|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część PIĄTA
Cytat:
czytasz też widzę bardzo wybiórczo. cały czas sugerujesz że boli mnie fakt, że czegoś mi nie zalajkowano bądź skomentowano nie po mojej myśli. nie masz tak naprawdę pojęcia jak zareagowałam na odpowiedź na mój komentarz, ani co chciałam nim osiągnąć, ale próbujesz sobie dopisać do tego jakąś ideologię. sama dziwisz się że ludzie nie chcą dyskutować w internecie, a później naśmiewasz że nie rozumiesz " takich wpisów informacyjnych w przestrzeni internetowej: w co jestem ubrana, co zjadłam". a na tym polega chyba dyskusja ktoś pyta: czy wy nosicie takie spodnie?/co jecie na śniadanie, bo ja nie mam już pomysłu? i ktoś odpowiada. a dopowiadanie sobie na podstawie 3 słów całej historii życia danej osoby pokazuje chyba tylko na chęć popisywania się. jak mam brać na poważnie osobę, która ze słów "jem pączka" wywnioskowała, że jest to połowa mojego dziennego zapotrzebowania kalorycznego. po pierwsze: zapotrzebowanie kaloryczne zależy od wielu czynników jak np wykonywany zawód. mogłabym być np kobietą ciężarowcem i moje zapotrzebowanie wynosi z 3500 kcal. po drugie pączek ma od 200-400 kcal. w jakim wszechświecie 400-800 kcal będzie zdrową wystarczającą dawką dla dorosłej osoby? no ale tak. jestem sceptyczna i nie uważam, ze każdy kto myśli że coś wie, faktycznie coś wartościowego wie. Edytowane przez Pani_Mada Czas edycji: 2017-03-12 o 19:36 |
|
|
|
|
#542 |
|
Konto usunięte
|
monikam ale na wizazu faktycznie jest taka tendencja, ze ludzie przyczepiaja sie do jakiejs blahostki i robia na ten temat wyklad (przeplatany 3 postami z glupimi zarcikami) zamiast skupic sie na meritum. Dziewczyny tutaj bardzo czesto zachowuja sie jak "panie idealne", oczekujac tego samego od innych zamiast dac slowo wsparcia.
Bylo juz wiele tematow na forum, gdzie dziewczyny na intymnie prosily o pomoc, a potem byly tak zjechane, ze czuly sie jeszcze gorzej niz przed zalozeniem tematu. Pamietam ten post o paczku. Smiac mi sie chcialo, bo nawet jesli ktos chce schudnac, to moglby schudnac jedzac tylko paczki w ilosci odpowiedniej kalorycznie. A juz w ogole 500 kcal na sniadanie to nie jest jakas magia. Francuzi zaczynaja dzien od croissanta z dzemem. |
|
|
|
#543 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
Jak wpisuję to "się wystawiam" i liczę się z tym, że nie każdemu się spodoba. Może istnieje jakiś wzorzec jak z Sevres jedynie słusznych reakcji/odpowiedzi w przestrzeni internetowej? Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2017-03-12 o 20:16 |
||
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest osobne podforum gdzie mogą się pojawiać takie tematy "co dziś zjadłaś", "co cię dziś wkurzyło", "czy lubisz pączki", "które słodycze z wymienionych lubisz bardziej", ale u osób które nie chcą brać udziału w takich wyliczankach raczej nic w życiu nie zmienia fakt ich nie zmienia, bo bardzo łatwo zwyczajnie omijać to podforum. |
|
|
|
|
#545 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyna zapytala po prostu, co inni jedza na sniadanie, bo ona nie lubi owsianki.
|
|
|
|
#546 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jeśli poziom Ci nie odpowiada nikt Cię tutaj nie trzyma. po co spędzać czas na forum, gdzie tematy na które się dyskutuje, są dla Ciebie poniżej poziomu. |
|
|
|
|
#547 |
|
Konto usunięte
|
monikam to że jest się na forum nie znaczy w trzeba koniecznie zbijac autora posta swoimi kantrargumentami, robiąc to w bardzo irytujący sposób. Część januszy chce sobie poprawic przy tym humor/ego nie wiem, za nic się nie odczepą, nawet jak autor nie chce dyskutować.
Tendencja jest ogólnie taka, że zamiast dać radę, wesprzeć, spojrzeć z pozytywnej strony, janusze chcą zjechać ciebie i twoja niewiedze,żeby odechciAlo pisać ci się gdziekolwiek, kiedykolwiek. Zresztą jak chce się edukować to sama mogę zajrzeć do wikipedii, książek etc. Dyskutować można jak najbardziej, ale przyjemniej dyskutuje się bez uszczypliwosci i tego wywyższania się (jak to zwykle robią "eksperci"). Od kulturalnych osob chętnie slucham rad. Inna sprawa, że jak ktoś o rady nie pyta tylko dziEli się jakaś informacja, nie trzeba koniecznie mu udowadniać swoich racji. Raz,ze ten ktoś ma to pewnie gdzieś, dwa takie wywody jak nie ma w sumie żadnej dyskusji świadczą o bólu doopy piszącego. |
|
|
|
#548 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie już parę razy chcieli wyrzucić , bo nie zaznaczyłam na szaro itp. i Grażyny, Karyny doniosły moderatorom. Zatem spokojnie, pewnie niebawem zniknę Po prostu ciekawa jestem jak odpowiednio reagować w takich tematach : co zjadłeś na śniadanie itp. Wnioskuję, że oprócz wpisania tego, co zjadłam jakikolwiek inny wpis będzie już nie za bardzo w porządku Ot, takie dyskutowanie Jak wynika z mojego wpisu chcę się czegoś dowiedzieć. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#549 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#550 |
|
Konto usunięte
|
monikam
Jak dajmy na to jest filmik na yt, i ja zdecyduje się go skomentować np. tak: "super pomysł, ślicznie wyglądasz w tych spodniach, sama chętnie je noszę pomimo innej figury", to nie jest rozpoczęcie dyskusji raczej tylko przeciętny komentarz. I po jaką cholere mamy drążyć temat, bo ktoś będzie próbował mi wcisnąć, że nie mogę w nich wyglądać dobrze "z taaakom figuurom je nosisz?" albo, ze filmik jest doopny a autorka brzydka i się nie znam albo że ziemia jest płaska. Z igły widły, panie. |
|
|
|
#551 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Po co te komentarze zatem? Naprawdę mnie to ciekawi. Ten lęk przed dyskusją, krytyką, ale wystawianie się. Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2017-03-12 o 21:07 |
|
|
|
|
#552 |
|
Konto usunięte
|
Wszystko zalezy od tonu wypowiedzi.
