Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-10, 23:43   #511
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a
Konto usunięte

Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Oglądałam kiedyś w tv taki program z eksperymentem. Podobno na skórze wytwarzają się bakterie, które skutecznie rozkładają brud i pot same z siebie i człowiek jest czysty i nie śmierdzi, mimo że się nie myje. Tylko współczesny człowiek skutecznie usmierca te bakterie detergentami do mycia. Koleś (ktoś, jak nasz Kossakowski) wszedł w to i nie mył się dwa czy trzy tygodnie. Nic i w ogóle. Strasznie smierdzial i go wspollokatorzy z mieszkań wywalali. Po tych kilku tygodniach przestał smierdziec.
To ja się pytam: czemu w Polsce to nie działa? Bo lumpy autobusowe nie myją się latami, a nie da się wytrzymać z nimi w tym samym pojezdzie
Moze zapach alkoholu ulatnia sie z potem, tak samo jak zapach czosnku?
ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 00:06   #512
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Oglądałam kiedyś w tv taki program z eksperymentem. Podobno na skórze wytwarzają się bakterie, które skutecznie rozkładają brud i pot same z siebie i człowiek jest czysty i nie śmierdzi, mimo że się nie myje. Tylko współczesny człowiek skutecznie usmierca te bakterie detergentami do mycia. Koleś (ktoś, jak nasz Kossakowski) wszedł w to i nie mył się dwa czy trzy tygodnie. Nic i w ogóle. Strasznie smierdzial i go wspollokatorzy z mieszkań wywalali. Po tych kilku tygodniach przestał smierdziec.
To ja się pytam: czemu w Polsce to nie działa? Bo lumpy autobusowe nie myją się latami, a nie da się wytrzymać z nimi w tym samym pojezdzie
co innego skóra człowieka a co innego ubranie. być może jest jak mówisz i człowiek sam z siebie nie śmierdzi po pewnym czasie (nie znam się). ale przepocone i brudne ubranie nie przestanie śmierdzieć. a lumpy autobusowe zapewne nie wierzą w pranie tak samo jak w mycie
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 00:08   #513
201803120844
Konto usunięte

Na pewno większym problemem społecznym są osoby nie dbające o higienę, ale nadmierne czyściochy też robią sobie wiele złego.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 00:53   #514
Kendra66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Na pewno większym problemem społecznym są osoby nie dbające o higienę, ale nadmierne czyściochy też robią sobie wiele złego.
Mieliśmy kiedyś takiego pracownika "z szefostwa"-taki wyperfumowanyna codzień, że po jego przejściu trzeba było wietrzyc pomieszczenie bo aż dusilo. Niby nie smród ale w nadmiarze-nie do wytrzymania.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kendra66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 05:09   #515
201704240947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Podchodzi pod Karyne, pewnie po to żeby pochwalić się misiaczkiem i bajerami od niego przed innymi bo skoro on i tak nie może tego przeczytać to w sumie jedyny powód

Wspólne konta na portalach też mnie śmieszą, bliźniaki kurka wodna, jednojajowe
Ciekawe co jak taka osoba chce pogadać z przyjacielem/przyjaciółka, małżonek wtedy wszytko czyta? Toż to zero prywatności i samodzielności.
Choć może oni wychodzą z założenia że jako jednostka nie mają osobnych przyjaciół. Chore jak dla mnie
201704240947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 08:59   #516
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez GrubyCzarnyKot Pokaż wiadomość
Podchodzi pod Karyne, pewnie po to żeby pochwalić się misiaczkiem i bajerami od niego przed innymi bo skoro on i tak nie może tego przeczytać to w sumie jedyny powód

Ciekawe co jak taka osoba chce pogadać z przyjacielem/przyjaciółka, małżonek wtedy wszytko czyta? Toż to zero prywatności i samodzielności.
Choć może oni wychodzą z założenia że jako jednostka nie mają osobnych przyjaciół. Chore jak dla mnie
Podejrzewam że tak jest kiedy jedna ze stron nie używa wcale fb i mówi "dopisz mnie do siebie". Takie mam obserwacje wśród znajomych.

