie.
Stary 2017-03-11, 21:20   #1005
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Uff, goście wyszli godzine temu a ja padam na pysk nie nadaje sie na takie odwiedziny juz ale bylo bardzo fajnie, dostalismy piekne bambusowe reczniki z home and you i koperte z $ na wyprawke- az nam niezrecznie bylo ale nie dalo sie nie wziac caly czas jestem w szoku jak wiele dostajemy od naszych rodzin, kompletnie sie nie spodziewalismy takiego wsparcia

I ja witam w klubie zmeczonych i jakichs takich do niczego- no to chyba juz taki urok 3 trymestru

Superowo pomoc zawsze mile widziana. U mnie pomoc glownie w postaci ciuszkow od siostry mojej, to najwieksza pomoc, bo jest tego ogrom i siostra TZ nam oddala pare rzeczy po swoich i np. dostalam kocyk, ktory mi sie totalnie nie podoba i nie wiem co z nim zrobic.
Moi rodzice kupili pare ubranek i przyjada do nas zaraz po porodzie z pomoca fizyczna . A mama TZ pewnie tez jakos po narodzinach sie do nas wybierze .

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez angellinka Pokaż wiadomość
Ocet działa tylko na marmur, wapienie, ale nie rozpuszcza. Cytryna położona na marmurowym blacie zostawia wykwit, który po przetargu znika. Granit to inna rodzina kamieni. Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, czy zlew granitowy jest w 100% z granitu (taki dostaniesz u kamieniarza). Dostępne na rynku to nie są wykute z granitu, tylko robione z masy granitowej (np. Franke).

Ja patrzylam tez na zlewy od Blanco i nie wiem, czy go jutro nie zamowie. Wiesz cos na ich temat?

Stary 2017-03-11, 21:21   #1006
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Ja poprzedni tez mialam taki metalowy matowy i jak mylam np. blachy z piekarnika to on sie rysowal i w tym miejscu robil sie swiecacy , dlatego teraz chce z kamienia.

My planujemy zakup zmywarki i będziemy wymieniać zlew na jedno komorowy i myślę właśnie nad granitowym. Ale różne są opinie. Niektórzy chwalą sobie a niektórzy wręcz przeciwnie.

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-11, 21:25   #1007
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angellinka Pokaż wiadomość

Ja patrzylam tez na zlewy od Blanco i nie wiem, czy go jutro nie zamowie. Wiesz cos na ich temat?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
My planujemy zakup zmywarki i będziemy wymieniać zlew na jedno komorowy i myślę właśnie nad granitowym. Ale różne są opinie. Niektórzy chwalą sobie a niektórzy wręcz przeciwnie.

Wysłane za pomocą mTalk

Zmywarka koniecznie! Ja swojej czasami wyznaje milosc . A zlew tez chce jednokomorowy, taki wiekszy, 56x50 bodajze czy jakos tak.

Stary 2017-03-11, 21:28   #1008
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
My właśnie chyba z Franke mamy zlew z tej masy granitowej i niczym specjalnym go nie myję - zwykły płyn do naczyń albo taki cilit do tłuszczu i odpukać nic się nie dzieje

My byliśmy ze znajomymi na kolacji - bardzo miło było, ale ja po prostu wieczorami nie mogę już wysiedzieć - czuję ucisk pod piersiami okropny i nie da się znaleźć wygodnej pozycji - też tak macie?

Ojj tak... Siedzi sie zle leży tez... Cieżko dogodzić

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 21:52   #1009
angellinka
Raczkowanie

Teka, Franke, Blanco to są producenci z tej samej półki jakościowej, jedynie lepszy jest Villeroy&Boch.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

A żaden zlew nie zastąpi zmywarki
Stary 2017-03-11, 22:02   #1010
ania9o
Zakorzenienie

Strasznie żałuję, że nie kupiłam zmywarki od razu jak robiliśmy kuchnie. Bylo już cienko z kasą ale i tak byśmy dali radę a tak to teraz trzeba jedną szafkę zmieniać i zlew, i w ogóle kombinacje. I będzie się tak odkładać tą zmywarkę w czasie...

Dziewczyny dzisiaj trochę poprasowałam, zrobiłam dwa prania jeszcze dziecięcych i okropnie czuję to po brzuchu... Już dzisiaj 3x nospe wzięłam tak mi się napinał brzuch...

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-11, 22:11   #1011
vikuniaa
Zakorzenienie

Dzieki Angellinka za odpowiedz patrzylam tez na ceramiczne, ale drogie to .

Czy usmiechaja sie do was obcy ludzie jak widza brzuszek?

