|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część szósta
Cytat:
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piątka też dziś jedziemy do teściowej tylko ja się akurat z tego cieszę Ty też byś się cieszyła gdybyś swojej nie widziała 6 tygodni 😂😂😂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Fab okej nic juz nie mowie- masz gorzej po stokroć. Trzymaj sie dzielnie i bron dziecka jak przystalo na nas- lwice
![]()
|
|
|
|
#154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie było tak kolorowo to jednak fakt, że nie mamy domu z garażem jest dowodem na to że czasem mu się udaje zostać przy swoim zdaniu 😉 Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Wiedziałam że u Ciebie znajdę zrozumienie 😘 Spoko loko, pazurki już mam naostrzone 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpisze w inieniu Fab- to tak nie dziala. Im dluzej nie widzisz (taka Fab czy Iwonia) tym lepiej i to nie oznacza ze potem sie cieszysz na jej widok ![]()
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie gdybyśmy mieszkali osobno to tez nie byłoby szans ... ale my rachunki dzielimy na 4, nie płacimy czynszu, jedzenie tez na 4 wiec dużo takich kosztów na odpada wiec możemy sobie pozwolić na to żeby trochę odłożyć ... |
|
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
Majówki 2016 - część szósta
Fab wydaje mi się, ze jednak jeszcze przez długi czas węgiel będzie w naszych domach (mam męża górnika, nie chce męża bezrobotnego
) nie rozważaliśmy innego sposobu ogrzewania. Nasi sąsiedzi, którzy mają na gaz i drudzy na ropę płaca duże pieniądze za ogrzewanie a jak to mój szwagier mówi nieboszczyków tam można trzymać bo mają tak zimno. Jeżeli kiedyś tego zakaża to wtedy będziemy myśleć ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Wy jaki będziecie mieli piec? Edytowane przez ola0605 Czas edycji: 2017-03-12 o 13:54 |
|
|
|
#159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piona... ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Hahahahaha ooj nie ma... ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Jezuuu co to sie dzieje- dopiero zaczal pierwsza drzemke. Ale usypianie go to jest dramat. I dla niego i dla nas. no chce spac trze te oczy ziewa ale co podejmuje probe polozenia go to taki rrrryk ze masakra. Nie wiem co mu nie pasuje na mnie zle w lozeczku sam w dzien nie zasnie bo stoi przeciez. Juz prawie zasypia na rekach oczy jak szparki iiii rrryk. O cooo chooodziiii? ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Czy teraz tak na to wygladac?
|
||
|
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo że z dnia na dzień nie zabronią palić węglem ale raczej tendencja idzie w tym kierunku. Ale jakbym mieszkała na Śląsku to też pewnie nie myslalabym o innej opcji niż węgiel 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Dziwnym trafem zawsze jak mamy jechać do tesciow to moje dziecko jest marudne albo śpi nadzwyczaj długo (aktualnie leci już trzecia godzina snu a czekamy tylko aż się obudzi i jedziemy) Czyżby intuicja wyssana z mlekiem matki? 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#163 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#164 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzisz, my nawet nie słyszeliśmy o czymś takim znowu wiemy coś nowego u nas tylko ten węgiel i węgiel No i ta ropa z gazem ale to drogie bardzo ... powodzenia u teściów
|
|
|
|
|
#165 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tarasu - u nas zadaszony. Jako jeden z dodatkowych argumentów za nim mogę dodać, że w razie nagłego deszczu pranie nie zmoknie Cytat:
Cytat:
Ale w sumie dobrze, że pojechaliśmy - Pawełek tak zaangażował się zabawę z kuzynami, że już totalnie nie zwracał na nas uwagę. Jakby dziecka nie było Cytat:
W sumie na noc też już przy piersi raczej nie usypia tylko sam po odłożeniu. |
||||
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem odosobniona. Ech gdyby on sam zasypial... Ale tu chyba o cos glebszego chodzi wydaje sie ze chce spac ale spazmuje przy zasypianiu. Juz mu tlumacze ze to jedno z drugim scisle sie laczy ale on chyba nie rozumie ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Ale sie usmialam. Pokroilam mu na kawaleczki owoce- kiwi i banany i jako ze sliskie to z raczki wypada zanim trafi do buzi to Igoras postanowil nie angazowac do jedzenia raczek tylko buzią zasysal owoce na glonojada prostu z blatu krzeselka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Co do zasypiania w wozku to zastanawiam sie jak to bedzie teraz wygladac w spacerowce. Czy uda mu sie zasnac na siedzaco bo u niego to wcale nie jest takie oczywiste jak u innych dzieci ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Odzyskalam haslo do gmaila i insta! jupi
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż teść mocno mnie wkurzył. Ala była dzis jeczaco-marudzaca, co rusz jej coś nie pasowało i kwekala. Na co teść do niej "ale jesteś dzisiaj maruda. Trzeba cie zostawić na 10 minut w łóżeczku to nauczysz się żeby nie jęczeć a nie tak jak mama co od razu podlatuje i cię na ręce bierze" Dobrze że nie miałam pod ręką żadnego tępego ani ostrego narzędzia bo wylądowałoby u niego na głowie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzis w poszukiwaniu haseł siegnelam do schowanego mojego starego androida.
Wchodze w wiadomosci a tam ostatnie z poczatku wrzesnia 2015 i smsy z D. ze "po pracy chyba jednak kupie test bo mnie dziwnie piersi dalej bolą" Albo juz po tescie wracalismy z urlopu od rodzicow do siebie i pisalam mu ze juz jestem spakowana ale nie nosilam bagazy do samochodu zeby nie zaszkodzic małej wtedy chcialam bardzo corcie... I masa innych cudnych smsow ktorych nie usune do konca swiata ![]() Wiecie jak ja ryczalam dzis czytajac to? Matuuuluuu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
Boszzzz Trzymalam za Ciebie kciukasy ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Kurde Igorasowi kolejny dzien na noc temp wzrasta do 37,3. W dzien ma 36,6. Katar odchodzi. Czasem ma mokro pod noskiem- jak sie splacze to i obsmarka ale tak to jest niby ok. Jutro pojade do tej doktorki i nie wiem dalej czy brac go przez ta temp czy sie cos mu dzieje czy lepiej nie brac bo tam gorsze choroby niz moja i jego razem wziete. Moze jak sie nie pogarsza to nie bede go ciagac. |
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie tak poczytać. Schowaj ten telefon gdzieś głęboko do szafy i pokażesz Igorasowi za kilka lat ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#171 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wojtul chyba powoli odzyskuje swój towarzyski charakter, dziś na imieninach najpierw trochę się wstydził ale później już łobuzował po podłodze i łaził między krzesłami ![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- monika, z doświadczenia - jazda z psem jest łatwiejsza niż z dzieckiem Tylko przydałby się samochód typu kombi, bo póki co gnieciemy się we troje z tyłu - ja, pies i dzidziuch
|
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie. Poczulam sie jak w podrozy w czasie. Sklanniam sie ku nie braniu go. ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Monika jak tam rano zapachy u Was w pokoju??? ![]() ![]() ![]() Co do temp to nie wiem kaka ma zawsze bo z reguly nie mierzylam bez podejrzenia. Dzis w dzien mial wlasnie 36,6 a na noc wyzsza. *Kaka-sraka jaką mialo byc of kors
Edytowane przez Iwonia27 Czas edycji: 2017-03-12 o 21:21 |
|
|
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
Iwonia u wojtka w pieluszce bez zmian. Ale Ty pewnie więcej jadlas tego czosnku, bo ja tylko trochę
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Dodałam dzisiaj kogoś na instagramie ale jescze nie wiem kogo?
|
|
|
#176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby tak zostało Przecież każdy może dac dziecku butelkę czy uśpić, a rodzice mogą się bawić cały weekend z dala od maleństwa!!! Ja niewiem dlaczego my z tego nie korzystamy Zawsze jest wymówka, że karmię piersią. Tylko każdy robi wielkie oczy, jeszcze karmisz? Jakbym była z innej planety... |
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę wam takich salonów ja mam teraz 18 m w mieszkaniu i to w sumie tylko część wypoczynkowa, poprzednie mieszkanie miało większy bo mieścił się nam też stół dla gości a teraz mam wydzielone w kuchni. No ale nasze mieszkanie ma tyko 80m. Dziewczyny jak macie możliwość to zróbcie sobie garderobę, my mamy i to najlepsze co może być. Wg mnie mieszkanie wygląda przestronniej jak nie trzeba tylu mebli do przechowywania.
|
|
|
#179 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe ludzie ze tez ja kiedys tez taka bylam i bez zastanowienia moglam mowic- zostaw dziecko z babcia i chodz gdzies tam z nami a teraz sama swojego nie umiem nikomu dac na spacer co mowic na dluzej pod opieke ![]() Nie wiem czy to sie leczy ale w sumie to nie chce nawet ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Niby nic nadzwyczajnego nowego nie mialo miejsca
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Ty też byś się cieszyła gdybyś swojej nie widziała 6 tygodni 😂😂😂
Może gdybyśmy już aktualnie nie spłacali miliona monet na kredyt to byśmy coś odłożyli, ale nie mamy innego wyjścia, eh

no chce spac trze te oczy ziewa ale co podejmuje probe polozenia go to taki rrrryk ze masakra. Nie wiem co mu nie pasuje na mnie zle w lozeczku sam w dzien nie zasnie bo stoi przeciez. Juz prawie zasypia na rekach oczy jak szparki iiii rrryk.

a teraz sama swojego nie umiem nikomu dac na spacer co mowic na dluzej pod opieke