Jak ktos pisze: ja jem na sniadanie paczka To mozna odpisac - paczka?! Czy ty dziewczyno wiesz, jakie to niezdrowe?! To polowa twojego dziennego zapotrzebowania! W ten sposob na pewno nie schudniesz. Ja jem koktajl z jagodami godżi komosą ryzowa i nasionami chia, to jest wartosciowe sniadanie. A mozna odpisac: - Paczek to na pewno jest jakis pomysl, sa osoby, ktore lubia jesc sniadania tylko na slodko; kalorycznoscia (ok. 400) odpowiada temu, co powinno sie zjesc na sniadanie, ale warto pamietac, ze zawiera wegle proste i tluszcze, wiec nie nasyci nas na dlugo. Nie wiem, jak odzywiasz sie przez reszte dnia, jesli jesz zbilansowane posilki to ten paczek na pewno ci nie zaszkodzi. Pierwszy post w moim odczuciu jest negatywny, jest napisany tak, zeby pokazac, ze autorka jest glupia i sie nie zna. Drugi post to wstep do dyskusji w wywazonym tonie. |
|
|
|
#553 | |
|
Konto usunięte
|
monikam Omg chyba Ci tego nie jestem w stanie wytłumaczyć.
Np po to, żeby wyrazić swoje zdanie w jednym komentarzu, bez rozbijania na atomy. Ktoś da coś w net, ja przychodzę, piszę że mi się podoba ten pomysł lub ze mi się nie podoba i tyle. Wracam do swojego życia, bez dyskutowania. Czasem dyskusja jest ok, ale to nie jest główny cel komentowania imho. w ogóle mi bardziej komentarze na YT lub fb, insta służą do wyrażania raczej pozytywnych opinii, z negatywnymi po prostu najczęściej daje sobie siana. Da się tak. ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez 201803120844 Czas edycji: 2017-03-12 o 21:21 |
|
|
|
|
#555 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to jest kolejna domena wizazu. czasem sie tlumaczy komus takie naprawde proste rzeczy ktore kazdy zna z zycia a rozmowca zaklina sie, ze tak wcale nie jest i on wcale nie wie o co chodzi. |
|
|
|
|
#556 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#558 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#559 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#560 |
|
Konto usunięte
|
Można też swoje mądrości zachować dla siebie bo każdy jest dorosły i raczej zna konsekwencje jedzenia pączków na śniadanie. Zamiast tego napisać pytajacemu o radę co sami jemy i dlaczego i tyle.
Takie czepiacie się innych komentujacych zamiast odpowiedzieć autorowi mnie czasem wkurza. Poza tym to autor pyta o radę, nie inni komentujacy. Nie wiem co ludzie mają z tą krytyka i ciągłym wdrażaniem jej bo to przecież internet i autor sam się prosi. Na serio aż tak to lubicie? Nawet jak nikt was o tą krytykę nie pytał bo większość ludzi ma to gdzieś co wy uważajcie na temat pączków na śniadanie. Szkoda mi energii na takie coś, lepiej napisać coś pozytywnego. Dla mnie czepialstwo i mądrowanie i to wszechobecne "jak nie chcesz krytyki to nie pisz bla bla...." to januszowanie. Edytowane przez 201704240947 Czas edycji: 2017-03-12 o 21:34 |
|
|
|
#561 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeśli poziom Ci nie odpowiada nikt Cię tutaj nie trzyma. po co spędzać czas na forum, gdzie tematy na które się dyskutuje, są dla Ciebie poniżej poziomu. plus Twoje: to jest kolejna domena wizazu ![]() |
|
|
|
|
#562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- to nie byla rada ode mnie, wiec nie wiem jak mam sie do tego odniesc |
|
|
|
|
#563 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#564 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#565 |
|
Naczelna Nastolatka
|
W życiu realnym też tak walicie prawdę między oczy? Nie przebierając w słowach? Bo jeśli tak, to musi być bardzo napięta atmosfera tam, gdzie przebywacie.
|
#566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#567 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Jeśli koleżanka nie prosi cię o opinie i nie prosiła żebyś pilnowała jej diety, to paskudne zachowanie jest. Szerokim łukiem takich ludzi należy omijać.
|
#568 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#569 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli ktoś się wystawia czyli chwali np.jakieś chrupki z kaszy jaglanej nie widząc różnicy między nią a przetworzonym produktem to tak, mówię na głos, że to syf. Jak sobie zajada w spokoju nie mówiąc, co- to tego nie komentuję.
|
|
|
|
#570 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli Cię nie prosiła, to bym sobie odpuściła wytykanie jej co je na diecie.
W końcu to nie Tobie urośnie tylek a koleżankę możesz stracić bo o ile to nie jest osobą z dystansem to może się obrazić, kto wie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

).

Ot, takie dyskutowanie