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Strasznie żałuję, że nie kupiłam zmywarki od razu jak robiliśmy kuchnie. Bylo już cienko z kasą ale i tak byśmy dali radę a tak to teraz trzeba jedną szafkę zmieniać i zlew, i w ogóle kombinacje. I będzie się tak odkładać tą zmywarkę w czasie...

Dziewczyny dzisiaj trochę poprasowałam, zrobiłam dwa prania jeszcze dziecięcych i okropnie czuję to po brzuchu... Już dzisiaj 3x nospe wzięłam tak mi się napinał brzuch...

Wysłane za pomocą mTalk

Do spania, a jutro prosze odpoczywac!

Stary 2017-03-11, 22:50   #1012
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Boze jak ja sie cieszę ze w środę jest mój ostatni dzien w pracy...
Napisałam o 18 wiadomość do menagerki ze jutro musze wziąć wolne bo złe sie czuje a ona mi odpisuje czy nie moge przyjsc chociaż na chwile -.-"

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 23:09   #1013
kingaluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
Dzieki Angellinka za odpowiedz patrzylam tez na ceramiczne, ale drogie to .

Czy usmiechaja sie do was obcy ludzie jak widza brzuszek?

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Do spania, a jutro prosze odpoczywac!

Tak! Wielokrotnie mi się to zdarzyło. W ogóle ludzie są bardzo życzliwi, pomocni, ale ci starsi, bo w naszym wieku nie bardzo Byłam ostatnio w drogerii Hebe, stałam w dość sporej kolejce i pani z kasy kazała mi podejść poza kolejnością. Dziewczyny z kolejki rzuciły mi mordercze spojrzenia, a mi było głupio, jednak pani z kasy powiedziała, że nie ma czego się wstydzić W ciucholandzie sprzedawczyni zaproponowała mi przechowanie zakupów, żebym nie musiała dźwigać i ktoś za mnie później odebrał.

Dziewczyny nie wiem, która to zapoczątkowała robienie kopca kreta! Ja też upichciłam i zrobiły się gluty Pół dnia spędzilam w kuchni smażąc placki ziemniaczane, ale zaspokoiłam nie tylko moje zachcianki. Ech jakie to było pyszne...

Moja Łucja wpycha mi nogi po żebra. Już sama nie wie gdzie zasadzać kopniaki. Wszyscy śpią, pies chrapie, koty wtulone, a ja cierpię na bezsenność

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-11, 23:13   #1014
Baambi
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za "wizytowe" wsparcie super że nasze piątkowe wizyty pozytywnie się skończyły i długonogo też hehe
Ja też dzisiaj nie w sosie :/
taki gburek jestem :P

Dom wysprzątałam razem z tż. Mężu zaczął robić pokoik małej.
Jutro wpadają moi rodzice, idziemy na spacer a potem jakaś kawa mała.
Nie będę nic piec. Pitolę :P
Kupię ciacho, ewentualnie przygotuję lody z bitą śmietaną, orzechami, jeżynami i czekoladą.

Co do zlewu, my mamy Franke, czarny, i czyszczę go płynem do mycia naczyń plus mamy jakiś taki środek do tłuszczu i brudu w kuchni, nie pamiętam nazwy...
Polecam zdecydowanie dla tych co chcą jednokomorowy żeby wciąć taki z jedną dużą normalną komorą i z drugą taką malutką.
Uwielbiam ją ta mała komora idealna do mycia warzyw, owoców, mięsa. Świetnie zastępuje miskę, jest bardzo praktyczna.
Zmywarkę mamy i ja sobie nie wyobrażam życia bez niej

Vicunia ja też chcę na słoneczko!
Do mnie się hmm nie że uśmiechają ale gapią się.
Ale dziewczyny to początek gapiów i uśmiechów bo teraz w końcu zaczniemy niebawem zrzucać grube kurtki i płaszcze, będziemy pokazywać nasze brzuszki
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 03:02   #1015
ania9o
Zakorzenienie

Która narzekała na bezsenność? Dzielę swój los w niedoli. A tak ostatnio zachwalałam,że tak super śpię... Yhy

Dziewczyny prałyście już pieluszki? Trafiłam na jakąś tetrę tandetę... Wyglądają po praniu paskudnie i jakby się trochę zmniejszyły. Może prasowanie coś pomoże.

Vicunia, leżałam dużo wczoraj i magnez z nospa brałam a TŻ rozwiesil dwa prania i ogarnął większość spraw domowych, nawet mi kolację do łóżka przyniósł

Wysłane za pomocą mTalk
Stary 2017-03-12, 03:45   #1016
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:

Ja wieczorem to max 22-23, a czasem wcześniej i śpię, ale to pewnie dlatego, że w nocy się budzę milion razy do łazienki, pić i do tego zgaga 24h. Po wczorajszym składaniu padłam po22 i obudziłam sie pierwszy raz teraz!! 6h snu bez przerwy, raj!!

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7178707 1]Boze jak ja sie cieszę ze w środę jest mój ostatni dzien w pracy...
Napisałam o 18 wiadomość do menagerki ze jutro musze wziąć wolne bo złe sie czuje a ona mi odpisuje czy nie moge przyjsc chociaż na chwile -.-"

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Hahaha przepraszam, że sie śmieję, ale mieszkałam w UK i jak byłam chora, to było identycznie. Mówię, że nie przyjdę, ale chociaż na chwilę, bo coś tam, bo duże zamówienie itd. Zawsze zawsze zawsze

A co do uśmiechania sie obcych ludzi, to różnie jest. Mam wrażenie, że młodzi myślą, że jestem po prostu gruba w pepco jestem rozczarowana, bo zawsze stoję w kolejce, nawet jak jest okropnie długa... Poza tym niektóre moje bardzo dobre kolezanki powiedziały, że zanim mnie poznały, to myślały, że jestem wredna itd, wiec chyba mam niemiły wyraz twarzy

Ania, to kochanego masz męża Ale jak ja mojego TŻ poproszę, to też wszystko zrobi. Zawsze pozmywa, bo ja nienawidzę i nie mogę sie doczekać własnego domu i zmywarki

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 04:03   #1017
ania9o
Zakorzenienie

Marg0lcia naprawdę nie mogę narzekać na mojego męża. Mocno bym zgrzeszyła szczerze mówiąc to rzadko o coś go proszę, zazwyczaj robi wszystko z własnej inicjatywy

Tak leżę sobie i zgłodniałam. A nie pomyślałam żeby wcześniej łyknąć euthyrox... Teraz glodna muszę czekać pól godziny

Wysłane za pomocą mTalk

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-12, 05:45   #1018
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Ania, lepiej sie czujesz? Moja tetra tez sie marszczy w praniu, ale potem ladnie sie rozprasowuje i jest ok.

Vikunia, czasami, ale ostatnio w biedronce jedna baba stanela na srodku alejki jak nakladalam warzywa i zlustrowala mnie dwuznacznie od gory do dolu. Raczej w negatywnym sensie, najpierw popatrzyla na moja 1,5 roczna corcie, a potem na mnie. Jskies takie chamskie bylo to spojzenie.

Sent from my F3111 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2017-03-12, 07:01   #1019
decorail
Zakorzenienie

Co za koszmarna noc... Nie mogłam zasnąć, bo w każdej pozycji nie mogłam swobodnie oddychać, wstawałam 4 razy siku. Nie wiem czy ze 2 godziny bez przerwy przespałam. Brzuch jak kamień...

Kingaluna - to ja jestem od kopca i witam w gronie glutów, haha dobrze, że mój Tz myślał, że tak miało być

Effpe - no co za ludzie! Źle się czujesz i tyle - bezczelni są...

Do mnie chyba jeszcze nikt się szczególnie nie uśmiechał ani nie przepuścił w kolejce Tylko raz kobitka jak poszłam po obiad na taką stołówkę to dała mi bilecik poza kolejką i potem wstała, żeby mi obiad bezpośrednio nałożyć, ale nie mam pewności, że to zasługa brzucha czy dlatego, że przede mną była gromada dzieci szkolnych, a stołówka jest w szkole i może klienci, którzy płacą są poza kolejnością po prostu - ale było mi miło i tak
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 07:29   #1020
ukrajinka
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7178707 1]Boze jak ja sie cieszę ze w środę jest mój ostatni dzien w pracy...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
tik tik, czas wolny nadchodzi, w koncu

Czy tylko ja jestem nie zmywarkowa? Mam malo garnkow, talerzy itd i gotujac zmywam na biezaco, tak ze po zakonczeniu gotowania nie zostaje mi praktycznie nic do mycia.

U was kopiec kreta rzadzi, a u mnie ostatnio pare razy sernik na zimno mmmm. Dzis jednak zamierzam zrobic kiwaczkowe muffinki

w pierwszej ciazy tez meczyla mnie bezsennosc w 3 trymestrze, teraz nie, za to synek budzi bo jeszcze pije mleczko raz w nocy. Eh chcialabym zeby juz przestal.
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości