Sierpniówki 2017 ♥ cz.3 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-12, 09:51   #961
gunis
Rozeznanie

Dot.: Sierpniówki 2017 ♥ cz.3

Mnie od kilku dni paznokieć u stopy uwiera, czaję się na niego, żeby obciąć, ale nie wiem jak do tego logistycznie podejść

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
gunis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 09:53   #962
SportMama
Raczkowanie

Też myślałam,żeby kupować po kryjomu,ale z drugiej strony,pod koniec kwietnia ruszamy z gigantycznym remontem i wtedy też zrobię pokoik dla dziecka i myślę,że wtedy ruszę.Szczerze to mi najbardziej zależy na wózku,bo chcę szybko wrócić do mojej pasji i mam nadzieję,że z dzieckiem to będzie możliwe.Dostaję trochę szału,że ciąża mnie ogranicza i nie mogę biegać tyle ile bym chciała,a teraz jak zaszaleję odczuwam kilkudniowe zmęczenie. Wczoraj jak zobaczyłam fotki z biegu w ktorym planowałam wziąć udział,to się rozryczałam. A potem dostałam kopniaka i dalej ryczałam z innego powodu Czasami sama z sobą nie mogę wytrzymać...
SportMama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 09:55   #963
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Mnie od kilku dni paznokieć u stopy uwiera, czaję się na niego, żeby obciąć, ale nie wiem jak do tego logistycznie podejść

zaczynają się problemy...

Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Też myślałam,żeby kupować po kryjomu,ale z drugiej strony,pod koniec kwietnia ruszamy z gigantycznym remontem i wtedy też zrobię pokoik dla dziecka i myślę,że wtedy ruszę.Szczerze to mi najbardziej zależy na wózku,bo chcę szybko wrócić do mojej pasji i mam nadzieję,że z dzieckiem to będzie możliwe.Dostaję trochę szału,że ciąża mnie ogranicza i nie mogę biegać tyle ile bym chciała,a teraz jak zaszaleję odczuwam kilkudniowe zmęczenie. Wczoraj jak zobaczyłam fotki z biegu w ktorym planowałam wziąć udział,to się rozryczałam. A potem dostałam kopniaka i dalej ryczałam z innego powodu Czasami sama z sobą nie mogę wytrzymać...
Ja mam nadzieję, że będziemy miały polską jesień, bo bym chciała połazić w ładnej pogodzie z wózkiem, a nie w ciapie.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 09:56   #964
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
zaczynają się problemy...

Ja mam nadzieję, że będziemy miały polską jesień, bo bym chciała połazić w ładnej pogodzie z wózkiem, a nie w ciapie.
W zeszłym roku było cudnie. Z młodym po porodzie prawie codziennie byłam na spacerze. Faktycznie mogłoby i s tym roku tak być

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 10:08   #965
SportMama
Raczkowanie

Pogoda mi nie straszna z młodą chodzilam od urodzenia w każdych warunkach.Niektórzy dawali dobre rady,że się przeziębi,a ja niesłuchałam.Efekt pierwsza choroba,która ją złapała to była ospa przy końcówce 2 roku pobytu w przedszkolu w wieku 5 lat.Choć niewątpliwie lepiej się spaceruje jak ładnie.
Stary 2017-03-12, 10:21   #966
judkama
Zakorzenienie

Dobry
Jadziem dzisiaj na jutrzejsze imieniny, do mamy
Ze spacerami to pogoda pogodą, tylko syfiaste powietrze mam w sezonie grzewczym, sprawdzam sobie na tej stronce http://powietrze.gios.gov.pl/pjp/current Córka z astma to srednio na spacerki kiedy są alerty ostrzegawcze, zreszta wtedy nie musze sprawdzac stanu powietrza bo ona kaszle od razu. Zobaczymy czy to małe tez będzie bardziej wrazliwe

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 10:29   #967
malenka1889
Zadomowienie

Cytat:

Weekend, wszyscy wychodne mieli. Ja dzisiaj jestem nach hausen, więc może tu częściej zajrzę, ale muszę ogarnąć chatę. Przez cały tydzień nie miałam czasu, aż jestem w szoku.

Ja od dwóch tygodni kupuję pierwszy ciuszek. Jakoś nie miałam jeszcze sposobności trafić nigdzie, zawsze coś. Może jutro. W piątek do H&M weszłam na chwilę, ale tam ceny mnie nie zachęciły na razie. Powiedzcie mi, czy w H&M zawsze te malutkie ciuszki są w promocji typu 3 za 2 czy obniżają kiedyś ceny?

Ale Ty jesteś dobra Ja nie wiem czy bym się powstrzymała.

Ja mam to samo. W nocy mówiłam do męża, że to jest takie uczucie jakbym miała gazy, ale nie wychodzą tyłem.

I w sumie dobre podejście

Też mnie czasem taka lekka pomęczy. I najlepsze, że nawet mogę nic nie jeść na parę godzin przed snem, a i tak mnie dopadnie.

Wiecie co... ja mam już problem, żeby swoje MAJTKI zobaczyć. Dzisiaj się tak schylam, a tam taki bebzol wielki i nie widzę swojego krocza.

Ja miałam tak parę razy, że jak wysmarkałam się, to były krople krwi. Mamy przekrwioną śluzówkę w ciąży.
Pociesze cie mi coraz ciężej zobaczyć pitke 😂 chyba, że brzuch wciagne he hw

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-12, 10:58   #968
Hanala
Zadomowienie

[QUOTE=malenka1889;7178863 6]
Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Oj to moj wariuje, sam pierwsze rzeczy kupował

U mnie podobnie jest z krwią z nosa...

Ale juz sie przyzwyczaiłam

Mój ostatnio fajne w diversie kupił.

Ja dla nowej dzidzi mam dopiero 5 pak skarpeteczek

Wysłane za pomocą mTalk

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nic nie kupiłam. Czekam na połówkowe - jakoś taką granicę sobie wyznaczyłam

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Mój młodszy 😍

Cudenkooo!

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
ale super
też się pochwalę bo chyba w końcu jest czym

Oooo dzien dobry brzusiu

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Dziń dybry

U mnie nie ma dnia zeby nie bylo krwi na chusteczce..ciaza

Jak wyzej

Musielibysmy spojrzec tylko jak mysle teraz to nie widzialam ich chyba nigdzie..oni maja swoje sklepy firmowe? Musze po necie poszperac

My zwykle kupujemym w mustangach w factory

Tez sobie taka granice postawilam a ze to juz we wtorek takze tego

Super brzusio

Widzialam te trojaczki kurcze to to musi dopiero byc

Noo ja tez codzien na chusteczce. Rano zwlaszcza.
A trojaczki, naprawde, z cala.miloscia do dzieci, chyba bym sie zaplakala jakbym sie dowiedziala!

Edytowane przez Hanala
Czas edycji: 2017-03-12 o 11:00
Hanala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 11:03   #969
emdzik
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o HM to polecam aplikacje. Często jakieś promocje że np 15% taniej + darmowa dostawa. Ciuszki często jakieś w promocji. Wiadomo najwięcej przecen na koniec sezonu jak w każdym sklepie ale i bez tego co chwilę coś jest w promocji.
Oprócz tego na aplikacji można zabierać punkty i później też je wymieniać na jakieś przeceny (zależy co tam akurat dają).

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 11:10   #970
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o HM to polecam aplikacje. Często jakieś promocje że np 15% taniej + darmowa dostawa. Ciuszki często jakieś w promocji. Wiadomo najwięcej przecen na koniec sezonu jak w każdym sklepie ale i bez tego co chwilę coś jest w promocji.
Oprócz tego na aplikacji można zabierać punkty i później też je wymieniać na jakieś przeceny (zależy co tam akurat dają).
Wlasnie sobie zainstalowalam tym jak mi spodnie przyniosl z h&m

Stary 2017-03-12, 11:19   #971
malenka1889
Zadomowienie

[QUOTE=Hanala;71792676]
Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość

Cudenkooo!

Oooo dzien dobry brzusiu

Noo ja tez codzien na chusteczce. Rano zwlaszcza.

A trojaczki, naprawde, z cala.miloscia do dzieci, chyba bym sie zaplakala jakbym sie dowiedziala!

Mój właśnie cos ostatnio zaczął mówić, żeby zacząć cos kupować ale jak ma być dziewczynka to mamy wszystko... Pewnie kupie parę ubranek, pieluszki, becik nowy (zeby babcie nie balu sie dzidziusia brać na rece ) i parę innych

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 11:30   #972
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
O matko właśnie mój TŻ wrócił z świętowania narodzin dziecka kolegi w stanie hmmm "zgon" aż mi go szkoda taki pijany jest... Jutro będę miała sie z czego nabijać jak bedzie miał mega kaca . Miałam ochoty na lody, które mam w zamrażarce ale sobie odpuściłam bo jutro na kaca jak znalazł dla męża.

Wysłane za pomocą mTalk
Ha ha to miałaś wesoło. Ciekawe jak nasi Tż będą wyglądać po narodzinach pociech. 😛 szczególnie tych pierwszych

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 11:35   #973
oriane
Rozeznanie

Ja już przy bliźniakach płakałam to przy trojaczkach byłaby histeria

Ten palmers rzeczywiście irytująco pachnie bo się teraz smarowałam 2 dni próbkami z bezpiecznego malucha.

U mnie w weekend w Bobolandzie jakieś targi dla dzieci i niby wszystko w cenach hurtowych, to chyba sobie kupię poszewkę na kołdrę i ochraniacz na łóżko, który mi się spodobał. To będzie pierwszy zakup czegokolwiek 😀

oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 11:36   #974
_laurka
Raczkowanie

Cytat:
Ja jeszcze nic nie kupiłam. Czekam na połówkowe - jakoś taką granicę sobie wyznaczyłam

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Mój młodszy 😍

Duży ten brzuszek, a jaki ładny kształtny 😊
Cytat:
ale super
Pewnie że widać, super!
Cytat:
Napisane przez emceka Pokaż wiadomość
Ja też nie mam jeszcze nic i zaczyna mi się robić głupio!

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi z tymi plamieniami, koleżanka pojechała i skończyło się tylko na strachu

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Dobrze że tylko na strachu się skończyło. Aby koleżanka już więcej takich przygód nie miała

_laurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 11:36   #975
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
Ja mam problem ze skarpetkami czasem zapominam, że jestem w ciąży (sorry, Dzidek ) i podnoszę kolano do góry, żeby mieć bliżej stopę. I zaczynam się dziwić, że mi trudno utrzymać równowagę

Cytat:
O o o!!! Ja na basenie mam mega problem, żeby skarpety włożyć! Siedzę niby na krzesełku, podnoszę nogę, ale tak ciężko mi do stopy sięgnąć, że trochę w bólu muszę przeżyć.
mam to samo... podnosze noge a tam opór...i ta chwila konsternacji. bezcenna
Stary 2017-03-12, 11:42   #976
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
Mam apke, ale nigdy do niej nie zaglądam.
Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Ha ha to miałaś wesoło. Ciekawe jak nasi Tż będą wyglądać po narodzinach pociech. 😛 szczególnie tych pierwszych

Ja wiem, że my za to będziemy biedne, bo oni se pójdą, a my zostaniemy same w domu z maluchem. Znajomy po narodzinach swojej córki to też miał takie przeboje jak opisuje Malenka.

Mobilny przekaz myśli ;-)
Stary 2017-03-12, 12:02   #977
Martoolka87
Zakorzenienie

Ale znów drukujecie Nie dam rady nadrobić, bo mamy pielgrzymkę po rodzinie.

Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 12:11   #978
Serenely
Zakorzenienie

Ja właśnie czekam aż mi się drożdżówa upiecze. Miałam taką ochotę, znowu będę pękać. Zawsze jak robię blachę, to mam obiad, deser i kolację w jednym. Mąż nie przepada, to wszystko zgarniam ja.
Stary 2017-03-12, 12:13   #979
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie czekam aż mi się drożdżówa upiecze. Miałam taką ochotę, znowu będę pękać. Zawsze jak robię blachę, to mam obiad, deser i kolację w jednym. Mąż nie przepada, to wszystko zgarniam ja.
hehe...ja wczoraj zrobilam powtorke z zeszlego tygodnia - jogurtowe z truskawkamiu i kruszonka. pierwsze co zrobilam jak sie obudzilam to pozarlam wielki kawalek..az niedobrze mi potem bylo, lezzalo na zoladku ale podczas jedzenia bylam szczesliwa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-12, 12:14   #980
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _laurka Pokaż wiadomość
Duży ten brzuszek, a jaki ładny kształtny 😊

Duży duży bo ja fit to byłam dobrych kilka lat temu....

diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 12:20   #981
Serenely
Zakorzenienie

Cytat:
hehe...ja wczoraj zrobilam powtorke z zeszlego tygodnia - jogurtowe z truskawkamiu i kruszonka. pierwsze co zrobilam jak sie obudzilam to pozarlam wielki kawalek..az niedobrze mi potem bylo, lezzalo na zoladku ale podczas jedzenia bylam szczesliwa
Znam to uczucie. Ale kurczę zjadłabym taką drożdżówę z owocami... tylko jeszcze nie sezon.
Stary 2017-03-12, 12:58   #982
SportMama
Raczkowanie

Diablica super brzuszek.
Co do powietrza to ja się cieszę,że mieszkam na wsi i w sumie mało kto syfem pali i nie ma dużego zanieczyszczenia.
Stary 2017-03-12, 13:01   #983
admirable
Zakorzenienie

Hej dzisiaj wcześnie wstałam i byłam już na zakupach. W h&m sa przeceny na dziecięcym s tacjonarnie ale nic nie wzięłam. Czekam na typowo letnie ciuszki L. Podobał mi się jeden secik (body, spodenki ivczapeczka ) z motywem Batmana ale może kupię kiedyś online z jakąś promo. Do tego dzisiaj upiekłam już ciasto (mniami!!!), gotuję się rosół i zrobiłam roladki wołowe i gotuję właśnie ziemniaki. Ale dawno nie jadłam już takiego obiadu ☺ będę nadrabiać wieczorem co tu naskrobalyscie

admirable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 13:12   #984
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

My tez dzisiaj zakupowo. melduje że w Rossku ciążowe topy, legginsy i gacie w jakichś śmiesznych cenach (topy po 17,99) wzięłabym ale Tz patrzył na mnie wilkiem bo poszaleliśmy troche dzisiaj, pójdę w tygodniu i sobie kupie Szumis jest tez w promocji po 99,99. A w lidlu sa takie spodnie do jogi z szerokim pasem, takie aladynki z jerseyu myśle ze beda dobre i wygodne do takiego latania na codzien z brzuchem, dam znać jak wyglądają jak przyjadę do domu i zmierzę Szukałam takich wlasnie ciążowych ale wszędzie cent kosmiczne. A te Lidlowe 29,99

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 13:17   #985
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emceka Pokaż wiadomość
Ja też nie mam jeszcze nic i zaczyna mi się robić głupio!

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi z tymi plamieniami, koleżanka pojechała i skończyło się tylko na strachu

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Lepiej sprawdzić, niż żałować, że się nie zareagowało. Ciesze się, że wszystko u niej ok.
Cytat:
ale super
Super!

Cytat:

Mój młodszy 😍

Jak Fajniutki!
Cytat:
Mi pani przy kasie powiedziała, żebym z aplikacji jej pokazała kod i dzięki temu kupiłam dwie pary spodni ciazowych z rabatem 70zl 😀
Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
My tez dzisiaj zakupowo. melduje że w Rossku ciążowe topy, legginsy i gacie w jakichś śmiesznych cenach (topy po 17,99) wzięłabym ale Tz patrzył na mnie wilkiem bo poszaleliśmy troche dzisiaj, pójdę w tygodniu i sobie kupie Szumis jest tez w promocji po 99,99. A w lidlu sa takie spodnie do jogi z szerokim pasem, takie aladynki z jerseyu myśle ze beda dobre i wygodne do takiego latania na codzien z brzuchem, dam znać jak wyglądają jak przyjadę do domu i zmierzę Szukałam takich wlasnie ciążowych ale wszędzie cent kosmiczne. A te Lidlowe 29,99

Ja byłam dzisiaj w Rossmanie i szumisie były ale już nic nie zostało z ciazowych rzeczy

Edytowane przez a_nn_a_
Czas edycji: 2017-03-12 o 13:18
a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 13:22   #986
Serenely
Zakorzenienie

Poszczuję Was.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17192417_10212027673872417_8965755871977550228_o.jpg (58,0 KB, 30 załadowań)
Stary 2017-03-12, 13:23   #987
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Serenely, crescent - szalone!!! Tez bym tak mogla, strasznie lubię slodkie..
Cytat:
Napisane przez SportMama Pokaż wiadomość
Diablica super brzuszek.
Co do powietrza to ja się cieszę,że mieszkam na wsi i w sumie mało kto syfem pali i nie ma dużego zanieczyszczenia.
Wlasnie tego zazdroszcze... a jak bylismy ostatnio na dzialce to koles co jest dwie dzialki dalej przyjechal.ze swoimi plastikowymi smieciami i je palil w ognisku, ale sie wscieklam#!

Cytat:
Napisane przez admirable Pokaż wiadomość
Hej dzisiaj wcześnie wstałam i byłam już na zakupach. W h&m sa przeceny na dziecięcym s tacjonarnie ale nic nie wzięłam. Czekam na typowo letnie ciuszki L. Podobał mi się jeden secik (body, spodenki ivczapeczka ) z motywem Batmana ale może kupię kiedyś online z jakąś promo. Do tego dzisiaj upiekłam już ciasto (mniami!!!), gotuję się rosół i zrobiłam roladki wołowe i gotuję właśnie ziemniaki. Ale dawno nie jadłam już takiego obiadu ☺ będę nadrabiać wieczorem co tu naskrobalyscie

Ja mam ogorkowa, do tego golabki, ziemniaczki i marchewke.
Ostatnio dostalam komplet w pandy 3w1 rozm.50
Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość

Nie widzialam legginsow !! Nie sa przezroczyste?

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Lepiej sprawdzić, niż żałować, że się nie zareagowało. Ciesze się, że wszystko u niej ok.

Super!

Jak Fajniutki!

Mi pani przy kasie powiedziała, żebym z aplikacji jej pokazała kod i dzięki temu kupiłam dwie pary spodni ciazowych z rabatem 70zl 😀

Ja byłam dzisiaj w Rossmanie i szumisie były ale już nic nie zostało z ciazowych rzeczy

Ktore kupiłaś spodnie?

Stary 2017-03-12, 13:28   #988
Serenely
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj na obiad meksykańska od mamy. Takim to dobrze. Niedziela z dala od garów.
Stary 2017-03-12, 13:32   #989
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Serenely, crescent - szalone!!! Tez bym tak mogla, strasznie lubię slodkie..

Wlasnie tego zazdroszcze... a jak bylismy ostatnio na dzialce to koles co jest dwie dzialki dalej przyjechal.ze swoimi plastikowymi smieciami i je palil w ognisku, ale sie wscieklam#!

Ja mam ogorkowa, do tego golabki, ziemniaczki i marchewke.
Ostatnio dostalam komplet w pandy 3w1 rozm.50

Nie widzialam legginsow !! Nie sa przezroczyste?

Ktore kupiłaś spodnie?

Ja juz z ponad miesiąc temu kupiłam jeansy takie szare i drugie niebieskie. Wygodne prawie jak legginsy.
http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage...003.html#Szary denim

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 13:32   #990
Serenely
Zakorzenienie

Oho, będzie pierwsze zamówienie dla bobo z Ali. https://www.aliexpress.com/item/Prom...ddresstype=600

Tylko mąż mówi "żadnych różowych" i nie wiem który wziąć chyba padnie na biały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości