![]() |
#331 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Oj Agadka- jeszcze gorzej masz niż ja z tą dietą :/ ja jakiś czas temu się odchudzałam i powiem szczerze, że najgorszej było na początku. Herbata i kawa bez cukru były okropne. A potem jak się przestawiłam to z cukrem były nie do wypicia. Jogurty też były nie jadalne dla osoby , która nie cukruje. Przyzwyczaisz się a to tylko kilka tygodni
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Czy skierowanie pomazane przez dwuletniego Picasso jest ważne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#334 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My wczoraj byliśmy na warsztatach bezpieczny maluch. Bardzo fajnie prowadzone i fajne tematy. Tzn. Głównie ten o fotelikach i pierwszej pomocy. Reszta krótko powiedziana ewidentnie pod sponsorów. Odebralismy wózek i jest bardzo fajny. Szkoda że we wrześniu trzeba oddać. I jeszcze kilka pierdół dostalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
jeszcze nie widziałam kogos kto płacze nad jedzeniem
![]() ja sedze jem to ciulostwo i wyje nad talerzem łzy mi kapią do talerza i mi niedobrze ![]() na razie zmykam nie wiem odezwe się pewnie jak sie oswoje z tym wszystkim ,nie bede wiecznie wam pisac co jem ze nie lubie itd... musze to ogarnac sama - moja psycha legła w gruzach po kilku dniach bo dieta od wtorku... albo jak lekarz mi powie co moge jesc a co nie bo psychicznie nie daje rady .nie myslałąm ze to bedzie takie cięzkie dla mnie. weżmiecie mnie za idiotkę ale trudno- taki mój los cierpiec od poczatku ![]()
#337 |
Wtajemniczenie
|
Ale tu dziś cisza. U nas dziś były prace domowe i przy okazji zamówiliśmy tekstylia dla bobasa, czyli pieluchy tetrowe, flanelowe, ceratki, ręczniki, ochraniacz do łóżeczka.. Takie tam. Mam też kolderke minky, ale wzięłam taka do wózka na jesień i zimę.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#338 |
Zakorzenienie
|
A ja mam doła po próbie zakupów z mezem. Zryczalam się jak głupia a potem przespalam dwie godziny. Nic mi się nie chce i zalegam. Dobrze ze pranie chociaż zrobione i obiad mi dzisiaj wyszedł pyszny- pierś z kaczki, placki ziemniaczane i coleslaw.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#339 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Za to dzisiaj już ogarnęliśmy trochę, za tydzień zaczynamy tapetowanie ![]() Adatka, nawet sobie nie wyobrażasz jak ja Cię rozumiem ![]() ![]() Nic mnie nie przeraża tak jak zmiana diety. Mogę się kłuć przecież i tak to robię codziennie, mierzyć cukier, chodzić na badania, ale zmiany diety nie zdzierżę ![]() Cytat:
Musi być smażone lub pieczone. Nie tknę się nawet bitek czy klopsików bo to jest gotowane. Wszystkie zupy czy sosy zagęszczam śmietaną, jogurtu naturalnego w życiu nie kupiłam. No i śniadania, tylko na słodko. Miód, dżem albo mleko. Jak czasem czytam o śniadaniach dziewczyn, jakieś serki, jajka, sałatki to nie ma szans aby to u mnie przeszło. Kaszy nie lubię równie mocno jak ryżu. Ziemniaków w sumie też nie jem. Na pewno nie takie z wody, jeśli już to obsmażone na patelni w tłuszczu, albo frytki usmażone we frytkownicy na głębokim tłuszczu. Uwielbiam makarony, ale makaron zwykły biały, jak zrobię coś z ciemnym to nie smakuje mi już tak samo. Dlatego tak bardzo boje się tego badania. Jeśli ktoś jest przyzwyczajony do takich posiłków to dla niego to pestka, ale jeśli ktoś cały życie jada inaczej to bardzo ciężko mu się przestawić. Kiedy byłam po operacji brzucha i kazali mi jeść przez kilka dni dietetyczne jedzenie, same warzywa na parze i mięsko gotowane, to poprosiłam o kroplówki bo wiedziałam że i tak tego nie przełknę. No i tak przez 3 dni byłam na kroplówkach z racji jedzenia ![]() I tak jak piszesz chyba trzeba zwrócić uwagę też na odpowiednią ilość tych składników bo też nie można jeść dużych porcji tylko określone ilości. Ale to diabetolog powinien Ci wszystko wyjaśnić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyny jakieś ewenementy jesteście :P I do tego bez problemów z wagą.
Przyznam, że obracam się w gronie osób, które prowadzą zdrowy styl życia, sama prowadzę bloga więc dla mnie taka dieta to normalka. Aż ciężko mi sobie wyobrazić takie podejście jak Vela opisujesz. Ale nie linczuję czy coś. To po prostu tak trudne do zrozumienia i wręcz powiedziałabym, że ciekawe dla mnie. Chciałabym kiedyś umieć trafić do takich kobiet jak Wy i pokazać, że zdrowe odżywianie jest smaczne. Ale czasem to się kłóci z moim wewnętrznym przekonaniem, że nie lubię nikogo do niczego przekonywać na siłę :P Mąż niby nic strasznego nie zrobił, ale hormony dowaliły swoje. Pisałam, że chciał mi zrobić prezent na dzień kobiet- kupić jakąś bluzkę. Bardzo się ucieszyłam, bo powoli w bluzki się nie mieszczę i mam te momenty, ze patrzę z rozpaczą na moją szafę. Uwielbiam moje ubrania a teraz nawet 1/4 nie wykorzystuję i coraz trudniej mi się ubrać. Jak byliśmy w kinie, ja się nastawiłam że wejdziemy jeszcze do sklepu na szybko (u mnie zakupy to raz, dwa) ale zapomniał. Jak się przypomniałam to stwierdził, że późno i był rozdrażniony więc pojechaliśmy do domu. Dzisiaj byliśmy na zakupach to mówię, że może do Factory byśmy podjechali. Może niepotrzebnie sama zaproponowałam. W sumie to on chciał kupić więc nie potrzebnie ja się przypominałam. Weszliśmy do sklepu, idzie za mną jak na skazanie pokazując pierwszą lepszą z brzegu, totalnie nie dla mnie bluzkę pytając czy ta może być. Na szybko przeleciałam po wieszakach i wybrałam dwie bluzki. Jedna była śliczna- taka czerwona hiszpanka. Nawet w sportowym staniku ładnie wyglądałam. To go musiałam wołać do przymierzalni. Pytam jak mu się podoba- w końcu on miał kupić. To pyta- to na lato. Żeby Ci się tak nie zawijała tylko na brzuchu (na brzuchy była luźna totalnie)... Zero komentarza czy ładnie czy nie. Jak idę z nim to mu mówię- ładne bierz, średnie jak Ci się podoba to bierz, albo nie pasuje. Generalnie odechciało mi się zakupów totalnie i jakoś tak mi się przykro strasznie zrobiło, że taka łaska i problem wielki. Żałuję tylko, że sama sobie nie kupiłam ale zalałam się łzami więc nie byłam w stanie do kasy podejść. Jeszcze się mnie pyta- co ryczysz. No normalnie mój ulubiony tekst, zawsze mi po nim "lepiej".... To się wyżaliłam. Generalnie nic się nie stało. Dobre tyle, że się o takie pierdoły zazwyczaj kłócimy i to rzadko. Zasnęłam po obiedzie i gra od kilku godzin.
#341 |
Zakorzenienie
|
Nastepna chudzinka z taka dieta. ... Przeciez to musi byc jakis patent..ze macie takie figury z taka dieta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paula co sie dzieje?? My z mezem na chwile u tesciow..oczywiscie uslyszalam..ze po co mi nowy wozek i chyba nie kupie takiego nowego za 2 tys.. A ja ze kupie..z mysla tez o drugim dziecku..a ona..ze mam isc do komisu..wrr juz chcialam powiedziec ze to moja mamA daje na wozek i tyle..ciekawe co by powiedziala.. I tak prędzej czy pozniej jej powiem.. Prawie z mezem sie o to poklucilam. Bo przecież moge kupic z komisu..ok moge jak znajde odpowiedni itp a nie byle jaki byle z komisu bo sie nie oplaca..wrr Jak narazie to sie nie zapowiada..żeby do czegos sie dolozyli.. Ale święta nad morzem plus caly tydzień spedzaja..niech spedza..zycze im.. Ale juz zapowiedzialam mezowi..jak moja mama ma dac 2 tys na wozek a oni nic albo 500 zl to ja od mamy tej kasy nie wezne..wezne tyle samo ile oni daja Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dzisiaj to jakies fatum na "marudzenie". Ja tez pomarudze 😁. Tez sie troche scielam z moim mezem o okna i grzejniki w mieszkaniu. Wrocilismy ze spacerku, pogoda piekna, bardzo cieplo a moj maz pozamykal wszystkie okna w mieszkaniu i poodkrecal grzejniki na 5!!!!! Bo mu zimno! Kurde! Ja sie dusze w takim mieszkaniu. Poza tym nie lubie jak sie wejdzie i czuc zapachy gotowanego jedzenia a mielismy miec gosci. Jestem tym bardziej przewrazliowiona bo na przedpokoju i w kuchni mamy ochydna bazerie ( nic z nia nie robilismy bo moj tata zabronil) i mam wrazenie ze to drewni wszystko chlonie. A poza tym mieszkanie musi byc wietrzone 😤
No a druga sprawa....znalazlam.oglos zenie ze 1 babka chciala sprzedac wozek.....bardzo mi sie spodobal, cena super ( az sie zdziwilam) i tylko 14 km od naszego domu. Wyciagnelam kasw z bankomatu i zajechalismy. A tam babka mi go pokazuje, patrze a on jest brudny 😲 na zewnatrz, potem jakas ceratka czy cos tam jest cala poplamiona a ona z tekstem ze wanishem nym.musiala sobie wyprac....i jeszcze w gondoli bylo cos pekniete...no ale podziekowalam. Nie bede brudnego wozka kupowala i na dodatek uszkodzonego. Jak sobie pomyslalam ze bym miala synka w takim wozix to wole kupic nowy. Zreszta Bartek sam stwierdzil ze szkoda jezdzenia i kupimy nowy. No a tesciowa juz kiedys powiedziala ze pierwsze nasze dziecko to powinnismy nowy kupic. A dzis jak jej powiedzialam ze nowy takie minimum 1600 to stwierdzila ze to przeciez malo 😁. No to koniex mojego marudzenia 😁 A Ty Adatka marudz ile wlezie. Nikt Ci wypominac nie bedzie - prawda dziewczyny? Po to tu jestesmy aby pisac o dobrych rzeczach jak i o tych zlych. Wspieramy sie nawzajem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#343 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jakie kupuje się podkłady na łóżko po porodzie - 60×90? Ile bierzecie tych Podpas? 3×10 nie będzie za mało?
![]() ![]() |
![]() |
#344 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po prostu nie umiem i nie wyobrażam sobie jeść inaczej, ale też nie chcę się zamykać. Dlatego jem już szpinak, brokuła, kalafiora, zjem paprykę, do owoców też się już coraz częściej przekonuje. Awokado zaczęłam jeść dopiero wtedy jak dowiedziałam się o ciąży. Gdyby mi ktoś pokazał jak to robić, że to może być smaczne, z duża ilością ziół a przy okazji zdrowe to pewnie powoli bym się przekonywała. Ale że moja mama nie umie przyprawiać i wszystkie jej zdrowe posiłki są szpitalne, a mnie nie ciągnie do takiego jedzenia no to jest jak jest ![]() Jak się okaże nie daj Boże (odpukać) że mam przejść na dietę, to Paula zamawiam u Ciebie dietę pudełkową ![]() A mężem się nie przejmuj. Typowo męskie myślenie i zachowanie. Trzeba było tylko kupić sobie samej bluzkę, miałabyś lepszy humor ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U nas też nie zanosi się na to aby teściowie coś kupili. Jeszcze niedawno tak się zarzekali że dadzą na wózek a teraz nic. Ale tematu nie poruszam, bo mąż wrażliwy, zwłaszcza po ostatniej kłótni. Jak temat trochę przycichnie to się odezwę. I też nie omieszkam powiedzieć że to moi rodzice wózek kupili (bo mamy już pieniądze od nich na ten cel), ciekawe co wtedy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Rozeznanie
|
Masakra:/ ludzie to mają tupet, żeby sprzedawać brudny wózek.. Jakby nie mogła wyprać
![]() Pannaanna- twoja teściowa to jak moja potrafi wyskoczyć z dobrym tekstem 😉😁 dla niej zawsze najlepsze używane , bo po co kupić ładne , nowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Paula- mój mąż na zakupach nie jest lepszy. Zawsze mu jest obojetne co przymierze, zawsze jest ok , żebym szybko kupiła i dała mu spokój. A jak jemu kupujemy coś to jest istny meksyk. Przymierza milion sztuk, narzeka , Marudzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze zlapalam troche do£a. Wiem ze to nie czas na takie myslenie ale ....tesciowa z tesxiem są przekonani ze zostane z malym do 3-4 roku zycia w domu. Powiedzialamm ze do roku jest maxierzynski a tesciowa wielkie oczy i sie zapytala czy zostawie z obca opiekunka swoje dziecko...powiedzialam zenjak nie bedzie wyjscia to tak, wszystko zalezy od kasy. Watpie abysmy sie z 1 pensji utrzymali. Ale nie pomyslala ze moglaby nam pomoc....mieszka 5 min pieszo od nas. No tak....na mojego tate nie bedziemy mogli liczyc...ale jak oni byli mlodzi to co rusz podrzucali dzieci swoim rodzicom. Moja tesciowa to roczna corke wywiozla do swojej mamy na rok i tylko ją odwiedzzala. Ale nie wiem czemu. Fakt z nikim jeszcze o tym nie rozmawialismy ale moj maz mial nadziejme ze jego mama by sie zgodzila w co watpie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą ta lista jest tak ogólna ze mogliby ją sobie w ogóle oszczędzić. Co mam rozumieć pod punktem ulubione kosmetyki dla dziecka? Skoro ja dziecka nie mam jeszcze? A co do podkładów to chyba wezmę jakieś jedno opakowanie tych na łóżko jakie będą u sprzedającego u którego będę brała resztę rzeczy i tyle. A te w majty to biorę 2×10 bo tak na liście od nich jest. Jak co to się dokupi i tyle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A te na łóżko to rozumiem że takie rozmiaru ręcznika, tak?
![]() ![]() |
![]() |
#349 | ||
Rozeznanie
|
Ja zostawiłam Amelię jak miała 1,5 roku. Co prawda najpierw z moją mamą, ale za miesiąc babcia bardzo zachorowała i mama musiała się nią opiekować więc Melka chodziła trochę do żłobka potem do przedszkola, trochę z teściem i z nami na zmianę i daliśmy radę. Czasem serce pękało jak dziecko chore w domu a do pracy trzeba wychodzić. U mnie nie chodziło tylko o kwestie finansowe, ale psychiczne. Ja nie umiem siedzieć w domu. Nie jestem perfekcyjną panią domu- potrzebuję pracy żeby żyć. Taki nałóg.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra koniec zamartwiania sie na zapas. Pozyjemy zobaczymy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#351 |
Wtajemniczenie
|
Monika, u nas też są wojny o ogrzewanie i wietrzenie, ale odwrotnie, mąż by wietrzył i zakręcał grzejniki a ja na fula wszystko. Uwielbiam ciepełko
![]() ![]() A z tym wózkiem to babka przesadziła. Mnie aż by było głupio pokazywać komuś coś brudnego, w dodatku do sprzedania. Moja mama też powiedziała że myślała że wózek będzie droższy ![]() A o powrocie do pracy na razie nie myśl ![]() ![]() ![]()
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę dopisać te duże podkłady na łóżko. Jednak moja lista nie jest kompletna, myślałam że już nic nie potrzeba, a tu proszę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#354 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Szkoda ze nie napisali np maść na odpażenia, coś do kąpieli (bo nie wiem czy maja), coś do smarowania ciałka po kąpieli bo nie wiem czy to praktykują itp A w domu to kupię albo hipp sensitive albo baby dream, a jak dziecku nie podejda to z mężem sami zuzyjemy bo lubimy takie delikatne i mamy w sumie sporo w domu rzeczy tych firm ![]() A najbardziej na tej liście podoba mi się punk: coś słodkiego i pozytywne nastawienie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie na szpitalnej jest coś do jedzenia i picia dla osoby towarzyszącej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#358 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pampersy będziemy testować, bo słyszałam właśnie że nie każdemu dziecku podchodzą np. Dady.
![]() ![]() |
![]() |
#359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#360 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do szpitala to patrzyłam sobie na tej stronie gdzie rodzic i tam jest ze kąpiel na życzenie rodziców czy jakoś tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.