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 09:02   #517
201704240947
Konto usunięte

Tylko po co dopisywać skoro się nie używa żeby dać innym do zrozumienia że zabluszczowało się swojego partnera aż tak... nie rozumiem niektórych ludzi.
Stary 2017-03-11, 10:37   #518
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Znam konto mama + tata + dziecko.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 12:32   #519
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Tylko po co dopisywać skoro się nie używa żeby dać innym do zrozumienia że zabluszczowało się swojego partnera aż tak... nie rozumiem niektórych ludzi.
To raczej osoba aktywnie korzystająca namawia partnera na założenie konta, a ten mówi że jak chce to może go dopisać do siebie. Takie mam podejrzenia, nie wiem czy słuszne.
Mój brat ma własne konto nawet Tylko prowadzi mu je żona bo jemu się nie chce

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 14:22   #520
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Znam przypadki że znajomi namawiali na konto bo łatwiejszy kontskt itd a osią nie chciała więc dopisywała się do partera by mieć spokój.

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 15:01   #521
samotny_t
BAN stały

Ja tylko raz zobaczyłem u znajomych januszowanie w postaci wspólnego konta. Zgłosiłem i zniknęło
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 15:05   #522
ridja devojka
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;71768946]Znam konto mama + tata + dziecko. [/QUOTE]

Dobrze, że jeszcze psa z kotem tam nie doładowali.
Stary 2017-03-11, 18:07   #523
201704240947
Konto usunięte

Ja Tam raczej takie przypadki, że była wielka miłość i było wspólne konto zakładane a jak była sprzeczka to konto też znikalo i tak w kółko u niektorych. No chyba że wielka miłość zakończyła się definitywnie.
Stary 2017-03-11, 18:20   #524
201709190931
Konto usunięte

Cytat:

To jest ułatwienie dla par, które nie mają przed sobą żadnych sekretów, łącznie z tymi postronnych osób (które sobie tego nie życzą). Wtedy kobieta nie musi swojemu misiowi opowiadać o tym, wystarczy że miś się zaloguje na wspólnego fejsa
201709190931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 18:35   #525
201704240947
Konto usunięte

dlatego żadna z takich par nie jest w kręgu moich bliskich znajomych, i podejrzewam że pewnie wielu przyjaciół poza samymi sobą nie mają bo kto by chciał dzielić sekrety z kimś, jego partnerem etc.
Stary 2017-03-11, 19:49   #526
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Rozbawiłaś mnie tym. Współpracuję z jednym francuzem co właśnie tak się nazywa (no, tylko jedna literka w imieniu inna, zamiast tian jest tien). Okropny z niego Janusz
Stary 2017-03-11, 20:02   #527
Luxanna
Zadomowienie

Dla mnie chyba jednak dziwniejsze jest zakładanie kont zwierzaków. Nie mówię tu o fanpagach, które można polubić, ale o prawdziwych kontach, np. Burek Nowak, pisanie postów jako zwierzak, dodawanie znajomych...
Stary 2017-03-11, 20:26   #528
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Luxanna Pokaż wiadomość
Dla mnie chyba jednak dziwniejsze jest zakładanie kont zwierzaków. Nie mówię tu o fanpagach, które można polubić, ale o prawdziwych kontach, np. Burek Nowak, pisanie postów jako zwierzak, dodawanie znajomych...
nieeeeee....serio? tego jeszcze nie widziałam
Stary 2017-03-11, 20:36   #529
palinnkasia
Zadomowienie

To ja znam- koleżanka założyła dwa (!) fikcyjne konta swym psom, o dość nietypowych imionach, więc ich nie podam, bo a nuż ktoś jej pokaże ten wątek... zresztą jedno z tych kont mam w znajomych na FB...
A propos wspólnych kont- sama widziałam kilka takich kont, nigdy nie rozumiem co twórcy mają tu na myśli... małżonkowie jeszcze jeszcze (choć i tak wydaje mi się to dziwne), ale małżonkowie+ dziecko?!
Kurde, no nie...no po prostu kurde no nie...
Stary 2017-03-11, 23:25   #530
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez palinnkasia Pokaż wiadomość
To ja znam- koleżanka założyła dwa (!) fikcyjne konta swym psom, o dość nietypowych imionach, więc ich nie podam, bo a nuż ktoś jej pokaże ten wątek... zresztą jedno z tych kont mam w znajomych na FB...
A propos wspólnych kont- sama widziałam kilka takich kont, nigdy nie rozumiem co twórcy mają tu na myśli... małżonkowie jeszcze jeszcze (choć i tak wydaje mi się to dziwne), ale małżonkowie+ dziecko?!
Kurde, no nie...no po prostu kurde no nie...

Dziecko nawet na wagary iść nie może bo na fejsie nie zapyta co było w szkole- matka przeczyta wszystko może to taki system kontroli
Stary 2017-03-11, 23:54   #531
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palinnkasia Pokaż wiadomość
Moje psy nie mają wprawdzie kont na fb ale jeden z nich ma swój fanpejcz
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 00:07   #532
palinnkasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Moje psy nie mają wprawdzie kont na fb ale jeden z nich ma swój fanpejcz
O, z psich fanpejdżów (fanpejdży?) świetny jest o Czesiu i o Wieśce [koniec offtopu z mojej strony]
Stary 2017-03-12, 12:33   #533
201704240947
Konto usunięte

Januszowanie w internetach, na forum, fb albo nawet YouTube
Piszesz ze ci się coś podoba i że to fajne
Przychodzi mądrujący Janusz-antyfan-filozof zacznie jechać maxymalnym hejtem na recz która lubisz. Będzie kłócił się do nieprzytomności, przytaczal artykuły z Wikipedii, no ogólnie ekspert
Nie spocznie dopóki nie udowodni ci ze ta rzecz to naj******a rzecz na świecie chociaż w sumie i tak nikogo nie obchodzi co on tam wypisuje

Najgorzej jak przyjdzie drugi Janusz i obaj zaczynają "ekspertyze"
Stary 2017-03-12, 12:51   #534
201712071518
Konto usunięte

Cytat:
Przychodzi mądrujący Janusz-antyfan-filozof zacznie jechać maxymalnym hejtem na recz która lubisz. Będzie kłócił się do nieprzytomności, przytaczal artykuły z Wikipedii, no ogólnie ekspert
Nie spocznie dopóki nie udowodni ci ze ta rzecz to naj******a rzecz na świecie chociaż w sumie i tak nikogo nie obchodzi co on tam wypisuje

nawet mamy takiego na wizażu
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 13:34   #535
201803120844
Konto usunięte

Cytat:

No ale z drugiej strony takie tkwienie w niewiedzy z różnych dziedzin i niechęć do jej podniesienia to czyż nie jest januszyzm?
Pooglądałam ostatnio dużo filmików kulinarnych na youtube i aż mnie ręka świerzbi, żeby założyć konto i coś wpisać.
Z 15 lat temu kiedy pisałam na forach urodowych, że dobre jest używanie żelu do higieny intymnej do mycia twarzy to dopiero dostawałam odpowiedzi Mało kto czytał składy kosmetyków wtedy.
Teraz dla wielu ludzi przeważa funkcja rozrywkowa internetu, ale możliwość dyskutowania z innymi ludzmi to może być świetna okazja do poduczenia się czegoś.
Stary 2017-03-12, 16:39   #536
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Też oglądałam. On się przez cały czas eksperymentu spryskiwał roztworem z tymi pozytywnymi bakteriami. Po jakimś czasie namnożyło się ich tyle że przestał cuchnąć.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-12, 18:16   #537
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
No ale z drugiej strony takie tkwienie w niewiedzy z różnych dziedzin i niechęć do jej podniesienia to czyż nie jest januszyzm?
Pooglądałam ostatnio dużo filmików kulinarnych na youtube i aż mnie ręka świerzbi, żeby założyć konto i coś wpisać.
Z 15 lat temu kiedy pisałam na forach urodowych, że dobre jest używanie żelu do higieny intymnej do mycia twarzy to dopiero dostawałam odpowiedzi Mało kto czytał składy kosmetyków wtedy.
Teraz dla wielu ludzi przeważa funkcja rozrywkowa internetu, ale możliwość dyskutowania z innymi ludzmi to może być świetna okazja do poduczenia się czegoś.
mało kiedy taki facebookowy czy youtubowy "ekspert" jest dobrą wyrocznią w temacie na który się wypowiada. dla przykładu: napisałam gdzieś że dobrze wyglądam w spodniach z wysokim stanem. dostałam od jednej "ekspertki" cały wykład na temat dlaczego nie pasują do mojego typu figury i dlaczego nie mogę wyglądać w nich dobrze. wraz z całym opisem co mogę a co nie mogę mieć w swojej szafie. podobnie jest nawet tutaj na wiżażu... niektórzy ludzie czują się zobligowani do narzucania swojego "zdania eksperta" mimo że ich wiedza jest na poziomie wikipedii. zwłaszcza jeśli chodzi o żywienie.

albo możliwość do uwierzenia w stek bzdur, które ktoś uważa za prawdę objawioną.
Stary 2017-03-12, 18:27   #538
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
mało kiedy taki facebookowy czy youtubowy "ekspert" jest dobrą wyrocznią w temacie na który się wypowiada. dla przykładu: napisałam gdzieś że dobrze wyglądam w spodniach z wysokim stanem. dostałam od jednej "ekspertki" cały wykład na temat dlaczego nie pasują do mojego typu figury i dlaczego nie mogę wyglądać w nich dobrze. wraz z całym opisem co mogę a co nie mogę mieć w swojej szafie. podobnie jest nawet tutaj na wiżażu... niektórzy ludzie czują się zobligowani do narzucania swojego "zdania eksperta" mimo że ich wiedza jest na poziomie wikipedii. zwłaszcza jeśli chodzi o żywienie.

albo możliwość do uwierzenia w stek bzdur, które ktoś uważa za prawdę objawioną.
Nie wiem jak wyglądasz w spodniach z wysokim stanem, ale skoro napisałaś, że dobrze, a ktoś inny twierdził inaczej to Twoje i jego prawo oceny.
Skoro wrzuca się z własnej woli zdjęcia, filmiki to niekoniecznie każdy się zachwyci. I zakładanie,że ktoś kto komentuje jest głupszy/nie zna się/jego zdanie nie obchodzi brzmi nieco dziecinnie. I nazywanie wszystkiego hejtowaniem to przesada. No ale może część ludzi pracuje na cukrzycę chcąc tylko słodzenia i lajkowania
Stary 2017-03-12, 18:53   #539
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Nie wiem jak wyglądasz w spodniach z wysokim stanem, ale skoro napisałaś, że dobrze, a ktoś inny twierdził inaczej to Twoje i jego prawo oceny.
Skoro wrzuca się z własnej woli zdjęcia, filmiki to niekoniecznie każdy się zachwyci. I zakładanie,że ktoś kto komentuje jest głupszy/nie zna się/jego zdanie nie obchodzi brzmi nieco dziecinnie. I nazywanie wszystkiego hejtowaniem to przesada. No ale może część ludzi pracuje na cukrzycę chcąc tylko słodzenia i lajkowania
nie było zdjęć. był artykuł na blogu kto może nosić spodnie z wysokim stanem. i mój komentarz że mam inną figurę i nadal te spodnie leżą bardzo dobrze. a pod moim komentarzem wywód autorki tekstu że te spodnie nie mają prawa dobrze wyglądać przy moim wzroście i figurze. co do komentowania. nie każdemu musi się podobać. ale wykłady połączone z "serdecznymi radami" co jeszcze mam wyrzucić z szafy są mega słabe, bo komuś się w głowie nie mieści, że kobieta jedna kobieta o budowie klepsydry, nie jest równa drugiej kobiecie, która teoretycznie ma taki sam typ budowy.

albo
pytanie na forum: ktoś: co jecie na śniadanie. ja: owsiankę albo pączka. ktoś inny: pączek to połowa Twojego zapotrzebowania kalorycznego na dzień (tak, bo każdy ma takie samo). tak nie schudniesz (gdzie napisałam że chcę schudnąć). cholesterol wylewa mi się z żył (a może przez resztę dnia jem brokuły z wody i jeden pączek co jakiś czas nie zapycha mi żył) itd itd. a potem na dokładkę jakieś rewelacje na temat żywienia, które brzmią jak prawda objawiona, a są tak naprawdę stekiem bzdur napisanych na Pudelku bądź innym równie wiarygodnym źródle.

albo
zalecanie na wszystkie choroby świata modnej obecnie diety Dąbrowskiej. chcę schudnąć do zawodów? dieta Dąbrowskiej. chcę utrzymać wagę? dieta Dąbrowskiej. mam wysokie ciśnienie? dieta Dąbrowskiej. mam ostatnio dziwną wysypkę? dieta Dąbrowskiej. 13 latka narzeka że jest gruba? dieta Dąbrowskiej itd itd

taaaaa dużo się można nauczyć. nie mówię, że nie można znaleźć normalnego partnera do dyskusji, ale warto umieć odróżnić "ekspertów"od ekspertów.
Stary 2017-03-12, 19:07   #540
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
nie było zdjęć. był artykuł na blogu kto może nosić spodnie z wysokim stanem. i mój komentarz że mam inną figurę i nadal te spodnie leżą bardzo dobrze. a pod moim komentarzem wywód autorki tekstu że te spodnie nie mają prawa dobrze wyglądać przy moim wzroście i figurze. co do komentowania. nie każdemu musi się podobać. ale wykłady połączone z "serdecznymi radami" co jeszcze mam wyrzucić z szafy są mega słabe, bo komuś się w głowie nie mieści, że kobieta jedna kobieta o budowie klepsydry, nie jest równa drugiej kobiecie, która teoretycznie ma taki sam typ budowy.

albo
pytanie na forum: ktoś: co jecie na śniadanie. ja: owsiankę albo pączka. ktoś inny: pączek to połowa Twojego zapotrzebowania kalorycznego na dzień (tak, bo każdy ma takie samo). tak nie schudniesz (gdzie napisałam że chcę schudnąć). cholesterol wylewa mi się z żył (a może przez resztę dnia jem brokuły z wody i jeden pączek co jakiś czas nie zapycha mi żył) itd itd. a potem na dokładkę jakieś rewelacje na temat żywienia, które brzmią jak prawda objawiona, a są tak naprawdę stekiem bzdur napisanych na Pudelku bądź innym równie wiarygodnym źródle.

albo
zalecanie na wszystkie choroby świata modnej obecnie diety Dąbrowskiej. chcę schudnąć do zawodów? dieta Dąbrowskiej. chcę utrzymać wagę? dieta Dąbrowskiej. mam wysokie ciśnienie? dieta Dąbrowskiej. mam ostatnio dziwną wysypkę? dieta Dąbrowskiej. 13 latka narzeka że jest gruba? dieta Dąbrowskiej itd itd

taaaaa dużo się można nauczyć. nie mówię, że nie można znaleźć normalnego partnera do dyskusji, ale warto umieć odróżnić "ekspertów"od ekspertów.
Jeśli wszystko uznasz za złą wolę piszącego, hejtowanie to rzeczywiście tak będzie. Ja jestem 17 lat w internecie. Niestety już wiem,że trudno teraz poszukać porady przed zakupem jakiegoś sprzętu, bo często są to reklamy. Sceptycyzm jak w Twoim przypadku do "prawd objawionych"(chyba modne sformułowanie na wizażu).
Nie rozumiem takich wpisów informacyjnych w przestrzeni internetowej: w co jestem ubrana, co zjadłam- z pretensjami,że nie zalajkowano tylko skomentowano nie tak jak piszący chciałby. "Mega słabe", aby zacytować modne słowa, równie modne jak spodnie z wysokim stanem, które mało komu pasują

Edytowane przez 201803120844
Czas edycji: 2017-03-12 o 19:11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości