Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-09, 09:03   #3421
phenomena
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść

hypnotic
ja przy tym samym wzroście ważę 5kg więcej :[
phenomena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 09:11   #3422
agness51
Zakorzenienie

Dzień dobry kochane

Dużo wczoraj myślałam o tym co mi pisałyście odnośnie mojej sylwetki,anoreksji,kompul sów,kolejnej redukcji itp. Zdaję sobie sprawę, że kolejne odchudzanie na pewno spowolni metabolizm,potem od nowa będę musiała go podkręcić. Mam już sporą wiedzę w tym temacie, aczkolwiek ciężko mi ją wykorzystać. Potrafię komuś doradzić, poprawić jadłospis, skrzyczeć jak jest głodówka, a sama podświadomie tnę kalorie gdzie się da. Nie potrafię zjeść posiłku, w którym nie ma białka. Nawet jeśli to śniadanie. Nie umiałabym zjeść samych płatków z jogurtem naturalnym (co dopiero smakowym),nie dodając tam twarogu. Nierealne to na razie dla mnie. I nawet wczoraj w nocy zaczęłam myśleć o redukcyjnym jadłospisie. Ustaliłam 1250kcal,większość to białko i NNKT,warzywa,może jeden owoc. Dość rygorystyczne. Na pewno bym schudła. I postanowiłam, że jeśli nadal będzie się utrzymywał ten kilogram więcej co ostatnio to redukcja. Zważyłam się. Nadal się utrzymuje. Wściekła pomyślałam sobie, że znów zacznę się redukować. Schudnę do 50kg,to może wtedy siebie zaakceptuje. Jednak znów przeczytałam Wasze posty i stwierdziłam, że może faktycznie mam mały kryzys. Może ten 1kg to faktycznie mięśnie? Może i z tym rozmiarem spodni jest inaczej. Wszystko zależy od uszycia. Są spodnie 26,w które wchodzę,są 28,które na mnie wiszą, ale i są 27,w które wejść nie mogę. Może to faktycznie nie moja wina?
Poczekam. Jeszcze parę dni.
Jeżeli nic się nie poprawi i nadal nie będę umiała patrzeć na siebie inaczej, to redukcja. Muszę coś zrobić, aby spojrzeć na siebie inaczej. Lepiej. Ale mam przecież ED. Zaburzony obraz siebie. Codziennie widzę siebie za grubą, dlatego ciężko mi uwierzyć Wam, gdy mówicie, że jestem szczupła.
Jednak może się uda.
Oporów się pozbywam,ale nadal daleko mi do zaakceptowania siebie.
Się rozpisałam

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 12:51   #3423
Nikita-v
Zadomowienie

agness, wejdę ci słowo jeśli mozna..na rozmiar nie ma naprawdę co patrzeć.. szczególnie spodni...ja nosze dzinsy 26....a jakis czas temu potrzebowałąm eleganckich i jedyne w jakie wchodziłam to były 42.. przeryczałam całą noc.. no i po co? bo rozmiarówka róznych firm jest różna?
i naprawdę uwierz mi.. kilka kilogramów mniej nie da ci wcale poczucia samoakceptacji...przerabi am to każdego dnia patrząc w lustro.... niestety ED atakuje pierwsze "oczy"
Nikita-v jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 13:36   #3424
tamonita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phenomena Pokaż wiadomość
hypnotic
ja przy tym samym wzroście ważę 5kg więcej :[
I po co to porównanie ? Każdy jest inny Pheno...

Cytat:
Napisane przez Nikita-v Pokaż wiadomość
agness, wejdę ci słowo jeśli mozna..na rozmiar nie ma naprawdę co patrzeć.. szczególnie spodni...ja nosze dzinsy 26....a jakis czas temu potrzebowałąm eleganckich i jedyne w jakie wchodziłam to były 42.. przeryczałam całą noc.. no i po co? bo rozmiarówka róznych firm jest różna?
i naprawdę uwierz mi.. kilka kilogramów mniej nie da ci wcale poczucia samoakceptacji...przerabi am to każdego dnia patrząc w lustro.... niestety ED atakuje pierwsze "oczy"
dokładnie.

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Dzień dobry kochane

Dużo wczoraj myślałam o tym co mi pisałyście odnośnie mojej sylwetki,anoreksji,kompul sów,kolejnej redukcji itp. Zdaję sobie sprawę, że kolejne odchudzanie na pewno spowolni metabolizm,potem od nowa będę musiała go podkręcić. Mam już sporą wiedzę w tym temacie, aczkolwiek ciężko mi ją wykorzystać. Potrafię komuś doradzić, poprawić jadłospis, skrzyczeć jak jest głodówka, a sama podświadomie tnę kalorie gdzie się da. Nie potrafię zjeść posiłku, w którym nie ma białka. Nawet jeśli to śniadanie. Nie umiałabym zjeść samych płatków z jogurtem naturalnym (co dopiero smakowym),nie dodając tam twarogu. Nierealne to na razie dla mnie. I nawet wczoraj w nocy zaczęłam myśleć o redukcyjnym jadłospisie. Ustaliłam 1250kcal,większość to białko i NNKT,warzywa,może jeden owoc. Dość rygorystyczne. Na pewno bym schudła. I postanowiłam, że jeśli nadal będzie się utrzymywał ten kilogram więcej co ostatnio to redukcja. Zważyłam się. Nadal się utrzymuje. Wściekła pomyślałam sobie, że znów zacznę się redukować. Schudnę do 50kg,to może wtedy siebie zaakceptuje. Jednak znów przeczytałam Wasze posty i stwierdziłam, że może faktycznie mam mały kryzys. Może ten 1kg to faktycznie mięśnie? Może i z tym rozmiarem spodni jest inaczej. Wszystko zależy od uszycia. Są spodnie 26,w które wchodzę,są 28,które na mnie wiszą, ale i są 27,w które wejść nie mogę. Może to faktycznie nie moja wina?
Jeżeli nic się nie poprawi i nadal nie będę umiała patrzeć na siebie inaczej, to redukcja. Muszę coś zrobić, aby spojrzeć na siebie inaczej. Lepiej. Ale mam przecież ED. Zaburzony obraz siebie. Codziennie widzę siebie za grubą, dlatego ciężko mi uwierzyć Wam, gdy mówicie, że jestem szczupła.
Jednak może się uda.
Się rozpisałam
Mam nadzieję, że dojdziesz do odpowiednich wniosków... Oby...
Nasz Dzień: 04.08.2012 r. http://www.suwaczek.pl/cache/d5ce1e934e.png

Niech się stanie... !
KCP

tamonita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 15:25   #3425
notspeciallady
Raczkowanie

Agness ja też wszystkim odradzam jakieś głodówki ,diety itepe. tylko mówie ,żeby poćwiczyli i zgubią tłuszczyk , ale sama do tego zastosować się nie mogłam! A jak słycze,że koleżanka chce się odchudzać to mną rzuca ehh nastolatki Proszę Nie idz na redukcje zniszczysz wszystko co Ci zostało - włosy,cere,skóre. Nie walcz ze swoim ciałem tylko zaakceptuj! Ja wiem,że to jest cholernie trudne ,sama się tego ucze. Dzisiaj stanełam przed lustrem i powiedziałam ,,Wow ! Faktycznie nogi są chudsze" A wcześniej tego nie widziałam. Nie możemy zrobić tak aby stało się to wszystko tak szybko ,musimy czekać ,walczyć i nie poddawać się! Innego sposobu nie widzę ...

DANCE
MUSIC

,,Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
notspeciallady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 16:36   #3426
funky87
Zakorzenienie

Agness , zrobisz jak będziesz uważać, żadna z nas cię nie zmusi , ale przed tym zastanów sie jeszcze czy naprawdę warto ?? Uważaj byś tracąc kolejne kg nie straciła chęci do życia i tego wszystkiego co udało ci sie do tej pory zyskać
zastanów się czy Warto znowu spowalniać sobie metabolizm, potem będziesz próbować go rozkręcić na nowo i co jak pojawi się kolejny kg,?? znowu redukcja?? nie uważasz że to błędne koło ?? Przemyśl to jeszcze , mnie dziewczyny postawiły na ziemi jak wybiły mi z głowy codzienne ważenie i o wiele łatwiej przychodzi mi P, postanowiłam nie myślec o wadze, bo jak pisała Tamonita nie ona jest wyznacznikiem naszego wyglądu tylko nasze wymiary i dobre samopoczucie , a ja czuje się z każdym dniem lepiej i fizycznie i psychicznie. Moja psycholog powiedziała , że długotrwałe głodówki, czy ucinanie kalorii i nie jedzenie zgodnie z naszym zapotrzebowanie powoduje zmiany nastroju, złe samopoczucie i w konsekwencji stany depresyjne, ale dodała tez że wszytsko zacznie sie zmieniać jak będę normalnie jesć .

btw dziś kolezanka spytała się co się stało że tak ładnie wyglądam od dłuższego czasu, a ja jej na to że zaczelam normalnie jesc ,na co ona TO Wszytsko jasne
Stary 2008-04-09, 16:41   #3427
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Agness , zrobisz jak będziesz uważać, żadna z nas cię nie zmusi , ale przed tym zastanów sie jeszcze czy naprawdę warto ?? Uważaj byś tracąc kolejne kg nie straciła chęci do życia i tego wszystkiego co udało ci sie do tej pory zyskać
zastanów się czy Warto znowu spowalniać sobie metabolizm, potem będziesz próbować go rozkręcić na nowo i co jak pojawi się kolejny kg,?? znowu redukcja?? nie uważasz że to błędne koło ?? Przemyśl to jeszcze , mnie dziewczyny postawiły na ziemi jak wybiły mi z głowy codzienne ważenie i o wiele łatwiej przychodzi mi P, postanowiłam nie myślec o wadze, bo jak pisała Tamonita nie ona jest wyznacznikiem naszego wyglądu tylko nasze wymiary i dobre samopoczucie , a ja czuje się z każdym dniem lepiej i fizycznie i psychicznie. Moja psycholog powiedziała , że długotrwałe głodówki, czy ucinanie kalorii i nie jedzenie zgodnie z naszym zapotrzebowanie powoduje zmiany nastroju, złe samopoczucie i w konsekwencji stany depresyjne, ale dodała tez że wszytsko zacznie sie zmieniać jak będę normalnie jesć .

btw dziś kolezanka spytała się co się stało że tak ładnie wyglądam od dłuższego czasu, a ja jej na to że zaczelam normalnie jesc ,na co ona TO Wszytsko jasne
Zgadzam się z Tobą- to rzeczywiście błędne koło, które ładnie przedstawiłaś.

O, pewnie bardzo miło było Ci to usłyszeć Widać, że naprawdę czujesz poprawę nawet po sposobie pisania
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 16:47   #3428
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garden_d Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą- to rzeczywiście błędne koło, które ładnie przedstawiłaś.

O, pewnie bardzo miło było Ci to usłyszeć Widać, że naprawdę czujesz poprawę nawet po sposobie pisania
oj tak naprawdę, takie slowa utwierdzaja mnie że pzreszlość, odchudzanie, głodówki itp, to była najwieksza głupota mojego życia i że wcale tak ładnie nie wyglądalm jak mi sie wydawało, a teraz mam większa motywacje żeby troche przytyc bo wszyscy w kolo powtarzaja że jest ok tylko taka bardzo" zasuszona jestem"
Stary 2008-04-09, 17:19   #3429
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Phenomenaa, dziękuje
Ale dzisiaj jestem zła. Schudłam I to dużo. Byłam na kontrolce w szpitalu. Nie wiem czemu tak się stało. Wreszcie przestałam myśleć o jedzeniu, kaloriach, białku i tłuszczach. I schudłam. Rano ważyłam 39 kg ale teraz w środku dnia weszłam na wagę w ubraniu itp. i ważyłam 38,9 więc sama już nie wiem. Mam tydzień na przytycie kilograma. Postaram się, musi się udać. Nie mogę wrócić. Nie teraz kiedy zaczęło mi się układać ze znajomymi ! Nawet w szkole zauważyli że schudłam. Krzyczą za mną "Chuda", a jakiś chłopak powiedział, że byłaym fajna gdyby nie taka koścista. I ten biust mały Koleżanki w ramach tuczenia wyciągnęły mnie na lody I wiem, że dam radę! Bo mam cel.
Pozdrawiam

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 17:23   #3430
Baby14
Zakorzenienie

Co prawda serwer na onecie nie moze mi sie polaczyc takze nie widziałam jeszcze zdjęc Maji ale chetnie zobacze Hypnotik czy tez hogatki
czuczi10@poczta.onet.pl

agness51: wiesz co? zasmucilas mnie tym co piszesz i to bardzo. Agnes kochana jak Ty mozesz byc gruba no jak_ Ja nosze rozmiar 28 i jestem gruba? Litosci. Nie sugeruj sie rozmiarami bo kazdy jest inny. Wszystko wlasnie zalezy od firmy itd. Wiesz co? mysle ze ty za duzo myslisz o tym wszytkim. Zamiast wyluzowac to Ty od razu piszesz ze zobaczysz czy dalej sie bedziesz nieakceptowac a co za tym idzie dalej bedziesz myslala jak wygladasz. Ile Ty wazysz i przy jakim wzroscie? chetnie bym cie zobaczyla chudzino

schism_: wiesz co ? Jak czytam Twoje posty to szczerze mowiac cie podziwiam. Ja bym chyba tak nie dała rady... to co piszesz jest bardzo optymistyczne. Nie zalamujesz sie ,potrafisz zjesc cos z Maca... wyjdziesz z tego z takim nastawieniem. Mowie CI.

Tamo: Nie poznaje cie normalnie gratuluje powrotu ku lepszemu
Baby14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 19:06   #3431
Nikita-v
Zadomowienie

myślicie, że kiedyś nadchodzi moment gdy sie patrz na siebie cąłkowicie bez uprzedzeń? ze widzi się swoje ciało takim jakie naprawde jest, a nie takim jak podpowiada chora wyobrażnia?
Stary 2008-04-09, 19:14   #3432
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Hypnotic, jestem pewna, że uda Ci się przytyć - i super, że masz takich znajomych widzę, że wychodzisz na ludzi, że tak powiem, i to świetnie, bo będzie Ci dużo łatwiej!

Funky, to widać, kiedy się już zacznie jeść - rzeczywiście Ja tak... promieniałam z jakiegoś dziwnego szczęścia

Agness ja nadal twierdzę, że redukcja nic nie zmieni, ale rób jak chcesz. Szczerze odradzam odchudzanie. Są inne sposoby na samoakceptację

A jak tam Wasze jedzonko dziś ?

(Hypnotic, Twój brzuszek mi się strasznie podoba, bo jest delikatny i strasznie sexy oraz dziewczęcy - nie jak faceta. Po prostu płaściutki, ale nie wygląda jakbyś katowała się cwiczeniami. Mam nadzieję, że dość jasno to przedstawiłam Ale śliczny jest, tak jak cała figura. Aha - masz taką ciemną karnację?)

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 19:22   #3433
funky87
Zakorzenienie

Hypnotic - mogę prosić o twoje zdjęcia, wszyscy sie tak rozpisuja na temat twojego brzuszka a ja taka nie w temacie , a mój mail: funky87@o2.pl
Stary 2008-04-09, 19:23   #3434
plameczka
Wtajemniczenie

Hipnotic wyslalam Ci prywatna i tez prosze o fotki

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 19:38   #3435
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
A jak tam Wasze jedzonko dziś ?
U mnie właściwie średnio. Śniadanko zjadłam bardzo ładne, drugie śniadanie jak zawsze, za to na obiad zjadłam 450g szpinaku w śmietanie (49kcal/100g) z 3 plasterkami sera i 4 oliwkami...Jakoś nie miałam ochoty na więcej. Później na podwieczorek zjdłam parę orzechów, nasion słonecznika iiii pomidora oraz mały kawałek domowej pizzy(łał, nie wierzę ^^) <- także tutaj zjadłam to,na co miałam ochotę Teraz zjem śniadanie, a będzie to pewnie jogurt naturalny z mieszanką płatków i jakimś warzywem Jestem całkiem zadowolona mimo wszystko.
Swoją drogą, to sama mam ochotę się zważyć, ale jak się umówiłyśmy z Funky, że w weekend, to w weekend i kropka ^^

A tak z innej beczki, to dzisiaj mam całkiem nieprzyjemny dzień i wciąż się kłócę o jakieś drobiazgi z rodzicami.
Stary 2008-04-09, 19:46   #3436
notspeciallady
Raczkowanie

Ja mam zrypany humor od 3 dni ,ale jem 1200 kcal. Poprostu 1500 jeszcze nie. Jeszcze nie czas. Ale Wiecie ja jem mało w tym tygodniu ,ale tryyskam energią na wu efie dziewczyny już stękały ,ze już nie mogą ,a ja następny rzut do kosza i skacze po całej sali. Poprostu mam siłe choć humor nie dopisuje. Może nie mam siły na te dwie rzeczy? Na dobry humor i siłe na aktywność fizyczną? Nie wiem.
Mnie nikt nie mówi ,żebym się nie ważyła ,żebym zaczeła jeść. Myśla ,że to błachostka. Że to nic trudnego zacząć jeść normalnie. To mnie tak cholernie boli

DANCE
MUSIC

Stary 2008-04-09, 19:46   #3437
Nikita-v
Zadomowienie

Hypnootic i ja moge prosić, tówj brzuszek po nocach przez ta niewiedze bedzie mi się snił

Edytowane przez Nikita-v
Czas edycji: 2008-04-22 o 10:11
Stary 2008-04-09, 19:53   #3438
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie właściwie średnio. Śniadanko zjadłam bardzo ładne, drugie śniadanie jak zawsze, za to na obiad zjadłam 450g szpinaku w śmietanie (49kcal/100g) z 3 plasterkami sera i 4 oliwkami...Jakoś nie miałam ochoty na więcej. Później na podwieczorek zjdłam parę orzechów, nasion słonecznika iiii pomidora oraz mały kawałek domowej pizzy(łał, nie wierzę ^^) <- także tutaj zjadłam to,na co miałam ochotę Teraz zjem śniadanie, a będzie to pewnie jogurt naturalny z mieszanką płatków i jakimś warzywem Jestem całkiem zadowolona mimo wszystko.
Swoją drogą, to sama mam ochotę się zważyć, ale jak się umówiłyśmy z Funky, że w weekend, to w weekend i kropka ^^ I tak trzymaj , ja na razie nie ważyłam się i nie zamierzam do weekendu, i chyba zważę sie dopiero w poniedziałek bo na weekendzie będę w domu więc zdam relacje trochę pózniej

A tak z innej beczki, to dzisiaj mam całkiem nieprzyjemny dzień i wciąż się kłócę o jakieś drobiazgi z rodzicami.
z rodzicami tak bywa, czasem wychodzi lepiej jak sie pozprzeczasz z nimi przynajmniej nie chowasz w sobie żalu i pretensji tylko mówisz w prost
Stary 2008-04-09, 19:56   #3439
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez notspeciallady Pokaż wiadomość
Ja mam zrypany humor od 3 dni ,ale jem 1200 kcal. Poprostu 1500 jeszcze nie. Jeszcze nie czas. Ale Wiecie ja jem mało w tym tygodniu ,ale tryyskam energią na wu efie dziewczyny już stękały ,ze już nie mogą ,a ja następny rzut do kosza i skacze po całej sali. Poprostu mam siłe choć humor nie dopisuje. Może nie mam siły na te dwie rzeczy? Na dobry humor i siłe na aktywność fizyczną? Nie wiem.
Mnie nikt nie mówi ,żebym się nie ważyła ,żebym zaczeła jeść. Myśla ,że to błachostka. Że to nic trudnego zacząć jeść normalnie. To mnie tak cholernie boli
Dobrze, że tutaj możesz się wyżalić. Co do humoru, to może rzeczywiście jedzenie więcej daje lepsze samopoczucie i może warto spróbować, nie uważasz? Myślę, że powinnaś jeść więcej i gdybym była niedaleko Ciebie, to na pewno bym miała Cię pod okiem ;> Postaraj się i nie stawaj w miejscu, bo przez to masz zły nastrój. Myślę, że już pora zrobić jeden kroczek i wejść na wyższy schodek, który masz przed nogami. Postaraj się jeść więcej, mówię całkowicie poważnie i trzymam za Ciebie kciuki

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
z rodzicami tak bywa, czasem wychodzi lepiej jak sie pozprzeczasz z nimi przynajmniej nie chowasz w sobie żalu i pretensji tylko mówisz w prost
No Ok, a ja zważę się w niedzielę (chyba, że będę miała jakąś niesamowitą potrzebe, żeby zważyć się w sobotę ^^).
Dziękuję Tobie Kochana masz rację do tych rodziców, niestety tak jest, albo nawet trzeba przeboleć i spróbować o tym nie myśleć już.

edit.

Przepraszam, za te dwa posty, ale zupełnie nie pomyślałam o tym ^^

Edytowane przez Ludowa
Czas edycji: 2008-04-09 o 20:20 Powód: :)
Stary 2008-04-09, 20:10   #3440
asiek14
Zakorzenienie

hypnotic - tez ci wysłalam maila na pw
eh... ja mam dobre nastawienie a i tak codziennie zawalam dobrze ze przynajmniej całkiem dobry humor dzisiaj mam

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:19   #3441
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:
Co do spodni ... jakoś nie chcę kupować spodni w rozmiarze 29,skoro mam w domu o 2 rozmiary mniejsze
Cytat:
mDzień dobry kochane

Dużo wczoraj myślałam o tym co mi pisałyście odnośnie mojej sylwetki,anoreksji,kompul sów,kolejnej redukcji itp. Zdaję sobie sprawę, że kolejne odchudzanie na pewno spowolni metabolizm,potem od nowa będę musiała go podkręcić. Mam już sporą wiedzę w tym temacie, aczkolwiek ciężko mi ją wykorzystać. Potrafię kouś doradzić, poprawić jadłospis, skrzyczeć jak jest głodówka, a sama podświadomie tnę kalorie gdzie się da. Nie potrafię zjeść posiłku, w którym nie ma białka. Nawet jeśli to śniadanie. Nie umiałabym zjeść samych płatków z jogurtem naturalnym (co dopiero smakowym),nie dodając tam twarogu. Nierealne to na razie dla mnie. I nawet wczoraj w nocy zaczęłam myśleć o redukcyjnym jadłospisie. Ustaliłam 1250kcal,większość to białko i NNKT,warzywa,może jeden owoc. Dość rygorystyczne. Na pewno bym schudła. I postanowiłam, że jeśli nadal będzie się utrzymywał ten kilogram więcej co ostatnio to redukcja. Zważyłam się. Nadal się utrzymuje. Wściekła pomyślałam sobie, że znów zacznę się redukować. Schudnę do 50kg,to może wtedy siebie zaakceptuje. Jednak znów przeczytałam Wasze posty i stwierdziłam, że może faktycznie mam mały kryzys. Może ten 1kg to faktycznie mięśnie? Może i z tym rozmiarem spodni jest inaczej. Wszystko zależy od uszycia. Są spodnie 26,w które wchodzę,są 28,które na mnie wiszą, ale i są 27,w które wejść nie mogę. Może to faktycznie nie moja wina?
Jednak może się uda.
Się rozpisałam
Agness, szaleńcu
Pieprzyć rozmiary, naprawdę

A tak wogóle, mówisz mi, że usprawiedliwione jest to, że tnę wszystko, bo niby jestem taka szczupła , a przysięgam, że chyba nie stworzono jeszcze spodni 27, w które bym weszła Wszystko przez 'mocny' dół
I co? Powinnam się katować, żeby wskoczyć w magiczne 26-27? Nie. Wolę sobie zrobić budyń i kanapki na kolację

I jeszcze coś dodam, bo Iza luźno zacytowała mój post z II części IDZ. Otóż z tamtego podejścia, braku akceptacji, niewiele już zostało. Redukcja to taki głupi czas, kiedy człowiekowi wydaje się, że im więcej schudnie, tym fajniejszy będzie. A g... prawda, tylko krzywdę można sobie zrobić przesadą.
Natomiast gdy w odpowiednim momencie przejdzie się na U i popróbuje na nowo różnych pyszności, to i akceptacja wróci, bo w konfrontacji z nimi nie ma szans
Ja przecież nawet nie wiem ile ważę dokładnie, nie wiem ile mam właściwie w pasie i wolę nie wiedzieć ^^

Pozdrawiam Was baby

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:20   #3442
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

to i ja podtrzymam dobry nastroj w tym watku
odnioslam dzisiaj kolejny sukces mianowicie kolezanki wyciagnely mnie na kebaba i z nimi poszlam, co wiecej nie zamowilam salatki tylko wlasnie kebab co prawda wegetarianski i bez sosu ale zawsze cos. Normalnie balam sie gdziekolwiek wyjsc z dzieczynami bo przeciez na pewno bedziemy cos jesc... Paranoja. Teraz powoli znow otwieram sie na ludzi. Zreszta ja zawsze wolalam sluchac problemow innych i doradzac niz samej sie zwiezac

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:24   #3443
notspeciallady
Raczkowanie

Cytat:
Dobrze, że tutaj możesz się wyżalić. Co do humoru, to może rzeczywiście jedzenie więcej daje lepsze samopoczucie i może warto spróbować, nie uważasz? Myślę, że powinnaś jeść więcej i gdybym była niedaleko Ciebie, to na pewno bym miała Cię pod okiem ;> Postaraj się i nie stawaj w miejscu, bo przez to masz zły nastrój. Myślę, że już pora zrobić jeden kroczek i wejść na wyższy schodek, który masz przed nogami. Postaraj się jeść więcej, mówię całkowicie poważnie i trzymam za Ciebie kciuki
Wiem ,że tu mogę się wyżalic Ja mam jakiś inny tok myślenia ,bo każda normalna dziewczyna/kobieta kiedy ma chandrę sięga po kostkę czekolady,idzie na lody. Tzn. zawsze tak przedstawiało się ratunek kobiet z opresjii no i oczywiście zakupy. A ja? Kiedy mam chandrę , nie mam za dobrego humoru najlepiej położyłabym sie w łóżku , piła herbatę i oglądała baje. Nie mam wtedy ochoty na nic do jedzenia ,ale wiem ,ze musze ,żeby żyć ,żeby jakoś normalnie funkcjonować. Choc co prawda to moje zachowanie się nie zmieniło ,bo od 3 lat jestem taka sama z powodu problemów rodzinnych. Akceptuje powoli siebie ,ale źle robie porównujac się do tych z natury chudych. Ale zawsze było tak,że to ja byłam tą jedna z grubszych w klasie i wcale się tym nie przejmowałam tak na prawdę. Ale napewno jednej cechy nie zaakceptuje u siebie - miłości do czekolad,słodkości i fast food'ów. Poprostu nie zaakceptuje tego i koniec. Przecież ja uwielbiałam jeść i nadal to lubie, ale gdzieś to zanikło.
Dzięki,że trzymasz kciuki. Mam nadzieje ( może słabą,ale zawsze coś) ,że uda mi się wkońcu więcej jeść.

DANCE
MUSIC

Stary 2008-04-09, 20:24   #3444
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
odnioslam dzisiaj kolejny sukces mianowicie kolezanki wyciagnely mnie na kebaba i z nimi poszlam, co wiecej nie zamowilam salatki tylko wlasnie kebab co prawda wegetarianski i bez sosu ale zawsze cos. Normalnie balam sie gdziekolwiek wyjsc z dzieczynami bo przeciez na pewno bedziemy cos jesc... Paranoja. Teraz powoli znow otwieram sie na ludzi. Zreszta ja zawsze wolalam sluchac problemow innych i doradzac niz samej sie zwiezac
To tak samo jak ja ^^ i sama się dziwię, że napisałam tutaj o tym, że mam problem. To bardzo dobrze, że odniosłaś sukces, a właściwie sukcesy(bo zaczynasz się otwierać na ludzi ) Gratuluję

Cytat:
Napisane przez notspeciallady Pokaż wiadomość
Wiem ,że tu mogę się wyżalic Ja mam jakiś inny tok myślenia ,bo każda normalna dziewczyna/kobieta kiedy ma chandrę sięga po kostkę czekolady,idzie na lody. Tzn. zawsze tak przedstawiało się ratunek kobiet z opresjii no i oczywiście zakupy. A ja? Kiedy mam chandrę , nie mam za dobrego humoru najlepiej położyłabym sie w łóżku , piła herbatę i oglądała baje. Nie mam wtedy ochoty na nic do jedzenia ,ale wiem ,ze musze ,żeby żyć ,żeby jakoś normalnie funkcjonować. Choc co prawda to moje zachowanie się nie zmieniło ,bo od 3 lat jestem taka sama z powodu problemów rodzinnych. Akceptuje powoli siebie ,ale źle robie porównujac się do tych z natury chudych. Ale zawsze było tak,że to ja byłam tą jedna z grubszych w klasie i wcale się tym nie przejmowałam tak na prawdę. Ale napewno jednej cechy nie zaakceptuje u siebie - miłości do czekolad,słodkości i fast food'ów. Poprostu nie zaakceptuje tego i koniec. Przecież ja uwielbiałam jeść i nadal to lubie, ale gdzieś to zanikło.
Dzięki,że trzymasz kciuki. Mam nadzieje ( może słabą,ale zawsze coś) ,że uda mi się wkońcu więcej jeść.
Nie tylko nadzieję, ale zamiary i plany Ja kiedy źle się czuję, to albo mam ochotę na jogurt z płatkami, albo na razowiec z twarożkiem i miodem...albo nie mam ochoty i rzeczywiście siadam z herbatą i włączam na jeden z dziesięciu, albo na bajkę. Nie ma co się porównywać i bardzo dobrze, że zaczynasz siebie akceptować, bo to klucz, nie uważacie? A słabość do junk food'ów nie jedna masz...swoją drogą od kiedy się odzwyczaiłam jeść słodycze, to mnie nie ciągnie. I do fast foodów również nie, lecz ich nigdy właściwie nie jadałam regularnie, a raczej rzadko. Powodzenia raz jeszczę
Stary 2008-04-09, 20:28   #3445
ewelciaa144
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Super Marguś
Jasne, przecież zjedzenie kebaba nie zaszkodzi Ci A taki wypad z kumpelkami na pewno był świetny I warto było się poświęcić i spędzić miło czas oderwać się od tych wszystkich myśli. Na prawdę gratuluję

W ogóle wszystkim wam tu gratuluję, na prawdę jestem z Was dumna

29.09
0/3,3
ewelciaa144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:43   #3446
agness51
Zakorzenienie

Ale Wy jesteście kochane ... i wyrozumiałe
Dziękuję Wam,naprawdę za wszystkie słowa ...

Baby - Wyślę Ci fotki,bo chyba mam Twojego maila . I broń boże nie pomyśl,że moim zdaniem jak nosisz rozmiar 28 to jesteś gruba

Ludziu - Może i masz rację. Może powinnam pieprzyć rozmiary,nie przejmować się nimi.
Tylko wiesz ... może i nie nosisz rozmiaru 27,ale za to masz BMI 18 ...

W ogóle powiem Wam, że nawet miała fajny dzień Tzn tak. Bo musiałam iść do lekarza z bilansem,żeby mnie zbadała i wypełniła. No i tak patrzy na wagę i wzrost i mówi, że waga mogłaby być niższa. Ja tak się od razu załamałam,nie spodziewałam się,że to usłyszę. Jednak po chwili ona mówi do mojej mamy '' chociaż jak tak na nią patrzę to widzę, że wygląda dobrze'', potem pielęgniarka powiedziała ''no dziewczyna wygląda szczuplutko, więc coś tu jest nie tak'' . No i postanowiły mnie zważyć i zmierzyć. Okazało się, że pielęgniarka popełniła błąd (ta szkolna pielęgniarka) i źle mi wpisała jakieś tam centyle. Wszystko się niby wyjaśniło,bo one jak na mnie spojrzały no to się zdziwiły,wiedziały, że coś jest nie tak, bo twierdziły, że wyglądam szczuplutko. No i niby powinnam wierzyć.
PO południu byłam na lodach,a jak wróciłam to moja mama właśnie skończyła piec pizzę,no i ukroiłam sobie kawałek,miałam ochotę spróbować i nie żałuję,bo i tak ćwiczyłam na rowerku po powrocie

Dziękuję Wam za miłe słowa.
Nadal strasznie mi ciężko.
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-04-09, 20:45   #3447
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
To tak samo jak ja ^^ i sama się dziwię, że napisałam tutaj o tym, że mam problem. To bardzo dobrze, że odniosłaś sukces, a właściwie sukcesy(bo zaczynasz się otwierać na ludzi ) Gratuluję
Cytat:
Napisane przez ewelciaa144 Pokaż wiadomość
Super Marguś
Jasne, przecież zjedzenie kebaba nie zaszkodzi Ci A taki wypad z kumpelkami na pewno był świetny I warto było się poświęcić i spędzić miło czas oderwać się od tych wszystkich myśli. Na prawdę gratuluję

W ogóle wszystkim wam tu gratuluję, na prawdę jestem z Was dumna
Dziekuje Bardzo mi sie milo zrobilo jak to przeczytalam, az mi skrzydla urosly Taki wypad naprawde pozwala zapomniec o problemach, szkoda ze tylko na chwile...
A i jeszcze jedno moja pani psycholog niedlugo odchodzi na macierzynski i boje sie jak to bedzie... Spotkania z nia strasznie mi pomagaja, nie wiem jak sobie sama poradze. Nie chce chodzic do innego psychologa i zaczynac wszystkiego od nowa ciezko mi bylo sie otworzyc i wszystko szczerze powiedziec, drugi raz nie dam rady. Na razie korzystam poki p. Asia jeszcze jest, a pozniej zobacze jak to bedzie. Najwazniejsze to nie chudnac juz, bo to sie moze dla mnie zle skonczyc

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:46   #3448
Ludowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ludziu - Może i masz rację. Może powinnam pieprzyć rozmiary,nie przejmować się nimi.
Tylko wiesz ... może i nie nosisz rozmiaru 27,ale za to masz BMI 18 ...
Ty to zawsze masz jakieś ale

Ludowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-09, 20:48   #3449
funky87
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle powiem Wam, że nawet miała fajny dzień Tzn tak. Bo musiałam iść do lekarza z bilansem,żeby mnie zbadała i wypełniła. No i tak patrzy na wagę i wzrost i mówi, że waga mogłaby być niższa. Ja tak się od razu załamałam,nie spodziewałam się,że to usłyszę. Jednak po chwili ona mówi do mojej mamy '' chociaż jak tak na nią patrzę to widzę, że wygląda dobrze'', potem pielęgniarka powiedziała ''no dziewczyna wygląda szczuplutko, więc coś tu jest nie tak'' . No i postanowiły mnie zważyć i zmierzyć. Okazało się, że pielęgniarka popełniła błąd (ta szkolna pielęgniarka) i źle mi wpisała jakieś tam centyle. Wszystko się niby wyjaśniło,bo one jak na mnie spojrzały no to się zdziwiły,wiedziały, że coś jest nie tak, bo twierdziły, że wyglądam szczuplutko. No i niby powinnam wierzyć.
PO południu byłam na lodach,a jak wróciłam to moja mama właśnie skończyła piec pizzę,no i ukroiłam sobie kawałek,miałam ochotę spróbować i nie żałuję,bo i tak ćwiczyłam na rowerku po powrocie

Dziękuję Wam za miłe słowa.
Nadal strasznie mi ciężko.
Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo.
Cieszę się że dziś było lepiej, i trzymam kciuki aby tak dalej
Stary 2008-04-09, 20:48   #3450
agness51
Zakorzenienie

Ludzia - Bo ja zawsze znajdę jakiś argument .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości