Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-08, 23:29   #2131
Benek23
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Nie nie, coś Ty, zdecydowanie nie zostaje więcej w waciku, super się nakłada wacikiem
Rzepy nie wyobrażam sobie nakładać paluchami
Virka - ja tak samo Rzepę/rzodkiew to tylko wacikiem (ciekawe od kogo zciągnęłam ten pomysł ).
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 10:35   #2132
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Virka - ja tak samo Rzepę/rzodkiew to tylko wacikiem (ciekawe od kogo zciągnęłam ten pomysł ).
Może ode mnie

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 10:58   #2133
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virka Pokaż wiadomość
Może ode mnie
Skąd wiedziałaś?
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 11:00   #2134
virka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Skąd wiedziałaś?
Ma się ten dar jasnowidzenia

virka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 16:59   #2135
anetka_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beoneself Pokaż wiadomość
Wy te lotiony Seboradinu w jakich opakowaniach macie?
Bez atomizera?

Ja mam właśnie z atomizerem, bardzo wygodnie się psika, nawet na skórę z tyłu głowy. Chyba trochę duże jej schodzi, choć nie wiem ile by schodziła z butelki z takim jakby "aplikatorem".

Zakupiłam drugą butlę Lotionu z żeń-szeniem na zapas, bo w sklepie została właśnie jedna jeszcze, bałam się, że mi wykupią... A polubiłam go
Jeszcze w lutym wszystkie lotiony były w butelkach z atomizerem, a teraz zauważyłam na stronie i-f, że zmienili całkiem opakowania kosmetyków: http://www.i-f.com.pl/ i z tego co widać to lotiony znów będą w butelkach bez atomizerów. Szkoda...
Stary 2008-04-09, 17:09   #2136
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Seboradin zmienil opakowania a nie wiecie czy sklady tez ??

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 17:23   #2137
anetka_m
Zadomowienie

Na stronie widnieje tylko info, że , nowy, ulepszony skład ma tylko seria przeciwłupieżowa.
Stary 2008-04-09, 17:33   #2138
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
ale mowimy o stosowaniu zewnetrznym, ktore w wielu przypadkach daje swietne efekty

gdyby bylo tak jak mowisz, to dziewczynom nie urosloby 6cm w 3 tygodnie(chyba Tulipanna miala taki wynik) po Nisimie.

ja tez jem duzo pokarmow bogatych w te zwiazki, ale wlosy nie rosna jak szalone

wracajac do stosowania zewnetrznego- nie jestem do konca pewna, ze aminokwasyz drozdzy i zoltka moga w takim samym stopniu przenikac glebiej jak te w specjalistycznych preparatach.

niektore substancje nie pokonaja bariery skornej bez wspomagania

stosuje sie substancje ulatwiajace wnikanie- (np. alkohole, glikole), one zapewniaja rozluznienie komorek warstwy rogowej, a takze w pewnym stopniu rozpuszczaja cement miedzykomorkowy

mysle, ze sekret preparatow typu Nisim tkwi w tym. wiele z nas stosuje zoltko jako baze maseczek, nie pamietam, zeby komus rosly po tym wlosy w az tak zawrotnym tempie
Zgadzam się, ja brałam przeróżne witaminy, bardzo bogate w składy i nic mi nie pomogły. Dopiero jak zaczęłam wcierać zaczęły rosnąć jak szalone i super zgęstniały. Poza tym trzeba pamiętać, ze skóra i włosy są ostatnie w kolejce po odżywcze substancje. Najpierw są organy, kości, zapasy etc. dopiero resztki są transportowane do skóry/włosów. A wcierki to bezpośrednie dostarczenie substancji odżywczych - nie wędrują nigdzie poza miejscem docelowym.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 18:03   #2139
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, ja brałam przeróżne witaminy, bardzo bogate w składy i nic mi nie pomogły. Dopiero jak zaczęłam wcierać zaczęły rosnąć jak szalone i super zgęstniały. Poza tym trzeba pamiętać, ze skóra i włosy są ostatnie w kolejce po odżywcze substancje. Najpierw są organy, kości, zapasy etc. dopiero resztki są transportowane do skóry/włosów. A wcierki to bezpośrednie dostarczenie substancji odżywczych - nie wędrują nigdzie poza miejscem docelowym.
Zgadzam się z dziewczynami- wcierka to wcierka a jedzenie czy preparaty witaminowe to drugie. Owszem- walka o włosy toczy się na wielu frontach i nie można zapominać o suplementacji (czy to naturalnej czy aptecznej), ale na pewno lepsze efekty będą jeśli dołączy się do tego także działania od zewnątrz.
Jakiś czas temu pisałam o ubełtanej przeze mnie wcierce na bazie m.in ekstraktu jabłkowego. Wtedy w 16dni wlosy urosły mi o 1,2cm. Postanowiłam przekonac się ile urosną bez niczego (wcześniej raczej nie zdarzało mi się wykonywać takich pomiarów- ale z tego co pamiętam nie rosły tak dobrze). No i przekonałam się na własnej skórze. Sprawdziłam datę tego posta i wychodzi na to, że w 20dni włosy urosły mi o jedyne 6mm- ponad 2x mniej niż przy stosowaniu (niesumiennym) wcierki. Wnioski- jeszcze dzisiaj sporządzę nową porcję mazidła i biorę sie ostro do pracy
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 18:54   #2140
Maria221
Wtajemniczenie

Skórka jabłka jest genialna na włosy!!! Mnie rosły na nie ok. 2-2,5 cm/miesiąc. Normalnie jest to cm. a tak przyspieszyły o 150%
Stary 2008-04-09, 19:05   #2141
LenaaaP
Raczkowanie

Dziewczyny czy Gliceryna pomaga coś na porost włosów?

Zapuszczam włosy
LenaaaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 19:12   #2142
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z dziewczynami- wcierka to wcierka a jedzenie czy preparaty witaminowe to drugie. Owszem- walka o włosy toczy się na wielu frontach i nie można zapominać o suplementacji (czy to naturalnej czy aptecznej), ale na pewno lepsze efekty będą jeśli dołączy się do tego także działania od zewnątrz.
Jakiś czas temu pisałam o ubełtanej przeze mnie wcierce na bazie m.in ekstraktu jabłkowego. Wtedy w 16dni wlosy urosły mi o 1,2cm. Postanowiłam przekonac się ile urosną bez niczego (wcześniej raczej nie zdarzało mi się wykonywać takich pomiarów- ale z tego co pamiętam nie rosły tak dobrze). No i przekonałam się na własnej skórze. Sprawdziłam datę tego posta i wychodzi na to, że w 20dni włosy urosły mi o jedyne 6mm- ponad 2x mniej niż przy stosowaniu (niesumiennym) wcierki. Wnioski- jeszcze dzisiaj sporządzę nową porcję mazidła i biorę sie ostro do pracy
No to rzeczywiscie działa Ale macie przestac juz kusic tymi ekstraktami Z torbami przez Was pójde, zreszta nie ja jedna
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 19:15   #2143
*sloneczko*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
No to rzeczywiscie działa Ale macie przestac juz kusic tymi ekstraktami Z torbami przez Was pójde, zreszta nie ja jedna
wiesz, chcac miec za wszelka cene dlugie wlosy trzeba sie liczyc z kosztami
Stary 2008-04-09, 19:27   #2144
dziuniaaa
Zakorzenienie

A jak te skórki z jabłka czy koncentrat stosujecie i koncentrat skąd bierzecie?

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 19:28   #2145
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
wiesz, chcac miec za wszelka cene dlugie wlosy trzeba sie liczyc z kosztami
Ale ja juz nie chce miec długich Zauważylam że juz jakies 10cm zdrowych wlosow odrosło, wiec jest super Jeszcze tylko 20 następnych i bedzie git Teraz szczerze powiedziawszy wolalabym sie juz skupic na zagęszczeniu bo mam strasznie cienkie kudły, ale jak beda przy okazji szybko rosły to sie nie pogniewam Ciągle myśle nad tym zamowieniem u thanatosa Strasznie kusicie
Stary 2008-04-09, 19:32   #2146
Maria221
Wtajemniczenie

Cytat:
Gliceryna tylko nawilża, nie działa na porost, ale nawilżanie też duuuzo daje wbrew pozorom, można nawet pogrubić średnicę włosa.

Skórka jabłka i większość dobroci na włosy są dostępne u Thanatosa ----> sklep internetowy. Wpisz w Google Thanatos i ci wyskoczy.
Stary 2008-04-09, 19:40   #2147
LenaaaP
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Gliceryna tylko nawilża, nie działa na porost, ale nawilżanie też duuuzo daje wbrew pozorom, można nawet pogrubić średnicę włosa.
Dziekuje za odpowiedz

Zapuszczam włosy
LenaaaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 19:41   #2148
WweronikaWw
Zakorzenienie

GG do WweronikaWw

Ja dzis
Zaplataly mi sie wlosy strasznie pociaglam i do teraz mnei troche boli myslicie ze to spowolni wzrost ?

Papierosy
zapuszczanie
WweronikaWw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 19:43   #2149
blonndee
Wtajemniczenie

to a propos wcierki jablkowo-winogronowej sie przypomne, bo chyba moje pytanko zniknelo w gaszczu... czy moge do niej dodac kofeine i saw palmetto, czy to bedzie za duzo?
Stary 2008-04-09, 19:45   #2150
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość

ekstrakt Saw Palmetto
- stosowany zewnetrznie leczy łysienie typu androgenowego, wlosy zaczynaja odrastac
Cytat:
Napisane przez *sloneczko* Pokaż wiadomość
Wiosenko, mam pyt dot. tego ekstraktu saw palmetto --> "stosowany zewnetrznie leczy lysienie typu androgenowego, wlosy zaczynaja odrastac".. tzn. --> majac spore przerzedzenie z przeswitami skory w okolicach czubka glowy, wlosy urosna? jak moga urosnac skoro nie ma tam cebulek? bo przeciesz cos (wlos) z niczego (z lysiny) nie powstanie..
Saw Palmetto hamując przekształcanie testosteronu w DHT, zapobiega miniaturyzacji mieszków włosowych i tym samym przedwczesnemu wypadaniu i cieńczeniu (dziwne słowo ) włosów, ale nic nie słyszałam o jego właściwościach stymulujących wzrost.

Cytat:
Napisane przez Kalawala Pokaż wiadomość
Wszystkie wymienione składniki zwykle są w wystarczającej ilości dostarczane z pożywieniem (oprócz Palmetto, którego działanie jest korzystne dla mężczyzn przede wszystkim zważywszy, że nas problem prostaty bezpośrednio nie dotyczy
Za to problem łysienia androgenowego dotyczy zarówno mężczyzn, jak i kobiety.

Cytat:
Napisane przez LenaaaP Pokaż wiadomość
Gliceryna zatrzymuje wodę w łodydze włosa. Na wzrost raczej nie ma wpływu.
Stary 2008-04-09, 19:56   #2151
karla_92
Zakorzenienie

A powiecie mi czy można używac takiej apteczej gliceryny czy musze zamawiac tą od thanatosa, czy tam z mazideł?
Stary 2008-04-09, 20:01   #2152
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
A powiecie mi czy można używac takiej apteczej gliceryny czy musze zamawiac tą od thanatosa, czy tam z mazideł?
Możesz używać aptecznej

Ta z mazideł i thanatosa to gliceryna roślinna, tak?
Stary 2008-04-09, 20:19   #2153
dziuniaaa
Zakorzenienie

A w aptece ile taka gliceryna kosztuje?

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:20   #2154
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez una creatura bella Pokaż wiadomość
Saw Palmetto hamując przekształcanie testosteronu w DHT, zapobiega miniaturyzacji mieszków włosowych i tym samym przedwczesnemu wypadaniu i cieńczeniu (dziwne słowo ) włosów, ale nic nie słyszałam o jego właściwościach stymulujących wzrost.
tak wiem o tym. nie napisalam, ze przyspiesza porost. analizowany byl preparat przeciw wypadaniu wlosow, czesc skladnikow pokrywa sie z Nisimem Fast. takie male zboczenie z tematu.

dzisiaj bylam na chwile w bibliotece i przeczytalam szybko rozdzial o przechodzeniu substancji kosmetycznych przez naskorek.

no i doszlam do wniosku, ze efekt Nisim Fast to nie tylko te aminokwasy, ale takze filtr UV zawarty w szamponie(!). on otwiera substancjom niejako furtkę. z tego co wyczytalam, w znacznie wiekszym stopniu niz inne substancje typu etanol, glikol propylenowy.

mysle, ze wlasnie z tego powodu szamponu i odzywki nie da sie kupic osobno, bo sie swietnie uzupelniaja. szampon trzymany przez chwile na glowie przedziera szlak odzywce- ekstrakt z aloesu, bogaty rowniez w aminokwasy, proteiny, ekstrakt z zielonej herbaty moga wniknac glebiej i dzialac na nizszym poziomie. do tego elementy szamponu-aminokwasy, biotyna, inozytol, pantenol.

w odzywce jest rozniez glikol propylowy, przenikanie moze byc silniejsze niz przy innych prepatach typowo na porost wlosow.

robie dokladna analize zestawu Nisim FAST, pozniej wkleje do nowopowstalego watku o skladach
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:29   #2155
una creatura bella
Wtajemniczenie

Cytat:

dzisiaj bylam na chwile w bibliotece i przeczytalam szybko rozdzial o przechodzeniu substancji kosmetycznych przez naskorek.

no i doszlam do wniosku, ze efekt Nisim Fast to nie tylko te aminokwasy, ale takze filtr UV zawarty w szamponie(!). on otwiera substancjom niejako furtkę. z tego co wyczytalam, w znacznie wiekszym stopniu niz inne substancje typu etanol, glikol propylenowy.

mysle, ze wlasnie z tego powodu szamponu i odzywki nie da sie kupic osobno, bo sie swietnie uzupelniaja. szampon trzymany przez chwile na glowie przedziera szlak odzywce- ekstrakt z aloesu, bogaty rowniez w aminokwasy, proteiny, ekstrakt z zielonej herbaty moga wniknac glebiej i dzialac na nizszym poziomie. do tego elementy szamponu-aminokwasy, biotyna, inozytol, pantenol.

w odzywce jest rozniez glikol propylowy, przenikanie moze byc silniejsze niz przy innych prepatach typowo na porost wlosow.
Aloes sam w sobie jest dobrym nośnikiem.
Stary 2008-04-09, 20:54   #2156
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Aloes sam w sobie jest dobrym nośnikiem.
w Nisimie aloes ma pelnic role zrodla aminokwasowow, cukrow, dzialac lagodzaco i ochronnie. nie sluzy za nosnik substancji

nie ma zdolnosci przenikania przez naskorek, potrzebuje tzw. promotora przenikania. taka role pelni w Nisimie benzofenon-4 oraz glikol propylowy.

same aminokwasy nie sa w stanie pokonac bariery naskorka, dlatego mysle, ze domowe maseczki bogate w nie, nie sa w stanie dac wiekszego efektu, jezeli chodzi o porost wlosow.

oczywiscie to sa tylko moje przypuszczenia, nie jestem naukowcem, jezeli moje myslenie jest bledne to prosze o korekte

po prostu wmawiam sobie, ze 100zl nie zostalo wydane na bubel
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:54   #2157
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz używać aptecznej

Ta z mazideł i thanatosa to gliceryna roślinna, tak?
To dobrze

Nie wiem co to za gliceryna bo ja sie zabardzo nie znam

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
A w aptece ile taka gliceryna kosztuje?
Z tego co widzialam w necie to ceny podobne do olejku rycynowego.
Stary 2008-04-09, 21:04   #2158
Kalawala
Raczkowanie

Czekam z niecierpliwością na wyniki Waszych kuracji Nissimem. Jeśli po roku będzie to nadal Wasz numero uno to będę gotowa zakupić tę "wodę życia". Swoją drogą filtr UV zawsze się przyda najlepiej w lakierze do włosów bo jest na pierwszej linii rażenia.
Kalawala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:20   #2159
Kalawala
Raczkowanie

Cytat:
w Nisimie aloes ma pelnic role zrodla aminokwasowow, cukrow, dzialac lagodzaco i ochronnie. nie sluzy za nosnik substancji

nie ma zdolnosci przenikania przez naskorek
Zadarza mi się wpaść do ulubionego lekarza i wtedy zwykle dostaję biostyminę a to na problemy z gardłem a to na odporność. Do stosowania zewnętrznego i wewnętrznego. Lubię ją bo wiem, że to dobrze przyswajalna postać aloesu. "Aloes wnika również w głębokie warstwy skóry wędrując poprzez gruczoły łojowe, potowe i meszki włosowe. Drogą dyfuzji przenika do naczyń krwionośnych i limfatycznych powodując głębokie odżywienie skóry właściwej. Pobudza fibroplasty do produkcji kolagenu i elastyny". Niektórzy uważają że takie właściwości ma nawet 5 latni aloes domowy, ja wolę zaufać biostyminie.
Kalawala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 21:26   #2160
Anja92
Wtajemniczenie

GG do Anja92

Wczoraj mierzyłam włosy. Od 5.03 do 8.04 urosły równiukie 2 cm . To może nie jest jakaś rewelacja jak u niektórych z was ale ja się cieszę bo to daje mi nadzieje na te chcociaż z 7 cm do lipca .
Teraz myślę i myślę co jeszcze włączyc do swojego programu pielęgnacji . Napiszcie coś jeszcze o tej skórce jabłka

Anja92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości